Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Yleinen keskustelu / Vs: Terveen uskon vaikutus yhteiskuntaan
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 22.07.18 - klo:21:05 »
Tässä jotain ketjun aiheesta kiinalaisesta näkökulmasta, sillä erotuksella, että kiinalaiset eivät varsinaisesti kaivanneet tervettä uskoa:

http://eijariitta.puheenvuoro.uusisuomi.fi/258499-jeesus-voisiko-se-olla-kopioitavissa?
2
Yleinen keskustelu / Vs: Terveen uskon vaikutus yhteiskuntaan
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 22.07.18 - klo:20:52 »
On surullista, että uskonkysymykset saavat nykyisin varsin vähän tilaa mediassa. Johtuneeko tästä "kristillisestä" kulttuuristamme. On kuitenkin joitakin, jotka vielä saavat puhua ja kirjoittaa. Yksi sellainen on kenttäpiispa (evp) Seppo Lavi, joka kirjoittaa vuoroviikollaan sanomalehti Keskisuomalaiseen Pysähdy hetkeksi -palstalle. Pidän häntä arvossa siksi, että osaa kirjoittaa suoraan ja asiasta. Mielestäni uskova mies.

Oheisessa kirjoituksessa hän ottaa kantaa kristinuskon yhteiskunnalliseen vaikutukseen. Asiaa tulisi pitää enemmän esillä mediassa ja tarkastella sitä myös kristinuskosta luopumisen näkökulmasta.

Korjaus tähän vanhaan kirjoitukseen. Olen kirjoittanut, että Seppo Lavi olisi ollut kenttäpiispa. Se ei pidä paikkaansa, Lavi oli kenttärovasti. Löysin tiedon, että Lavi kuoli viime vuonna, eli 2017.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Jees-mies 22.07.18 - klo:18:10 »
Siunausta sinullekin alkavaan viikkoon. Etsiskelin vielä englanninkielisiltä sivuilta hieman lisätietoa, mutta ei kyllä pikaisen selailun perusteella tunnu löytyvän mitään tekstilaitosta, jossa nimenomaan Jeremia 14 esiintyisi pidempänä (muuta mielenkiintoista juttua löytyy kyllä sitten aina).

Tokihan -92:n kohdalla on kyse jo 26 vuotta vanhasta käännöksestä, joten luulisin, että tieto erheestä olisi jo tekijöillä. Mutta kyllähän sitä voi aina kysellä, että miksi näin.
4
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Andromeda 22.07.18 - klo:15:23 »
Kiitos Jees-mies sinullekin avustasi! Soitan ensi viikolla Keskusrahastoon, voivat sitten hekin tarkastaa asian. Siunausta päivääsi  :)!
5
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Jees-mies 22.07.18 - klo:14:32 »
Arvelin aluksi, että tuo viittaus johtuisi siitä, että juutalainen VT:n teksti kulkisi numeroinnin kohdalla omia polkujaan, kuten joidenkin tekstien kohdalla tapahtuu. Näin ei kuitenkaan näytä olevan (vilkaisin muutamia heprealaisen Raamatun nettikäännöksiä ja kirjahyllyssäni majailevaan messiaanista käännöstä). Taitaisi tosiaan olla siis virhe kyseessä.

Sen verran tiedän, että 1992-käännöksen oikeudet kuuluvat Kirkon keskusrahastolle. Viittausvirhe on siis varmaankin pujahtanut kokonaiseen käännöstyöhön mukaan, ja on siten levinnyt kaikkiin painoksiin.
6
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Andromeda 22.07.18 - klo:11:28 »
Kiitos Pökkelö  :)! Tuo kuulostaa oikealta kohdalta. Mulla sattuu olemaan 3 vuoden 92 käännöstä, painettu vuosina 2009-2012, ja kaikissa on laitettu rinnakkaisviitteeksi tuo Jer 14:31. Osaisitko vielä neuvoa mihin/keneen mun kannattaisi olla yhteydessä, jotta tuo virhe korjattaisiin/tarkistettaisiin, jotta seuraaviin painatuksiin kohta olisi laitettu oikein? Siunausta päivääsi Pökkelö  :)!
7
Tietotekniikka / Vs: Tietsikan sekalaisia ongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut NanoK 22.07.18 - klo:11:20 »
Käytän puhelimessa ja läppärissä Chromea, toisessa toimii, toisessa ei. Kokeilin myös läppärillä edgellä pääsyä noille sivuille: "tälle verkkosivulle ei pääse".  ???
8
Tietotekniikka / Vs: Ikääntynyt tekniikka
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 22.07.18 - klo:11:18 »
Kopiokonetilanne on ennallaan. En ole vielä päätynyt mihinkään ratkaisuun. Tällä hetkellä näyttäisi siltä, että hävitän vanhan Konican, mutta en ole vielä varma, onko se paras ratkaisu.

Sitten ilmaantui uusi ongelma, nyt tähän nettiyhteyteen. Minulla on käytössä vanha Saunalahden tuplalaajakaista, eli kiinteä nettiyhteys ja mokkula. Koska sääennusteet lupasivat pitkäkestoista ukkosta, irroitin modemin piuhat illalla. Kun sitten aamulla yritin saada yhteyttä, niin se onnistui vasta monen yrittämisen jälkeen.

Koetin löytää tietoa, mitä sen kanssa pitäisi tehdä ja löysin allaolevan kuvan, jossa painotetaan modemin päivittämistä. Kokemuksesta tiedän sen, että jos toimivaa systeemiä yritän itse korjailla, niin hetken päästä yhteys ei toimi lainkaan.

Osaako kukaan sanoa, miten minun pitäisi toimia ja mistä voisin saada apua? Hävettää olla tämmöinen tumpelo, mutta tosiasia se kuitenkin on.
9
Tietotekniikka / Vs: Tietsikan sekalaisia ongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut Jees-mies 22.07.18 - klo:11:13 »
Selaimessa jotain  häikkää? Oletko kokeillut eri selaimilla, tuleeko samoja ongelmia?
10
Tietotekniikka / Vs: Tietsikan sekalaisia ongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut NanoK 22.07.18 - klo:10:14 »
Jossain ketjussa taisin heittää että tietokoneeni on kommunisti koska se pitää puimatannerta ja kansanlähetyksen sivustoja vaarallisina. No, nyt en ole viikkoihin päässyt paikallisten evlut kirkkojen sivuille. Olen kuunnellut sieltä usein lähetystä suorana sunnuntaisin. Mikä puna-armeija tämän koneen on vallannut? kännykällä sivustot aukeavat normaalisti. Kun yritän tehdä vianmäärityksen, mitään vikaa ei löydy- pyydetään vain tarkastamaan nettiyhteys. Muut sivustot kuitenkin toimivat. Ja nimenomaan tämän alueen seurakuntien sivut eivät toimi ja nimenomaan läppärillä, outoa.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10