Puimatanner > Seurakunta

Musiikin merkitys srk:n kokouksissa

<< < (2/15) > >>

Paulus:
"Pyhästä Hengestä tuleva voima ei koskaan ole ulkonaisten tekijöiden vaikuttamaa."

Watchman Nee, Sielun piilevä voima

Hän varoitti jo 1930-luvulla liiallisesta laulamisesta. Hän sanoi, että siitä seuraa sielun voimien keskittyminen ja moninkertaistuminen. Se ei ole Pyhän Hengen voimaa, vaan sielun voimaa.

Paulus:
Samalla kun seurakunnissa lisätään kaikenlaisen musiikin osuutta, niin toisaalla kuuluu ääniä siitä, että musiikkia on liikaa. Yllättävää tässä on, että asialla ovat musiikin ammattilaiset:

http://www.muusikkojenliitto.fi/muusikko/muusikko_2006/Muusikko3-06_3.pdf

Koska linkki ei avaudu, niin katso vastaus nro 13

Hilema:
http://www.seurakuntalainen.fi/uutiset/kotimaa/4557/urut_ja_liturgia_karkottavat_kirkosta

Tuore artikkeli aiheesta. Uskova pappi ei ymmärrä virsien päälle mitään, ja Laaksonen valittaa ettei liturgian sävelmissä ole tunnetta ja intohimoa.

Charlotte:
Itse pidän taas juuri hyvänä sitä, jos musiikki on seurakunnassa/kirkossa sellaista, että siinä ei ole intohimoa eikä tunnetta.

Minua inhottaa sielullisten tunteiden ja olojen nostatus/pumppaus musiikin avulla.

Paulus:
Musiikin runsasta osuutta seurakunnissa selitetään sillä, että sitä käytettiin paljon Vanhan Liiton temppelijumalanpalveluksessa. Sitten tuli uusi liitto ja uusi temppeli, joka on ihmissydän. Jerusalemin temppelikin hävitettiin, mikä saattaa liittyä kuvaannollisesti tähän.

"Älkää juopuko viinistä, sillä siitä tulee irstas meno, vaan täyttykää Hengellä, puhuen keskenänne psalmeilla js hengellisillä lauluilla, veisaten ja laulaen sydämessänne Herralle…" (Ef. 5:18, 19).

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta