Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Vs: Tasa-arvoinen avioliitto
« Uusin viesti kirjoittanut albert1 23.04.18 - klo:12:18 »
Natanael: Mitä sillä on väliä, vaikka jotkut tuomitaan Raamatun mukaan helvettiin?
Raamatunhan piti olla vain satukirja. Saduissa tapetaan kaikenlaisia pahiksia.


Helvetti on olemassa myös kilpailevassa uskonnossa eli islamissa. Mielikuvana se on kammottava: ikuinen piina ja kidutus, joiden toteuttamisen paholaishenget hoitavat! Monelle herkkäuskoiselle, jotka eivät kykene suhtautumaan kriittisesti näihin kammottaviin uskonnollisiin mielikuviin, käsitys helvetistä saattaa olla todellinen painajainen.

Helvetin samoin kuin sen vastakohdan taivaan olemassaolosta ei kuitenkaan ole minkäänlaista todistetta. Kukaan edesmenneistä ei ole tullut kertomaan, minkälaista siellä on. Eli ihan puhdas uskonnollinen myytti, jolla pelottelun keinoin koetetaan saada ihmiset uskon piiriin!
22
Natanael: Tuossa Matt.28 kerrotaan sotamiehistä

11 Mutta heidän mennessään, katso, muutamat vartijaväestä tulivat kaupunkiin ja ilmoittivat ylipapeille kaikki, mitä oli tapahtunut.
12 Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat
13 ja sanoivat: "Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme.
14 Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta."
15 Niin he ottivat rahat ja tekivät, niinkuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänäMeillä ei ole näin vuosisatojen ja -tuhansien jälkeen mitään mahdollisuutta tietää, mitä lopultakin ihan todella tapahtui. Uskonnolliset legendat pohjautuvat juuri tähän. Koraanikin väittää Mohammedin lentäneen enkeli Gabrielin selässä Jerusalemiin hoitamaan jotain tärkeää uskonnollista asiaa.

Uskontojen ydinsanoma on hämmästyttävä väite kuoleman mahdin voittamisesta. Sitä mahtia ei kukaan ole koskaan voittanut, viisautta on vain alistua sen edessä - ja sitä ennen elää mahdollisimman täyttä elämää, johon ei uskontoja tarvita!
23
Laki ja evankeliumi / Vs: Miten tulkita Raamattua oikein?
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 23.04.18 - klo:00:44 »
Kovasti niitä mittareita ja merkkivaloja odotellaan ihmisten otsiin, joista toiset ihmiset voisivat sitten kontrolloida toisten uskoa tekoja ja rakkautta, - ja antaa niistä päteviä lausuntoja.

Jumala on kuitenkin järjestänyt asiat toisin. Hän antoi meille Jeesuksen Kristuksen siksi, että me USKON KAUTTA HÄNEEN pelastuisimme kadotuksesta.

Joku voima vain tekee ihmisestä kontrolloijan ja koordinaattorin lähimmäisilleen. Ei auta vaikka mitä Jumalan sanasta luemme tätä asiaa koskien. Meitä ei ole lunastettu siksi että toimisimme oikeudessa tuomareina, vaan siksi että me ITSE KUKIN Jeesuksessa Kristuksessa uskon kautta vanhurskautettuina pelastuisimme inakaikkiseen elämään.
24
Laki ja evankeliumi / Vs: Valtava ahdistus kalvinismista
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 23.04.18 - klo:00:35 »
Hieno valaiseva viesti sandia.  :)
25
Laki ja evankeliumi / Vs: Valtava ahdistus kalvinismista
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 23.04.18 - klo:00:28 »
Mikä hyvänsä hengellinen ilmiö, jos se on aito ja todennettavissa esimerkiksi kokeellisesti todeksi (parantumisissa), tai kielillä puhuminen, joka on selkeästi tunnettua kieltä, niin näitä vastaan kenelläkään ei tietenkään ole mitään sanottavaa.

Mutta sitten sellaiset "armolahjat", joita on vain siksi kun "firmassa" niitä pitää ilmetä, vaikka ei oikeasti ilmenekkään. Sellaiset "lahjat" on aina syytä jättää omaan arvoonsa. Jumala ei nimittäin jaa lahjojaan koskaan sillä perusteella, että joku firma tai henkilö saisi niistä kunniaa, tai että porukoita saataisiin kokoon erinäisiä ihmeitä kokemaan. - Tämä on aivan selvästi Raamatussa ilmoitettu. 

