Kirjoittaja Aihe: Mikä on harhaoppia?  (Luettu 16717 kertaa)

Poissa Plektra

  • Viestejä: 18
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #120 : 20.10.17 - klo:12:40 »
... kysymyksessä ei ole harhaoopi, vaan ainoastaan ihmisopeilla sotkettu kristinusko ...
Ihmisopeilla sotkettu kristinusko on kyllä minun mielestäni harhaoppia. Kaikissa tuntemissani kristillisissä yhteisöissä on omia Raamatun tulkintoja ja ihmisten rustaamia sääntöjä ja yksikään yhteisö ei ole opillisessa mielessä täydellinen. Ihmiset ovat erehtyväisiä ja vajavaisia enkä täydellinen ole tietysti minäkään. Mitä yhteisöä tai yksilöä voi sitten sano harhaoppiseksi on myös tulkinnallinen asia ja henkilökohtaisa tulkintoja löytyy tietysti useita; tämä on inhimillistä.

Tämän keskusteluketjun aiheena on "Mikä on harhaoppia", joten tältä pohjalta Pökkelön kritiikki ev.lut.kirkkoa kohtaan on mielestäni ainakin osittain hyvin aiheellista. Aika paljon mätää kirkkoon on päässyt syntymään, jonka seurauksena kirkon pirstoutumiskehitys on jo alkanut (vrt. SLEY, Lähetyshiippakunta, esikoislestadiolaiset, kirkon konservatiivit ja liberaalit). Tiedän tämän, sillä toimin jonkin verran aktiivisena ns. konservatiivien parissa. Pökkelön arviot kirkossakävijöistä ovat hänen omia tulkintojaan ja voisin siihen todeta, että osittain ne pitävät paikkansa, mutta kaikki kirkossakävijät eivät kuitenkaan ole samanlaisia. Tunnen aika paljon henkilöitä (joukossa myös pappeja), jotka eivät sulata nykyistä kehitystä eikä varsinkaan sukupuolineutraali-hössötystä. Nämä henkilöt eivät omien sanojensa mukaan tule muuttaamaan käsityksiään, joten todennäköisesti jonkinlainen erottautuminen kirkosta tulee heille jossain vaiheessa eteen.
« Viimeksi muokattu: 20.10.17 - klo:12:47 kirjoittanut Plektra »
Kellot soivat, kun vain voivat. Jos ne ei voi, niin ei ne soi.

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 535
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #121 : 21.10.17 - klo:00:52 »
Yksi on täydellinen, Jeesus Kristus. Ja HÄNESSÄ tulevat vanhurskaiksi eli JUmalalle kelvollisiksi kaikki ne joilla on usko Kristukseen. Ev.lut. kirkko on kattojärjestö johon kuuluu uskovia siis tunnustavia kristittyjä, ja ei-uskovia. JOukko on siis hyvin kirjavaa jo tästäkin syystä. Ne joilla ei ole uskoa toimivat kuten jumalattomat toimivat, himojensa johtamina, välittämättä siitä mikä on Jumalan tahto.

Pidän kristinuskon vastaisena sitä toimintaa jossa eri kirkoista kirkkokunnista herätyliikkeistä ja uskovista etsitään virheitä, kun kaikenlaisen arvostelun sijaan pitäisi julistaa Kristusta, joka meitä syntisiä pelastaa kadotuksesta. Maailmanlaajuisesti tunnustavat kristityt elävät sadoissa eri porukoissa. Jos ryhmät käyttävät voimansa toinen toistensa mustamaalaamiseen, niin ei siitä tule voittoja Kristukselle. Uskottavuus menee toisten kristittyjen mustamaalaajalta hyvin herkästi.

Eihän se mikään oppi ole, että ihmiset elävät jumalattomasti eläköötpä jonkun kirkon jäseninä tai eivät, ja koittavat saada kaikki muutkin samaan rapakkoon kanssaan. Kirkon kivittämiseen ei yhdelläkään uskovalla ole lupaa, tämä on varma asia. Yksittäisiä ihmisiä ja heidän ongelmiaan kirkon sisällä voi arvostella, ja omaa elämäänsä pitää tutkistella joka päivä onko se Jumalan tahdon mukaista elämää rakkaudessa toisia uskovia kohtaan. Syntielämän arvostelu on oikein, kunhan kertoo asiansa suoraan tälle henkilölle, eikä netissä mukise vuodesta toiseen "viisauksiaan".


Nimimerkki Plektra on varmaankin oikeassa siinä, että evankelisluterilaisen kirkon tunnustavat kristityt joutuvat jossakn vaiheessa lähtemään. Se vaihe on silloin, kun syntielämästä ei saa enään saarnata parannusta.

