Tuoreimmat viestit

Sivuja: 1 ... 8 9 [10]
91
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut Anton 10.09.20 - klo:18:29 »
Näin on. Mutta paikallisseurakunnat tulevat ja menevät. Suomen ev. lut, kirkkokin on maailmanlaajuisesti ajateltuna paikallinen seurakunta. Ei taida moni Ilmestyskirjassa mainittu seurakunta enää olla pystyssä?

Ilmestyskirjassa mainitaan paikkakunnan seurakunnat. Siellä ei puhuta niistä ihmisten keksimillä nimillä tai ihmisten tekemällä jaottelulla, jolla paikkakunnan uskovat koitetaan jakaa erilaisiin ryhmiin. Uudessa Testamentissa puhutaan aina paikkakunnan seurakunnista, esim Rooman seurakunta, Filadelfian seurakunta jne...

Meillä on seurakunnista aika erilainen lähtökohta, kun olemme syntyneet tilanteeseen jossa ihmiset ovat järjestäneet seurakunnat muistuttamaan enemmän jotain kauppaketjuja. Esimerkiksi S-market nimisiä kauppoja löytyy usealta paikkakunnalta. Samoin Ev.lut seurakunta nimisiä seurakuntia löytyy useilta paikkakunnilta. Tällaista tilannetta ei ollut Uuden testamentin kirjoittamisen aikoihin.

Mä uskon silti siihen, että Jumala näkee seurakunnat vieläkin enemmän samalla tavalla kuin UT:n aikaan. Hän ei hirveästi noteeraa ihmisten jälkeenpäin tekemiä jakoja ja ketjuliikkeitä. Hänelle paikkakunnan uskovat edustavat paikkakunnan seurakuntaa. Ilmestyskirjassa mainitut seurakunnat ovat vielä "pystyssä" ja tulevat aina olemaan, sillä ei ne ole mitään ihmisten pystyttämiä liikkeitä jotka tulee ja menee, vaan Jumalan synnyttämä Kristuksen ruumis kullakin paikkakunnalla.
92
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:18:21 »
Wow, tajusin itsekin juuri tuon. Mulla ei siis ole mitään syytä olla eroamatta Suomen. Ev. Lut. kirkosta. ???
93
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:18:16 »
Näin on. Mutta paikallisseurakunnat tulevat ja menevät. Suomen ev. lut, kirkkokin on maailmanlaajuisesti ajateltuna paikallinen seurakunta. Ei taida moni Ilmestyskirjassa mainittu seurakunta enää olla pystyssä?
94
Yleinen keskustelu / Vs: Uudestisyntyminen
« Uusin viesti kirjoittanut Anton 10.09.20 - klo:18:13 »
Toki järki haraa tällaista Raamatun totuutta vastaan, sillä se haluaa suurempaa itsemääräämisoikeutta.

Jäin vielä tätä miettimään. En ole lainkaan samaa mieltä tästä. Suurempi itsemääräämisoikeus ei todellakaan ole jokin yleispätevä halu ihmisillä. Itse asiassa kun katsotaan ihmisten keskimääräistä käyttäytymistä, vaikuttaa ihan päinvastaiselta. Ihmiset haluavat hyvin mielellään luopua oikeudesta määrätä itsestään. Itsensä määrääminen on pelottavaa, ja hyvin harvat haluavat sitä. Pidän itseäni huomattavasti keskivertoihmistä itsenäisempänä ajattelemisen yms suhteen, ja silti minullekin tuottaa suurta iloa ja vapauden tunnetta antaa hyvälle Jumalalle valta elämästäni.
95
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut TJ 10.09.20 - klo:18:13 »
Minua vielä mietityttää tää Päivi Räsäsen juttu. Hän on taas ollut kuulusteluissa ja sitten median haastatteluissa.

Mietin vaan sitä, että kuuluuko uskovan yrittää vakuuttaa eiuskovalle maailmalle että jokin asia on synti? ???

Ja kun sitten tähtää YHTÄ syntiä niin eikö siitä vähän tekohurskas asetelma tule?  Paavali opettaa, että ei ole meidän asiamme tuomiota ulkopuolella olevia.

Vaikka TOSIN tää kaikki taisi todella alkaa kun Räsänen otti esille lut. kirkon osallistumisen pride kulkueeseen. Eli sitä kautta asia tuli esille. Tietty voi myös kysyä että kannattaako edes nähdä Ev. lut. kirkko kaikkineen seurakuntana hengellisessä mielessä. Eli ei se edes taida oikein edustaa Kristuksen ruumista. Tai toisaalta se kyllä sitä edustaa, koska kuitenkin ikäänkuin tunnustautuu Jeesuksen perustamaksi Kristuksen ruumiiksi.

