Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Yleinen keskustelu / Vs: Saako rukouspiiri kokoontua työpaikallasi/työajalla?
« Uusin viesti kirjoittanut Ifa 15.08.18 - klo:16:31 »
Ei tulisi mieleeni ajatus, että rukouspiiri voisi kokoontua työajalla. Missään työyhteisössä. Ilmeisesti jossakin voi, ja ihan hyvä että voi.
12
Yleinen keskustelu / Vs: Saako rukouspiiri kokoontua työpaikallasi/työajalla?
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 15.08.18 - klo:15:59 »
Eräs läheiseni työskentelee kristillistaustaisen järjestön palveluksessa. Siellä hartaushetket kuuluvat säännölliseen viikko-ohjelmaan.
13
Yleinen keskustelu / Vs: Saako rukouspiiri kokoontua työpaikallasi/työajalla?
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 15.08.18 - klo:15:57 »
Firman omistajana voisin sanoa, että voi.

Yleisellä  tasolla, monissa  yrityksissä  esimiehenä  olleena  tiedän  mitä tapahtuisi. Jos joku saa johonkin työhön kuulumattoman asiaan oikeuden, kohta on vaatimassa kokoontumisoikeutta kommunistinen kotiseutuyhdistys, suppilovahveroiden suojelijat sekä Suomen vastarintaliike.
14
Yleinen keskustelu / Saako rukouspiiri kokoontua työpaikallasi/työajalla?
« Uusin viesti kirjoittanut woohoo 15.08.18 - klo:12:55 »
Monella työpaikalla Suomessa kokoontuu säännöllisesti rukouspiirejä. Kuinka teillä? Saatteko kokoontua työajalla rukoilemaan?

Tämä kysymys nousi kun tänään johtajaltamme tuli viesti, että rukouspiiri ei voi kokoontua työaikana. Tämän ymmärtäisin paremmin, jos kyseessä ei olisi suurehko suomalainen kristillinen järjestö. Olen kuitenkin ymmärtänyt, että esim. Suomen Postissa, eduskunnassa, VR:llä ym. suurissakin organisaatioissa kokoontuu rukousryhmiä mutta en tiedä tapahtuuko se työajalla.
15
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Oloneuvos 15.08.18 - klo:05:02 »
Eilen tulin isoisäksi, poikani vaimo synnytti lapsen. Siis ensimmäisen lapsenlapseni.

Tuota lasta ei ole tarkoitus kastaa vauvaiässä. Hänen vanhempansa ovat uskossa. Jääkö lapsi jotakin tärkeää vaille?

Jumalan siunausta ja varjelusta pienokaiselle, hänen vanhemmilleen ja isovanhemmilleen.
Olkoon lapsenlapsesi onneksi ja siunaukseksi monelle.

Itse tulin 17-vuotiaana uskoon 1971. Uskoontuloni tapahtui Tampereella Aleksanterin kirkon puiston penkillä istuessani ja kuunnellessani kovaäänisestä raamatunpaikkoja. Seuraavien kahden vuoden ajan kamppailin kasteasian kanssa; se himmensi pelastukseni iloa. Osallistuin nimittäin innokkaasti Lohjan luterilaisen seurakunnan nuorisotoimintaan, mutta kävin myös paikkakunnan vapaakirkon ja helluntaiseurakunnan tilaisuuksissa (koska sieltä olin myös saanut uusia ystäviä) ja niinpä kastekysymys muodostuikin suureksi ongelmaksi. Noina kahtena vuotena kastekysymyksen kanssa painiessani toivoin monet kerrat, ettei minua olisi vauvana kastettu. Silloin kasteasiassa ei olisi ollut mitään epäselvää; olin tullut Jumalan lapseksi ja kasteen ottaminen olisi ollut aivan selvä ja ristiriidaton juttu.

Ehkäpä lapsenlapsesi eräänä päivänä iloitsee ja siunaa vanhempiaan sentähden, etteivät he vauvana kastaneet häntä.
16
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Mice 15.08.18 - klo:00:41 »
Lapsi tai aikuinen pelastuu Jeesuksen sovitusuhrin kautta. Sitä minä en usko, että on muuta tietä.
Uskon, että syntymättömänä kuollut lapsikin pelastuu Jeesuksen työn ansiosta. Kaikki jotka pelastuvat, pelastuvat Jeesuksen kautta, ei puutteistaan tai saavutuksistaan huolimatta/johtuen. Eli mikään ihmisessä luonnostaan oleva tai puuttuva ominaisuus ei tuo pelastusta. Ei ole muuta tietä Isän luokse kuin Jeesus. Ei kellään.

