Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10
21
Yleinen keskustelu / Vs: "Rehellisyys ja oikeamielisyys" Raamatun mukaan
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 23.03.18 - klo:17:07 »
"Älä levitä perättömiä huhuja äläkä suostu auttamaan väärintekijää todistamalla vilpillisesti hänen hyväkseen"

Tuon lauseen alkuosaan on tullut joskus syyllistyttyä, kun olen luullut, että joku asia on ollut totta, mutta se ei sitten myöhempien tietojen valossa ollutkaan.
Joskus olen kokenut myös omakohtaisesti sen, että minusta on levitetty paikkaansa pitämätöntä juttu.


Tuon lauseen loppuosa tuo mieleen erään tilanteen, jossa toimin konsulttina eräälle yritykselle ja osallistuin ko. yrityksen kriisitilanteessa heidän ja heidän asiakkaansa päivittäiseen palaveriin.

Sattuneista syistä tiesin erittäin hyvin myös toisen osapuolen asiat keskustelun alla olevassa tilanteessa.
Huomasin, että molemmat valehtelivat toisilleen.
Se oli aika tiukka tilanne. En voinut paljastaa asiakkaani valehtelevan.
En myöskään voinut vahvistaa hänen kertomustaan.

En muista tarkkaan miten siinä tilanteessa toimin. Luultavasti otin politiikon roolin ja lupasin selvittää asian.22
Yleinen keskustelu / Vs: "Rehellisyys ja oikeamielisyys" Raamatun mukaan
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 23.03.18 - klo:16:58 »
Laitoin sen kohdan noin isoksi että se voi ohijuosteessaankin lukea :)

23
Yleinen keskustelu / "Rehellisyys ja oikeamielisyys" Raamatun mukaan
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 23.03.18 - klo:16:52 »
Tuo lainausmerkkien sisällä oleva termi on 2. Mooseksen kirjan 23 luvun alaotsikko.
Suomalaisessa uudemmassa käännöksessä on lisätty noi ikään kuin selittävät alaotsikot. En tiiä onks se viisasta, mutta lainaan sitä nyt tuohon otsikkoon.

Mutta joku päivä sitten istuin tässä työpöydän ääressä ja sanoin Herralle: "Herra annan sulle kaikki mun ajatukseni ja mieleni liikkeet. " Oli sellainen NOLLA olo.

Jotenkin sitten törmäsin tuohon Raamatun kohtaan:

Rehellisyys ja oikeamielisyys

1 "Älä levitä perättömiä huhuja äläkä suostu auttamaan väärintekijää todistamalla vilpillisesti hänen hyväkseen. 2 Älä eksy joukon mukana tekemään pahaa äläkä riita-asiassa todistaessasi vääristä totuutta enemmistön mielen mukaiseksi. 3 Älä kuitenkaan aiheettomasti suosi köyhää hänen asiassaan.

4 "Kun tapaat vihamiehesi härän tai aasin kuljeksimassa karkuteillä, vie se hänelle takaisin. 5 Jos näet vihamiehesi aasin makaamassa taakkansa alle kaatuneena, älä kiellä häneltä apuasi, vaan auta häntä saamaan se jaloilleen.

6 "Älä vääristä köyhän lähimmäisesi oikeuksia hänen riita-asiassaan. 7 Pysy erossa väärästä asiasta. Älä aiheuta syyttömän kuolemaa, sillä sellaista vääryyttä minä en salli. 8 Älä ota lahjusta, sillä lahjus sokaisee tarkkanäköisenkin ja tärvelee niiden asian, jotka ovat oikeassa.

9 "Älä sorra muukalaista; olettehan itsekin olleet muukalaisina Egyptissä ja tiedätte, mitä on elää vieraassa maassa muukalaisena.Äimistyin täysin. Siinä oli juuri se ajatus mikä mulla oli ja jotenkin halusin Herran tutkailevan sitä ja siinä se oli sama ajatus Raamatussa!! Paksunsin ne ajatukset mitkä olivat identtiset omien kanssa niinä päivinä.
Tuntui ihmeelliseltä että Herra antoi niin selvän vahvistuksen.