Mutta kirkon luopumus ei todellakaan ala homoseksuaalisuuden hyväksymisenä. Se on alkanut jo kauan ennen sitä.

"Ongelmana" on myös se, että länsimaissa olemme voineet aikaisemmin tuudittautua ajatukseen että koko ympäröivä yhteiskunta on ikäänkuin kristillinen, ja sitten kun se etääntyykin merkittävästi kristinuskosta, säikähdetään että ikäänkuin turvalliset puitteet olla kristitty ikäänkuin kaatuu. Sitä sitten yritetään ikäänkuin estää, mutta se ei tule onnistumaan. Uskovat joutuvat väkisinkinkin ottamaan arvomaailman suhteen yhä enemmän etäisyyttä ympäröivästä yhteiskunnasta.

Silloin ympäröivä yhteiskunta jää lähinnä evankeliointikohteeksi .
Kristuksen kirkko on langenneenakin kristittyjen yhteisö, joka siirtää perintönään sanomaa Hänestä pitäen yllä toivoa ylösnousemuksesta.
Raamattu ei tunne mitään Kristuksen kirkkoa, joka koostuisi uskosta langenneista eli  entisistä kristityistä.
Raamatun mukaan Kristuksen kirkko on näkymätön, pysyvä, yksi, pyhä, kristillinen ja yhteinen eli yleinen.

"Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita."
(Matt. 16:18)

"Minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt. 28:20)

"On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. Yksi on Herra, yksi usko, yksi kaste!  Yksi on Jumala, kaikkien Isä! Hän hallitsee kaikkea, vaikuttaa kaikessa ja on kaikessa."
(Ef. 4:4-6)

"Minulla on myös muita lampaita, sellaisia, jotka eivät ole tästä tarhasta, ja niitäkin minun tulee paimentaa. Ne kuulevat minun ääneni, ja niin on oleva yksi lauma ja yksi paimen."
(Joh. 10:16)

"Perustus on jo laskettu, ja se on Jeesus Kristus. Muuta perustusta ei kukaan voi laskea. "
(1.Kor. 3:11)
96
Yleinen keskustelu / Vs: Uudestisyntyminen
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:17:54 »
Ihmiselle tarjotaan pelastusta, ota tai jätä. Jumala ei pakota kumpaankaan. Mielestäni ollaan jo lähellä Jumalan pilkkaa, jos väitetään, että Jumala on jo ennalta määrännyt jonkun kadotukseen. Juudas Iskariotin tapausta käytetään virheellisesti todisteena päinvastaisesta. Olen kuitenkin sitä mieltä, että Juudaskin olisi saanut tekonsa anteeksi, jos olisi pyytänyt armoa.

Jumala ei tahdo, että kukaan hukkuu, vaan että kaikki tulevat parannukseen. 2 Piet. 3:9.

Itse asiassa kalvinistit opettavat johdonmukaisesti, että Jumalan on määrännyt toiset ihmiset kadotukseen. Opin sen tuossa kalvinistisessa seurakunnassa. On hyvin mahdollista, että myös se englantilainen (?) raamatunopettaja jota monet näyttävät arvostavan opettaa näin, mutta sille ummistetaan silmät. En muista nimeä...

Hoksaako kukaan ketä tarkoitan...jotenkin muistelen että hänen nimessään oli kirjaimet Pa....?
Löysin nimen: Pawson.

Suomalaiset näyttävän myös arvostavan John McArthuria. Hän on ymmärtääkseni myös äärikalvinisti.

Heille on tyypillistä että he ovat lukeneet paljon Raamattua. Suomessa on väsytty äärikarismaattisuuteen ja lähdetty etsimään jotain muuta. Ikävä kyllä taas ulkomailta ja päädytty näihin. :-[

Pitäisi vaivautua itse lukemaan Raamattua.
97
Yleinen keskustelu / Vs: Uudestisyntyminen
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:17:20 »
Huomanneeko kukaan että en ottanut mitään kantaa ratkaisukristillisyyteen aloituksessa. Se ei ollut tarkoitus eikä edes piilotarkoitus. Puhuin vain siitä mistä efesolaiskirje muuten kokonaisuudessaankin puhuu paljon. Hengellisesti kuolleesta tilasta ja ihmisen eläväksi tulemiseksi kun Pyhä Henki uudestisynnyttää ihmisen.