Tuo on minun käsitykseni. Menee vähän ohi aiheesta, mutta ei oikeastaan kuitenkaan.

En ole suuntaan tai toiseen kastekiihkoilija, enkä varsinkaan ota sitä oikeutta omiin käsiini mikä on yksin Jumalalla. Eli en ala jakamaan kadotustuomioita, enkä edes vihjailemaan siihen suuntaan. Jätän sen asian armollisen Jumalan tehtäväksi suosiolla. Eli on täysin turhaa asettaa kenellekään ihmiselle kysymystä siitä, että kuka joutuu kuolemansa jälkeen mihinkin.

Minusta uskon ihmettä (se on ihme, koska se ei ole kotoisin luodusta maailmasta) käsitellään monesti ihmisen logiikan mukaan. Lopulta emme pysty selittämään edes oman uskomme syntymistä auki. Miksi juuri minä uskon? Miksi juuri sinä uskot? Törmäämme aina älyllisiin ongelmiin, jos pyrimme selittämään uskon syntymisestä kaiken niin, että se kelpaisi ihmisen mielellä. Lahja se ainakin on, enkä osaa sitä auki selittää. Siinä on aina jotain meille selittämätöntä Jumalan viisautta mukana.

Mutkia suoristellen ajattelen näin: Mitä väliä sillä on missä hetkessä ihminen on tullut uskoon? Tai mitä väliä sillä on missä hetkessä ihminen uskoo tulleensa uskoon, jos hän siis kuitenkin uskoo? Eikö pääasia ole se, että hän turvautuu yksin Jeesukseen pelastuksensa suhteen ja kykynsä mukaan julistaa sanomaa Jeesuksessa olevasta pelastuksesta kaikille muillekin?  Moni asia jää ihmiselle mysteeriksi, mutta pelastuksen ydin on Raamatussa hyvin selvästi nähtävissä. Jeesuksen ristintyön kautta on synnit sovitettu. Muuta nimeä ei ole annettu, kuin Jeesus.

"Eikä ole pelastusta yhdessäkään toisessa; sillä ei ole taivaan alla muuta nimeä ihmisille annettu, jossa meidän pitäisi pelastuman"


Lisäys: niin ja onnittelut Taistolle! :)


17
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 14.08.18 - klo:23:10 »
Minne he olisivat joutuneet, jos olisivat kuolleet ennen kastettaan?
Mitä kaste toi heille?

Tätä minäkin kyselen edelleen. Mielestäni lapsi pelastuu johonkin ikään saakka sen perusteella, että häneltä puuttuu epäusko. Kun epäusko tulee kuvaan, niin tilanne on täysin toinen oli sitten kastettu tahi ei.

Itsekin kyselen, mitä lisäarvoa kaste tuo pelastumisen asiaan. Jos löytäisimme siihen kaikkia tyydyttävän vastauksen, niin voisi sanoa, että on tästä foorumista sentään jotain hyötyä.  :-\
18
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 14.08.18 - klo:22:53 »
Minne he olisivat joutuneet, jos olisivat kuolleet ennen kastettaan?
Mitä kaste toi heille?
19
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 14.08.18 - klo:22:49 »
Eilen tulin isoisäksi, poikani vaimo synnytti lapsen. Siis ensimmäisen lapsenlapseni.

Onko tietoa, kumpi tuli, tyttö vai poika? Vai syntyikö vaatteet päällä?  ;)

Tuota lasta ei ole tarkoitus kastaa vauvaiässä. Hänen vanhempansa ovat uskossa. Jääkö lapsi jotakin tärkeää vaille?

Näissä kastekeskusteluissa on puhuttu siitä, miksi kastetaan? Siksikö, että kastettava on Jumalan lapsi, vaiko siksi, että hänestä tuisi Jumalan lapsi? Lapseenhan soveltuisivat molemmat kriteerit.

Fundeeraan vaan tätä edelleen … Kun itse päädyimme siihen, että lapsemme saavat itse päättää kasteasiasta, niin hehän joutuivat käytännössä elämään kastamattomina lähes 15-vuotiaaksi saakka. Minäkin kysyn, mitä he mahdollisesti menettivät.
20
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 14.08.18 - klo:22:27 »
Onnittelut Taisto.

Lapsi syntyi langenneeseen, mutta myös sovitettuun maailmaan.
Kiitos  :)

Tuo onkin erinomainen tiivistelmä siitä, mikä on elämässämme keskeinen kysymys: langennut mutta sovitettu.

Onnittelut myös minun puolestani.  :)
Sivuja: 1 [2] 3 4 ... 10