Kirjoittaja Aihe: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....  (Luettu 1744 kertaa)

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Tuossa uutisartikkeli "Key Evangelical Figures Turn On Trump: 'He Used Us'"

https://www.msn.com/en-us/news/politics/key-evangelical-figures-turn-on-trump-he-used-us/ar-AA14fSKb?ocid=msedgntp&cvid=cbfd4c7c3e4f4d4ab6c7a76b4df8e4f9

Vaikutusvaltaiset evankeliset vaikuttajat kääntyvät Trumpia vastaan: "Hän hyväksikäytti meitä"

Vähän noloa todeta sitä nyt, mutta hyvä jos jossain vaiheessa silmät avautuvat.

Raamattu kyllä varoittaa sellaisesta, joten mistähän johtuu jos uskovat sortuu tuollaiseen.

Demokraatit kyllä pitävät puolestaan hyvin paljon muita ihmisryhmiä hyväkseen. Se on politiikkaa.
Ja kieroa sellaista.

Mutta luulisi, että Raamattu antaa riittävästi informaatiota huomioimaan, kun uskovia vedetään nenästä.


Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #1 : 20.12.22 - klo:14:28 »
Luin joskus aiemmin Trumpista tämän Benjamin Coreyn blogiartikkelin, joka käy läpi antikristuksen merkkejä. Ja paljon artikkelin mukaan sopii ko. heppuun eli Trumpiin. En ole paljoakaan perehtynyt lopun aikoihin tai antikristukseen, mutta ilmeisesti Raamatusta löytyy paljonkin konkreettisia juttuja, joskin varmaankin paljon riippuu tulkinnoista.

Could American Evangelicals Spot the Antichrist? Here Are the Biblical Predictions: https://www.benjaminlcorey.com/could-american-evangelicals-spot-the-antichrist-heres-the-biblical-predictions/

Lainaus
I’d honestly started this post intending to be silly, and during my research began to find the coincidences and certain numbers happening to match a bit amusing the first few times. But at a certain point the coincidences added up or got too specific, and it wasn’t funny anymore– it was deeply unsettling.

And by the end? Well, stick with me as the prophecies grow more specific, and you’ll see why my mind was a bit blown– and why as a Christian my spirit was deeply unsettled by the the end of it:

Joskus olen lueskellut myös Ajankohtaista uskosta -blogin (https://ajankohtainen.wordpress.com/) juttuja, joissa antikristukseksi muistaakseni on veikattu ainakin Obamaa ja Macronia...
« Viimeksi muokattu: 20.12.22 - klo:14:38 kirjoittanut Korpima »

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #2 : 20.12.22 - klo:15:02 »
USAn kristilliselle, poliittiselle, ym. näyttämöille mahtuu todella paljon sekalaista tarjontaan.
Laitoin yhden tuonne Huijataanko meitä ketjuun eilen, se juontui itse asiassa tuolta musaketjusta itse asiassa.

Eli selittelijöitä, profeettoja yms löytyy kristinuskon piiristä valtavasti.
Tuosta viittaamastasi esityksestä tuli mieleen, että yritys kuvata Trump antikristukseksi ontuu pahasti siitä syystä, että Trumpilla ei ole valtaa ja hän on siinä suhteessa menneen talven lumia. Mielestäni antikristuksella tulee olemaan paljon valtaa. Minäkään en ole kovin paljon pohtinut antikristusteemaa, olen vain Raamatusta lukenut. Mutta en ole sovittanut sitä mihinkään ainakaan toistaiseksi.

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #3 : 20.12.22 - klo:15:13 »
Ja ajattelisin, että globalismi on oivaa maaperää antikristukselle.
Trump taas yritti pitää huolen mm. maan rajoista ja hänellä oli muitakin omaa maata vahvistavia säädöksiä sen sijaan, että maata ajettaisiin alas.
Nää kaikki on nyt purettu. Kohta USA sulautuu latinalaiseen Amerikkaan  korruption ja hallitsemattoman rikollisuuden suhteen. Eli mielestäni USA ajaa itseään alas kovaa vauhtia. Mistä lie johtuu. Jollekin tai joillekin on kai tarjottu tilaisuus mistä eivät ole voineet kieltäytyä. Kummisetä-elokuvan tapaan.
« Viimeksi muokattu: 20.12.22 - klo:15:30 kirjoittanut sandia »

Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #4 : 20.12.22 - klo:15:26 »
Niin, onhan erilaisia kristinuskon tulkitsijoita hyvin moneen lähtöön... ja tietysti kaikilla yksittäisillä kristityilläkin on jokin kuva asioista. Tiedä sitten ketä selittelijää/tulkitsijaa/"profeettaa"/opettajaa kuuntelisi, vaihtoehtoja on monia. Onneksi esimerkiksi poliittisten tilanteiden tulkinta hengellisesti ja antikristuksen etsintä ei ole sitä aivan ydinasiaa.

Politiikka ei ole aivan helppo elämänalue sekään ja lähtökohtia ja perusteluita valinnoille on monia.

Antikristukseksi on joku veikannut myös islamilaista henkilöä ja joku toinen että sen pitää olla juutalainen... Suomalaisesta en tiedä. Näkemyksiä on monia.

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #5 : 20.12.22 - klo:15:35 »
USAssa ei ole minkäänlaista sosiaalista kontrollia sen suhteen, kuka julistautuu profeetaksi. Varsinkin netin aikakautena se käy paljon helpommin kuin ennen. En tiedä miksi tää maa on otollista maaperää kummallisuuksille.
Itse asiassa Jehovan Todistajien perustaja on yksi sellainen historiasta. En voi vain ymmärtää miten suurta vaikutusvaltaa hän sai, vaikka itse käytti rooliaan saamaan naisia itselleen.

Eli joo, USAssa voisi helpostikin tulla esille jonkinlainen Kristukseksi julistautuva. Eli siinä mielessä viestisi itse asiassa osui oikeaan.
Mutta itse olen kai sillä kannalla, että jos Raamatun antikristus on jokin selvä poliittinen tai hengellinen mahtijohtaja, niin se tulisi globalismin parista. Globalismi johtanee ajallaan kaaokseen ja sitten tarvitaankin vahvaa johtajaa.
Tää tietty on vaan spekulointia.

« Viimeksi muokattu: 20.12.22 - klo:15:44 kirjoittanut sandia »

Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #6 : 20.12.22 - klo:16:16 »
Ja ajattelisin, että globalismi on oivaa maaperää antikristukselle.

Tämä lainaus on peräisin jälleen yhdestä blogista (https://crez.strob.us/2022/221216.html), mutta yksi tulkinta:

Lainaus
Remember the lesson of the Tower of Babel: The Lord does not like the idea of having one single answer for all humanity. Uniformity is flatly contrary to His will for this fallen existence. He likes it when we break into tiny little clans scattered over the earth, with all kinds of customs, habits, ideas, languages, etc. Peace with God requires a high degree of variation across the human races.

EU:ta ei kuitenkaan ole vielä hajotettu Baabelin tornin tapaan, vaikka saattaa olla että se hajoaa ennen pitkää itsekin.

Ihan mielenkiintoista on se, miten Strasbourgin palamentti perustuu kuvaan Baabelin tornista: https://mattbell.org/why-is-the-strasbourg-parliament-based-on-tower-of-babel . Linkissä mainitaan myös EU-symboliikassa esiintyvä pedolla ratsastava nainen.

Lainaus
If the EU meant to have a secular state, why would it openly used symbols based on an ancient biblical model which according to the scriptural text, are spiritually dark and end up being destroyed.

Lainaus
She said she did and she also confirmed that the members of the European Parliament also understood that it represented Babel from the Bible, and that the purpose of the European Union was to finish what Nimrud and the people together had failed to do some 3,500 years ago.

Hieman rupeaa mietityttämään, jos näistä kuvioista lukee. Mitä tuolla taustalla voi todella olla hengellisessä mielessä?
« Viimeksi muokattu: 20.12.22 - klo:17:00 kirjoittanut Korpima »

Poissa pax

 • Viestejä: 1621
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #7 : 20.12.22 - klo:17:04 »
Olen ihmetellyt Suomen uskovia jotka ovat fanittaneet Trumpia ja vielä ilm pitäneet uskovana ja Jumalan valitsemana. Toivottavasti silmät ovat auenneet.

Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #8 : 20.12.22 - klo:17:57 »
Tuli tähän antikristus- ja EU-juttuun pari ajatusta: ensinnäkin turha stressata, kuten vuorisaarnassakin korostetaan. Jumala tietää mitä tekee ja hänelle muutokset ovat helppoja.

Onneksi Jeesus Kristus Nasaretilainen on hyvin Raamatussa määritelty ja olemassa oleva, eikä sinänsä ole väliä olisivatko Trump, Obama, Macron, joku muslimi tai joku juutalainen - tai perinteisesti kaikki Paavit - antikristuksia vai ei.

EU:nkaan hajottaminen - vaikka olisi suorastaan saatanallinen projekti (Baabelin tornin tyyliin) - ei aiheuta Jumalalle pienimpiäkään ongelmia. Joten vaikka aihepiirit aiheuttavat kieltämättä itselleni lievää stressiä, niin ei tarvitse stressata. Kaikki on kunnossa.

Tietysti olisihan se vähän noloa kristittynä, jos vaikka Trump olisi antikristus ja EU olisi pahan projekti ja olisi sitä mieltä että Trump on loistava ja EU todella hyvä... Tästä tulee vähän mieleen Bruce Charltonin ajatukset että kaikki instituutiot ja kirkotkin ovat nykyään suurin piirtein pahan puolella. No, toivottavasti asiat eivät ole näin huonosti.

Toisaalta onhan niinkin, että media ja valtavirran mielipide vaikuttaa keskivertosukankuluttajan ja kristitynkin mielipiteisiin valtavasti. Harva etsii vaihtoehtoisia tulkintoja - ja jos on niin että kaikki valtavirtatulkinnat ovat enemmän tai vähemmän pahoja, niin usein mennään vain mukana. Tietämättömyys, synti vai ei?

Hyvä pohtiva blogipostaus aiheesta Charltonilta, jolla on tosin omat litmustestinsä, joiden perusteella hän arvioi asioita ja kuka on milläkin puolella: How culpable is ignorance (aka accepting mainstream misinformation) on Litmus Test issues?, https://charltonteaching.blogspot.com/2022/12/how-culpable-is-ignorance-aka-accepting.html

Lainaus
On normaalia useimmille ihmisille, että heillä on vahvoja näkemyksiä liittyen aiheisiin, jotka he ovat passiivisesti omaksuneet täysin valtavirran mediasta ja virkakoneistolta. --

Useimmat ihmiset minun osassani maailmaa ovat aggressiivisesti/sentimentaalisesti omaksuneet näkemykset, jotka ovat 100 % linjassa sen kanssa mitä länsimainen valtaa pitävä ryhmittymä sanoo; ja ovat molemmat täysin tietämättömiä konfliktin syistä ja täysin väärässä Tulivaltion [Venäjä] motivaatiosta ja käyttäytymisestä.

Miten  syyllisiä ovat sellaiset ihmiset, jotka tukevat pahan puolta tässä aikamme suuressa konfliktissa?

Mikä on hyvää ja totuus - tai pahaa ja valhetta nykyajassa ja nykyisessä läntisessä järjestelmässä?
« Viimeksi muokattu: 20.12.22 - klo:18:22 kirjoittanut Korpima »

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #9 : 21.12.22 - klo:00:40 »
Minun on hieman vaikea hahmottaa Bruce Charltonin ajatuksi. Pitäisi lukea hiemen laajemmin että tajuaisin hänen lähestymistapaansa ja hänen premissejään.

Jo termi mainstream misinformation on hieman ongelmallinen, koska ainakin USAssa siitä on mielestäni kaksi versiota.
Karkeasti ottaen CNN ja Fox news edustavat näitä kahta toisilleen vastakkaiseksi tulkittua käsitystä.

