Kirjoittaja Aihe: Luottettavaa opetusta Raamatusta  (Luettu 398 kertaa)

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4099
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #15 : 12.01.22 - klo:22:52 »
Uudestisyntyminen tarkoittaa minun mielestäni sitä, että tulee uskoon,pelastuu ja saa Pyhän Hengen sinetin.
Minä tulin uskoon eli uudestisynnyin pian 16 v täytettyäni.
Alan pian lähestyä eläkeikää. Riippuen milloin jään eläkkeelle. Täällä saa olla töissä niin kauan kuin tahtoo/jaksaa/kykenee.

Efesolaiskirjeen 1. luvusta.
 Hänessä on teihinkin, sittenkuin olitte kuulleet totuuden sanan, pelastuksenne evankeliumin, uskoviksi tultuanne pantu luvatun Pyhän Hengen sinetti,
14. sen, joka on meidän perintömme vakuutena, hänen omaisuutensa lunastamiseksi - hänen kirkkautensa kiitokseksi.


Lauloin täysin rinnoin tätä laulua sen jälkeen.
https://www.youtube.com/watch?v=RxPB_VaBVmk

Se laulu on yhtä merkitykselliselle minulle nytkin.

Luulen että tuo "Sinisiä lauluja viittaa ns. Siniseen Laulukirjaan, mitä käytimme lut. srk nuorten parissa paljon"
« Viimeksi muokattu: 12.01.22 - klo:23:16 kirjoittanut sandia »

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4099
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #16 : 12.01.22 - klo:23:35 »
Liian monta kysymystä, liian laaja aihe, liian hlökohtaista. En halua vastata. Jokaisella on oma tiensä Jumalan luo. Toivon, että moni pelastuu, mutta pelkään, että niitä on vähän. Sitä en ymmärrä myöskään. Minulle uskominen taas on omin voimin mahdotonta.
Yksi Raamatunlause, mitä voisit miettiä mielestäni: "Jaakob 2:10 FINRK
Sillä se, joka pitää koko lain mutta rikkoo yhdessä kohdassa, on syyllinen kaikissa kohdin."
Täytätkö sinä mielestäsi Jumalan Tahdon, vai katsooko Hän sinua aina sormiensa läpi, eikö koskaan tukista? Miksi mielestäsi Jeesus, vaikka on Jumala Kärsi ja Kuoli ? (Myös nousi kuolleista, mutta se ei ole vielä meidän kokemuksemme täällä.)
Ymmärrätkö tämän käytännössä: "simul iustus et peccator"?
Mitä uudestisyntyminen sinun kokemuksessasi tarkoittaa?    :) yst.

Heh, ensin sanot, että liian henkilökohtaista ja sitten kysyt minulta melko henk. kohtaisia kysymyksiä.
Ei se tosin mua häiritse.

Herra on tehnyt minut sellaiseksi että en pelkää kertoa uskostani tai jopa omasta haavoittuvuudesta. Ja meidät opetettiin jo nuorena seurakunnasta todistamaan uskosta. Se on jotenkin jäänyt mulle päälle.  En koe olevani uhattu mistaan taholta.

Kysyit:
Täytätkö sinä mielestäsi Jumalan Tahdon, vai katsooko Hän sinua aina sormiensa läpi, eikö koskaan tukista? Miksi mielestäsi Jeesus, vaikka on Jumala Kärsi ja Kuoli ? (Myös nousi kuolleista, mutta se ei ole vielä meidän kokemuksemme täällä.)

En mielestäni täytä Jumalan tahtoa, olenhan itsessäni syntinen.
Ei Jumala katso sormiensa läpi minua.
Joskus tukistaakin.
Jeesus mielestäni kärsi ja kuoli, koska Isä oli päättänyt että Hänen Poikansa on täydellinen uhri synneistäni.
Aivan, Hän nousi kuolleista. Me olemme kuolevaisia, ruumiimme kuolee kuten hyvin varmaan tiedät.
Mutta Raamattu opettaa kuolletten ylösnousemuksesta.

