Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Laki ja evankeliumi / Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 12.06.21 - klo:11:32 »
PÄIVÄN SANA

Hänet nähdessään Pietari kysyi Jeesukselta: ”Entä hän, Herra?” Jeesus vastasi: ”Mitä se sinulle kuuluu, vaikka tahtoisin hänen jäävän tänne aina siihen asti kun tulen? Seuraa sinä minua.” Joh. 21:21–22.

Jokaisella Jeesuksen omalla on oma matkansa. Kukaan muu ei voi sitä puolestamme kulkea eikä täyttää meille varattua tehtävää. Jolle paljon annetaan, siltä paljon myös vaaditaan. Pietarille seuraaminen tarkoitti seuraamista ristille saakka, Jeesuksen nimen kirkastamista marttyyrikuoleman kautta. Jokaisen kristityn tulee suostua osaltaan siihen, että tulee toinen ja vyöttää ja vie aikanaan sellaistenkin maisemien näkemiseen, joita emme tahtoisi vapaaehtoisesti katsella. Sinne, missä elämän raskaus kalvaa mieltä tai olemme itseemme pettymisen tai sairauden tai ahdistusten äärellä. Antakoon Jumalan Pyhä Henki meille silloin runsaasti kärsivällisyyttä ja Jumalan lupauksiin luottavaa mieltä. Onhan niilläkin matkoilla Paimen kulkenut edeltä ja valmistanut koko tien.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy
2
Laki ja evankeliumi / Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 12.06.21 - klo:11:30 »
Kyllä Raamatusta löytyy:

Gal. 5:22–6:2
22 Hengen hedelmää ovat rakkaus, ilo, rauha, kärsivällisyys, ystävällisyys, hyvyys, uskollisuus, 23 lempeys ja itsehillintä. Näitä vastaan ei ole laki. 24 Ne, jotka ovat Jeesuksen Kristuksen omia, ovat ristiinnaulinneet vanhan luontonsa himoineen ja haluineen. 25 Jos me elämme Hengen varassa, meidän on myös seurattava Hengen johdatusta. 26 Emme saa tavoitella turhaa kunniaa emmekä ärsyttää ja kadehtia toisiamme. 6:1 Veljet, jos joku tavataan tekemästä väärin, on teidän, joita Henki ohjaa, lempeästi ojennettava häntä. Olkaa kuitenkin varuillanne, ettette itse joudu kiusaukseen. 2 Kantakaa toistenne taakkoja, niin te toteutatte Kristuksen lain.

Room. 3:28–4:3
28 Katsomme siis, että ihminen tulee vanhurskaaksi, kun hän uskoo, ilman lain vaatimia tekoja. 29 Vai onko Jumala pelkästään juutalaisten Jumala? Eikö hän ole myös muiden kansojen Jumala? On toki, 30 kun kerran Jumala on yksi ja ainoa. Hän tekee ympärileikatut vanhurskaiksi, jos he uskovat, ja ympärileikkaamattomat, kun he uskovat. 31 Kumoammeko me siis lain vetoamalla uskoon? Emme suinkaan, me päinvastoin vahvistamme sen mitä laki sanoo. 4:1 Mitä meidän on sanottava Abrahamista, kansamme kantaisästä? Mitä hän saikaan osakseen? 2 Jos Abraham katsottiin vanhurskaaksi tekojensa perusteella, hänellä oli aihetta ylpeillä -- ei kuitenkaan Jumalan edessä. 3 Mitä sanovat kirjoitukset? "Abraham uskoi Jumalan lupaukseen, ja Jumala katsoi hänet vanhurskaaksi."

Pyhittäjä Arseni Konevitsalainen, Karjalan pyhä (+ 1447)
Luuk. 6:17–23
Siihen aikaan 17 Jeesus laskeutui vuorelta yhdessä apostoliensa kanssa ja pysähtyi tasaiselle paikalle. Siellä oli suuri joukko hänen opetuslapsiaan ja paljon kansaa kaikkialta Juudeasta, Jerusalemista ja rannikolta Tyroksen ja Sidonin seudulta. 18 Kaikki he olivat tulleet kuulemaan Jeesusta ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Myös saastaisten henkien vaivaamat tulivat terveiksi. 19 Jokainen yritti väentungoksessa päästä koskettamaan häntä, sillä hänestä lähti voimaa, joka paransi kaikki. 20 Jeesus katsoi opetuslapsiinsa ja sanoi:     "Autuaita olette te köyhät,     sillä teidän on Jumalan valtakunta.     21 Autuaita te, jotka nyt olette nälissänne: teidät ravitaan. Autuaita te, jotka nyt itkette: te saatte nauraa. 22 "Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. 23 Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri.
3
Kysymykset ja tuki / Vs: Puhelinongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 12.06.21 - klo:11:26 »
OK!  Kerro, miten kävi Elisassa. Nyt uskaltaa mennäkin, jos ei ole paljon ihmisiä liikkeellä. Koronaa vähän.
(Nuorin lapsenlapseni on karanteenissa, altistui jalkapalloharjoituksissa.)
(Minun lapseni (2) ovat syntyneet 70-luvulla ja lapsenlapseni (4) 2000- ja 2010-luvuilla.)
4
Kysymykset ja tuki / Vs: Puhelinongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 11.06.21 - klo:18:33 »

Tämä lapsenlapsesi on varmaan -90 luvulla syntynyt? Olen huomannut, että sillä vuosikymmenellä syntyneet ovat keskimäärin ihania nuoria ja -60 luvulla syntyneet taas päinvastoin keskimäärin kaikki "narsistisia" piirteitä omaavia.