Olen jo varmaan yli parikymmentä vuotta ajatellut, että kaksipuoluejärjestelmä USAssa on itse asiassa tapa kontrolloida suurta kansaa. Heille annetaan kaksi vaihtoehtoa siitä kumpi on totuus ja sitä kautta kumpi on valhe.
Kaikilla vapaus valita kumpi heistä on totuus ja kumpi misinformaatiota.
Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #10 : 21.12.22 - klo:00:42 »
Olen ihmetellyt Suomen uskovia jotka ovat fanittaneet Trumpia ja vielä ilm pitäneet uskovana ja Jumalan valitsemana. Toivottavasti silmät ovat auenneet.

Tosin sitten suuri osa suomalaisia pitää Trumpia vastustavia lähteitä totuutena.

Eli suomalaiset ovat median kautta nielleet tuon mustavalkoisen asetelman mitä pidetään yllä mediassa ja politiikassa.

Poissa pax

 • Viestejä: 1621
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #11 : 21.12.22 - klo:08:38 »
Varmaan näin on, media on se kanava mitä täällä seurataan, varmaan harvemmat hakevat tietoa sen syvemmin muualta.

Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #12 : 21.12.22 - klo:12:36 »
Minun on hieman vaikea hahmottaa Bruce Charltonin ajatuksi. Pitäisi lukea hiemen laajemmin että tajuaisin hänen lähestymistapaansa ja hänen premissejään.

Minusta Charlton on mielenkiintoinen ajattelija, joka tuottaa valtavasti ideoita ja tulkintoja. Melkein päivittäin jotain blogiinsa. Toisaalta hän on teologiseen ajatteluunsa ("romanttinen kristinusko", yksi äskettäinen blogi aiheestä täällä) valikoinut ajatuksia esim. mormoneilta. Samoin jotkut muut tulkinnat ovat ehkä hieman erikoisia. Tätä en pidä hyvänä; en siis suosittele, että Charltonin kaikkia ajatuksia tulisi nielaista sellaisenaan.

Yksi Charltonia kuvaava termi on äärimmäisyysajattelija:
Lainaus
"Looking-back over my (non-)career, one striking aspect is that I have always been a hard-line extremist. And still am. Whatever ideas I adopted, I pretty quickly took them to an extreme such that I could never find anybody else (in 'real life' or on paper) that took them quite as far as I did. (Still true.) https://charltonteaching.blogspot.com/2018/10/the-value-of-hard-line-extremism.html"

Mutta ainakin hän on hyvin kriittinen nykymaailmaa ja instituutioita kohtaan ja osoittaa niiden mahdollisia virheitä. Hänen mukaansa esim. tiede on jo nyt hyvin korruptoitunut ja byrokratia vallannut totuuden ideaalin tiedemaailmassa (kyseinen blogi täällä). Ja tosiaan jos on kiinnostunut vähän erilaisista tuoreista ajatuksista ja pohdinnoista (usein kristinuskoon liittyvistä), niin niitä löytyy. Ei kuitenkaan varmasti jokaisen "kuppi teetä."
« Viimeksi muokattu: 21.12.22 - klo:12:58 kirjoittanut Korpima »

Poissa sandia

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 6246
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #13 : 21.12.22 - klo:14:11 »
Kyllä minäkin ajattelen että politiikka ja tiedekin on korruptoitunut. Eli en ollenkaan kiellä etteikö Charlton ole  mielenkiintoinen ajattelija, pitäisi vain hieman enemmän syventyä hänen kirjoituksiinsa, että alkaisin hahmottaa missä hän menee. Sekin on hyvä, jos hän suoraan ilmaisee, että hänellä on taipumus mennä äärimmäisyyksiin, kun innostuu jostain. Se on hyvä huomata itsessä.

Mutta USAssa asuvana joudun kysymään näitä naiveja kysymyksiä, että jaa kumpi sä oot, republikaani vai demokraatti.
Jotta tietäisin mihin viittaat sanalla valtamedia. Tää on USAn kirous. ::)
Vaikka eihän hän edes ole usalainen.
Pelkään että eurooppalainenkin ajattelija on tuon mustavalkoisen ajattelun kahleissa.

Eli joskus tekisi mieli laittaa jotain aiheesta facebookkiin, ja olenkin. Sillä seurauksella, että minut on automaattisesti ns.liberaalien usalaisten puolelta rasistiksi, fasistiksi, äärioikeistolaiseksi, homojen vihaajaksi.
Näin idioottimaisesti se toimii.
Niin hyvin tämä kansa on aivopesty.

