Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 25.09.18 - klo:15:17 »
Kuuleppa nyt Soltero!

Mitä vanhemman ihmisen lihassa on sellaista, mihin Jumala mielistyisi, verrattuna vastasyntyneeseen ihmiseen? 

On aivan hölynpölyä väittää, että ihminen vanhetessaan ja puhekykyiseksi tullessaan tulisi pyhemmäksi ja Jumalalle kelvollisemmaksi, verrattuna vastasyntyneeseen lapseen, jolta nämä hirmut kieltävät Kasteen ja sitä kautta Jeesuksen Kristuksen, vedoten järkensä päätelmiin.

Harhaoppisten ensimmäinen vika on siinä, että he kieltävät Aadamin ja Eevan perimän itseltään. He eivät tajua olevansa pelkkiä suuria syntikasoja, koko elämänsä ajan täällä.
_______

Mikä sitten syntisen pelastaa, sen voi lukea esim.  Joh. 3:16

JUMALA ON HÄN JOKA  KASTEESSA ja pelastuksessa KAIKEN TEKEE, alusta loppuun saakka.

Ihmisliha ja sen hurskaimmatkin lopinat eivät vanhurskauta ketään, eivätkä tee häntä yhtään otollisemmaksi ottamaan vastaan Pyhän Kasteen. Lapsi on otollisin ja pysyy.

Harhaopit eivät voi Kristuksen sanaa kaataa. Ne ovat vain niiden seuraajille itselleen vahingoksi.
22
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut Soltero 25.09.18 - klo:15:05 »
Jopon edellä lainaamista raamatunkohdista ilmenee, miten outo ajatus vauvojen kastaminen on.
Miten vauvat voisivat nousta, huutaa avukseen Jeesuksen nimeä, tehdä parannuksen ja antaa kastaa itsensä syntiensä anteeksisaamiseksi?
23
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 25.09.18 - klo:15:03 »
Mitä kaikkea tuo "synnin vallitseminen" sitten itse kunkin elämässä onkin?

Ihmisen pyrkimys itse itsensä vanhurskauttamiseen, eli omavanhurskaus, se on kaikkien syntien äiti. Mutta näyttäytyy  hengellisesti sokealle suurena pyhyytenä. Maailmakin arvostaa sellaisia henkilöitä, jotka ovat hyvin onnistuneita omavanhurskaudessaan.  Ihmissilmin monet heistä ovat virheettömiä "laissa laittamattomia". Paholainen on vaarallisin  valkeuden kaapuun puettuna.

Toisilla synnin vallitseminen on pelkojen syyllisyyden ja häpän taakan alla taivaltamista. Syntinsä tunteva ihminen ei rohkene ottaa vastaan Kristuksen täydellistä sovitusta, koska hän tiedostaa ja tunnustaa olevansa "niin paha ihminen, ettei tällaiselle voi kuulua Jumalan armo". Tällainen syntejään katuva ihminen on jäänyt lain alle. Siitä vihtahousu tietenkin tykkää, kun Jumalan lapsi vääntelehtii tuskissaan, vailla Kristuksen lahjavanhurskautta, iloa lepoa ja rauhaa Kristuksessa Jeesuksessa.

Toisille synnin vallitseminen on omien himojensa orjuudessa elämistä. Raha, seksi, erilaiset riippuvuudet (addiktiot) hallitsevat ihmistä. Ja häpeä estää tulemasta valoon, tunnustamaan tilansa ja pyytämään armoa. Synnin voima on laki. Ihminen toimii koko ajan väärin, pakkomielteisesti, on himojensa ja halujensa vanki. Päihteet, lääkkeet, peliriippuvuus, ahne työnteko rahan himossa, joka lopulta tuhoaa ihmisen. Synti vallitsee silloin ihmistä. Synti on ihmisen herrana.

Tässä muutamia asioita joiden kautta synti vallitsee. Näistä Kristus tahtoo meidät vapauttaa, orjuudesta vapauteen.

