Olen kauan sitten lopettanut kokonaan suolan lisäämisen ruokiin.
Esim. kaura- ym. puuroon en koskaan laita suolaa,
en myöskään keitettyihin tai paistettuihin kananmuniin.
Kun joskus syön jossakin suolattua puuroa,
se maistuu inhottavalta.
Tosin vihanneskeittoon laitan kasvisliemikuution,
ja siinähän on suolaa.
Olisikohan niitä suolattomiakin?
Kaupasta ostetussa leivässä on paljon suolaa, samoin juustossa.
Niistä saan varmasti vuorokauden suola-annoksen.
Tämänhetkiset asumisjärjestelyni estävät minua tekemästä itse leipää,
joten on ostettava leipomosta tai kaupasta.
Täällä Portugalissa on oikein hyvää leipää ja pullaa,
huomattavasti maukkaampia ja monipuolisempia kuin itänaapurissa,
Espanjassa.
Mieheni ei laita mihinkään tekemäänsä ruokaan suolaa. Sanoo että jos haluaa sen voi lisätä pöydässä.
Hänkään ei laita kaurapuuroon suolaa. Meillä on periaateriita kaurapuuron suolaisuudesta. Minusta se ällöttävää ilman yhtään suolaa.
Hänkin käyttää nykyään melko paljon ns. better than bullion nimistä lilaliemivalmistetta. Oon huomannut että se todella lisää suolaisuuttaa vaikka muuten ei laita yhtään.
Lopetin vuosi sitten valkoisen viljan syömisen. Se sisältää bagel'sit ja valkoiset leivät, ja muut leivonnaiset.
Syön yleensä Vasa näkkäriä ja joskus löytyy suomalaista hapankorppua.
Portugaliaiset valkoiset rapeat sämpylät, joita tällä saa jos löytyy portugalaisen leipomon, ovat mahtavan hyvää.
Sellaisia leipomoja oli enemmän ennen. Siis Portugalista tänne muuttaneet pitivät mm. leipomoita. On niitä varmaan vieläkin jos osaa hakea.
Minun oman kuntoni huolehtiminen meni alakanttiin kun kasvatin 3 lasta. Huomasin että heti, kun viimeinen lapsi muutti kotoa olen ollut paljon vapaampi kiinnittimään huomioon omaan terveyteen. Sitä mennä painoi ja kantoi lapsista huolta siten ,että se oli pääasia ja siinä aloin sitten mm. syömisen kautta jotenkin luomaan omaa mukavuutta kun kolmen lapsen kanssa asuminen ja heidän hoitaminen ikäänkuin vie todella suuren osan huomiota.
Minä reagoin vanhemmuuteen noin. En ole siinä kaikkein luontaisin.