Törmäsin täällä sattumalta äärikalvinistiseen seurakuntaan 90 luvulla. Tykkäsin seurakunnasta koska siellä oli paljon Raamatun lukua ja raamattupiiri. Olen kertonut useasti miten salakavalasti pastori ujutti äärikalvinismin opetusta opetuksissaan. En ollut edes tietoinen silloin, ehkä joskus 95 tai 96 vuosina, että kalvinismi on yhä olemassa. En ollut myöskään tietoinen että olin systemaattisen lähes aivopesun kohteena siinä seurakunnassa.

Muistan kun hän kuvasi ihmisen uskoontuloa ja sanoi että ihminen kokee sen kutsun vastustamattomana. Vertasin sitä hänen kuvaustaan omaan kokemukseeni ja ajatelin, että joo kyllä Herra niin voimakkaasti minua veti että siltä se tuntui. ???  Se tuli niin yllättäen itselleni, ei aivan niin kuin Paavalin uskoontulo salama kirkkaalta taivaalta, mutta kuitenkin niin että se täysin pysäytti oman senaikaisen elämäni ja vei kaiken huomion. Mun oli pakko vastata siihen....jotenkin. Olisinko voinut kieltäytyä??

Tosin en halunnut kieltäytyä, koska olin jo alkanut rukoilla että Herra haluan tulla lapseksesi. Eli tulkitsin sen kesän voimaakkaan herätystilan jo Jumalan vastaukseksi rukouksiini. En olisi ikinä astunut kapeasta portista sisään ellei Herra olisi niin voimakkaasti ajanut minua ikäänkuin takaa. Se oli armoa että Hän teki sen minulle.

Silti vastustin. Yritin ikäänkuin valehdellä Jumalalle että tässä oon, mutta tiesin että EN ollut kokosydämisesti siinä mukana. Jumalan piti murskata minua vieläkin lisää että en enää tappelisi häntä vastaan. Ja hän teki sen. :)

Eli siinä mielessä kokemukseni vastasin tätä kalvinistipastorin opetusta vastustamattomasta armosta.

98
Yleinen keskustelu / Vs: Uudestisyntyminen
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:17:18 »
Mielestäni ollaan jo lähellä Jumalan pilkkaa, jos väitetään, että Jumala on jo ennalta määrännyt jonkun kadotukseen.
Mutta eihän Jumala ole jo ennalta ketään määrännyt kadotukseen vaan Hän iankaikkisesta ennaltatietämyksestään ja valinnastaan valitsee, ketkä pääsevät taivaaseen. Jokainen, joka pääsee taivaaseen, pääsee sinne armosta ja Jumalan valinnan tähden. Jokainen, joka joutuu kadotukseen, joutuu sinne omasta syystään. Jumala kyllä valitsee pelastuneet muttei määrää ketään pelastuksen ulkopuolelle. Jotkut kuitenkin sinne jäävät. Menikö yli ymmärryksen? Niin pitikin, sillä mikään inhimillinen logiikka ei johda tähän. Siihen johtaa vain Jumalan ilmoitus:

"Ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät."
(Joh.15:16)

"Jumala siis armahtaa kenet tahtoo ja paaduttaa kenet tahtoo."
(Room.9:18)

Näiden sanojen painoarvo on suurempi kuin meidän kokemuksemme, joka puhuu oman vapaan tahdon uskonratkaisun puolesta. Pelastuksen asiassa ihmisen tahto ei ole vapaa, mutta muilla elämän alueilla se on. Toki järki haraa tällaista Raamatun totuutta vastaan, sillä se haluaa suurempaa itsemääräämisoikeutta.

Itse asiassa olen samaa mieltä tässä. Raamattu antaa selvästi ikäänkuin ihmistä hämmentävän kuvan siitä, kuka pelastuu, keitä on valitut ja miten joku herää hengellisesti.

En siis ole vapaan tahdon kannattaja asiassa. En myöskään sitoudu kaikilta osin Lutherin opetuksiin. Enkä ihan varmasti Calvinin opetuksiin.  AW Tozer kirjoitti yhdessä kirjassaan aiheesta. Hänkään ei sitoutunut kumpaankaan leiriin mitkä melko tehokkaasti jakavat uskovien mielipiteet asiasta. Lutherhan on ikäänkuin hänkin välimaastossa asian suhteen verrattuna Calviniin.

Raamattu mielestäni antaa kummankin skenaarion. Ihmiselle se näyttää paradoksilta. Jumalalle ilmeisestikään asia ei ole epäselvä.
99
Yleinen keskustelu / Vs: Uudestisyntyminen
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 10.09.20 - klo:17:10 »
Ajattelin laittaa tän erikseen otsikoksi, kun melko useasti ollaan sivuttu aihetta eri yhteyksissä.

Sain idean mieleen kun tuli mieleen Efesolaiskirjeen 2. luvun alku ja se piristi mieltäni.

Tää on varmaan yksi lempikohtani Raamatussa. Aina niinkuin ilo tulee sisältäni kun muistan tän:

Ef. 2:2sta

 Jumala on eläviksi tehnyt teidät, jotka olitte kuolleet rikoksiinne ja synteihinne,
2. joissa te ennen vaelsitte tämän maailman menon mukaan, ilmavallan hallitsijan, sen hengen hallitsijan, mukaan, joka nyt tekee työtään tottelemattomuuden lapsissa,
3. joiden joukossa mekin kaikki ennen vaelsimme lihamme himoissa, noudattaen lihan ja ajatusten mielitekoja, ja olimme luonnostamme vihan lapsia niinkuin muutkin;
4. mutta Jumala, joka on laupeudesta rikas, suuren rakkautensa tähden, jolla hän on meitä rakastanut,
5. on tehnyt meidät, jotka olimme kuolleet rikoksiimme, eläviksi Kristuksen kanssa - armosta te olette pelastetut -


Jokin valtavan iso asia tapahtuu kun ihminen tulee uskoo eli uudestisyntyy.

Mulla rupesi soimaan tää mielessä https://www.youtube.com/watch?v=Ftwjhjqg9Zw

Luin aloitukseni uudestaan. Huomaan, että se ei ole oikein hyvä keskustelun aloitus, se on vaan enemmän ilmaisu.

Halusin vaan jakaa tuon raamatunlauseen ja laitoin sen yleiselle että ehkä joku ulkopuolinenkin sattuu lukemaan sen. Tämä oli motiivini, ei mitään muuta.

Keskustelu on mennyt sitten samoihin uomiin kuin useampi muu ketju tällä hetkellä.

Ajattelin poistaa aloituksen yhden tai kahden vastauksen jälkeen kun tajusin missä mennään. Mutta sitten tuli mieleen että eihän toi Raamatun kohta ole mun juttua vaan Jumalan ja päätin että en poistakaan.

Onko kellään ajatuksia mitkä liittyisivät ehkä tuohon efesolaiskirjeen kohtaan? Tai vaikka koko efesolaiskirjeestä?

Itsekin aion vastata ainakin yhteen juttuun koska se tuli esille..


100
Yleinen keskustelu / Vs: Puhe: miksi Päivi Räsästä painostetaan.
« Uusin viesti kirjoittanut Soltero 10.09.20 - klo:17:05 »
Minua vielä mietityttää tää Päivi Räsäsen juttu. Hän on taas ollut kuulusteluissa ja sitten median haastatteluissa.

Mietin vaan sitä, että kuuluuko uskovan yrittää vakuuttaa eiuskovalle maailmalle että jokin asia on synti? ???

Ja kun sitten tähtää YHTÄ syntiä niin eikö siitä vähän tekohurskas asetelma tule?  Paavali opettaa, että ei ole meidän asiamme tuomiota ulkopuolella olevia.

Vaikka TOSIN tää kaikki taisi todella alkaa kun Räsänen otti esille lut. kirkon osallistumisen pride kulkueeseen. Eli sitä kautta asia tuli esille. Tietty voi myös kysyä että kannattaako edes nähdä Ev. lut. kirkko kaikkineen seurakuntana hengellisessä mielessä. Eli ei se edes taida oikein edustaa Kristuksen ruumista. Tai toisaalta se kyllä sitä edustaa, koska kuitenkin ikäänkuin tunnustautuu Jeesuksen perustamaksi Kristuksen ruumiiksi.

Mutta kirkon luopumus ei todellakaan ala homoseksuaalisuuden hyväksymisenä. Se on alkanut jo kauan ennen sitä.

"Ongelmana" on myös se, että länsimaissa olemme voineet aikaisemmin tuudittautua ajatukseen että koko ympäröivä yhteiskunta on ikäänkuin kristillinen, ja sitten kun se etääntyykin merkittävästi kristinuskosta, säikähdetään että ikäänkuin turvalliset puitteet olla kristitty ikäänkuin kaatuu. Sitä sitten yritetään ikäänkuin estää, mutta se ei tule onnistumaan. Uskovat joutuvat väkisinkinkin ottamaan arvomaailman suhteen yhä enemmän etäisyyttä ympäröivästä yhteiskunnasta.

Silloin ympäröivä yhteiskunta jää lähinnä evankeliointikohteeksi .
Kristuksen kirkko on langenneenakin kristittyjen yhteisö, joka siirtää perintönään sanomaa Hänestä pitäen yllä toivoa ylösnousemuksesta.
Raamattu ei tunne mitään Kristuksen kirkkoa, joka koostuisi uskosta langenneista eli  entisistä kristityistä.
Sivuja: 1 ... 8 9 [10]