Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Laki ja evankeliumi / Vs: Kristityn vapaus
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 08.02.18 - klo:01:29 »
Ihminen uudestisyntyy vedestä ja HENGESTÄ, - kuten Jeesus itse opettaa. Uudestisyntymisen saa aikaan KRISTUKSEN sana. Pyhä Kaste ei ole veteen kastamista, vaan KRISTUKSEN PÄÄLLEPUKEMISTA JA PYHÄSTÄ HENGESTÄ OSALLISEKSI TULEMISTA.  Kasteessa kastetaan Kristukseen, Kristuksen kärsimisen ja kuoleman osalliseksi yhdessä Kristuksen kanssa ja kuolleista ylösnousemiseen yhdessä Kristuksen kanssa. Kasteen hetki on vanhan ihmisen hautajaiset ja uuden, Hengestä syntyneen ihmisen ylösnousemus,  USKOSSA. Usko ja Kaste siis, ei pelkkä usko, tai pelkkä kaste, vaan molemmat.

Joh. 3:5 Jeesus vastasi: "Totisesti, totisesti minä sanon sinulle: jos joku ei synny vedestä ja Hengestä, ei hän voi päästä sisälle Jumalan valtakuntaan.

Room. 6:3 Vai ettekö tiedä, että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, ...
*) ... olemme hänen kuolemaansa kastetut?
Room. 6:4 Niin olemme siis ...
*) ... yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan, että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

Room. 6:5 Sillä jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita
*) ...yhtäläisessä kuolemassa,
*) ...niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,

Room. 6:6 kun tiedämme sen,
*) ... että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu,
*) ... että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
92
Laki ja evankeliumi / Vs: Kristityn vapaus
« Uusin viesti kirjoittanut Pökkelö 07.02.18 - klo:21:31 »
Tietämätön ja ymmärtämätön olen minäkin, vaikka hyvin luterilaisesti näen asiat, mutta muutama asia ei avaudu vieläkään.

Tänään lukiessani Matti Väisäsen ; Pelastuksesta osalliseksi. Sain lahjaksi tämän kastetta käsittelevän kirjan.
Mietin, kun hän opettaa lapsen uudestisyntyvän kasteessa ja vain kasteessa.
Ja myös aikuisiällä usko / uudestisyntyminen tapahtuu kasteessa.

Mietin; kun´Sana sanoo; "Usko tulee kuulemisesta, ja kuuleminen Jumalan Sanan kautta":
Niin Väisäsen mukaan se menee silloin. Usko tulee kastevedessä ja kaste vesi tulee papin käden kautta.

Tarkoituksena ei ole olla karkea ja loukata tällä ketään. Mietin vain, eikö Jumalan Sana synnytäkään uskoa ?
Sehän on Elävä Puhdas vesi myös.
93
Yleinen keskustelu / Vs: Kokemuksia kiusauksista
« Uusin viesti kirjoittanut NanoK 07.02.18 - klo:19:21 »
Uskon että on hyödyllistä tuntea oma heikkoutensa, että Jumalan voima erottuisi ihmisen voimasta. Eikä sellainen itsessään vahva, murtumaton ihminen osaa olla oikein armollinen muiden heikkouksille.

Mikä mahtaa olla yleisin kiusaus ihmisillä? Ehkä epäusko. Eri asioissa, sillähän jo Aatami ja Eevakin houkuteltiin ensimmäiseen syntiinlankeemukseen: "onko Jumala todella sanonut".
94
Laki ja evankeliumi / Vs: Kristityn vapaus
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 07.02.18 - klo:11:46 »
Pyhälle Kasteelle, eli uudestisyntymisen pesolle Pyhässä Hengessä kuten Paavali asian ilmaisee) vieminen, onkin sitten lapsen vanhempien vastuulla. Kristus merkkaa Kasteessa kastettavan omakseen, hän saa kaikki syntinsä anteeksi ja Pyhän Hengen oppaakseen koko elämänsä ajaksi. Tästä alkaa tie kristittynä, Kristuksen ristin kantajana. Tästä alkaa myös opetus Jumala tahdon tuntemiseen, sitä mukaa kun kehitys etenee. Kuten Jeesus lähetyskäskyssään kehottaa.

