Puimatanner > Seurakunta

Hengelliset ilmoitukset

(1/5) > >>

Paulus:
Onko kukaan huomannut, miten hengellisten kokousten ilmoituskäytäntö on muuttunut? Ainakin täälläpäin ne ovat lähes kuihtuneet siihen verrattuna, mitä olivat aikaisemmin. Yleensä vakiintuneemmat seurakunnat ilmoittivat kokouksensa ainakin kerran viikossa vähintään kahden palstan ilmoituksina. Lauantain lehdessä olivat yleensä sunnuntain ilmoitukset. Nyt ei kahden palstan ilmoituksia juurikaan enää näe. Yhdellä palstalla on pikkuruinen ilmoitus, jos sellaista yleensä on. Vapaakirkko on ottanut käytännön, ettei ilmoitusta ole joka viikko, taitaa vain olla kerran kuussa. Ja sekin pieni.

Ja sellainen pistää silmään ilmoituksista, että on noussut jos minkälaista tabernaakkeli- ym. seurakuntaa, tietysti ne ovat vieneet osan entisistä seurakuntalaisista ja myös heidän rahoistaan.

Kunpa jollakin olisi aikaa tehdä tutkielma seurakuntien ilmoituskäytännöistä esim 25 vuoden ajalta. Sieltä löytyisi paljon ajattelemisen arvoista asiaa.

pax:
Varmaan ilmoitusten hintavuus vaikuttaa, samoin lisääntynyt netin käyttö ilmoittelussa. Mutta ulkopuolisille ne eivät sitten avaudukkaan enää samalla tavalla kuin ennen.

Paulus:

--- Lainaus käyttäjältä: pax - 06.06.15 - klo:11:49 ---Varmaan ilmoitusten hintavuus vaikuttaa, samoin lisääntynyt netin käyttö ilmoittelussa. Mutta ulkopuolisille ne eivät sitten avaudukkaan enää samalla tavalla kuin ennen.
--- Lainaus päättyy ---

Seurakuntien ja muiden samantapaisten ryhmittymien toiminta on suuntautunut yhä enemmän sisäpiireille. Pitää olla jo sopivasti orientoitunut, että osaa tarjontaa etsiä. Käsitykseni mukaan torontolaisuus oli se käännekohta, josta tämä kehitys eritoten alkoi. Sen jälkeen alkoi syntyä tihenevään tahtiin uusia tosiuskovaisempia ryhmiä.

Paulus:
Muistaako kukaan aikaa, jolloin ilmoituksessa luki tavallisesti "Hengellinen kokous"? Nyt ei sellaista ilmoitusta juuri näe. Pyhän Hengen iltoja vielä on, vaikka mielestäni hengellinen iltakokous on aina Pyhän Hengen ilta mikäli siellä Kristusta kirkastetaan. Eikä taida mitään erityistempauksiakaan enää olla. Ei muuten hirveästi ole ollut enää megakokouksiakaan sitten Nokia Mission. Onko kristikansalla jokin krapula kaiken riehumisen jälkeen?

Paulus:
Jotain on sentään vielä niille, jotka ikävöivät menneitä. Pitäisköhän tuonne mennä? Onkohan tuo Seppo Juntunen se sama, joka liikkui Pirkko Jalovaaran kanssa?

Tämmöistä tietoa löytyi:
Kyllä se sama Seppo Juntunen on: https://fi.wikipedia.org/wiki/Seppo_Juntunen

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta