Kirjoittaja Aihe: Israelin rooli Jumalan pelastussuunnitelmassa kristillisen kirkon rinnalla  (Luettu 14002 kertaa)

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 539
  • Oloneuvoksen kotosivut
Hyvänen aika, veljet! Millä tavalla te luette ja tutkitte Herran sanaa? Kirjoista ja kommentaareistako vain valmiita vastauksia etsimällä ja lainaamalla? Onkohan Raamattu niiden mahdollisten selitysteosten rinnalla edes auki pöydällänne?

Katsotaan nyt yhdessä tuota profeetta Jesajan kuningas Aahaalle julistamaa Herran sanaa. Juuda oli suurissa vaikeuksissa ja kuningas pelkäsi pohjoisen puolella vaikuttavia kuninkaita, Aramin kuningasta Resiniä ja Israelin kuningasta Pekahia (Jes. 7:1-2). Tämä oli tilanne, kun Herra lähetti Jesajan rohkaisemaan kuningas Aahasia, mutta tämä jumalaton ja paha kuningas torjui Herran profeetan tuoman ilmoituksen.

Silloin Herra sanoi Jesajalle: "Mene Aahasta vastaan, sinä ja sinun poikasi Sear-Jaasub, Ylälammikon vesijohdon päähän, Vanuttajankedon tielle,
ja sano hänelle: Ole varuillasi ja pysy rauhallisena, älä pelkää, älköönkä sydämesi säikkykö noita kahta savuavaa kekäleenpätkää: Resinin ja Aramin ynnä Remaljan pojan vihanvimmaa.
Koska Aram, Efraim ja Remaljan poika ovat hankkineet pahaa sinua vastaan sanoen:
'Lähtekäämme Juudaa vastaan, täyttäkäämme se kauhulla, vallatkaamme se itsellemme ja asettakaamme sinne kuninkaaksi Taabalin poika',
niin sanoo Herra, Herra näin: Ei se onnistu, eikä se tapahdu.
Sillä Aramin pää on Damasko, ja Damaskon pää on Resin
- mutta kuusikymmentä viisi vuotta vielä, ja Efraim on muserrettu eikä ole enää kansa -
ja Efraimin pää on Samaria,
ja Samarian pää on Remaljan poika. Ellette usko, niin ette kestä." (jakeet 3-9)

Nyt Herra kehotti kuningas Aahasta pyytämään merkin Jumalalta vakuudeksi sille, että Jumala toteuttaisi mitä profeetta Jesaja oli puhunut:
Herra puhui vielä Aahaalle sanoen:
Pyydä itsellesi merkki Herralta, Jumalaltasi, pyydä alhaalta syvyydestä taikka ylhäältä korkeudesta.
Mutta Aahas vastasi: "En pyydä enkä kiusaa Herraa".

Tämän jälkeen Jesaja ennusti kuningas Aahaalle:
"Siihen hän lausui: "Kuulkaa, te Daavidin suku, eikö se riitä, että te ihmiset väsytätte, kun vielä minun Jumalanikin itseenne väsytätte?
Sentähden Herra itse antaa teille merkin: Katso, neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja antaa hänelle nimen Immanuel."

Me emme tiedä mitä tuo ilmoitus piti sisällään, mutta kuninkas Aahas sen ymmärsi ja eli todeksi ennen kuolemaansa. Tämän osoittaa jo Jesajan ennustuksen jatko: "Voita ja hunajaa hän syö siinä iässä, jolloin hän oppii hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän; sillä ennenkuin poika on oppinut hylkäämään pahan ja valitsemaan hyvän, tulee autioksi maa, jonka kahta kuningasta sinä kauhistut. Herra antaa tulla sinulle, sinun kansallesi ja isäsi suvulle ne päivät, joita ei ole ollut siitä asti, kun Efraim luopui Juudasta -antaa tulla Assurin kuninkaan." [Efraim luopui Juudasta noin 950 eKr.,Assuria valloitti Efraimin 722 eKr. ja kuningas Aahas kuoli 716 eKr. Mitä ikinä tuo "neitsyt tulee raskaaksi" tarkoittikin niin sen Aahas näki ja koki ennen kuolemaansa ts. Jesajan profetian toteutumisen kirjaimellisesti. 700 vuotta myöhemmin tämä ennustus tapahtui Juudassa uudelleen, kun Beetlehemissä syntyi Jeesus, joka on Immanuel, Jumala meidän kanssamme. Ennen sitä jonkun nuoren neitosen tulo raskaaksi ja synnyttämä lapsi tuli todisteeksi kansalle, että Jumala oli heidän kanssaan ja täytti lupauksensa, jonka Jesaja oli ennustanut.
[Ja vielä teille viisastelijoille pitäisi sanoa: maailmassa miljoonat neitsyet ovat tulleet raskaaksi ja synnyttäneet lapsen miehelle. Menneinä aikakusina se ei ollut edes harvinaista, koska naiset välttivät haureuden syntiä ja antautuivat vasta miehilleen. Mitä Jeesuksen syntymään tulee, niin se on yliluonnollinen ihme ja niinpä Hän onkin se totinen Immanuel - Jumala kanssamme]. 

[Kirjoitukseni voi olla sekavan tuntuinen, mutta toivottavasti se on kuitenkin ymmärrettävissä. Herra siunatkoon runsaasti kaikkia foorumilaisia].

Poissa Mice

 • Viestejä: 1522
Ei kellään ole Raamattua edes hyllyssä. Näin on marjat.
Kipsisiä rintapatsaita historian suurmiehistä hyllyt täynnä. Osalla sydän kiinnitettyinä, osalla kiinnittämättä niihin. Näin on marjat.
Ihmisroska

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
Hyvänen aika, veljet! Millä tavalla te luette ja tutkitte Herran sanaa? Kirjoista ja kommentaareistako vain valmiita vastauksia etsimällä ja lainaamalla? Onkohan Raamattu niiden mahdollisten selitysteosten rinnalla edes auki pöydällänne?


En ymmärrä kommenttiasi.
En ihan heti usko sellaista ajatusta, että Jesajan vaimo olisi ollut neitsyt synnyttäessään lapsen.
Maria oli.

Poissa Pökkelö

 • Viestejä: 566
Täällä mennään jo huimaa vauhtia eteenpäin , minä tulen potkukelkalla perässä....

Israelin hylkäämisiä ja paluita on ollut historian saatossa jo ennen. Ja tätä viimeistä juudaan kansan paluuta on uskovat odottaneet.
Fanittaja en ole, enkä ole käynyt Israelissa, eikä matkaa sinne ole näköpiirissäkään....

Huolimatta syntisestä Israelin kansasta ja villeistä tulkinnoista; Jumalan Sana kestää tutkimusta. Me tutkijat vain hairahdumme monin tavoin tulkinnoissamme.

Monista mielikuvituksen ja epämääräisistä motiiveista syntyneiden opetusten lisäksi on myös erinomaisen hyvää opetusta tarjolla.
Kuten esimerkiksi toisen otsikon alla kehaisin Roseniuksen kirjaa. Herramme on antanut myös opettamisen armolahjan, vaikkakin nekin juoksevat muita opettamassa, joille tuota lahjaa ole annettu, vain itse kuvittelevat niin.

Risto Santala asui vuosikymmenet Israelissa tutkien kirjoituksia alkukielellä ja perehtyi myös rabbien tulkintoihin niistä.
Hänelle oli itsestäänselvää Israelin profetaallinen merkitys lopunaikojen loppuhetkien täyttymyksen edellä.
Eikä se hänelle ollut mikään "helluntailainen tulkinta", vaan Raamatullinen totuus. Sieltä luettavissa. Alkukielellä ja monina käännöksinä.
Santala oli luterilainen pappi, ja myös joutui murtumaan pyhässä maassa pienen alle kouluikäisen poikansa vakavan sairastumisen vuoksi; ja joutui tuon pienen saviastian hautaamaan sinne odottamaan ylösnousemuksen aamua.