Kristittyinä emme mitään homosuhteita hyväksy lainkaan, saati sitä, jos härskiä homohuoruutta harjoittavia aletaan papin panta kaulassa Jumalan sanalla yhdistämään,  tai sunaamaan heitä synteihinsä. Se on Jumalattomien elämää. Kirkon kanssa tällaisella toiminnalla ei sen sijaan ole mitään tekemistä. Kirkkoa ei voi näiden epäuskoisten ihmisten jumalattomuudesta syyttää.

Oma visioni on että kirkon tunnustavat kristityt ja kirkon piirissä toimivat herätysliikkeet muodostavat yhdessä tunnustavien kristittyjen evankelisluterilaisen kirkon yhteiseksi yhdistäväksi kattojärjestöksi.
« Viimeksi muokattu: 21.10.17 - klo:01:00 kirjoittanut evlutkristitty »

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5334
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #122 : 21.10.17 - klo:10:34 »
Kirkon kivittämiseen ei yhdelläkään uskovalla ole lupaa, tämä on varma asia.

Kukas se olikaan tämän kehityksen alkuunpanija? Taisi olla veli Luther.  ;)
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 535
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #123 : 21.10.17 - klo:23:21 »
Paulus haluaa paavin Kristuksen tilalle. Luther ei sitä halunnut, eivätkä luterilaisetkaan. Kirkkoa kivittävät ovat tavanomaisesti joko epäuskoiset tai vapaiden suuntien kiihkohenkiset Kristuksen evankeliumia tuntemattomat henkilöt.

Jeesuksen opin mukaan Jeesus Kristus on Herra ja ainoa tie taivaaseen. Hänet Herrakseen tunnustavat ovcat YKSI ruumis Kristuksessa. Juuri siis niin kun Martti Lutherkin eläessään opetti. Yhteisen Chatholic kirkon piispa Augustinus opetti samoin 0300 luvulla pohjois Afrikassa.

Poissa Mice

  • Viestejä: 1621
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #124 : 22.10.17 - klo:07:31 »
Paulus haluaa paavin Kristuksen tilalle.

Enpä usko. Joku tolkku pitää olla jutuissa. Paasaamisessakin rajansa.
Tulkitset päin persettä, jos tuosta Pauluksen kommentista johtopäätökseksi saat, että paavi Kristuksen tilalle.

Myöskään mikään kirkko ei saa tulla Kristuksen tilalle. Näkymätön uskovien kirkko on aina ollut ja sitä ei tietenkään syrjäytetä.
Ihmisroska

Poissa Jopo

  • Viestejä: 352
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #125 : 22.10.17 - klo:14:54 »
En ole oikein pysynyt kärryillä mistä tässä oikeasti on viimeaoikoina keskusteltu. Lienenkö ainoa joka ei ymmärrä?

"Pidän kristinuskon vastaisena sitä toimintaa jossa eri kirkoista kirkkokunnista herätyliikkeistä ja uskovista etsitään virheitä, kun kaikenlaisen arvostelun sijaan pitäisi julistaa Kristusta"

Kauniisti sanottu.

Miten tuo edellinen sopii yhteen seuraavan kanssa?

"Kirkkoa kivittävät ovat tavanomaisesti joko epäuskoiset tai vapaiden suuntien kiihkohenkiset Kristuksen evankeliumia tuntemattomat henkilöt"
"Ääretön meri armoa on Kristuksessa, en luule voivani koskaan käsittää sitä. On myös ääretön määrä syntiä sydämessäni. En usko koskaan täydellisesti voivani käsittää sitä"(Antti Achrenius)

Poissa Taisto

  • Viestejä: 1675
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #126 : 22.10.17 - klo:15:17 »
En ole oikein pysynyt kärryillä mistä tässä oikeasti on viimeaoikoina keskusteltu. Lienenkö ainoa joka ei ymmärrä?

Keskustelu on kai sitä, että pysytään aiheessa ja esitetään siitä mielipiteitä, puolin ja toisin. Täällä ei ole viime aikoina pysytty aiheessa juuri mitenkään. Sitä onkin vaikea ymmärtää  :-\

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5334
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Mikä on harhaoppia?
« Vastaus #127 : 22.10.17 - klo:17:47 »
Paulus haluaa paavin Kristuksen tilalle. Luther ei sitä halunnut, eivätkä luterilaisetkaan. Kirkkoa kivittävät ovat tavanomaisesti joko epäuskoiset tai vapaiden suuntien kiihkohenkiset Kristuksen evankeliumia tuntemattomat henkilöt.

Kovia sanoja veliseni. Nyt olisit velvollinen kertomaan meille, mitä tarkoitat kirkon kivittämisellä.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell