Kirjoittaja Aihe: Missä opetetaan Armosta oikein!  (Luettu 16209 kertaa)

Poissa JPK

  • Viestejä: 195
Vs: Missä opetetaan Armosta oikein!
« Vastaus #135 : 05.02.18 - klo:18:38 »
En toki halua saivarrella, mutta UT:ssa keskeisin sana on "didache" [διδαχή] eli opetus, ei "dogma" [δογμα] eli "säädös" - kun puhutaan Raamatun ilmoituksen kautta annetusta Jumalan evankeliumista ja Jumalan Sanan ilmoituksesta.

2Tim.3:16 "Jokainen kirjoitus, joka on syntynyt Jumalan Hengen vaikutuksesta, on myös hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi, kasvatukseksi vanhurskaudessa..."

Se että Jeesus on Jumala, ei ole "oppi"  - "dogma" [δογμα]  - vaan se on todellisuus Jumalasta itsestään, eli Jumalan tunteminen uskon ja Raamatun kautta. Elävä usko perustuu Jumalan tuntemiseen enemmän, kuin Jumalan ymmärtämiseen tai selittämiseen dogmaattisesti.

Lainaus
Dogmi (m.kreik. δογμα, dogma) eli opinkappale, oppilause tai uskonkappale on jonkun uskonnon, kirkkokunnan tai uskonnollisen auktoriteetin uskoa tai oppia koskeva - usein kodifioitu - väite.  - Wikipedia

HERRA Jeesus sanoi:
Joh.17:3 "Mutta tämä on iankaikkinen elämä, että he tuntevat sinut, joka yksin olet totinen Jumala, ja hänet, jonka sinä olet lähettänyt, Jeesuksen Kristuksen."

Tunteminen tässä ei tietenkään ole mitään tunnepohjaista perustaltaan, vaan syvää ymmärtämistä ja konkreettista Jumalan yhteydessä elämistä, Jeesuksen Kristuksen kautta - Jumalan evankeliumissa. Tuntea Jumala - kuten Raamattu ilmoittaa - on iso kysymys.

Myös

1Tim.6:3 "Jos joku muuta oppia opettaa eikä pitäydy meidän Herramme Jeesuksen Kristuksen terveisiin sanoihin eikä siihen oppiin, joka on jumalisuuden mukainen.."

Tässä kohdin sana "oppi" ei ole "dogmi", eli oppisäädös pelkkänä muodollisena tekijänä, vaan opetus eli "didaskalia" [διδασκαλία].


Poissa Jopo

  • Viestejä: 317
Vs: Missä opetetaan Armosta oikein!
« Vastaus #136 : 06.02.18 - klo:19:39 »
Tuskinpa olisi perusteltua sanoa, ettei oppi ole tärkeä kristinuskossa. Se huomataan heti varsinkin, jos vastaan tulee selvästi väärää oppia. Jos esim. väitetään, että Jeesus olisi vain ihminen. Tai että ihminen pelastuisi vain tekemällä parhaansa.

Mutta, onko Raamatun oppien tunteminen samaa kuin Jumalan tunteminen?
"Ääretön meri armoa on Kristuksessa, en luule voivani koskaan käsittää sitä. On myös ääretön määrä syntiä sydämessäni. En usko koskaan täydellisesti voivani käsittää sitä"(Antti Achrenius)

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 403
Vs: Missä opetetaan Armosta oikein!
« Vastaus #137 : 08.02.18 - klo:01:39 »
Joh. 1:1 Alussa oli Sana, ja Sana oli Jumalan tykönä, ja Sana oli Jumala.
Joh. 1:2 Hän oli alussa Jumalan tykönä.

Joh. 1:3 Kaikki on saanut syntynsä hänen kauttaan, ja ilman häntä ei ole syntynyt mitään, mikä syntynyt on.
Joh. 1:4 Hänessä oli elämä, ja elämä oli ihmisten valkeus.

Joh. 1:14 Ja Sana tuli lihaksi ja asui meidän keskellämme, ja me katselimme hänen kirkkauttansa, senkaltaista kirkkautta, kuin ainokaisella Pojalla on Isältä; ja hän oli täynnä armoa ja totuutta.
__________

Toinen vaihtoehto on rakentaa omista mielikuvituksistaan jumala itselleen, ellei se sana kelpaa joka 66 pyhän kirjoituksen kirjastoon eli suomalaisittain Raamattuun, on kirjoitettu.