Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 13.08.18 - klo:19:18 »
Jeesus taisikin sitten pahasti sekoilla rinnastaessaan Pyhän Hengen ja elävän veden.

Harmi, ettei evlutkristitty päässyt kertomaan hänelle suuria viisauksiaan.
92
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 13.08.18 - klo:19:11 »
Nämä Natanaelin jutut ovat hatusta temmattuja juttuja. Järjen päätelmiä jotka menevät heti seuraavissa teksteissä solmuun. Vesi on H2O eikä mitään muuta kun Pyhästä kasteesta puhutaan, lue nyt hyvä mies edes sen verran Raamattua. Vesi, Isä, Poika ja Pyhä Henki, on selvästi kasteessa lueteltuina, Jumalasta ei vettä saa tekemälläkään. Lue nyt vaikka   Ap. t. 8:36  Ja kulkiessaan tietä he tulivat veden ääreen; ja hoviherra sanoi: "Katso, tässä on vettä. Mikä estää kastamasta minua?"

Mikä panee ihmisen vänkäämään selkeätä Jumalan sanaa vastaan?


Luuletko ettei näitä ole jo satoja vuosia sitten kielitieteellisesti kirkon piirissä tutkittu?  Enemmän kuin 1500 vuotta sitten jo :)

Kyllä on hyvin tarkkaan akateemisella tasolla tutkittua tietoa, eikä Raamatun vääntelemiseen ole mitään aihetta, eikä lupaakaan.

Miksi olisi mitään tarvetta muuttaa mitään tekstejä Raamatusta?
__________

*) Mitään syytä ei ole lähteä näiden Amerikoista rantautuneiden uususkontojen, saati yksittäisten asioita tuntemattomien ihmisten kelkkaan. Päinvastoin, sellaisia tulee karttaa.

Meillä on vaikka kuinka paljon esimerkkejä siitä, kun on lähdetty ihmisen tunteiden ja järjen valossa etenemään. Äkkiä syntinsä tuntevista armon varassa elävistä ristinkantantajista tulee rahaa kerääviä viihdepellejä, jytä soi ja savokoneet pöllyttää. Hallit pullottaa pettyneitä erilaisten ihmeiden etsijöitä.

93
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Soltero 13.08.18 - klo:16:58 »
Tuosta tuli mieleeni tämä raamatunkohta:

"Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,
 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää-hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;
 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme."
(Ap.t. 17: 26-28)

Minäkin elän ja liikun ja olen aivan oikeasti vain Herrassa ja Hänen varassaan.
Jeesus on vähintään yhtä välttämätön kuin leipä ja happi.

Riippuvuuteni Hänestä on selvästi lisääntynyt.
Hän ei anna ainoastaan hiukan lisää syötävää, elintilaa ja hengitysilmaa,
vaan aivan kaikki on Hänen hallinnassaan.
Hän ei silmäile minua vain hetkellisesti, kun rukoilen ja luen Raamattua,
vaan olen koko ajan ja kokonaan Hänen laupiaiden silmiensä edessä.
94
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 13.08.18 - klo:16:35 »
Juu. Ja minä olen ihmetellyt miten nöyrä Jeesuksen on pitänyt olla verratessaan itseään limppuun :)
Hän näkee miten kipeästi me tarvitsemme häntä.
95
Yleinen keskustelu / Vs: Mietteitä
« Uusin viesti kirjoittanut Andromeda 13.08.18 - klo:16:30 »
Tiedättekö mitä rakastan uskossa? Sitä, että se elää. Sitä, että saan kasvaa siinä. Sitä, että Pyhä Henki toimii ihan tavallisessa arjessa, auttaa ja opettaa, avaa jopa niitä ihan yksinkertaisiakin asioita!

Oon ollut jo aika pitkään siinä luulossa että mussa on uskovana jotain vikaa. Tuo tunne on tullut joka kerta siinä vaiheessa, kun olen lukenut Jeesuksen ristinkuolemasta. Monta kertaa oon lukenut mitä hän joutui kärsimään ennen kuolemaansa. Kipuja, piinaa ja pilkkaa. Ja joka kerta mulle on tullut syyllinen ja huonommuuden tunne. Oon ajatellut että mussa on vikaa, kun en pysty ymmärtämään täysin kuinka suuren uhrauksen Jeesus teki. Oon ymmärtänyt lukemani, mutta se ei ole herättänyt mitään tunteita mussa. En oo ikäänkuin pystynyt käsittämään sitä rakkautta jota Jeesus teollaan näytti. En oo ymmärtänyt kuinka suuri se rakkaus oli oikeasti minuakin kohtaan, ihmistä joka elää vuonna 2018. Pahiten on omassatunnossa kolkuttanut se, että tuntuu kuin kaikki muut uskovat ymmärtäisivät sen, ja mie ainoana olisin huono.

