Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelu / Tänään Kuusamossa maanjäristys
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:20:34 »


Lainaus
Kuusamossa varhain torstaina maanjäristys – kansalaishavainnon mukaan ”tuntui kuin rekka olisi mennyt mökin vierestä”

Kuusamossa tapahtui torstaiaamuna hieman ennen kello kuutta 2.0 magnitudin maanjäristys.

Suomen oloissa tämän kokoluokan maanjäristys on isomman puoleinen, kertoo Helsingin yliopiston seismologi Jari Kortström. Vuosittain tämänkaltaisia järistyksiä tapahtuu yleensä yhdestä kahteen.

Helsingin yliopiston Seismologian instituutti kertoo viestipalvelu X:ssä saaneensa runsaasti kansalaishavaintoja järistyksestä, joka on kuulostanut ukkosen jyrinältä. Kortström kertoi Ylelle puoli kymmenen aikaan torstaiaamuna, että Kuusamon maanjäristyksestä on tullut kymmenkunta havaintoa.

– Kuvauksissa on kerrottu, että ”kuin rekka olisi mennyt mökin vierestä”. Maanjäristyksen kerrotaan myös herättäneen yöunilta, Kortström listaa ihmisten tuntuvuushavaintoja.

Kuusamossa maanjäristykset eivät ole poikkeuksellisia – siellä järistyksiä tapahtuu tilastollisesti tiheämmin kuin muualla Suomessa. Myös tämän kokoisia järistyksiä on alueella ollut aiemminkin.

– Kuusamossa on kallioperää, jossa todennäköisesti on vanhoja heikkousvyöhykkeitä, rakoja ja ikivanhoja siirroksia, joita pitkin pieniä liikahduksia pääsee tapahtumaan. Se on sen alueen kallioperässä ominaista.


https://yle.fi/a/74-20086642[/size]
92
Yleinen keskustelu / Vs: Erityisherkkyys
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:20:18 »

Kuulemma se on Jumalan luomansa luonnepiirre ihmisissä jotka ovat erityisherkkiä.


Siis se on Jumalan istuttamansa ominaisuuspiirre, kuulemma. Onko tämä sulle tuttu asia?
93
Yleinen keskustelu / Erityisherkkyys
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:18:27 »


Tänään, ennen töihinmenoa katsoin vähän tv:ta, yksi nainen kertoi olevansa erityisherkkä ja aistii herkästi toisen ihmisen tunnetilan ja se häntä uuvuttaa.

Lainaus
Empaatti aistii tarkasti toisen ihmisen tunnetilan, vaikka tämä yrittäisi peitellä tunteitaan. Tämä voi aiheuttaa empaatissa ristiriitaisen olon, ellei hän ymmärrä, mistä on kyse. Ihminen puhuu yhtä, mutta koko hänen kehonkielensä, äänensä ja energiansa viestii jotain aivan muuta. Google

Kuulemma se on Jumalan luomansa luonnepiirre ihmisissä jotka ovat erityisherkkiä. Mitä mieltä olet?

Taidan olla erityisherkkä kun töissä aistin toisen ihmisen tunnetilan ja jännityin itsekin. Ei kiva.  :-[ Miten erityisherkkänä osaisi välttää aistimisen? [/size]
94
Raamattupiiri / Vs: Kirje Heprealaisille
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:17:23 »


Just, nyt muistan että päällystettiin kullalla. Kiitos huomautuksestasi. Muistaakseni se kulta kuvaa kai vanhurskautta jos muistan oikein.

No mulla on vielä pari kuvaa ilmestysmajasta. Laitan kans muutamaa kuvaa. En onnistunut laittamaan kuvan tänne ja huomautuksen mukaan sanotaan; 'Rajoitukset: korkeintaan 4 liitettä, yhteiskoko korkeintaan 800KB, yksittäisen liitteen koko korkeintaan 500KB'.

No käytän Bloggerin kautta kuvaa tänne.

1) Näet ensimmäisen kuvan, siinä on akaasiapuu puulauttana, se kuvaa ihmisyksilön luonnetta. Kun puulautat laitettiin yhteen, tiiviisti, se kuvaa ykseyttä.

2) Kullalla päällystettiin, muistaakseni se kuvaa vanhurskautta

3) Näet viimeisen kuvan, Jumalan kirkkaus laski ilmestysmajaan. Muistaakseni se kuvaa sitä että Herra asuu meissä kun me olemme Hänen temppelit.

No jos muistan vielä.... 🤔


 
95
Yleinen keskustelu / Vs: Sähköpolkupyörän laturi
« Uusin viesti kirjoittanut Korpima 02.05.24 - klo:17:19 »
Itse luulisin, että kaikilla jarrutyypeillä onnistuu jarruttelu myös hiekalla/soralla. Itse ajelen pääasiassa asfaltilla, niin enpä tiedä tarkemmin.

Varmaan noita pystyasennon pyöriäkin on monenlaisia ja -hintaisia. Valmistajia ja ostopaikkoja on monia.
96
Yleinen keskustelu / Vs: Voiko Jumala puhua meille sen kautta?
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:17:05 »


Wau mahtavaa! Kiitos, se on ihmeellisintä että Jumala voi puhua luonnon kautta. Varmaan suurin osa jää huomaamatta että Jumala puhuu luonnon kautta ja eri monin tavoin. Eikö haittaa jos jää huomaamatta se mitä luonnon kautta Jumala puhuu?
97
Yleinen keskustelu / Vs: Sähköpolkupyörän laturi
« Uusin viesti kirjoittanut sananvalo 02.05.24 - klo:16:56 »


Okei. Kuinka hiekkatiellä jarruttaminen sujuu kun sulla on levyjarrut? Haluaisin perinteisen jalkajarrun ja lisäksi käsijarrut. Mutta jos tiellä on hiekkaa / soraa, sähköpyörällä jarruttaessa pyörä voisi heittelehtiä ja luisua ja mennä vaikka ojaan päin.

No eilen katselin netillä eri sähköpyörävaihtoehtoja, suuri osa niissä selkä ei ole suorassa pystyasennossa, silloin niska ja selkä varmaan väsyisi. Katsoin myös hinnan kun sellaisella sähköpyörällä, jolla istutaan selkä suorassa pystyasennossa, on korkea hinta. Se harmittaa. 🫤

Täällä pyöräliikkeessä on liian vähän "suora pystyasento"- sähköpyörää.
98
Yleinen keskustelu / Vs: Koen jonkinlaista vierautta täällä 😪😪
« Uusin viesti kirjoittanut Kahvipapu 02.05.24 - klo:13:32 »
Mukava kun kirjoitat!

Itse olen käynyt pari kansanopistolinjaa uskonasioista ja vetänyt raamattupiiriä vuosia, mutta muutoin ihan itseoppineena mennään. Koin kyllä nuo opinnot ja raamiksen hyvin kasvattaviksi, ja jonkinlaisen valmiuden hengelliseen työhön niissä kerrytin. Nykyään vain vaaditaan joka toimeen muodollinen pätevyys, niin ei ole asiaa muihin kuin vapaaehtoistehtäviin, ei ehkä tosin olisi terveyttäkään.

Minäkin koin diakonian elimelliseksi osaksi kristillistä työtä. Nykyään olisin ehkä enemmän auttamisen tarpeessa kuin auttaja, mutta vuosia kului myös diakonian vapaaehtoishommissa, ja koin sen kovasti mielekkääksi. Olen nuorempi, mutta terveys on alkanut pettää siitä huolimatta. Sekin on Herran kädessä, ja ilmeisesti nyt on aika kronua.

En aikoinaan halunnut mielestäni jumalattomiin tiedekuntiin, ja luterilaisella puolella ei oikein muuta sitten ollut kuin vapaaehtoistehtäviä ja kansanopistolinjoja. Jos saisin aloittaa alusta ja hyvällä terveydellä, lähtisin diakoniksi. Se tuntuisi jotenkin oikealta ja tärkeältä. Toisaalta, kun katsoo kirkon touhuja, niin en minä varmaan siellä kauan olisi saanut virassa konservatiivina heilua (tai jaksanut heilua).
99
Raamattupiiri / Vs: Kirje Heprealaisille
« Uusin viesti kirjoittanut Malakia 02.05.24 - klo:07:40 »
Temppeliä ei maalattu, mutta "päällystettiin"...

2.Aik.3:9  And the weight of the nails was fifty shekels of gold. And he overlaid the upper chambers with gold.

"Kultanaulojen paino oli viisikymmentä sekeliä. Myös yläsalit hän päällysti kullalla. "

Salomonin temppelin puumateriaalit mainitaan 1.Kun.6:ssa


Mielenkiintoista on, että autiomaassa kun telttamajaa , ja sen kaikkia tykötarpeita valmistettiin, niin puuna käytettiin pelkästään akaasiapuuta.

Muistaakseni akaasiapuu on sellaista joka ei kelpaa tuhohyönteisille....jos muistin väärin niin korjatkaa...

Salomonin temppelissä puumateriaalit olivat seetri-, kypressi- ja öljypuu. Akaasiasta tehdyt suitsukealttari, liitonarkki, näkyleipäpöytä, ja niiden kantotangot siirtyivät nyt uuteen isompaan temppeliin.


Seetri oli seinälaudoissa, kypressi temppelin lattiassa, öljypuu, eli oliivipuu, oli Kaikkein Pyhimmän ovissa ja sen karmeissa. Temppelin ovien karmit olivat myös öljypuuta, mutta ovet olivat kypressiä.

Kaikkein Pyhimmässä olevat kerubit olivat tehty myös öljypuusta. Kaikki puumateriaali päällystettiin kullalla, paitsi ovien karmit. Itse temppeli oli kivestä, sisäpuolelta siis puulla, ja sitten kullalla päällystetty.

Ilmeisesti Salomonintemppeliin tehtiin uusi suitsutusalttari, 6:20, seetripuusta, laitan linkin Bible Hub-sivuston englanninkilisiin kommentaareihin koskien tuota jaetta. Sielläkään ei ole täyttä varmuutta kuinka asia tulisi ymmärtää. Jotkut sanovat että suitsukealttari olisi päällysteety, ehkä, seetripuulla, ja siiten kullalla. Joku toinen oletti että suitsukealttari olisi tehty kivestä, ja sitten päällysteety seetrillä, ja kullalla.

https://biblehub.com/commentaries/1_kings/6-20.htm

100
Yleinen keskustelu / Vs: Voiko Jumala puhua meille sen kautta?
« Uusin viesti kirjoittanut Janne 01.05.24 - klo:22:11 »
Kyllä Jumala voi puhua luonnon kautta. Raamatussa mainitaan esimerkiksi puhuva aasi ja toisessa kohtaan mainitaan, että jopa kivet voivat huutaa jos olemme vaiti.

Uskon, että luonto/eläimet voivat puhua myös henkilökohtaisesti eli ehkä sinulle puhui tuo jalohaikara.

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]