Siis se että on hyvä olla menemättä enemmistön mukana tilanteessa missä näkee että jotakuta potkitaan päähän.
Tuo on samalla kyllä minun ammattikuvaukseni kliinisenä sosiaalityöntekijänä. En ole koskaan noin selvästi löytänyt ajatusta Raamatusta.

Ups, viesti lähti ennen aikojaan ja tästä puuttuu jotain.
Siis tuossa kuitenkin on otettu se huomioon että pelkkä vähemmistönä olo ei takaa että tämän puolelle kuuluu asettua. Eli siinä suljetaan pois sellainen vääränlainen päähänsilittely.
Mutta kun on syytä, on hyvä ottaa selvä kanta asiassa missä joku jyrätään yli.
24
Laki ja evankeliumi / Vs: Uusi Elämä
« Uusin viesti kirjoittanut Natanael 23.03.18 - klo:16:49 »

Mutta voiko suurempaa itsepetosta olla kuin kieltäää kuoleman todellinen luonne? Minä hyväksyn kuoleman lopullisuuden, ihminen päättyy ihan kuin kedon ruohokin. Miksi ihmeessä olisimme muusta luonnosta poikkeavia olentoja? Ja miksi meidän pitäisi olla?

Meissä ihmisissä on paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka osoittavat, että polveudumme muusta luonnosta. Eräs tällainen on karvapeitteemme, joka nyt on ohentunut, mutta aikoinaan antanut suojaa kylmää vastaan. Minun DNA:ni ja simpanssin DNA ovat hyvin samanlaisia kertoen siitä, että olemmekin serkuksia!

Emme suinkaan ole muusta luonnosta poikkeavia Jahve-jumalan kuvia, kuten luomiskertomus väittää. Tällä rinnastuksella luomiskertomus tekee meistä ihmisistä jumalan kaltaisia.

Suurempaa harhaa en osaa kuvitellakaan!

En huomannut, että olisi kommentoinut toisessa ketjussa ollutta Taiston viestiä:

Huomenta, albert1.

Tuo dna:n vastaavuus, jonka mainitsit, vaatii tarkentamista. Jossakin vaiheessa oltiin vakaasti sitä mieltä, että vain noin 10% dna:sta on tarpeellista, ja loput 90% on pitkän kehityksen myötä kertynyttä ylimäärää. Sitä nimitettiinkin roska-dna:ksi, koska sillä ei katsottu olevan mitään tarkoitusta.

Nyt on saatu selville että tuosta roska-dna:sta onkin huomattavan suuri osa tarpeellista ja siis käytössä olevaa biologista informaatiota. On menossa lähes kilpajuoksu tieteenharjoittajien kesken siinä, kuka onnistuu osoittamaan käyttötarkoituksen lopullekin. Käsittääkseni pidetään jo itsestään selvänä, että kaikki dna (ihmisen tapauksessa noin kolme miljardia emäsparia) on tarpeellista.

Tuosta 10%:sta on huomattava osa vastaavaa dna:ta simpanssilla ja ihmisellä. Mikä ei ole mielestäni mikään ihme, kun ajattelee ulkoisen olemuksen tiettyä yhdenmukaisuutta (ainakin kaukaa katsoen...). Mutta kun otetaan huomioon loput 90% dna:sta, niin vastaavuus on merkittävästi pienempi.Olen aina kokenut olevani hieman toisenlainen kuin moni muu.
Ehkä se johtuu siitä, että minun dna:ni poikkeaa aika tavalla simpanssien dna:sta.
 ::)
25
Laki ja evankeliumi / Vs: Uusi Elämä
« Uusin viesti kirjoittanut evlutkristitty 23.03.18 - klo:15:52 »
Jolla ei ole elävää synnintuntoa, hän on hengellisesti sivuraiteella, tavalla taikka toisella. Hengen ja lihan välinen taistelu nimittäin jatkuu kuolemaan saakka. Piru ei tykkää Kristuksesta eikä syntien sovituksesta, ja se on ahkera veijari työssään, saadakseen eksyttää valitun pois uskomasta Kristukseen syntiensä sovittajana.

Synnintuntoon heräämättömällä ei ole tällaista ristiriitaa, eikä sellaisella, joka uskoo lihansa uudestisyntyneen. Ainakin nämä kaksi ongelmatilannetta tulevat mieleeni.
26
Laki ja evankeliumi / Vs: Uusi Elämä
« Uusin viesti kirjoittanut albert1 23.03.18 - klo:15:33 »
PAULUS: " Itselläni tämä tapahtui siten, että sain Jumalan rauhan ja tuli halu lukea Raamattua ja hakeutua uskovien yhteyteen. Kyllä sitä uskaltaa sanoa jo pysyväksi, kun rauhaa on kestänyt jo yli 60 vuotta."Mikä sinut teki rauhattomaksi? Myös nykynuoret ovat rauhattomia.

Minä en tarvitse omaan rauhaani Raamattua, Koraania, Veda-kirjoja tai minkään muunkaan uskonnon kyseenalaisia oppeja. Miksi ihmeessä joku tietty uskonto maailman sadoista uskonnoista olisi muka se ainoa oikea uskonto ja kertoisi totuuden jumalasta ja hänen maailmastaan?

Jos uskonnollinen etsijä toimisi täysin oikein, hänen tulisi verrata maailman kaikkia uskontoja ja vertailun jälkeen tehdä oikeaksi katsomansa valinta. Eräs lopputulos saattaa olla, että kaikki uskonnot ovatkin vääriä uskotellessaan, ettei kuolema ole ihmiselämän päätepiste, vaan alku toiselle, iankaikkiselle elämälle. Tämä elämä jatkuu paratiisissa tai helvetissä sen mukaan, mitä taivaan tuomari meille sanoo. Päätös on lopullinen ja ratkaisun kesto iankaikkinen ilman valitusoikeutta.

Kuolemanpelon poistaminen on eräs uskontojen tavoite. Kuoleman pelko onkin ihmisen suurimpia pelkoja. Pelkona se on kuitenkin turha, sillä kuoleman portista kuljemme kerran kaikki. Kukaan ei siltä säästy. Miksi siis pelätä sitä, mikä on väistämätöntä?

Mutta voiko suurempaa itsepetosta olla kuin kieltäää kuoleman todellinen luonne? Minä hyväksyn kuoleman lopullisuuden, ihminen päättyy ihan kuin kedon ruohokin. Miksi ihmeessä olisimme muusta luonnosta poikkeavia olentoja? Ja miksi meidän pitäisi olla?

Meissä ihmisissä on paljon sellaisia ominaisuuksia, jotka osoittavat, että polveudumme muusta luonnosta. Eräs tällainen on karvapeitteemme, joka nyt on ohentunut, mutta aikoinaan antanut suojaa kylmää vastaan. Minun DNA:ni ja simpanssin DNA ovat hyvin samanlaisia kertoen siitä, että olemmekin serkuksia!

Emme suinkaan ole muusta luonnosta poikkeavia Jahve-jumalan kuvia, kuten luomiskertomus väittää. Tällä rinnastuksella luomiskertomus tekee meistä ihmisistä jumalan kaltaisia.

Suurempaa harhaa en osaa kuvitellakaan!
27
Laki ja evankeliumi / Vs: Uusi Elämä
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 23.03.18 - klo:11:04 »

Tuo kertomani oli uskoontuloprosessin alku ja kuten varmaan ymmärrätte, uudestisyntyminen ei tapahtunut sillä hetkellä, kun sanoin "tahdon".

Kerroit, ettet tiedä, milloin synnyit uudesti.
Siis mistä tiedät, ettei se tapahtunut silloin,
kun sanoit "tahdon"?