Paholainen ei sitä sallisi JUmalan lapsille onnea iloa ja vapautta, ei mistään hinnasta, se laittaa kapuloita rattaisiin, aina nousee uusia syitä, miksi syntinen ei voi paeta Kristuksen luo ja ottaa häneltä lahjaksi hänen vanhurskautensa.
24
Laki ja evankeliumi / Vs: Uskoon ilman kastetta
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 25.09.18 - klo:14:45 »
Niinnpä Jopo. Kastetilaisuus on vanhan ihmisen hautajaistilaisuus, jossa vanha ihminen tapetaan Kristuksen kanssa ristillä, ja tilalle nousee uusi HENGESTÄ syntynyt ihminen Kristuksessa Jeesuksessa elävä!

*) Kaste on näet Jeesus Kristus itse, samoin kun HPE on Jeesus Kristus itse.

Kasteessa ei siis kasteta veteen, vaan Jeesuksen Kristuksen kärsimisen, kuoleman ja kuolleista ylösnousemisen osallisuuteen, - YHDESSÄ Kristuksen kanssa.

*************************************************************

Room. 6:1 Mitä siis sanomme? Onko meidän pysyttävä synnissä, että armo suureksi tulisi?

Room. 6:2 Pois se! Me, jotka olemme kuolleet pois synnistä, kuinka me vielä eläisimme siinä?
______

Room. 6:3 Vai ettekö tiedä, ...
1.) ... että me kaikki, jotka olemme kastetut Kristukseen Jeesukseen, olemme hänen kuolemaansa kastetut?

Room. 6:4 Niin olemme siis ...
2.) ... yhdessä hänen kanssaan haudatut kasteen kautta kuolemaan,
3.) ... että niinkuin Kristus herätettiin kuolleista Isän kirkkauden kautta, samoin pitää meidänkin uudessa elämässä vaeltaman.

Room. 6:5 Sillä ...
4.) ... jos me olemme hänen kanssaan yhteenkasvaneita yhtäläisessä kuolemassa,
5.) ... niin olemme samoin myös yhtäläisessä ylösnousemuksessa,

Room. 6:6 kun tiedämme sen, että meidän vanha ihmisemme on hänen kanssaan ristiinnaulittu, että synnin ruumis kukistettaisiin, niin ettemme enää syntiä palvelisi;
Room. 6:7 sillä joka on kuollut, se on vanhurskautunut pois synnistä.

Room. 6:8 Mutta jos olemme kuolleet Kristuksen kanssa, niin me uskomme saavamme myös elää hänen kanssaan,
Room. 6:9 tietäen, että Kristus, sittenkuin hänet kuolleista herätettiin, ei enää kuole: kuolema ei enää häntä vallitse.
Room. 6:10 Sillä minkä hän kuoli, sen hän kerta kaikkiaan kuoli pois synnistä; mutta minkä hän elää, sen hän elää Jumalalle.

**) Room. 6:11 Niin tekin pitäkää itsenne synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa.
____________

Room. 6:12 Älköön siis synti hallitko teidän kuolevaisessa ruumiissanne, niin että olette kuuliaiset sen himoille,
Room. 6:13 Älkääkä antako jäseniänne vääryyden aseiksi synnille, vaan antakaa itsenne, kuolleista eläviksi tulleina, Jumalalle, ja jäsenenne vanhurskauden aseiksi Jumalalle.

***) Room. 6:14 Sillä synnin ei pidä teitä vallitseman, ...
6.) ...koska ette ole lain alla, vaan armon alla.
25
Yleinen keskustelu / Vs: Ihmisroska
« Uusin viesti kirjoittanut Soltero 25.09.18 - klo:12:55 »
Joo on kauheaa, että kaikenlaista roskaväkeä maleksii meitä kunnon kristittyjä häiritsemässä.
Kun uutterat työläiskotien vanhemmat lähtevät aamuisin työpaikoilleen polkupyörillään, mopedeillaan tai kaikkein ahkerimmat pienillä autoillaan, roskaväki jää vetelehtimään ja nauttimaan ansaitsemattomista eduistaan, joita se kierosti haalii itselleen.