Edellisessä on asioita, joita tulisi käsitellä ehkä jossain toisessa ketjussa, otan silti tässä esille asian, joka "särähtää". Monelle on tuntematonta se, että virallinen luterilaisuus opettaa kahta uudestisyntymää. En jaksa ymmärtää, löytyykö opetukselle mitään raamatullista pohjaa.

Ymmärrän kyllä sen, että synti on perinnöllistä, mutta en sitä, että esim. hätäkaste voisi pelastaa lapsen kadotukselta. Tulin maininneeksi eräässä lut. piirissä, että mielestäni hätäkaste liippaa jo hyvin läheltä magiaa. Piirin vetäjän mielestä se tuntui olevan pahasti sanottu.
95
Yleinen keskustelu / Vs: Kokemuksia kiusauksista
« Uusin viesti kirjoittanut Pökkelö 06.02.18 - klo:21:16 »
Tuoreena kristittynä uskoon tulleena ihmettelin, miksi minua ei kiusata ja koetella, kuin muita.
Voi niitä onnen päiviä. :'(

Kiusauksia, koetuksia, ahjoja, ahdistusta....on sittemmin riittänyt.
Omaa suutani en saa tukittua.....ja ne kiusaukset. Tuntuu kuin ne olisi oikein räätälöity mittatilaustyönä; sinne missä on heikommillaan.

Jokaista lasta Hän kurittaa... Ja toivon mukaan antaa voiman kestää loppuun saakka; kunnes päästään kotiin.
Tule Herra Jeesus !
96
Laki ja evankeliumi / Vs: Missä opetetaan Armosta oikein!
« Uusin viesti kirjoittanut Jopo 06.02.18 - klo:19:39 »
Tuskinpa olisi perusteltua sanoa, ettei oppi ole tärkeä kristinuskossa. Se huomataan heti varsinkin, jos vastaan tulee selvästi väärää oppia. Jos esim. väitetään, että Jeesus olisi vain ihminen. Tai että ihminen pelastuisi vain tekemällä parhaansa.

Mutta, onko Raamatun oppien tunteminen samaa kuin Jumalan tunteminen?
97
Laki ja evankeliumi / Vs: Missä opetetaan Armosta oikein!
« Uusin viesti kirjoittanut JPK 05.02.18 - klo:18:38 »
En toki halua saivarrella, mutta UT:ssa keskeisin sana on "didache" [διδαχή] eli opetus, ei "dogma" [δογμα] eli "säädös" - kun puhutaan Raamatun ilmoituksen kautta annetusta Jumalan evankeliumista ja Jumalan Sanan ilmoituksesta.

2Tim.3:16 "Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa..."

Se että Jeesus on Jumala, ei ole "oppi"  - "dogma" [δογμα]  - vaan se on todellisuus Jumalasta itsestään, eli Jumalan tunteminen uskon ja Raamatun kautta. Elävä usko perustuu Jumalan tuntemiseen enemmän, kuin Jumalan ymmärtämiseen tai selittämiseen dogmaattisesti.

Lainaus
Dogmi (m.kreik. δογμα, dogma) eli opinkappale, oppilause tai uskonkappale on jonkun uskonnon, kirkkokunnan tai uskonnollisen auktoriteetin uskoa tai oppia koskeva - usein kodifioitu - väite.  - Wikipedia

HERRA Jeesus sanoi:
Joh.17:3 "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."

Tunteminen tässä ei tietenkään ole mitään tunnepohjaista perustaltaan, vaan syvää ymmärtämistä ja konkreettista Jumalan yhteydessä elämistä, Jeesuksen Kristuksen kautta - Jumalan evankeliumissa. Tuntea Jumala - kuten Raamattu ilmoittaa - on iso kysymys.