Ymmärrätkö tämän käytännössä: "simul iustus et peccator"?
En tiedä ymmärränkö tuon käytännössä. En ymmärrä lausetta. Latinan osaamiseni ei ole kovin vahva, vaikka kävin latinan peruskurssin Helsingin Yliopistossa.
« Viimeksi muokattu: 12.01.22 - klo:23:51 kirjoittanut sandia »

Poissa Stiina

 • Viestejä: 515
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #17 : 13.01.22 - klo:13:49 »
Rauhaa!  :) Uskostani voin kyllä jakaa, vaikka vaarallista sekin. On terapeutin ja Jumalan edessä sovittu, että en missään nimessä enää vanhuudessa jaa kärsimyksiäni, kun siitä on vain haittaa, kun en ole saanut/voinut niitä akuutisti käsitellä, mikä on todella omituista jo sekin. Olen antanut asianosaisille anteeksi niin paljon kun olen pystynyt. Ihme on minunkin henkiin jäämiseni, josta aina en jaksa niin kiitollinen olla.
Luterilainen uudestisyntyy ylhäältä kasteessaan ja siihen saa palata harharetkiltään. Minulle uudestisyntyminen = syntien anteeksisaaminen Kristuksen tähden, enkä sotke siihen muuta. Kristittynä "hurskaasti" eläminen on ihan muuta ja vajaata, mutta kiitos saamani kasteen. Jeesuksen täydellinen pyhitys elämä siis riittää Jumalan edessä minulle ja Jumalalle. Hän synnyttää sitten niitä hyviä tekoja ja halun niihin, vaikka en aina niitä näe enkä pysty ja aina jäävät vajaaksi. Hurskailla teoilla ei mitään ansaita Jumalalta. Jumala maksaa palkkaa niin kuin tahtoo ja koska tahtoo. Palkkaa ei yleensä saada täällä ajassa, koska olemme "yht'aikaa syntisiä ja vanhurskaita", mutta Jumalalle enää vain vanhurskaita niin kauan kun emme ole luopuneet Kristuksesta. Saamme joka päivä kaikki syntimme monin kerroin anteeksi silloin aina. HPE:ssä saamme konkreettisesti uskossa syntimme anteeksi ja vahvistumme täten uskossa. (Nyt on hankalaa koska en riskiryhmäläisenä uskalla näin suuren epidemian vallitessa mielellään kirkkoon astua. (Jumala ei lue sitäkään synniksi)
Laulu on hyvä ja syvästi kristillinen. (Minulla ei ole ollut nuorten piiriä eikä partiota, koska....)
Olen Jumalan edessä eronnut tav. karismaattisuudesta (en enää selitä). Yliluonnollisia kokemuksia on ollut, mutta en enää halua sellaisia, vaikka eivät ne kaikki ilmeisesti ole olleet yleisuskonnollisia.
Armosta olen opetellut elämään kuitenkin vasta n. 37 v, nyt olen 75, joten olen yli 10 vuotta vanhempi sinua.
"Yhtáikaa syntinen ja vanhurskas" on selvinnyt minulle, samoin "maallinen ja hengellinen regimentti" jotenkuten; "lain ja evankeliumin ero" on tärkeä, mutta käytännössä vaikea, koska kaikki ihmiset ovat luonnostaan parantumattomasti lainalaisia.
Luterilainen on Jeesus Kristus keskeinen ja Pyhä Henki sen tähden "kirkastaa" aina Kristusta ja ilmoittaa synnin, tuomion ja vanhurskauden. Pyhä Henki ymmärretään täysin erilailla luterilaisuudessa kuin vapaissa suunnissa ja monissa muissa liikkeissä (luterilaisissakin), joten ei ole yhteisymmärrystä.
Mielestäni muualla pilataan koko usko. Jeesus tuli syntisiä eikä vanhurskaita varten.
- Matt. 10 jae 12 ja13 sanovat, miksi Jeesus kutsui hänetkin: ”Eivät terveet tarvitse parantajaa, vaan sairaat” ja ”Laupeutta minä tahdon enkä uhria’. Sillä en minä ole tullut kutsumaan vanhurskaita, vaan syntisiä.” Tästä jo Hoos. 6:6 ennusti, mutta nyt Jeesus sanoi uuden ajan tulleen, jolloin Jumalan laupeus korvaa uhrimenot: ”pelasti hän meidät, ei vanhurskaudessa tekemiemme tekojen ansiosta, vaan laupeutensa mukaan…” Tiit. 3:5a.
Tästä pitäisi ikuisesti jaksaa vääntää, sillä niin tärkeä asia tämä on ja ikävä "fariseuksille", jotka eivät sitä pysty ymmärtämään kadotukseksensa. (Siksi pelkään, että pelastuneita on vähän. (Jeesuksen uhri ei kelpaa eikä mene jakeluun!) Willcox "Kallis Hunajan Pisara" hyvä, Rosenius hyvä, Tuomenoksa hyvä, O. Peltola hyvä mm. Onneksi muitakin siis on.   :D
« Viimeksi muokattu: 14.01.22 - klo:13:14 kirjoittanut Stiina »

Poissa Stiina

 • Viestejä: 515
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #18 : 14.01.22 - klo:12:54 »
 :) Laitan taas lainauksen UskojaRukous -foorumilta lohduttavasti samanmielisenä ja ymmärrettävänä.
Glacialis
"Kun monien sisin on syyttänyt ahdistavasti lain valossa tai kun kristitty ei ole huomannut muuttuneensa siinä määrin kuin on aikaisemmin toivonut, niin on vaikea minun ajatella näiden ihmisten kohdalle jotain muuta kristillisesti rauhoittavampaa kuin usko siihen, että pelastuksen perusta on kokonaan ihmisen ulkopuolella.