Onko joku uskova sitten joku -lainen, vai ehkä toisenlainen? 

Miksi tällaiset kysymykset, pohdinnat ja vastaukset täyttävät nettipalstoja runsaasti? Onkohan edelleen epäselvää siitä, ettei mikään laisuus ihmistä pelasta, vaan usko yksin Jeesukseen Kriostukseen, joka kalliilla uhrillaan on sivittanut syntimme. Ja tietoisuus siitä, että saamme joka päivä käydä Kristuksen tykö syntisinä, pyytämään armoa ja anteeksiantamusta synneistämme. Tämä on kristinuskon ydin.
Erilaiset ryhmittymät ovat seurausta syntisten ihmisten uskon heikkoudesta, jota on sitten tarvinnut pönkittää, vaikka minkälaisilla konsteilla ja näytöillä.

Jeesuksen ajan tavoin ihmisille ei tahdo riittää profeetta Joonan merkki, vaan tarvitaan suuri valikoima kaikenlaisia muita merkkejä ja woimannäyttöjä lisäksi.

Paavalilla oli voimatekoja enemmän kun kenelläkään tämän ajan "hegellisellä Herkuleksella", ja ne olivat kaiken lisäksi todennettuja tapahtumia,  - mutta lukekaamme mitä hän meille heikoille syntisille sanoo!

2. Kor. 12:9 Ja hän sanoi minulle: "Minun armossani on sinulle kyllin; sillä minun voimani tulee täydelliseksi heikkoudessa". Sentähden minä mieluimmin kerskaan heikkoudestani, että Kristuksen voima asettuisi minuun asumaan.
26
Laki ja evankeliumi / Vs: Valtava ahdistus kalvinismista
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 23.04.18 - klo:00:17 »
Kiva, että luit kertomukseni, Natanael.
Katsoin tuota power point'ia.

Luin kaikesta tuosta silloin tuon kriisin yhteydessä ja tulin tuosta kaikesta tietoiseksi.
Juttu vaan on niin että kaikki tuo on inhimillistä tulkintaa ja siellä kysymykseasettelut jo sinänsä rajaavat tai ohjaavat ajattelua.
Siksi en kovin paljon ota noista pohdinnoista pontta totuuden etsinnässä.

Pyhä Henki vakuutti minut evankeliumista ja Jumalan sanasta ja avasi sitä minulle ja yhä avaa.
Sain turvallisen opetuksen niiltä joiden kautta Herra kutsui minua.
Tuo kaikki muu näyttää teologialta keikaroinnilta ja siten annan sille vain rajoitetun arvon. Mukaan lukien ne kysymyksenasettelut mitä siellä esitetään. Se kaikki on jo sinänsä inhimillistä tulkintaa.

Itse ojennun sen mukaan mitä Paavali sanoi TImoteukselle. Pysy kiinni siitä sanasta minkä kautta pelastuit.
27
Yleinen keskustelu / Vs: Tasa-arvoinen avioliitto
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 22.04.18 - klo:23:07 »
Mitä sillä on väliä, vaikka jotkut tuomitaan Raamatun mukaan helvettiin?
Raamatunhan piti olla vain satukirja. Saduissa tapetaan kaikenlaisia pahiksia.
28
Yleinen keskustelu / Vs: Tasa-arvoinen avioliitto
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 22.04.18 - klo:22:56 »
Evoluutiossahan opetetaan luonnonvalintaa ja vahvojen selviytymistä.
Eihän mikään kehity, jos suku ei jatku.
Evoluution kannalta sellaiset yksilöt, jotka eivät tuota jälkeläisiä ovat vain painolastia ja tarpeettomia paitsi, jos ne auttavat lisääntyviä.
Tämä johtaa siihen, että kaikki lisääntymättömät ja lisääntyviä auttamattomat ovat turhaa painolastia, joista pitää päästä mahdollisimman pian eroon.
Vaihtoehtoisesti heidät pitäisi pakottaa raatamaan lisääntyvien hyödyksi siten, että minimoidaan heihin kohdistetut panokset esim. ruoka ja vaatteet ja maksimoidaan tuotto esimerkiksi 16 tuntia päivässä lastenhoitoa. Mitään palkkaa ei tietenkään kannata maksaa tai antaa esim terveydenhuoltopalveluita, koska se on täysin hukkaan heitettyä heille suunnattuna.

