Puimatanner

Puimatanner => Hartaus ja rukous => Aiheen aloitti: Paulus - 19.11.17 - klo:09:59

Otsikko: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 19.11.17 - klo:09:59
On monenlaista ajatustapaa siitä, millaisen rukouksen Jumala kuulee, mihin hän vastaa ja mihin ei. Jotkut ovat sitä mieltä, että Jumala vastaa mieluusti rukoukseen, joka on äänekästä, hyvin muotoiltua ja johon osallistuu suuri joukko uskovia. On olemassa "ammattirukoilijoiden" joukko, joka on äänessä kaikissa mahdollisissa tilanteissa ja sitten on niitä, jotka muiden läsnäollessa eivät saa sanaa suustaan. Näitä viimeksimainittuja ei juuri pidetä oikeina rukoiljoina eikä oikein jakseta uskoa, että Jumalakaan heitä kuulisi.

Mitä ajattelette aiheesta ja mitä omakohtaisia kokemuksia tästä asiasta on?
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: KeNi - 19.11.17 - klo:14:23
Minua on suuresti puhutellut ja lohduttanut  Raamatussa kanaanilaisen naisen rukous, joka tuli Jeesukselta pyytämään että hän parantaisin hänen lapsensa..Jeesuksen vastaus naisen rukoukseen/pyyntöön vaikutti alkuun aika tylyltä..Kunnes naisen ruokousmuotoiluun ("syöväthän penikatkin niitä muruja, jotka heidän herrainsa pöydältä putoavat") Jeesus vastasi parantamalla tämän lapsen..Ja erityisesti jatko minua puhutteli..Jeesuksen arvio naisen toiminnasta oli: "suuri on sinun uskosi"..Ei tämä liene ainakaan naisen kokemuksena ollut sitä? Suuri oli hänen hätänsä..Se oli hänen todellisuutensa. Eivät liene nuo rukouksen sannalliset muotoilut olleet Jeesukselle tuossa niin tärkeitä? Ja miten toteaa psalmisti: "avuksesi huuda minua hädän päivänä, niin minä tahdon auttaa sinua"..Huutaa voi toki ilman ääntäkin kuten VT:n Hanna jonka tuska oli lapsettomuuden johdosta niin suuri, että vain huulet liikkuivat..Jumala katsoo sydämeen..Pappi Eelikin näki vain tuon Hannan ulkonaisen toiminnan, minkä johtopäätöksenä teki arvion, että Hanna on humalassa..Ei tainnut papin sielunhoidollinen neuvo aivan osua kohdalleen..Jeesus moitti aikalaisiian heidän monisanaisuudestaan mm. rukouksen yhteydessä..

Mietin myös sitä (Mark. 9:22)miestä jonka lapsi sairasti ja joka pyysi Jeesukselta; " Mutta jos sinä jotakin voit, niin armahda meitä ja auta meitä." Ei tämäkään rukousmuotoilu vaikuttanut kovin mahtipontiselta. Mitähän tuollaiseen rukoukseen tuumaisivat meidän keskellämme toimivat karismaattiset lavaleijonat? Jeesuksen ja miehen välinen keskustelu kuitenkin jatkui.."jos voit! Kaikki on mahdollista sille joka uskoo"- "huusi" Jeesus.."Minä uskon, auta minun epäuskoani"..Minusta tämäkin kertomus on ollut itselleni äärimmäisen lohdullinen ja kertoo mm. sen että saan Jumalan edessä olla mahdollisimman totuudellinen ja sanoittaa rukoukseni juuri kuin sellaisena mikä omaa todellisuuttani vastaa..Oleellista on varmaan että menen hätäni ja rukoukseni kanssa Hänen luokseen, joka ei heitä ketään ulos joka hänen luokseen tulee...Minun toimintani ei ehdollista Jumalan toimintaa.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: KeNi - 19.11.17 - klo:14:26
Pahoittelen, että tuo äskeinen tekstini ei mennyt ihan kohdilleen tuon rukousvastaus-teeman osalta..
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 19.11.17 - klo:16:55
Pahoittelen, että tuo äskeinen tekstini ei mennyt ihan kohdilleen tuon rukousvastaus-teeman osalta..

Mielestäni siinä ei ole mitään pahoittelemisen aihetta. Tuli kyllä monipuolisesti esille se, mitä halusin. Toki omakohtaisiakin kokemuksia meillä itsekullakin lienee.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: NanoK - 19.11.17 - klo:17:14
Tulee mieleen tilanne jossa oma usko rukousvastaukseen ei välttämättä ollut hääppöinen, rukoilin vain mielessäni muun toimen keskellä. Se oli ajatus, huokaus, huoli toisesta ihmisestä, suru siitä etten ollut pystynyt olemaan minkäänlainen uskis hänelle, sanaakaan en ollut näistä asioista puhunut. Tai ehkä sanan joskus vuosia sitten: "kyllä minä uskon". Siinä kaikki aiheesta. Olin aidosti iloisen yllättynyt kun sitten jotain tapahtui siihen suuntaan kun olin rukoillut, en olisi hänestä uskonut. Kyllä se vastaukselta tuntui.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 21.12.17 - klo:11:32
Nyt on aika kiittää. En voi asiaa paljastaa täällä, mutta suuresti olemme helpottuneita. On syytä kiittää siitäkin, että epäuskomme on joutunut häpeään. Kannattaa siis rukoilla, vaikka vastausta ei heti kuulu.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 11.01.18 - klo:13:50
Sain hetki sitten rukousvastauksen ihan käytännöllisellä tasolla.