Kun kunnon kansalaisten puhtaita pienokaisia saatetaan päiväkoteihin tai he marssivat ryhdikkäinä kouluun, he voivat joutua näkemään puistoissa monenlaista saastaa, kuten väkijuomain käyttäjiä, rumia sanoja syytäviä ja kaikenlaisen muun riettauden lätäköissä rypeviä loisia.
Noille turmeltuneille hylkiöille eivät merkitse mitään pyhät ja iäiset arvot, kuten koti, uskonto ja isänmaa.

He huudattavat varastamistaan tai kohtuuttomilla avustuksilla ostamistaan äänentoistolaitteista rivoja lauluja, jopa klo 22:n jälkeen.
Miten silloin naapurin rouva pystyy nousemaan aamulla klo 5 mennäkseen työpaikalleen suorittamaan yhteiskunnallisia velvollisuuksiaan? 
Miten hänen puolisonsa silloin voisi lähteä levänneenä ja virkeänä ansaitsemaan perheelleen toimeentuloa ja veroja, joita hän mielellään maksaa niukasta palkastaan, jotta terveydenhuolto ja koulut toimisivat?
Hän ei totisesti raada siksi, että kelvoton roskaväki hyötyisi hänen otsansa hiessä ansaitsemistaan rovoista.

Älköön keskuudessamme siedettäkö laiskureita, hillittömien himojen vaivaamia yksilöitä ja muita harhautuneita, joille kuri ja jämerä kansalaiskunto on vastenmielistä.
Noita maan matoja ei kerta kaikkiaan saa olla, koska yhteiskunta kuuluu niille, jotka ovat tinkimättömän oikeamielisiä, vahvoja, puhdashenkisiä ja uskonnollisia arvoja ihailevia.
Huonot ja pahat, syntiset ja hurskaudeltaan arveluttavat torjuttakoon.