Nyky-yhteiskunnassa, kun vanhukset eivät auta lapsiaan lastenhoidossa, he ovat muuttuneet tarpeettomiksi. Samoin kaikenlaiset sairaat ja raihnaiset.

No, yhteiskuntahan on menossa siihen suuntaan, koska eutanasian kannatus on nousussa.

Evoluutio on vahvojen laki.
Hyödyttömien ominaisuuksien kehittyminen kumoaa koko evoluution.

Jostain kumman syystä ei ajatella juttua loppuun asti.
Paatuneinkin ateisti joutuu myöntämään, että jostain systeemin ulkopuolelta tulee arvoja ja tarve ajatella toisin kuin mitä luonnonvalinta edellyttäisi.


Eli onko sittenkin olemassa joku ihmisarvo, joka tulee jostain muualta kuin ajattelusta, että elukat täällä jatkaa sukuaan?
29
Tuossa Matt.28 kerrotaan sotamiehistä

11 Mutta heidän mennessään, katso, muutamat vartijaväestä tulivat kaupunkiin ja ilmoittivat ylipapeille kaikki, mitä oli tapahtunut.
12 Ja nämä kokoontuivat vanhinten kanssa ja pitivät neuvoa ja antoivat sotamiehille runsaat rahat
13 ja sanoivat: "Sanokaa, että hänen opetuslapsensa tulivat yöllä ja veivät hänet varkain meidän nukkuessamme.
14 Ja jos tämä tulee maaherran korviin, niin me lepytämme hänet ja toimitamme niin, että saatte olla huoletta."
15 Niin he ottivat rahat ja tekivät, niinkuin heitä oli neuvottu. Ja tätä puhetta on levitetty juutalaisten kesken, ja sitä kerrotaan vielä tänäkin päivänä


Tässä lisää Jeesuksen ylösnousemuksen todellisuudesta


https://apowiki.fi/wiki/Jeesuksen_ylösnousemus


Lisäys: en saa nyt kännyllä korjattua tuota linkkiä, googlatkaa
30
Laki ja evankeliumi / Vs: Valtava ahdistus kalvinismista
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 22.04.18 - klo:21:30 »
Kiitos, noissa kokemuksissasi on paljon ajattelemisen aihetta.


Täällä Suomessa, niissä ympäristöissä missä minä olen liikkunut, opillinen ajattelu ei ole voimissaan. Useastakin asiasta voidaan ajatella samoissa piireissä eri tavoin. Jopa sama ihminen saattaa olla yhdestä asiasta montaa mieltä. Käytännössä se tarkoittanee sitä, että ei ajatella, vaan mennään fiiiliksien mukaan.

Suomessa vanha helluntailaisuus on saanut paljon vaikutteita luterilaisuudesta, metodismista ja baptistismista.
Toisaalta luterilaisuus on omaksunut sekä kalvinistisia ja helluntailaisin oppeja. Tai riippuu siitä keneltä kysyy.

Helluntailaiset kuuntelevat paljon Patmoksen suunnalta tulevaa opetusta. Ymmärtääksenk Ahvio on kalvinismiin vahvasti kallellaan.

Muitakin tunnettuja kalvinisteja löytyy, vaikka heitä ei ehkä mielletä sellaisiksi.

Suomen baptistien keskuudessa on niitä, jotka suhtautuvat kielteisesti armolahjoihin, toiset ovat helluntailaisempia kuin helluntailaiset itse.

Ainoat kerrat, mitä muistan kuulleeni kielillä puhumisen selittämistä, olen kuullut luterilaistaustaisessa seurakunnassa (uskovat ovat siis lähteneet sieltä). Profetoimista ja kielilläpuhumista olen kuullut muualla.

Laitan tähän uudelleen viestini tuolta aiempaa. Tuo linkki kannattaa katsoa.

Suosittelen lukemaan tämän aihetta sivuavan esityksen.

https://www.google.fi/url?sa=t&source=web&rct=j&url=http://sti.fi/luennot/files/MS180210.ppt&ved=0ahUKEwjBnLL73I_VAhXjPZoKHffnCPIQFghLMAU&usg=AFQjCNHZB1RBHcA86rZysZg4vqqSPCLtJg

Arminiolaisessa uskonkäsityksessä on ammottavia aukkoja eikä luterilaisuuttakaan voi loogisuudesta kehua.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10