Olin hukannut auton vara-avaimet. Erään ikävän tapahtuman vuoksi olen pyrkinyt pitämään niitä mukana aina, mutta nyt en löytänyt niitä mistään. Katselin mielestäni "kaikki" vakipaikat, missä olen niitä pitänyt. Vähän siinä mielessäni jo nurisinkin, ettei rukousvastauksia tule silloin kun niitä kipeästi tarvitsemme. Kesken sen nurinan, tuli mieleen "rynttykamppeet", joita joskus käytän, kun menen puusavottaan. Ei sielläkään taskussa ollut, mutta niitä kaivellessani tuli välähdys eräästä liivistä, jonka taskuun olen joskus avaimet laittanut. Siellähän ne olivat!

Joku sanoisi, että pelkkää sattumaa. Mutta minulle se oli uskon vahvistus. Jumala tietää pienen ihmisen asiat ja tuntee atomitkin. Pidän tätä rohkaisuna siitä, että pienetkin asiat kannattaa kertoa Hänelle, joka on Kaikkivaltias.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Jt - 11.01.18 - klo:20:58
Olen kanssa saanut mitä parhaimman rukouvastauksen sillain, että sen vasta jälkikäteen ymmärsin.

Tykkään matkustella pitkiä aikoja yksin ulkomailla. Mutta toisinaan tunnen yksinäisyyttä ja seurankaipuuta. Kerran rukoilin, että olispa seuraa kun ei oo kivaa olla yksin koko aikaa. Ennen ennen kuin  ymmärsin niin kaikkien eri sattumusten kautta mulla oli 3 eri katukoiraa hoidettavana ja niissä oli kyllä täys työ ja ylläpito 😃 ja mun ajatukset yksinäisyyden tunteesta kyllä hävis kokonaan en edes muistanu sitä enään siinä vaiheessa ku piti niistä koirista pitää huolta, stressas enemmänki 🤣Rukousvastaus oli mitä parhain. Ja silläkin rukousvastauksella oli pitkäkantoiset suunnitelmat, ettei koirat olleet mikään hetken ihme.

Mutta mieleen painuvin rukouvastaus tuli sillon ku epäilin jumalan olemassa oloo rukouksissani ja ajatuksissani. Sitten kävi sillain että olin todella lähellä hukkumista, että olin jo ihan paniikissa ja kumminki siinä todellisen paniikin keskellä huusin jumalaa auttaan ja sitte joku iso aalto kuljetti mut takasin rantaan. Ja oon 100% varma että joku korkeempi voima mut pisti huutaan jumalaa avuksi. Ku hukkkuva ihmine ei kyllä mieti mitää, vaistomaisesti yrittää vaa pitää päänsä pinnalla.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 14.05.18 - klo:20:23
Joskus  väitetään, ettei Jumala vastaa rukouksiin. Mielestäni Jumala vastaa rukouksiin kolmella eri tavalla: "Ei", "kyllä". Ja "ei vielä." Turhan usein rukoillessamme haluamme "määrätä", että Jumalan on vastattava tietyllä tavalla, "jos hän on olemassa".

Joskus on niin, että ihmiselämä on niin lyhyt, ettei rukoilija ehdi saada rukousvastausta. Monet isät ja äidit esim. rukoilevat lastensa pelastumista, mutta eivät eläissään saa nähdä sitä.
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: Paulus - 03.07.18 - klo:21:00
Muistui mieleen henkilö nimeltä Risto Joutsiniemi. Kannattaa skeptikkojenkin lukea:
http://www.windside.com/fi/yhtio/historia
Otsikko: Vs: Rukousvastaukset
Kirjoitti: KeNi - 04.07.18 - klo:18:31
Jätin 14.5.2018 esirukousaiheeksi seuraavan aiheen:"Pyytäisin esirukousta puolison työasioiden puolesta. Sisäilmaongelmien vuoksi joutunut olemaan poissa työstä useamman kuukauden. Tilanne kovin jumissa nyt. Olen kiitollinen jos jaksatte muistaa ko. asiaa Herran edessä."

Kiitän kaikkia, jotka muistitte rukouksin yllämainittua rukousaihetta. Asiaan on saatu hyvä neuvottelutulos työnantajan kanssa. Eilen oli neuvottelut, missä oli oletettavaa, että on jännitteet aika moiset, mutta ko. neuvottelu päätyi hyvään ja sopuisaan lopputulokseen. Työnantajankaan ei tarvinnut menettää kasvojaan, mikä olisi voinut merkitä myöhemmin aika tukalia tilanteita alaistaan kohtaan.