Tulee muistaa että jos joku on syrjäytynyt ja työtön ja poissa ihmisten normaaliarjesta, ei takoita että se olis välttämättä roskasakkia. Tiedän yhdenki joka oikeesti haluais töihin, mutta ei pääse koska on jokusen kesän viettäny mieleisairaalassa eikä kesätöissä. Ei se saanu töitä heti ku koulusta valmistui ja vaikka mitä yrittäis niin ei se pääse töihin. Koska pomot kyselee miksi sillä ei oo työkokemusta vaikka on ikää jo niinkin paljon ja mitä on ne aukkopaikat CV:ssä. Ei se viitti sanoa että sairaslomaa ku pää hajos. Hm ei se mun mielestä oo ihmisroska joka häirittee muiden elämää vaikka välillä sillä juhlinnan puolelle meneekin kun ei se jaksa aina yrittää kun ihmisten asenteet sitä kohtaan on hyvinki sitä että ”luuseri”. Ei kaikki pudokkaat oo omasta syystä siellä pusiton penkillä makoilemassa eikä ihmisen raunio sillä tokene että sanoo ryhdistäydy sinä hyödytön ja tee jotain elämälläs äläkä oo muiden elätettävänä. Ei ne kaikki jotka saa etuuksia eli työttömyyskorvauksia, haluais että olis semmonen tilanne että niitä tarttee nostaa. Kyllä suurin osa syrjäytyneistä haluais töihin ja muiden mukaan mutta kun sanotaan ettei kelpaa mihinkään kun ei oo 0-vuotiaasta asti kaikki sujunu hyvin eikä oo sitä aukotonta täydellistä CV:tä. Pitäis auttaa miestä mäessä eikä seisoa sormi syyttävänä jossain omalla jalustallaan ja haukkua muita. Hyvin pieni prosentti saattaa olla niitä jotka on syrjäytyneet omasta tahdosta eikä edes halua töihin, mutta kai siihenkin syynsä. Mutta mitä se auttaa jos sanoo että vitsin häiriötekijät siellä menkää töihin. Jotenki lempeästi tulis ohjata ja auttaa niitä jotka ei oo oikeessa suhteessa elämäänsä. Jos ne ei tunne Jumalla eikä Raamattua niin ei niitä sillä saa niistä asioista kiinnostumaan että haukkuu ne pystyyn ja tuomitsee ja jätää ulkopuoliseksi ja hyljeksii eikä halua olla missään tekemisissä kyseisten ihmisten kanssa.
Heh, et näköjään oivaltanut tekstini ideaa.
26
Yleinen keskustelu / Vs: Kolme neuvoa
« Uusin viesti kirjoittanut Jäbä 25.09.18 - klo:11:48 »
Vaikka mä mitä sanoisin ja neuvoisin 18-vuotiaalle itselleni niin tuskin osaisin niillä eväillä ja sillä elämänkokemuksella sen ikäisenä muulla tapaa toimia ja tehdä kuin mitä silloin tein ja miten elin.
27
Yleinen keskustelu / Vs: Ihmisroska
« Uusin viesti kirjoittanut Jäbä 25.09.18 - klo:11:45 »
Joo on kauheaa, että kaikenlaista roskaväkeä maleksii meitä kunnon kristittyjä häiritsemässä.
Kun uutterat työläiskotien vanhemmat lähtevät aamuisin työpaikoilleen polkupyörillään, mopedeillaan tai kaikkein ahkerimmat pienillä autoillaan, roskaväki jää vetelehtimään ja nauttimaan ansaitsemattomista eduistaan, joita se kierosti haalii itselleen.

Kun kunnon kansalaisten puhtaita pienokaisia saatetaan päiväkoteihin tai he marssivat ryhdikkäinä kouluun, he voivat joutua näkemään puistoissa monenlaista saastaa, kuten väkijuomain käyttäjiä, rumia sanoja syytäviä ja kaikenlaisen muun riettauden lätäköissä rypeviä loisia.
Noille turmeltuneille hylkiöille eivät merkitse mitään pyhät ja iäiset arvot, kuten koti, uskonto ja isänmaa.

He huudattavat varastamistaan tai kohtuuttomilla avustuksilla ostamistaan äänentoistolaitteista rivoja lauluja, jopa klo 22:n jälkeen.
Miten silloin naapurin rouva pystyy nousemaan aamulla klo 5 mennäkseen työpaikalleen suorittamaan yhteiskunnallisia velvollisuuksiaan? 
Miten hänen puolisonsa silloin voisi lähteä levänneenä ja virkeänä ansaitsemaan perheelleen toimeentuloa ja veroja, joita hän mielellään maksaa niukasta palkastaan, jotta terveydenhuolto ja koulut toimisivat?
Hän ei totisesti raada siksi, että kelvoton roskaväki hyötyisi hänen otsansa hiessä ansaitsemistaan rovoista.

Älköön keskuudessamme siedettäkö laiskureita, hillittömien himojen vaivaamia yksilöitä ja muita harhautuneita, joille kuri ja jämerä kansalaiskunto on vastenmielistä.
Noita maan matoja ei kerta kaikkiaan saa olla, koska yhteiskunta kuuluu niille, jotka ovat tinkimättömän oikeamielisiä, vahvoja, puhdashenkisiä ja uskonnollisia arvoja ihailevia.
Huonot ja pahat, syntiset ja hurskaudeltaan arveluttavat torjuttakoon.

