Kirjoittaja Aihe: Kristinuskon ja uskontojen ero  (Luettu 963 kertaa)

Poissa JPK

 • Viestejä: 188
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #90 : 06.04.18 - klo:22:24 »
Tuossa vielä asiaan liittyvää, jos joku haluaa lukea: https://yle.fi/aihe/artikkeli/1999/09/27/isa-poika-ja-paha-henki-osa-i-kasikirjoitus

Poissa evlutkristitty

 • Viestejä: 395
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #91 : 06.04.18 - klo:22:40 »
Eihän kenenkään valheita sellaiset anteeksipyytele, joista valehdellaan. 

Aivät törkeätä höpötystä. Luther eli 1500 luvulla, Lutherilla ei ole antisemitismin kanssa mitään tekemistä, eikä kenelläkään Kristuksen todistajalla. Etninen juutalaisvastaisuus on ihan eria asia, kun se, ettemme me kristityt hyväksy judaismia, (umpikieroon vääntynyttä mooseksenuskoisuutta, jota mm, yliupapit ja sellaisiksi tekeytyneet, sekä kansan vanhimmat harjoittivat Jeesuksen aikana).

Sellainen usko, jonka mukaan joku pelastuisi kadotuksesta etnisen taustansa vuoksi, on valhepropagandaa. 

Meillä on kaikilla Raamattua tuntevilla on tieto, miten judaistit toimivat Jeesuksen Kristuksen Jumalan Pojan kanssa vuoden 0030 paikkeilla jKr.

Room. 2:28 Sillä ei se ole juutalainen, joka vain ulkonaisesti on juutalainen, eikä ympärileikkaus se, joka ulkonaisesti lihassa tapahtuu;
Room. 2:29 vaan se on juutalainen, joka sisällisesti on juutalainen, ja oikea ympärileikkaus on sydämen ympärileikkaus Hengessä, ei kirjaimessa; ja hän saa kiitoksensa, ei ihmisiltä, vaan Jumalalta.

Henkilöiden joilla ei ole edes perustietoja kristinuskosta, tai judaismista, ei kannatta kirjoittaa aiheesta mitään kirjaa, tai kirjoitusta, eikä myöskään referoida sellaisia, koska silloin tulkinnat menevät kokonaan hakoteille. 

Kuten Raamattu todistaa, oikea juutalainen ei ole etninen juutalainen, vaan henkilö joka tunnustaa Jeesuksen Kristuksen Herrakseen ja vapahtajakseen, olipa hän syntyperältään mistä kansasta hyvänsä lähtöisin. SEn kuitenkin tiedämme Raamatusta, että juutalaisille on lupaus annettu, miten kaikki tapahtuu, sitä voi tietenkin itse kukin spekuloida kirjoitusten pohjalta. MOnenlaista tulkintaa on näistäkin.

Ei se mikään ihme ole että pirua (= valheen isää) herranaan palvovat henkilöt valehtelevat Lutherista. Niin he tekevät kaikista muistakin Jeesuksen Kristuksen todistajista.

Poissa albert1

 • .
 • Viestejä: 259
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #92 : 07.04.18 - klo:08:17 »
Evlutkristitty: Ei se mikään ihme ole että pirua (= valheen isää) herranaan palvovat henkilöt valehtelevat Lutherista. Niin he tekevät kaikista muistakin Jeesuksen Kristuksen todistajista.


Luther kirjoitti hyvin juutalaisvastaisen kirjan nimeltä "Juutalaisista ja heidän valheistaan". Hitler käytti taitavasti hyväkseen Lutherin juutalaisvastaisia ajatuksia sanoessaan: " Niin minä uskon tänä päivänä toimivani kaikkivaltiaan Luojan hengessä: puolustautuessani juutalaisuutta vastaan taistelen Herran työn puolesta" (T. Snyder: Musta maa. Holokausti: tapahtumat, opetukset, 2015, s.21).

Saksan ev.lut. kirkko kuului Hitlerin kannattajiin. Myöskään Rooman kirkko ei asettunut vastustamaan Hitleriä, vaikka tiesi juutalaisten joukkomurhista. Juutalaiset olivat kristillisessä ajattelussa jumalan tappajia ja saivat van ansaitun rangaistuksen. Ilman kristinuskon juutalaisvastaisia perusajatuksia olisivat miljoonat säästäneet henkensä. Uskonto loi pohjan antisemitismille.
Pertti Kaven

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 3117
 • Matkalla
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #93 : 07.04.18 - klo:11:09 »


Juutalaisista jauhaminen loppuu tähän.
« Viimeksi muokattu: 07.04.18 - klo:21:28 kirjoittanut Natanael »

Poissa albert1

 • .
 • Viestejä: 259
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #94 : 07.04.18 - klo:11:54 »
OK, unohdetaan koko kansanmurha.
Pertti Kaven

Poissa Jopo

 • Viestejä: 312
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #95 : 08.04.18 - klo:14:34 »
Minusta on karkeaa asioiden vääristelyä laittaa juutalaisten kansanmurhan syyksi Kristinusko.