Tänään selasin Raamattua, ja avasin satunnaisen aukeaman. Silmiin osui Joh 6:51. "Minä olen tämä elävä leipä, joka on tullut taivaasta, ja se, joka syö tätä leipää, elää ikuisesti. Leipä, jonka minä annan, on minun ruumiini. Minä annan sen, että maailma saisi elää".

Ja voi veljet ja siskot miten tämä kolahti ja kovaa!! Tuntui järisyttävältä miten teksti avautui ja vaikutti. Mieleen nousi mielikuva, miten Jeesus tyynesti, mutta rakkaudentäyteisellä äänellä tämän sanoi!  Ja millä sanoilla hän sen sanoi. Hän ei sanonut tekevänsä uhrauksen siksi, että hänen ystävänsä opetuslapset saisivat elää. Hän ei sanonut miten hänen aikalaisensa saisivat elää. Hän sanoi uhrautuvansa, jotta MAAILMA saisi elää! Oon vieläkin ihan ihmeissäni miten Pyhä Henki vaikutti ja avasi tän asian mulle. Nyt ymmärrän selkeästi minkälaisen uhrauksen Jeesus teki MINUNKIN puolestani. Nyt hänen tekonsa on tullut mulle läheisemmäksi asiaksi, se ei ole enää "asia joka sattui kauan aikaa sitten".

Nyt tunnen lähinnä oloni hölmöksi, sillä kun teksti mulle avattiin niin nyt se tuntuu tosi yksinkertaiselta käsittää, ja mie oon turhaan potenut huonommuutta muiden uskovien seurassa. Ja jälleen kerran tunnen aivan valtavaa kiitollisuutta siitä, että Pyhä Henki elää ja voi hyvin, ja että Pyhä Henki vaikuttaa meissä ihan aina, joka päivä ja joka hetki!

Tästä tuli aika pitkä ja varmasti sekavakin selostus, mutta tämä opetus oli mulle jotain niin valtavan suurta, että miun oli ihan pakko purkaa se tännekkin. Olisipa kiva jos te muutkin kertoisitte miten Pyhä Henki on teitä arjen keskellä auttanut. Siunausta teille kaikille  :)!
96
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 13.08.18 - klo:16:08 »
Sinua ärsyttää selvästi se, etten hyväksy sellaisia opetuksia, joille ei löydy vahvistusta Raamatusta.

Niin, minua ärsyttää se, että toitotat täällä totuutena sellaisia opetuksia, joille ei löydy vahvistusta Raamatussa.
Ja se, että teilaat joiltain osin täysin sen mitä Raamattu itse opettaa.

Lasten siunaaminen on ihan eri asia kuin lasten kastaminen.
Raamattu ei puhu sakramenteista yhtään mitään.
Raamattu ei tunne kirkkolaitosta ja sen hierarkisia virkakäsityksiä.
Alkuseurakunta kokoontui kodeissa ja mursi siellä leipää eikä siellä ollut pappeja sanomassa saako niin tehdä.
ym. ym.

Tästäkin taisi olla joskus puhetta:

Joh.3:5 ei puhu kasteesta
Vesi on kreikaksi hudor.
http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?lex=Thayer&ref=Joh.+3%3A1&ent=5204

Kastamisesta puhuttaessa käytetään sanaa baptizo

http://raamattu.uskonkirjat.net/servlet/biblesite.Bible?lex=Thayer&ref=Ap.+t.+2%3A41&ent=907&ent2=5681

Jeesuksen sanat 'vedestä ja hengestä' on niin kutsuttu parallellismi.

Jeesus puhuu tuossa siis tästä  vedestä:

38 Joka uskoo minuun, hänen sisimmästään on, niinkuin Raamattu sanoo, juokseva elävän veden virrat."
39 Mutta sen hän sanoi Hengestä, joka niiden piti saaman, jotka uskoivat häneen;
97
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 13.08.18 - klo:15:07 »
Tärkeä todistus joo. Tämä on ihmeiden ihme ja suuri salaisuus, koko pelastuksen asia. Se ei ole otettavissa, eikä se ole ihmisten annettavissa toisille. Jumala henkensä kautta herättää ihmeellisellä tavalla, ja sanansa kautta johdattaa.
98
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Oloneuvos 13.08.18 - klo:12:53 »
Jano, oli ilo lukea tarinasi.
99
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 13.08.18 - klo:12:20 »
Natanael: "Jos jollakin on ylimielinen asenne, niin se on kyllä evlutkristityllä.
Teksteistä paistaa kaiken aikaa väheksyvä asenne sellaisia kohtaan, jotka eivät ole kirkon oppien kahleissa."   Vastaus: Huomaa nyt kuitenkin, että tuo on sinun ihan ikioma käsityksesi.

Näinkö sinä olet käsittänyt Jumalan armon syntien anteeksiantamisen ja Herramme Jeesuksen Kristuksen, että sinut olisi lähetetty elävien ja kuolleiden tuomariksi? Eikö sinun pitäisi paremminkin kuunnella miksi tuo koira haukkuu, onko varkaita mahdollisesti omassa talossasi?

Sinua ärsyttää selvästi se, etten hyväksy sellaisia opetuksia, joille ei löydy vahvistusta Raamatusta. En hyväksy missään tapauksessa, tämä on totta. Se ei ole ylimielisyyttä, vaan se on TIELLÄ PYSYMISTÄ. Kuten olen moneen kertaan toistanut, olen syntinen ihminen, joka on Jumalan armosta pelastettu. Olen Jumalan lapsi. Kiitos Jeesuksen.

En myöskään hyväksy sellaista asennetta, jossa ilminen yleistäen ja ylpeillen nousee toisia kristittyjä vastaan, yleistäen kaikki samaksi massaksi. En minä kirkkoon usko, vaan JUmalan sanaan jonka näen pyhistä kirjoituksista.

Olen syntynyt herätysliikkeeseen jossa ei muita pidetty oikeina kristittyinä, pikkulaisia kylläkin. Siksi tiedän millaista sellainen hengellinen ylpeys on, jossa ryhdytään Jeesuksen verellä Jumalan omiksi lunastettuja sysäämään ihmisten toimesta ulos Kristuksen seurakunnasta.

Tällainen ei ole Jumalasta, vaan saatanasta lähtöisin, langenneesta ihmisluonnosta.

Jeesus Kristus tekee nämä lopulliset valinnat sitten aikanaan, oikein ja erehtymättä. Raamatussa varoiteteaan vakavasti ihmisen ryhtymistä tuomaroimaan. Siinä on vielä sellainenkin koukku, että oma tila jää hoitamatta ja pelto viljelemättä, muita vahdatessa ja tuomitessa.

Kristittyjen tehtävänä on julistaa Kristusta pelastukseksi jokaiselle, muotoon katsomatta, se on meidän tehtävämme, ei muiden leimaaminen ja halveksunta.

Jos ihmisellä on elävä usko Kristukseen, niin se KESTÄÄ kaikki KOETUKSET, eikä horju!!! Ellei, niin pitää lähteä puolustelemaan omia käsityksiään, - muita vastaan. Jeesuskaan ei noussut ketään vastaan, hän osoitti tien! 

Joh. 14:6 Jeesus sanoi hänelle: "Minä olen tie ja totuus ja elämä; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani.
100
Yleinen keskustelu / Vs: Puhutteleva ohjelma
« Uusin viesti kirjoittanut NanoK 12.08.18 - klo:18:58 »
Poika -tai pojan näköinen mies- (Anthony Haynes) oli vakuuttunut että Jumala oli ilmoittanut että häntä ei tulla teloittamaan. Viime hetkessä asiaan tuli lykkäystä. Vankilassa hän on vielä tänäkin päivänä, eli sai ainakin armonaikaa. Piti käydä katsomassa mikä on tilanne nyt: viimeisin uutinen löytyi tämän vuoden toukokuulta; taas oli yksi armahdusvetoomus hylätty, joten kuolemantuomion uhka on vieläkin olemassa jos oikein ymmärsin.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]