Tuli tämä Kalamoksen kysymys vastaan ja haluan lisätä vastaukseeni vielä jotain. Tiedän, etten uudestisyntynyt sillä hetkellä, kun sanoin TAHDON, siitä, että sisimmässäni alkoi hirveä taistelu seuraavana yönä. Raamatullinen näkemys on, että silloin on kuitenkin jo kastekelpoinen ja alussa nämä kastettiin heti (esim. Samarian tapahtumat Ap. t. 8. luku. Pyhä Henkin tuli vasta myöhemmin). Mutta tässäkin olen sitä mieltä, että "jolla ei ole Kristuksen Henkeä, se ei ole Hänen omansa" (Room 8:9). Itselläni tämä tapahtui siten, että sain Jumalan rauhan ja tuli halu lukea Raamattua ja hakeutua uskovien yhteyteen. Kyllä sitä uskaltaa sanoa jo pysyväksi, kun rauhaa on kestänyt jo yli 60 vuotta.
28
Yleinen keskustelu / Vs: Jumalan johdatus
« Uusin viesti kirjoittanut Paulus 23.03.18 - klo:10:45 »

Paulukselle: Tämä "uskossa olo" syntyi, kun lukiossa olo aikana luin rovasti Muroman hartauskirjoja. Kävin uskonnollisia keskusteluja uskonnon opettajani kanssa.  Luulin, että Jumala kuulee ja auttaa, kun rukouksissa purkauduin hänelle kertoen vaikeuksistani mm. vanhempieni kanssa. Kaiken aikaa minulla oli kuitenkin tunne, että näissä uskonnon jutuissa ei kaikki ole ihan kohdallaan.

Edellistä lukiessa minulle tuli mieleen Paavo Ruotsalaisen jalkapatikka Nilsiästä Jyväskylään seppä Högmanin puheille. Jotain tuommoista Paavokin lienee sepälle puhunut, johon seppä sanoi: Yksi sinulta puuttuu ja sen mukana kaikki: Kristuksen sisällinen tunteminen.

Evankeliumin ydin ei ole tiedollinen ongelma. Pelastava usko on lahja, jota kaikki eivät tahdo ottaa vastaan, ja siihen on monia syitä. Ihmisellä on sen suhteen vain kaksi mahdollisuutta, joko hylätä koko juttu tai sitten ottaa se vastaan. Jälkimmäinen vaihtoehto merkitsee uudestisyntymistä. Muutos merkitsee vallankumousta, jota ei voi toisen ymmärrykselle tyhjentävästi selittää, se pitää itse kokea.


Albert. Kun luen kirjoituksiasi, niin jostain syystä tulee aina mieleen tämä Paavo Ruotsalaisen ja seppä Högmanin tapaaminen. Sinulla on mielestäni sama ongelma kuin Paavolla. Käännät kaikki kivet ja kannot, päästäksesi erilaisten uskontojen ja uskomusten avulla torjumaan kaikkein tärkeimmän. Sillä tiellä et Jumalan rauhaa milloinkaan saavuta.

Olemme kutakuinkin samanikäisiä "vaareja" ja meillä on parhaassakin tapauksessa elämää jäljellä vain muutama lyhyt vuosi, ja se aika tulisi osata käyttää oikein. Neuvoni on, että nöyrästi ja totisella sydämellä pyydät Jeesusta tulemaan sydämeesi. Rukous voi olla hyvinkin epämuodollinen, ja voit siinä tuoda epäuskosikin Hänelle. Sinulla ei ole uskoa, mutta pelastava uskokin annetaan lahjana, ei ihminen voi puristaa sitä itsestään.

"Sillä armosta te olette pelastetut uskon kautta, ette itsenne kautta - se on Jumalan lahja - ette tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi" (Ef. 2:8, 9).

"Kaikille, jotka ottivat Hänet vastaan, Hän antoi voiman tulla Jumalan lapsiksi, niille, jotka uskovat hänen nimeensä" (Joh. 1:12).

Evankeliumi on hyvin yksinkertainen. Mutta viisaille ei ole annettu eri tietä kuin tyhmille, kaikki ovat samassa asemassa. Nöyrtymistä se kuitenkin edellyttää ja sen voi kukin päättää itse sanomalla: "Minä tahdon".