Myös

1Tim.6:3 "Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen.."

Tässä kohdin sana "oppi" ei ole "dogmi", eli oppisäädös pelkkänä muodollisena tekijänä, vaan opetus eli "didaskalia" [διδασκαλία].

98
Yleinen keskustelu / Vs: Kokemuksia kiusauksista
« Uusin viesti kirjoittanut JPK 05.02.18 - klo:18:20 »
Pahin kiusaukseen lankeaminen on se, että ihminen luulee itse voittaneensa saatanan, synnin ja synnin himojen kiusaukset. Omavanhurskaus on pahin kiusaus, johon liian monet lankeavat.

"'Jumala, minä kiitän sinua, etten minä ole niinkuin muut ihmiset, riistäjät, väärämieliset, huorintekijät, enkä myöskään niinkuin tuo publikaani..." - Luuk.18:11

Kun ihminen ei löydä mitään voimaa itsestään voittaa mitään, jää hänelle vain Jeesus - joka on jo kaiken voittanut.
99
Yleinen keskustelu / Vs: Kokemuksia kiusauksista
« Uusin viesti kirjoittanut Mice 05.02.18 - klo:14:58 »
Rupesin miettimään tuota kiusauksessa olemista. Tunnistan kyllä asioita joihin koen vetoa ja joihin olen langennutkin. Ei varmaan ole kovin kiinnostavaa puhua noin yleisellä tasolla omista kiusauksistaan. Pähkäilin että mikä olisi sellainen asia minkä edestä löydän itseni usein, lähes päivittäin.

Tulin siihen lopputulokseen äkkiseltään, että kuinka kohtaan päivittäin tapaamiani ihmisiä. Olenko oma todellinen itseni heikkouksineen, vaiko yritänkö antaa olemuksellani, eleilläni ja puheillani toisenlaista kuvaa itsestäni. Joskus nimittäin olen ihmetellyt vaikka jotain sanottuani, että miksi minä nyt noin sanoin, kun olisin voinut ihan hyvin olla hiljaa tai kertoa kunnolla ja rehellisemmin oman ajatukseni. Ehkä siis yksi kiusaus on se, että annanko pikkusieluisen egoni pullistella, vai nöyrrynkö olemaan sitä mitä olen.

Ja tuota miettiessäni tuli sellainen asia mieleen, että armossa ja armosta elävien parissa on helpompi olla oma itsensä. Joidenkin ihmisten seurassa se on vaikeampaa, ainakin minulle. Se kertoo tietysti keskenkasvuisuudesta. Se kyllä vaivaa  mieltä jos huomaa omassa käyttäytymisessä epäaitoutta. Pidän kuitenkin hyvänä asiana sitä, että se vaivaa. Joskus tuntuu siltä, että Pyhä Henkikin muistuttaa, että vaikka muut paisuisivat puheillaan, tekemisillään ja kokemuksillaan, niin siihen kilpailuun ei tarvitse lähteä. Ja jos sitä ääntä suostuu kuuntelemaan, niin jälkeenpäin on itsensä kanssa parempi olla.
100
Yleinen keskustelu / Kokemuksia kiusauksista
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 05.02.18 - klo:12:25 »
Jokaisella uskovalla on joskus kiusauksia, toisiin langetaan, toisiin ei. Rohkeneeko kukaan kertoa kokemuksistaan?

Lainaan tähän toisaalla ollutta kertomusta tästä aiheesta:

Lainaus
Tulee mieleen eräs saarnamies (Juho Koivumäki), joka kokemuksen koulussa oli omaksunut myös nöyryyttä. Hän oli elänyt varsin iäkkääksi lankeamatta pahoihin juttuihin ja häneltä kysyttiin salaisuutta tähän. Hän vastasi: "Asia on sillä tavalla, että kun on tullut kiusaus, niin ei ole ollut tilaisuutta ja kun on ollut tilaisuus, ei ole ollut kiusausta".
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]