Sallitaneen vielä kommentti.

Ketkä puolustavat eniten Israelia ja juutalaisia nykyaikana?

Uskoisin, että eniten ne, jotka uskovat Jeesukseen ja samalla VT:n ja UT:n kirjoituksiin.

Raamatun ja siis myös UT:n kirjoituksia on aina vääristelty. Joko ymmärtämättömyyttään tai tahallisesti. Niin tehdään edelleen. Ja siitä syystä yhä uudelleen syytetään kristinuskoa asioista, jotka ovat sen selviä periaatteita vastaan. 

Kysytään myös,  miksi Pyhä Henki ei sitten ole paremmin johdattanut kansaansa?

Väittäisin, että juutalaisten vainoajat ja heidän tukijansa eivät ole niin tehdessään olleet Hengen johdatuksessa. Ei Jumalan Henki toimi omaa sanaansa vastaan. Nuokin vainot ovat yksi osoitus ihmisen periturmeluksesta, perisynnistä. Meissä asustaa elämämme  loppuun asti myös liha, joka sotii Jumalan Hengen vaikutusta vastaan. Taistelua käydään.

Ja valitettavan helposti ihmisestä löytyy oman edun toivossa vastakaikua mitä ihmeellisemmistä vääristymistäkin. Kuten Hitlerin agenda. Pilatus on yksi esimerkki totuudesta ja toisen kärsimyksestä piittaamattomuudesta oman edun nimissä. Tuomitaan syytön mies julmasti ruoskittavaksi ja ristiinnaulittavaksi, että oma asema voisi säilyä! Eikö kuulosta tutulta Hitlerin myötäilijöitä ajatellessa?

Mukavassa tuolissa on helpp arvostella ja tuomita. Eikä noita juutalaisten vainoja saakaan hyväksyä! Kuitenkin, samalla on nöyrästi kysyttävä:Olisimmeko me samoissa tilanteissa toimineet paremmin? Ajattelemmeko olevamme heitä parempia? Mistä tietäisimme sen?

Mitä Jeesuksen ristiinnaulitsemiseen tulee, siinä oli kuitenkin taustalla Jumalan suunnitelma. Hän oli ilmoittaunut sen etukäteen. Hän tiesi ja salli sen.  Vaikka se ei poistakkaan vastuuta vääritekemisiltä. Sillä karulla tavalla syntimme sovitettiin. Ja sanoma siitä on toisille hullutus, uskoville taas Jumalan voima ja elämän perustus.
"Ääretön meri armoa on Kristuksessa, en luule voivani koskaan käsittää sitä. On myös ääretön määrä syntiä sydämessäni. En usko koskaan täydellisesti voivani käsittää sitä"(Antti Achrenius)

Paikalla Paulus

 • Viestejä: 4716
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #96 : 09.04.18 - klo:17:51 »
Itse kiitän kutsusta mutta vastaan saman tien: kiitos ei, älylliseen itsemurhaan en koe olevani valmis!

Tuo älyllinen itsemurha ei oikein kuvaa uskoontulemista ja uskovana elämistä. Monet uskovat ovat olleet keksijöitä ja monien yhteiskunnallisesti merkittävien asioiden edistäjiä. Allaolevissa linkeissä kerrotaan enemmän Pauli Rantanen -nimisestä keksijästä, jonka olen kerran tavannut. Jonkin verran olen itsekin "syyllistynyt" tähän keksintöhommaan, mutta ainoastaan yhden keksinnön olen vienyt patenttiin saakka. Nytkin on pöytälaatikossa ideoita, joista ehkä 3-4 saattaisi patentoida, ellei prosessi olisi niin raskassoutuinen.

http://www.ristinvoitto.fi/ristin_voitto/muut/pauli_rantanen_oli_uranuurtaja/
https://fi.wikipedia.org/wiki/Pauli_Rantanen

Tässä vielä muutamia "älylliseen itsemurhaan" sortuneita:
https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/kristinuskon-alyllinen-puolustaja
https://apowiki.fi/wiki/Kristityt_luonnontieteilijät
https://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_kristityistä_ajattelijoista_tieteen_piirissä

Joku on sabotoinut noita kahta viimeistä osoitetta, sillä ne eivät aukea normaalisti (sain juuri kuulla, että näitä pystytään peukaloimaan, etteivät vaan avautuisi. Taitaa piru olla asialla).

Googlella avautuu näistä:
Luettelo kristityistä ajattelijoista tieteen piirissä
Kristityt luonnontieteilijät

Pieni lainaus ekalinkin (=Kirkko ja kaupunki) tekstistä:
Alister McGrath erottaa kaksi ateismin muotoa. Perinteinen ateismi on välinpitämättömyyttä: ateisti ei vain usko Jumalan olevan olemassa. Aggressiivinen ateisti sen sijaan on kuin kiihkein fundamentalisti-uskovainen: hän uskoo vihan vimmalla Jumalan olemattomuuteen.
— Uusateistit etsivät uskonnosta sen tyhmimpiä ideoita ja ilmenemismuotoja, inkvisitioita ja ristiretkiä, ja kuvailevat sitten näiden kammotusten kautta karkeasti yleistäen kaikkia uskonnon ilmiöitä. He haluavat häväistä ja hämmentää ihmiset pois typerästä uskostaan.
— Uskonnon varjolla on toki tehty hirvittäviä asioita, mutta uusateistit unohtavat, että jokaista suurta tragediaa kohti on tapahtunut kymmeniätuhansia uskon motivoimia hyviä tekoja.
— On kovin helppoa ja köykäistä väittää ateismin olevan parempaa kuin kristinusko, kun unohtaa sekä kaiken sen hyvän, mitä kristinusko on tuottanut, että ateismin pahat puolet, McGrath huomauttaa.
« Viimeksi muokattu: 09.04.18 - klo:21:59 kirjoittanut Paulus »
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Pökkelö

 • Viestejä: 446
Vs: Kristinuskon ja uskontojen ero
« Vastaus #97 : 09.04.18 - klo:22:02 »
Lueskelin Israelin ystävien Shalom 2 / 18 lehteä eilen. Siitä muutama poiminto.

Tuula-Hannele ja Ossi Ikonen; Holokaustista toipuminen - Ekklesia militans eli taisteleva seurakunta ja juutalaisten evankelioiminen osa 1.

"Kirkko ei tarkoita ekklesiaa. Kreikankielinen sana 'Ekklesia' tulee Raamatusta ja se tarkoittaa Kristuksen seurakuntaa.
Raamatussa määritellään Kristuksen ruumiiksi, eli Jumalan Hengen muodostamaksi uudestisyntyneiden uskovien joukokosi.
Heitä kutsutaan 'uloskutsutuiksi', eli Jumalan Hengellä maailmasta ulos Jumalan valtakuntaan kutsutuiksi eläviksi kiviksi.
Aluksi ekklesia muodosti Jeesuksen opetuslapset, ja alkuseurakunnan jälkeen kaikki todelliset Jeesuksen seuraajat, tähän päivään asti.
Näin kirkko ja kirkot edustavat fyysistä laitosta, joka julistaa kristinoppia, mutta ekklesia ei ole fyysinen laitos, vaan hengellisen yhteyden muodostava uskovien seurakunta."

Tuossa on tiivistettynä mitä sinulle on yritetty sanoa.

Samassa artikkelissa kerrotaan mm. Evankelista Johanneksen tarkoittavan sanalla "juutalaiset" tavallisesti Jeesukselle vihamielisiä kansanjohtajia.
Tekstit pitä albert lukea siten miten kirjoittaja on sen tarkoittanut; eikä tarkoitushakuisesti väärin ymmärtäen.

Samassa lehdessä toisessa artikkelissa. Eero Kavasto kirjoittaa artikkelissa; Alfred Rosengren - natsismin aivot osa 2.
Katsaus kirjaan Robert K. Wittman - David Kinney: Paholaisen päiväkirja, 536 s., Tammi 2017.

Kertoo miten natsisaksa halusi muuttaa kristillisen opin ja korvata sen omalla ideologialla. Esim. Ristien tilalle kirkkoihin hakaristi ja Raamatun sijaan Mein kampf teos.

Kristinuskon räikeä pilkkaaminen johti niin sanotun Tunnustuskirkon ( tai pikemminkin tunnustava kirkko) syntymiseen.
Eräässä vaiheessa 700 tunnustavaa pappia joutui vankeuteen. Dachaun keskitysleirillä oli erityinen Pfarrerbarack eli pappien parakki.

Aiemmin muistan lukeneeni jostain; pappeja kidutettiin ja nöyryytettiin monin tavoin kirkoissaan ennen tappamista. Esim. hirttämällä kirkon kelloihin.
Kirkko, joka hyväksyi natsien teot ei ollut ekklesia.
Se sai vapaasti ummistaa silmänsä ja hymistä omiaan.
Ekklesiaan kuuluvat saivat kärsiä Herransa askelissa.