Kokemukseni olen kertonut täällä (vastaus 19):
http://puimatanner.net/index.php?topic=576.msg30777#msg30777
29
Yleinen keskustelu / Vs: Punnittua puhetta
« Uusin viesti kirjoittanut albert1 23.03.18 - klo:07:10 »
Taisto:
Albert1, puhut valistukseen perustuvasta humanismista. Tarkoitatko esim Ranskan vallankumouksen tuomaa valistusta?

Tuon hienon vallankumouksen vaikutusta oli se, että kuolemantuomioiden määrä kasvoi merkittävästi.


Ranskan vallankumous oli vuosisatoja kestäneen yhteiskunnallisen epätasa-arvon luonnollinen seuraus.  Yhteiskunta oli jakaantunut säätyihin, joilla oli omat erikoisoikeutensa, papisto oli eräs tällainen sääty.
Yhteiskunnallinen purkaus oli raju vaatien paljon kuolonuhreja. Se kuitenkin johti yhteiskunnallisiin muutoksiin ja voi perustellusti kysyä, olisiko muutoksia tullut ilman väkivaltaa. Olisiko hallitseva luokka luopunut vapaaehtoisesti oikeuksistaan?

Katolinen kirkko - ja uskonnollinen maailma - oli kuningasvallan kannalla vastustaen yhteiskunnallisia muutoksia. Kirkko on yleensä näissä murroskausissa asettunut vanhoillisten eli säilyttämään pyrkivien ja uudistuksia vastustavien ryhmien puolelle. Mielestäni tämä asenne ainakin osittain perustuu Paavalin ajatukseen siitä, että jokaisen tulee tyytyä osaansa, esim. orjien. Olisiko orjakauppakaan voinut jatkua vuosisatoja ilman uskonnon - kirkon - hyväksyntää?

Jopa pahamaineista apartheidiakin perusteltiin uskonnollisesti: Herra on antanut ihmisille monia asuinalueita ja tähän pohjautuen musta mieskin asukoon omallaan, ei valkoisten asuinalueella. Etelä-Afrikan kirkko hyväksyi täysin ajatuksen. Oli myös enemmistöstä poikkeavia uskonnollisia johtajia, kuten Desmond Tutu, mutta valtakirkon linja oli konservatiivinen.

Ihan samoin oli meillä v.1918, kirkko oli valkoisten kirkko, joka ei edes pyrkinyt sovittelemaan osapuolten kesken  lähestyvän katastrofin - sisällissodan - suhteen. Voittaneen osapuolen kostonhimoa se ei hillinnyt vähääkään, muistaakseni silloinen arkkipiispa Johansson jopa varoitti sekaantumasta "laillisen yhteiskunnan rankaisutoimiin." Kymmenet tuhannet kuolivat eikä heitä saanut edes haudata siunattuun maahan.

Väinö Linnan teos "Täällä pohjan tähden alla" on eräs hävinneen osapuolen puheenvuoro tapahtuneesta. Siinä tuodaan oikeassa valossa esiin kirkon suhde työväenliikkeeseen. Linna tekee kaiken huipuksi papin pojasta jopa teloitusjoukkueen johtajan.
30
Yleinen keskustelu / Vs: Punnittua puhetta
« Uusin viesti kirjoittanut Taisto 22.03.18 - klo:23:45 »
Albert1, puhut valistukseen perustuvasta humanismista. Tarkoitatko esim Ranskan vallankumouksen tuomaa valistusta?

Tuon hienon vallankumouksen vaikutusta oli se, että kuolemantuomioiden määrä kasvoi merkittävästi. Kaupunkien toreille pystytettiin pikaisesti giljotiinejä, joilla kätevästi katkaistiin aatetta vastustavien kaula. Ranskan hallinnassa oleville Karibian meren saarillekin tulivat giljotiinit, ja veri vuoti.

Näin hieno aate on Vapaus, Veljeys ja Tasa-arvo, jossa Luoja suljetaan ihmisyydestä pois.
Sivuja: 1 2 [3] 4 5 ... 10