9x
Juuri näin! Näitä asioita kun ei opita pelkästään kirjoja lukemalla, vaan lain valossa oman syntisyyden syyllisyytenä kokemisen kautta. Näin olen minäkin näitä asioita oppinut oman syntiturmelukseni tuntemisen kautta, jonka Jumalan Henki on minulle näyttänyt ja ohjannut sitä kautta ainoaan vaihtoehtoon, uskoon."

 :-*

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4099
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #19 : 14.01.22 - klo:13:56 »
En ole luterilaisuuden kanssa samaa mieltä, että vauva uudestisyntyy kasteessa.
Ei taida Kansanlähetys tai Kansan Raamattuseurakaan olla.
Eikä minulle opetettu niin luterilaisessa rippikoulussa. Minulle kerrottiin luterilaisessa rippikoulussa, että Jeesus on sovittanut syntimme, mutta meidän tulee mennä ahtaasta portista sisällä, että pelastuisimme.

Se Jumalan sana oli ensimmäinen heräte Jumalalta minulle.

Tunnen erään luterilaisen papin, joka uskoo tavallasi ja on myös uskossa.
Eli en ota kantaa onko ihminen pelastunut sen perusteella miten hän tulkitsee tuon asian.
Kaikki riippuu ihmisen ja Jeesuksen suhteesta.
« Viimeksi muokattu: 14.01.22 - klo:14:11 kirjoittanut sandia »

Poissa Stiina

 • Viestejä: 515
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #20 : 14.01.22 - klo:17:06 »
 :) Niinpä toisia on ja toisia ei ole opetettu niin ja eivät siten ole enää luterilaisia, jos ei ole opetettu. Tätäpä minä en tiennyt! Raamatun perustella voidaan löytää perusteluja molemmille näkemyksille. Kuuntelen teologeja, en osaa kirjoittaa kasteesta paremmin kuin Luther ja teologinsa. Olen uudestaan vahvistunut tässä näkemyksessäni, vaikka molemmissa on vähän aukkoja, mutta kaste tarvitaan ja se ei vetenä pelasta vaan Sanana ja me täytymme Pyhällä Hengellä päivittäin kun uskomme Jeesukseen. Tästä on niin paljon hedelmättömästi väännetty, että jokainen tulkoon yhdellä kasteellaan autuaaksi. Ne jotka ovat useasti kastetut joutuvat katumaan muita kasteitaan ja uskomaan yhteen. Luterilaisuudessa kastekaan ei ole oma teko, vaan Jumalan.

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4099
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #21 : 15.01.22 - klo:00:31 »
:) Niinpä toisia on ja toisia ei ole opetettu niin ja eivät siten ole enää luterilaisia, jos ei ole opetettu. Tätäpä minä en tiennyt! Raamatun perustella voidaan löytää perusteluja molemmille näkemyksille. Kuuntelen teologeja, en osaa kirjoittaa kasteesta paremmin kuin Luther ja teologinsa. Olen uudestaan vahvistunut tässä näkemyksessäni, vaikka molemmissa on vähän aukkoja, mutta kaste tarvitaan ja se ei vetenä pelasta vaan Sanana ja me täytymme Pyhällä Hengellä päivittäin kun uskomme Jeesukseen. Tästä on niin paljon hedelmättömästi väännetty, että jokainen tulkoon yhdellä kasteellaan autuaaksi. Ne jotka ovat useasti kastetut joutuvat katumaan muita kasteitaan ja uskomaan yhteen. Luterilaisuudessa kastekaan ei ole oma teko, vaan Jumalan.

Katsomuksemme tässä asiassa eivät siis kohtaa.

Poissa Stiina

 • Viestejä: 515
Vs: Luottettavaa opetusta Raamatusta
« Vastaus #22 : 15.01.22 - klo:13:36 »
Minä näen Kansanlähetyksen luterilaisena. Jos jotain tiedän karismaattisuudesta, pyrin kiertämään. SRO:n karismaattisuuden olen kestänyt huomaamattani.
Näen sinut Sandia enimmäkseen Vapaakirkollisena Suomessa tai helluntailaisena, paitsi kaksi kastetta luteilaiselle?