Puimatanner > Seurakunta

Islamin hylkääminen

(1/2) > >>

Paulus:
Radiossa käsiteltiin tätä asiaa, kannattaa kuunnella
https://www.yle.fi

PS.
Kuunnellakseen pitää siis mennä ko. ylen sivuille ja vasta siellä painaa kuvassa olevaa nuolta. Kuva oli vain kuvakaappaus ylen sivulta. Suoraa osoitetta en löytänyt.


Taisto:
Kuuntelin tuon lyhyen keskustelun islamin hylkäämisestä... tuli kyllä selväksi, millainen uskonto on kyseessä.
Eivät taida suomalaiset kristinuskon vastaiset poliitikot ymmärtää mitä saattaa seurata islamin suosimisesta ("kaikki turvapaikan hakijat tänne vaan").

Viikonloppuna kuulin erässä keskustelussa mitä tarkoittaa esim se, että johonkin kaupunkiin rakennetaan suurmoskeija: sen jälkeen islaminuskoiset pitävät sitä kaupunkia kuin omanaan, ovat ikäänkuin valloittaneet sen. Joo, ei muuta kuin suurmoskeija vaan Helsinkiin!

Paulus:
Tästä pitäisi kuulua:

https://areena.yle.fi/1-4242419

Jos ei kuulu, niin paina tämän näköistä painiketta:

Korpima:
Olen viime aikoina lukenut netistä islamiin liittyen blogikirjoituksia ja keskustelua. (Meeting the Masters -blogi: The Conquest of the West & toinen kirjoitus Islam and the West. Usko ja rukous -keskustelupalsta: Onko kristinuskolla ja islamilla sama Jumala?)

Ajattelin kirjoitella lyhyesti oman näkemykseni islamista. En siis ole perehtynyt koraaniin tai islamiin kovinkaan paljon, mutta kyseessähän ei ole kristillinen uskonto. Minusta tämä tuottaa ongelmia siinä, että suuri osa pallon ihmisistä eli muslimit elävät harhassa. Heillä ei ole Isää, Poikaa, eikä Pyhää Henkeä. Heillä on lähinnä laki, mutta ei henkeä, joka tekee hengellisesti eläväksi. Pyhä Henki on tärkeä. Ja Jeesushan sanoi, että jos ei ole häntä, ei ole Isääkään.

Kuulin kerran erään tulkinnan siitä, että islam olisi ovela harhautusjuoni. Ja siltä se hengellisessä mielessä vaikuttaa. Paholainen (tai kuka "Gabriel" nyt Muhammedille puhuikaan) voi pelata aikaa, koska työ täytyy tehdä kahdesti: ensin uskotaan islamiin, sitten täytyy vielä kääntyä kristinuskoon. Nähdäkseni parempi olisi, jos kaikki olisivat kristittyjä.

Toisaalta jossakin luin tulkinnan, jonka mukaan islam olisi "Jumalan varasuunnitelma." Tavallaanhan tämäkin pitää paikkansa: kristitty länsi murenee, kun taas kivikovan lakihenkinen muslimimaailma porskuttaa ja saattaa vallata koko lännen. Tuntuu joskus itsekin siltä, että armon ja rakkauden viesti on vaikeampi sisäistää kuin lakihenkisyyden "selvät sävelet." Ikävää olisi jos kristinusko kukistuisi ja jäljelle jäisi vain pahasti vaillinainen harhaoppi ilman Pyhää Henkeä.

sandia:
Vastaan Korpiman viimeiseen kappaleeseen.
Raamatun mukaan sellaista tilannetta ei tule, että kristinusko täysin katoaa. Mutta toisaalta Raamatussa on selvästi, että tämä nykyinen ajanjakso on aikarajoitteinen. Ihmisiä tulee jatkuvasti uskoon eri paikoissa, vaikka kulttuurit, siis lähinnä ajattelen länsimaista kulttuuria, voivat tulla hyvinkin pitkälle kristinuskon vastaiseksi.

Mutta Jumalan valtakunta etenee evankeliumin kautta ja Jumalan suunnitelmat maailmaa kohtaan tulevat toteutumaan juuri silloin kun Herra on niin suunnitellut.

Huomasin mielenkiintoisen kohdan 2. Mooseksen kirja 12:41 on yksi monista kohdista Raamatusta, että Jumala on täysin selvillä missä ollaan menossa ja hän asettaa ajat kaikelle.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta