Kirjoittaja Aihe: Tuomarien kirja  (Luettu 4149 kertaa)

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 349
Vs: Tuomarien kirja
« Vastaus #45 : 17.02.18 - klo:23:30 »
Luvatussa maassa toki olivat, mutta vanhassa liitossa, ilman Messiasta Jeesusta Kristusta joka sovitti uhrillaan koko maailman synnit. 

Vanhurskaaksi syntinen voi tulla ainoastaan uskomalla Kristukseen, häneen Isän Pojan ja Pyhän Hengen nimeen kastettuna.

Room. 10:4 Sillä Kristus on lain loppu, vanhurskaudeksi jokaiselle, joka uskoo.

1. Kor. 1:30 Mutta hänestä on teidän olemisenne Kristuksessa Jeesuksessa, joka on tullut meille viisaudeksi Jumalalta ja vanhurskaudeksi ja pyhitykseksi ja lunastukseksi,

Välttelemällä joitakin tiettyjä, synneiksi tiedostamiaan tekoja, ei ihminen voi pelastua kadotuksesta. Koska 1000 syntiä tulee joka päivä tehtyä joka tapauksessa, tiedostamattaan välttämättä tehneensä syntiä ollenkaan. Karkeammista synneistä voi varjeltua vaikka helvetin pelon voimasta, tai oman porukan hylkäämäksi tulemisen pelosta.

Vihollisemme on paljon viisaampi juonissaan, kun viisainkaan ihminen ja ihminen paljon heikompi kun voisi edes kuvitella olevansa. Ajatukset, motiivit, rakkaudettomuus vihollisia kohtaan, ahneus, välinpitämättömyys, heikoimpien hylkääminen, näitä on satoja syntejä joita kaikki ihmiset eivät tiedosta lainkaan synneiksi. 

2. Kor. 12:9 Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.


Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 349
Vs: Tuomarien kirja
« Vastaus #46 : 17.02.18 - klo:23:39 »
On hyvin sanottu: Synti on perimältään ihmisen haluttomuutta tulla syntiseksi. Synneiltä ei voi kukaan ihminen välttyä päivittäin. Kun tämän tiedostaa Jumalan sanan todistusten kautta omassa tunnossaan, se tekee pieneksi, - armon kerjäläiseksi.

Meillä on Jumalan lupaukset armosta ja syntien anteeksiantamuksesta ,Kristuksessa Jeesuksessa. Onnellinen hän joka tuntee syntisyytensä, sinulle on Jumalan armo joka päivä tarjolla, USKON KAUTTA.

Fil. 4:7 ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, on varjeleva teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.

2. Tess. 3:3 Mutta Herra on uskollinen, ja hän on vahvistava teitä ja varjeleva teidät pahasta.

Poissa KnutL

  • Moderaattori
  • Viestejä: 2843
  • Matkalla
Vs: Tuomarien kirja
« Vastaus #47 : 17.02.18 - klo:23:48 »
Luvatussa maassa toki olivat, mutta vanhassa liitossa, ilman Messiasta Jeesusta Kristusta joka sovitti uhrillaan koko maailman synnit. 

Vanhurskaaksi syntinen voi tulla ainoastaan uskomalla Kristukseen,

Kyllä.
Toisaalta Tuomarien kirja luo uskoa samankaltaisiin toivottomiin tilanteisiin, johon israelilaiset olivat joutuneet tehdessään syntiä.
Jumala vastasi, kun he huusivat häntä avuksi.
Samoin Jumala lähettää avun uuden liiton uskoville.


Vaikka monet tuomarit olivat aika kehnoja vaelluksessaan, silti he toimivat tietyssä mielessä Jeesuksen esikuvina. Niissä kohdissa, jolloin he toimivat oikein.

Tuomarien kirja on minulle erittäin haastava ja vaikeasti ymmärrettävä.
Pintataso historiallisena kuvauksena on toki joten kuten helppo ymmärtää, mutta hengellinen taso on vaikeampi.
Etenkin kun se kertoo tappioista tappion perään toisin kuin Joosuan kirja.

Ennakko-olettamuksieni vastaisesti kirja ei kerrokaan kovinkaan paljon niistä kansoista, jotka Jumala jätti koetellakseen Israelia.
Niitä koettelemuksia löytynee myöhemmistä kirjoista. En ole ihan varma, koska tutkimus on kesken.

Mielestäni se, että Herran arkkia ei kertaakaan mainita Tuomarien kirjassa, kertoo jotain. En ainakaan ole sitä huomannut.

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 349
Vs: Tuomarien kirja
« Vastaus #48 : 19.02.18 - klo:00:39 »
Kristityillä on toisitaan poikkeava käsitys synnistä. Jokainen joka pitää lain, hän uskoo ja tiedostaa myös sen, että pienimmäkin piirron rikkominen, (tai päästäminen, eli huomiotta jättäminen) laista, tekee ihmisestä KOKO lain rikkojan.

Mikäli ei pidä kadehtimista syntinä, tai toisen hylkäämistä, tai yli tarpeen ahnehtimista, toisen vihaamista, ym. ym. Voi helposti ajautua omaa vanhurskautta palvelemaan, eli kuvittelemaan itsestään sellaista jota oikeasti ei ole. Silloin käy niin, että mitä siveydestä puuttuu se paikataan armolla. Silloin elämä ei olekkaan enään KOKONAAN armon varassa elämistä. 

Ap. t. 13:39 ja että jokainen, joka uskoo, tulee hänessä vanhurskaaksi, vapaaksi kaikesta, mistä te ette voineet Mooseksen lain kautta vanhurskaiksi tulla.

*) Room. 3:20 sentähden, ettei mikään liha tule hänen edessään vanhurskaaksi lain teoista; sillä lain kautta tulee synnin tunto.

Harvempi kristittykään uskaltaa nähdä todellisen tilansa peilistä, se on todella karmeata katsottavaa:

Room. 3:9 Miten siis on? Olemmeko me parempia? Emme suinkaan. Mehän olemme edellä osoittaneet, että kaikki, niin hyvin juutalaiset kuin kreikkalaiset, ovat synnin alla,

Room. 3:10 niinkuin kirjoitettu on: "Ei ole ketään vanhurskasta, ei ainoatakaan,

Room. 3:11 ei ole ketään ymmärtäväistä, ei ketään, joka etsii Jumalaa;
Room. 3:12 kaikki ovat poikenneet pois, kaikki tyynni kelvottomiksi käyneet; ei ole ketään, joka tekee sitä, mikä hyvä on, ei yhden yhtäkään.

Room. 3:13 Heidän kurkkunsa on avoin hauta, kielellänsä he pettävät, kyykäärmeen myrkkyä on heidän huultensa alla;
Room. 3:14 heidän suunsa on täynnä kirousta ja katkeruutta.
Room. 3:15 Heidän jalkansa ovat nopeat vuodattamaan verta,
Room. 3:16 hävitys ja kurjuus on heidän teillänsä,
Room. 3:17 ja rauhan tietä he eivät tunne.
Room. 3:18 Ei ole Jumalan pelko heidän silmäinsä edessä."

Room. 3:19 Mutta me tiedämme, että kaiken, minkä laki sanoo, sen se puhuu lain alaisille, ...
***) ... että jokainen suu tukittaisiin ja koko maailma tulisi syylliseksi Jumalan edessä;
_______

Kiitos Jumalan, Isän Pojan ja Pyhän Hengen, meillä on YKSI TIE, joka johtaa pelastukseen.
2. Kor. 5:21 Sen, joka ei synnistä tiennyt, hän meidän tähtemme teki synniksi, että me hänessä tulisimme Jumalan vanhurskaudeksi.

Mitä me sitten Tuomarien kirjasta opimme? Juuri tuon minkä edellä kerroin, kuinka raadollisia heikkoja ja erehtyviä me olemme. Ja toisaalta sen millainen Jumala meillä on.

Erityiden merkittävää kaikissa Raamatun teksteissä on, että siellä ei pyritä kaunistelemaan, eikä peiuttelemään sitä, millaisia me ihmiset olemme, mekin joita Jumala on Kristuksessa Jeesuksessa omikseen lunastanut.

Uskonnolliset kirjat päinvastoin kuvaavat usein uskovia jonkinlaisiana voittajina supersankarteina ja suorastaan yli-ihmisinä. Sehän ei ole totta! 

Mutta se on totta, että Jeesus tuli pelastamaan meitä tällaisia erehtyviä heikkoja lankeilevia syntisiä. HÄNESSÄ me tulemme vanhurskaiksi, uskomalla häneen. Hänen on kiitos kunnia ja ylistys iankaikkisesti. Armosta me olemme pelastetut emme itse meistämme, pelastus on Jumalan lahja. Ansioton rakkaus, minun osakseni tullut. 

Room. 5:20 Mutta laki tuli väliin, että rikkomus suureksi tulisi;
mutta missä synti on suureksi tullut, siinä armo on tullut ylenpalttiseksi,