Tulee muistaa että jos joku on syrjäytynyt ja työtön ja poissa ihmisten normaaliarjesta, ei takoita että se olis välttämättä roskasakkia. Tiedän yhdenki joka oikeesti haluais töihin, mutta ei pääse koska on jokusen kesän viettäny mieleisairaalassa eikä kesätöissä. Ei se saanu töitä heti ku koulusta valmistui ja vaikka mitä yrittäis niin ei se pääse töihin. Koska pomot kyselee miksi sillä ei oo työkokemusta vaikka on ikää jo niinkin paljon ja mitä on ne aukkopaikat CV:ssä. Ei se viitti sanoa että sairaslomaa ku pää hajos. Hm ei se mun mielestä oo ihmisroska joka häirittee muiden elämää vaikka välillä sillä juhlinnan puolelle meneekin kun ei se jaksa aina yrittää kun ihmisten asenteet sitä kohtaan on hyvinki sitä että ”luuseri”. Ei kaikki pudokkaat oo omasta syystä siellä pusiton penkillä makoilemassa eikä ihmisen raunio sillä tokene että sanoo ryhdistäydy sinä hyödytön ja tee jotain elämälläs äläkä oo muiden elätettävänä. Ei ne kaikki jotka saa etuuksia eli työttömyyskorvauksia, haluais että olis semmonen tilanne että niitä tarttee nostaa. Kyllä suurin osa syrjäytyneistä haluais töihin ja muiden mukaan mutta kun sanotaan ettei kelpaa mihinkään kun ei oo 0-vuotiaasta asti kaikki sujunu hyvin eikä oo sitä aukotonta täydellistä CV:tä. Pitäis auttaa miestä mäessä eikä seisoa sormi syyttävänä jossain omalla jalustallaan ja haukkua muita. Hyvin pieni prosentti saattaa olla niitä jotka on syrjäytyneet omasta tahdosta eikä edes halua töihin, mutta kai siihenkin syynsä. Mutta mitä se auttaa jos sanoo että vitsin häiriötekijät siellä menkää töihin. Jotenki lempeästi tulis ohjata ja auttaa niitä jotka ei oo oikeessa suhteessa elämäänsä. Jos ne ei tunne Jumalla eikä Raamattua niin ei niitä sillä saa niistä asioista kiinnostumaan että haukkuu ne pystyyn ja tuomitsee ja jätää ulkopuoliseksi ja hyljeksii eikä halua olla missään tekemisissä kyseisten ihmisten kanssa.
28
Yleinen keskustelu / Vs: Ihmisroska
« Uusin viesti kirjoittanut xyz 25.09.18 - klo:10:42 »
Taisto: Raamatussa on kielto olla antamatta tilaa Paholaiselle.
29
Yleinen keskustelu / Vs: Ihmisroska
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 25.09.18 - klo:08:01 »
Juu en ma tarkoittanutkaan etta kerrotaan omat asiat kaikille joilla tuntuisi olevan samankaltainen lahtokohta elamaan. Ihan vaan sita etta ei tarvii ikaankuin esittaa "vahvaa" ihmista. Ihmisyys sinansa on aika hauras ilmio
 Ja erehtyvainen.
On  se oletettu vahvuus sitten henkista tai hengellista
30
Yleinen keskustelu / Vs: Ihmisroska
« Uusin viesti kirjoittanut Alvari 25.09.18 - klo:06:24 »
Minulle tulee monesti sellainen olo, että omasta elämästään ei saa uskovaisten parissa kirjoittaa niin koruttomasti kuin olisi tarvetta. Ainakin minulla. Ne asiat kun eivät muuksi muutu selittämällä.

Ikävä jos ihmisellä ei ole areenaa missä kokisi turvalliseksi olla täysin rehellinen omasta elämästään.

Kokemukseni mukaan ainut areena, jossa voi olla täysin rehellinen omasta elämästään, on kahdenkeskiset keskustelut luottavan ystävän kanssa. Ja siinäkin saa pitää varansa, ettei ryhdy luulemaan kaikkia hyviä ystäviä luotettaviksi. Edes pitkäaikainen puoliso ei aina ole luotettava.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10