Joo, tämä tyttärentytär on syntynyt -94. Omien kokemusteni perusteella voin sanoa, että olen saanut paljon apua erilaisissa asioissa sekä omilta lapsilta että lasten lapsilta.  Omilta lapsilta eritoten, vaikka yhtä lukuunottamatta ovat syntyneet -60 luvulla. Eli pääsääntöisesti ovat kaikki ihania nuoria, joista on syytä olla kiitollinen…  :)
5
Kysymykset ja tuki / Vs: Puhelinongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut Stiina 11.06.21 - klo:12:31 »
 :) Hyvä juttu!

Tämä lapsenlapsesi on varmaan -90 luvulla syntynyt? Olen huomannut, että sillä vuosikymmenellä syntyneet ovat keskimäärin ihania nuoria ja -60 luvulla syntyneet taas päinvastoin keskimäärin kaikki "narsistisia" piirteitä omaavia.

Tämähän synnytti keskustelua ja tutustumistakin!  :D
6
Yleinen keskustelu / Vs: Olipa mukava !
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 10.06.21 - klo:18:53 »
No, nyt se kesä sitten alkoi täälläkin. Olen odotellut uimavesien lämpenemistä ja hetki sitten pulahdin uimaan läheiseen järveen ekakerran tänä kesänä. Talviturkit on siis heitetty. Vesi oli 27 astetta, mutta virkisti silti ihan mukavasti.  :D :D :D

Taitaa kesät mennä kutakuinkin saman kaavan mukaan. Kävimme nimittäin tänään heittämässä talviturkit. Vesi on jälleen 27 astetta, ollut jo noin viikon verran, joten ehkä kesä on viimevuotista hieman aikaisemmassa.  :)
7
Yleinen keskustelu / Vs: Huijausta!
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 10.06.21 - klo:18:36 »
Taisin äsken tulla huijatuksi, mutta pääsin kuitenkin vähällä. Kävin nimittäin läheisessä kauppakeskuksessa hoitamassa pari pikku asiaa. Kun ajoin parkkipaikalle, niin nuorehko itämaisen näköinen nainen alkoi viittilöidä minulle ja tuli aivan auton viereen. Kun avasin auton ikkunan, niin hän työnsi eteeni paperin, jossa oli jotain sentapaista tekstiä, että kyse oli kuurojen ja vammaisten auttamisesta. Paperissa oli yksi nimi ja merkintä, että lahjoittaja oli antanut 30,- euroa. Laitoin nimen paperiin ja ojensin 2 euron kolikon.

Kun asiaa tarkemmin ajattelin, tulin siihen tulokseen, että kyse oli huijauksesta ja että nainen tekeytyi mykäksi. Oikeastaan se yksi lahjoitus kertoi siitä, että pikkukolikoilla ei rahaa kerry, vaan pitää olla vähintään seteleitä. Aika nerokas idea kuitenkin ja sillä voi päästä ihan hyvään päiväpalkkaankin, jos jaksaa olla ahkerana. Mutta eläkettä siitä ei kerry.

Taisin eilen olla huijausyrityksen kohteena samassa paikassa, mistä kerroin viime elokuussa.

Olin viemässä käytöstä poistettua vaatetavaraa UFF:in keräypisteeseen, kun viereen ajoi auto, jossa olisi iäkäs mieshenkilö. Hän puhui "hoono soome" ja kertoi olevansa italialainen. Kaivoi esiin pinon papereita, joissa oli ainakin hänen passinsa ja alkoi monisanaisesti esitellä asiaansa. Tuli jo aavistus, että kyseessä on jonkinlainen huijausyritys ja sanoin hänelle, että valitettavasti minulla on nyt hieman kiire, jolloin hän lähti paikalta. Minulla oli ihan oikeasti kiire erääseen liikkeeseen, joten en halunnut jatkaa joutavaa keskustelua. Hieman olen italiaakin opiskellut, joten jonkun sanan olisin hänenkin kielellään voinut sanoa.  ;)

Tuli vaan mieleen, että nuo suurten kauppaketjujen parkkipaikat ovat otollisia paikkoja huijareille, jotka tunnistavat mahdollisen huijattavan jo kauempaa.
8
Yleinen keskustelu / Vs: Corona ajan matkailua
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.06.21 - klo:17:34 »
Jos Herra suo, lähdemme toistaiseksi pisimmälle autoreissulla pickupin ja sen truck camper'in kanssa lauantai aamuna.
Kentuckyn kautta Oklahomaan.
9
Kysymykset ja tuki / Vs: Puhelinongelmia
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 10.06.21 - klo:17:32 »
Tänään tuli tieto avusta, josta en rohjennut edes unelmoida. Soitin tyttärentyttärelleni, odotin häneltä hyviä neuvoja, mutta hän yllätti minut täysin. Ennenkuin edes ehdin asiaani selostaa, niin hän ehdotti minulle, että lähtisimme yhdessä käymään Elisassa.

Tämä lapsenlapsi, jos kuka on ihanteellinen kumppani tässä asiassa. Hän on ollut työssä DNA:ssa ja luultavasti hallitsee nämä asiat jo työkokemuksensa perusteella. Muutamia vuosia sitten tämä lapsenlapsi valmistui myös kauppatieteiden maisteriksi. Tuskinpa kovin moni saa tämän tasoista apua…  :) :) :)
10
Yleinen keskustelu / Vs: Huijausta!
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.06.21 - klo:17:18 »
Uusi huijausyritystä tunnistettu. Kun olin anopin luona, joku nuorehko kaveri ghetto murteellaan soitti, minä vastasin puhelimeen ja sieltä kuului, että hei isoäiti!
Kysyin että kuka oot ja vastaus oli että "vanhin".

Sanoin että ongelma on siinä, että en ole isoäiti. Puhelu loppui lyhyeen.
Sivuja: [1] 2 3 ... 10