Poissa Korpima

 • Viestejä: 1083
Vs: Vihdoin kristityt alkavat toteamaan Trumpista tämän....
« Vastaus #14 : 27.12.22 - klo:17:15 »
Mutta USAssa asuvana joudun kysymään näitä naiveja kysymyksiä, että jaa kumpi sä oot, republikaani vai demokraatti.
Jotta tietäisin mihin viittaat sanalla valtamedia. Tää on USAn kirous. ::)
Vaikka eihän hän edes ole usalainen.
Pelkään että eurooppalainenkin ajattelija on tuon mustavalkoisen ajattelun kahleissa.

Charltonilla oli pari päivää sitten blogikirjoitus siitä, miksi hallitsevat demonit ovat globalisteja/globalistit ovat liitossa pahan kanssa? (Why are the ruling demons globalists/ Why are globalists invariably evil-affiliated? https://charltonteaching.blogspot.com/2022/12/why-are-ruling-demons-globalists-why.html)

Kirjoituksesta löytyy varmaankin tuohon valtamediaan liittyvä kohta:

Lainaus
Globalistit liittyvät ja tukevat demonisen pahan yleistä strategiaa (ts. hegemonista, materialistista vasemmistolaisuuden ideologiaa - joka sisältää kaiken valtavirran politiikan ja julkisen diskurssin.)

Varmaankin hän siis lukisi kaiken tuon olevan nykyisin pahan puolella ja kaiken median ja valtavirran poliitikkojen sisäistäneen demoniset vasemmistolaiset ideat - niin republikaanit kuin demokraatit, joissa kenties olisi vain merkityksettömiä aste-eroja. Onhan se aika rankasti sanottu, mutta saattaa olla että tämä on lopun aikojen asioiden kääntymistä päinvastaisiksi (arvojen kääntyminen, value inversion).  Arvojen päälaelleen kääntyminen on Charltonin mukaan yksi pahan kaikkein korruptoivimmista muodoista, sillä se johtaa kyvyttömyyteen oppia ja haluttomuuteen pelastua kuoleman jälkeen.

Muita hyviä pohdintoja kirjoituksessa on se, miksi näin on? Eli miksi hänen mukaansa globalismi on Saatanan puolella, kun taas Jumala hajautetun (Baabelin tornin) moninaisuuden ja valtaisan määrän erilaisuutta puolella? Globalismi on vastaan luodun elämän moninaisuutta ja näin ollen pahan puolella. Globalismi johtaa Charltonin mukaan siihen että maailmassa on vähemmän lokeroita hengelliselle kehitykselle ja pelastumiselle, kun kaikki on samanlaista. Ja että globalismi on hänen mukaansa yksi demonisen pahan päästrategioista hengellisessä taistelussa sieluista.

Eli joskus tekisi mieli laittaa jotain aiheesta facebookkiin, ja olenkin. Sillä seurauksella, että minut on automaattisesti ns.liberaalien usalaisten puolelta rasistiksi, fasistiksi, äärioikeistolaiseksi, homojen vihaajaksi.
Näin idioottimaisesti se toimii.
Niin hyvin tämä kansa on aivopesty.

Suomessa tuskin on kovinkaan eri lailla, täällä julkinen valtavirran ajattelu on varmaankin vielä enemmän perusvasemmistolaista. Itse luen nykyisin aika paljon blogeja (esim. https://synlogos.org/) ja keskustelupalstoja, joista saa erilaista perspektiiviä.

Rasismista oli lyhyt juttu äsken Meeting the Masters -blogissa (https://meetingthemasters.blogspot.com/2022/12/always-be-suspicious-of-anything-that.html), jossa sanotaan että pitäisi olla epäileväinen kaikesta -ismiin loppuvasta (ideologiaa, ei totuutta) ja että mikään hengellinen traditio ei tuomitse rasismia synniksi. Tietenkään toisia ei pidä vihata, mutta erilaisuutta on luotu.
« Viimeksi muokattu: 27.12.22 - klo:17:33 kirjoittanut Korpima »