Puimatanner > Yleinen keskustelu

Kiroilu ja voimasanojen käyttö

(1/9) > >>

Paulus:
Tämä asia on askarruttanut aika-ajoin. Joskus hämmentää se, että uskovatkin käyttävät sanoja, joita voi sanoa kiroiluksi. Joitakin kirosanoja pidetään harmittomina, kuitenkin olisi hyväksi tiedostaa sanojen tausta ja merkitys.

Mice:
Itse pidän rumimpina sanoina sellaisia joihin liitetään Jeesuksen nimi tai yleensäkin Jumala. Siis tarkoitan kiro-/päivittelysanoja. Ne särähtävät eniten korvaan.

Typerimpinä pidän silti kirosanojen ns. lievennettyjä muotoja. En ala luettelemaan, mutta kaikki tietävät ne.

NanoK:
Mitenköhän asiaa ajattelee kiroileva ateisti jolle paholainen ja Jumala on yhtälailla satuolentoja. Ovatko he koskaan pysähtyneet miettimään mitä järkeä on kiroilemisessa, ja siinä käytettyjen sanojen merkitystä. Hokea nyt jotain satuolentoa. Mistä se "voima" tulee sanaan voimasana? Miksei voisi hokea vaikka joulupukkia? no koska se on naurettavaa ja nynnyä. Miksi näin on, jos ei kerta usko niin joulupukkiin kuin paholaiseenkaan.

Tästä herää sitten muitakin kysymyksiä miksi etenkin nuorempien parissa on hienoa olla kova ja vähän paha. Tämä nyt ei varsinaisesti koske foorumin vakioporukkaa mutta kuitenkin. Jonkinlainen (petollinen) voiman tunne siihen liittyy. Heikkous on pelottavaa epävarmalle.

Paulus:

--- Lainaus käyttäjältä: NanoK - 18.02.18 - klo:16:23 ---Tästä herää sitten muitakin kysymyksiä miksi etenkin nuorempien parissa on hienoa olla kova ja vähän paha. Tämä nyt ei varsinaisesti koske foorumin vakioporukkaa mutta kuitenkin. Jonkinlainen (petollinen) voiman tunne siihen liittyy. Heikkous on pelottavaa epävarmalle.
--- Lainaus päättyy ---

Ihan hyvää pohdiskelua. Itse olen tullut vakuuttuneeksi siitä, että (ainakin jotkut) kirosanat ovat ihan todellisten henkien nimiä. Siksi uskovan ihmisen tulisi välttää niitä kaikkia, siis niitäkin, jotka tuntuvat ihan harmittomilta. Se on aika yllättävä maailma, jonka olemassaoloa ei yleensä tiedosteta.

Paulus:
Olin äsken tilanteessa, jossa käytettiin kirosanoja sillä tavoin, että pahaa teki. Niitä käytti eräs ihan muutoin mukava kodinhoitaja, jonka sattumoisin tapasin. Tästä tuli mieleen aloittaa keskustelu voimasanojen käytöstä, koska olen havainnut uskovienkin käyttävän niitä tilanteesta riippuen. Mitä mieltä ollaan siitä, onko ko. sanojen käyttö sopivaa ja missä menee raja, voimasanojahan on eri asteisia?

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta