Kirjoittaja Aihe: Ihmisen osuus pelastuksessa  (Luettu 5839 kertaa)

Poissa NanoK

  • Viestejä: 134
Vs: Ihmisen osuus pelastuksessa
« Vastaus #75 : 12.11.17 - klo:08:20 »
Minä myös olen kokenut tuon Galatalaiskirjeen lukemisen ihmeen rauhoittavana ja lohduttavana luettavana, koska se haluaa vakuuttaa niin perusteellisesti Jumalan armon voimasta. Siinä käydään läpi Galatalaiskirje hyvin pieniä osia kerrallaan. Roseniustakin olen yrittänyt lukea ja Elämän Leipää on tälläkin hetkellä yöpöydän laatikossa, mutta jostain syystä se on jäänyt vähemmälle. En oikein tiedä miksi, ehkä se on vain perehtymisen puutetta. Ehkä joku osa siitä tuntui aikoinaan raskaalta lukea. (?) Kirjoitustyyli ja asian ilmaisutyyli voivat joskus vaikuttaa, miten sen kukin pystyy ottamaan vastaan. Mannaa Jumalan Lapsille kuuluu melkein joka aamuun, tykkään paljon.

Poissa garibaldi

  • Viestejä: 130
Vs: Ihmisen osuus pelastuksessa
« Vastaus #76 : 12.11.17 - klo:09:02 »
Itse uskon siihen, että Jumala kääntää ja ihminen kääntyy, mitä pelastuksen vastaanottamiseen tulee. Raamatun ulkopuolelta tulevat analogiat voivat olla joissain tapauksissa hyödyksi, mutta itse pitäytyisin Raamatun käyttämässä kielessä. Paljon on popularisoitua puhetta pelastusopillisista kysymyksistä, millä taas ei ole kovinkaan paljoa yhteyttä Raamattuun.

Seuraavassa raamatunpaikassa Paavali käyttää näköaistiin liiittyvää analogiaa. Jumala antaa ihmiselle hengellisen näkökyvyn nähdä valkeuden, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista. Usko on näkemistä. Armo on vastustamatonta, koska Kristuksen kirkkauden uskon silmin nähnyt elää uusien tosiasioiden valossa.

Jakeessa 6 Jumala sanoi ja Jumala loisti. Pelastus on yksin Jumalan työtä. Jumala toimi luomisessa suvereenisti ja  niin hän toimii myös kääntymyksessä. Kun Jumala antaa näkökyvyn, niin tälle olisi hyvin vierasta päätös alkaa nähdä.

2Kor 4:4

3. Mutta jos meidän evankeliumimme on peitossa, niin se peite on niissä, jotka kadotukseen joutuvat,
4. niissä uskottomissa, joiden mielet tämän maailman jumala on niin sokaissut, ettei heille loista valkeus, joka lähtee Kristuksen kirkkauden evankeliumista, hänen, joka on Jumalan kuva.
5. Sillä me emme julista itseämme, vaan Kristusta Jeesusta, että hän on Herra ja me teidän palvelijanne Jeesuksen tähden.
6. Sillä Jumala, joka sanoi: "Loistakoon valkeus pimeydestä", on se, joka loisti sydämiimme, että Jumalan kirkkauden tunteminen, sen kirkkauden, joka loistaa Kristuksen kasvoissa, levittäisi valoansa.
« Viimeksi muokattu: 12.11.17 - klo:09:14 kirjoittanut garibaldi »