Shalom lehteä toimittaa Juhani Aitomaa, ja siksikin tuo lehti minulle tulee. Lainaan lehdestä 2/19 Risto Santalan kirjoituksen;
Jeesuksen kylväjävertaus osa. 9.


Apostoli Paavalin sana Israelin pelastumisena kansana liittyy Danielin kirjan 12 luvun alun lupaukseen.
Silloin on oleva ”ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut - - siihen aikaan pelastetaan sinun kanssasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat”.
Tässä on tuo Paavalin ajatus, että ”kaikki” Israel on pelastuva.
Kuitenkin on kysymys niistä kaikista, jotka Jumalan aivoituksen mukaan ovat ”kirjaan kirjoitetut”.
Danielin kirjan saman luvun 7 jakeen lopussa on toinen kaikki – sana, joka muistuttaa kolmen evankeliumin viikunapuuvertauksessa esiintyvää sanontaa siitä, että Israelin uudistuessa ”kaikki nämä tapahtuvat” (Matt.24:32-33, Mark. 13:28-29 ja Luuk. 21:29-33).
Dan 12:7 puhuu asiasta, joka on kiinnostanut myös juutalaisia Raamatun selittäjiä.
Suomalainen käännös sanoo: ”Kun pyhän kansan yhden osan hajoitus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät”.
Saksankielisessä Raamatussa puhutaan tässä vaikeasti tulkittavassa jakeessa ”pyhän kansan hajaannuksen” päättymisestä.
Ruotsiksi kohta on tulkittu ”Kun pyhän kansan voima on murrettu pohjia myöten”.
Englanninkielinen Raamattu puhuu siitä, että ”kun pyhän kansan voiman hajottaminen on saatettu loppuun, silloin kaikki nämä täyttyvät”.
Hebrealainen alkuteksti käyttää sanontaa ”kechallot nappetz jad-am koodesh” eli ”kun pyhän kansan voiman käden murtaminen on lopetettu”, silloin ”kaikki nuo täyttyvät”.
On ihmeellistä nähdä, miten rabbit tulkitsevat tätä Israelin pelastumisen liittyvää sanaa. He viittaavat sen yhteydessä n. Mooseksen virteen, 5.Moos. 32:36: ” Herra hankkii oikeuden kansallensa ja armahtaa palvelijoitansa, koska Hän näkee, että heidän voimansa on poissa, ja että kaikki tyynni on lopussa.”
Pakanalähetyskauden lopulla Jumala palauttaa kansan omaan maahansa ja riisuu heidät omasta voimastaan.
Kun inhimillisesti katsoen kaikki tyynni tuntuu olevan menetetty, silloin Jumala armahtaa kansaansa.
Sefanja kertoo tuosta ajasta; ”Mutta Minä jätän jäljelle sinun keskuuteesi kurjan ja vaivaisen kansan, ja he luottavat Herran nimeen. Israelin jäännökset eivät tee väärin, eivät puhu valhetta – .” 
Myös yksityisen ihmisen kohdalla kääntymys merkitse aina sitä, että meidät murretaan ja riisutaan omasta voimasta, taidosta ja kunnosta.
Jumalan Israel joutuu kulkemaan saman tien, ennen kuin siitä tulee jälleen pappiskansa.
Se tapahtuu, kun Jumala ”puhdistaa Leevin pojat” (Mal.3:3).
Kuuluisa juutalaisuuden tuntija professori Otto Von Harling tapasi sanoa jo kauan ennen Israelin valtion syntymistä. ”Jumalan Israel muistuttaa ihmiskuntaa pienoiskoossa – sen tulee käydä lävitse kaikki ihmiskunnan erehdykset ennen kuin se pääsee lopulliseen päämääräänsä.”
Vain omasta voimasta riisutulle kelpaa Jumalan armo.
Ehkä Israelkin joutuu käymään lävitse ”vehnänjyvän tien”, ennen kuin se ottaa Jeesuksen vapahtajanaan.

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 539
  • Oloneuvoksen kotosivut
Hyvänen aika, veljet! Millä tavalla te luette ja tutkitte Herran sanaa? Kirjoista ja kommentaareistako vain valmiita vastauksia etsimällä ja lainaamalla? Onkohan Raamattu niiden mahdollisten selitysteosten rinnalla edes auki pöydällänne?


En ymmärrä kommenttiasi.
En ihan heti usko sellaista ajatusta, että Jesajan vaimo olisi ollut neitsyt synnyttäessään lapsen.
Maria oli.

Missä niin sanotaan, että Jesajan vaimo oli neitsyt synnyttäessään lapsen. Hän oli neitsyt kun häneen yhdyttiin ja saatettiin raskaaksi. Ilmeisesti nuorilla naisilla tällainen tila ajassamme on harvinainen, "kun heitä lähestytään", vai miksi tämä ilmoitus on niin vaikeaa ymmärtää? (Ethän "pakota" minua kirjoittamaan tästä "lähestymisestä" enempää ja mistä mies tietää onko vaimo neitsyt vaiko ei?).

Palataan vielä Raamatun ilmoitukseen. Kuningas Aaha sai siis profetian ja merkin, joka toteutui. "Neitsyt tulee raskaaksi ja synnyttää pojan ja sinun on annettava hänelle nimi Immanuel". Tämä toteutui 700-luvulla ennen ajanlaskumme alkua. Sitten "kun aika oli täyttynyt, lähetti Jumala Poikansa" ja kaikki toteutui tarkasti, mitä Herra oli luvannut profeettojensa kautta.

Raamattu kertoo satoja kertoja Jeesuksen toisesta paluusta maan päälle. Pysyn tässä uskossa, että Jumala pitää lupauksensa ja toteuttaa ne aivan tarkasti, juuri kuten Raamatusta saamme lukea. Raamattu on totta Herra toteuttaa sanansa maan päällä. En tahdo kiistellä näistä asioista. Tunnustan veljikseni ja sisarikseni jokaisen, joka uskoo, että Jeesus Kristus on Herra.

En halua kiistellä näistä. Itse uskon Jeesuksen palaavan maan päälle niin kuin Raamatussa kerrotaan.

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 539
  • Oloneuvoksen kotosivut
Täällä mennään jo huimaa vauhtia eteenpäin , minä tulen potkukelkalla perässä....

Israelin hylkäämisiä ja paluita on ollut historian saatossa jo ennen. Ja tätä viimeistä juudaan kansan paluuta on uskovat odottaneet.
Fanittaja en ole, enkä ole käynyt Israelissa, eikä matkaa sinne ole näköpiirissäkään....

Huolimatta syntisestä Israelin kansasta ja villeistä tulkinnoista; Jumalan Sana kestää tutkimusta. Me tutkijat vain hairahdumme monin tavoin tulkinnoissamme.

Monista mielikuvituksen ja epämääräisistä motiiveista syntyneiden opetusten lisäksi on myös erinomaisen hyvää opetusta tarjolla.
Kuten esimerkiksi toisen otsikon alla kehaisin Roseniuksen kirjaa. Herramme on antanut myös opettamisen armolahjan, vaikkakin nekin juoksevat muita opettamassa, joille tuota lahjaa ole annettu, vain itse kuvittelevat niin.

Risto Santala asui vuosikymmenet Israelissa tutkien kirjoituksia alkukielellä ja perehtyi myös rabbien tulkintoihin niistä.
Hänelle oli itsestäänselvää Israelin profetaallinen merkitys lopunaikojen loppuhetkien täyttymyksen edellä.
Eikä se hänelle ollut mikään "helluntailainen tulkinta", vaan Raamatullinen totuus. Sieltä luettavissa. Alkukielellä ja monina käännöksinä.
Santala oli luterilainen pappi, ja myös joutui murtumaan pyhässä maassa pienen alle kouluikäisen poikansa vakavan sairastumisen vuoksi; ja joutui tuon pienen saviastian hautaamaan sinne odottamaan ylösnousemuksen aamua.

Shalom lehteä toimittaa Juhani Aitomaa, ja siksikin tuo lehti minulle tulee. Lainaan lehdestä 2/19 Risto Santalan kirjoituksen;
Jeesuksen kylväjävertaus osa. 9.


Apostoli Paavalin sana Israelin pelastumisena kansana liittyy Danielin kirjan 12 luvun alun lupaukseen.
Silloin on oleva ”ahdistuksen aika, jonka kaltaista ei ole ollut siitä saakka, kuin kansoja on ollut - - siihen aikaan pelastetaan sinun kanssasi, kaikki, jotka kirjaan kirjoitetut ovat”.
Tässä on tuo Paavalin ajatus, että ”kaikki” Israel on pelastuva.
Kuitenkin on kysymys niistä kaikista, jotka Jumalan aivoituksen mukaan ovat ”kirjaan kirjoitetut”.
Danielin kirjan saman luvun 7 jakeen lopussa on toinen kaikki – sana, joka muistuttaa kolmen evankeliumin viikunapuuvertauksessa esiintyvää sanontaa siitä, että Israelin uudistuessa ”kaikki nämä tapahtuvat” (Matt.24:32-33, Mark. 13:28-29 ja Luuk. 21:29-33).
Dan 12:7 puhuu asiasta, joka on kiinnostanut myös juutalaisia Raamatun selittäjiä.
Suomalainen käännös sanoo: ”Kun pyhän kansan yhden osan hajoitus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät”.
Saksankielisessä Raamatussa puhutaan tässä vaikeasti tulkittavassa jakeessa ”pyhän kansan hajaannuksen” päättymisestä.
Ruotsiksi kohta on tulkittu ”Kun pyhän kansan voima on murrettu pohjia myöten”.
Englanninkielinen Raamattu puhuu siitä, että ”kun pyhän kansan voiman hajottaminen on saatettu loppuun, silloin kaikki nämä täyttyvät”.
Hebrealainen alkuteksti käyttää sanontaa ”kechallot nappetz jad-am koodesh” eli ”kun pyhän kansan voiman käden murtaminen on lopetettu”, silloin ”kaikki nuo täyttyvät”.
On ihmeellistä nähdä, miten rabbit tulkitsevat tätä Israelin pelastumisen liittyvää sanaa. He viittaavat sen yhteydessä n. Mooseksen virteen, 5.Moos. 32:36: ” Herra hankkii oikeuden kansallensa ja armahtaa palvelijoitansa, koska Hän näkee, että heidän voimansa on poissa, ja että kaikki tyynni on lopussa.”
Pakanalähetyskauden lopulla Jumala palauttaa kansan omaan maahansa ja riisuu heidät omasta voimastaan.
Kun inhimillisesti katsoen kaikki tyynni tuntuu olevan menetetty, silloin Jumala armahtaa kansaansa.
Sefanja kertoo tuosta ajasta; ”Mutta Minä jätän jäljelle sinun keskuuteesi kurjan ja vaivaisen kansan, ja he luottavat Herran nimeen. Israelin jäännökset eivät tee väärin, eivät puhu valhetta – .” 
Myös yksityisen ihmisen kohdalla kääntymys merkitse aina sitä, että meidät murretaan ja riisutaan omasta voimasta, taidosta ja kunnosta.
Jumalan Israel joutuu kulkemaan saman tien, ennen kuin siitä tulee jälleen pappiskansa.
Se tapahtuu, kun Jumala ”puhdistaa Leevin pojat” (Mal.3:3).
Kuuluisa juutalaisuuden tuntija professori Otto Von Harling tapasi sanoa jo kauan ennen Israelin valtion syntymistä. ”Jumalan Israel muistuttaa ihmiskuntaa pienoiskoossa – sen tulee käydä lävitse kaikki ihmiskunnan erehdykset ennen kuin se pääsee lopulliseen päämääräänsä.”
Vain omasta voimasta riisutulle kelpaa Jumalan armo.
Ehkä Israelkin joutuu käymään lävitse ”vehnänjyvän tien”, ennen kuin se ottaa Jeesuksen vapahtajanaan.

Tämä oli hyvä kirjoitus. Kiitos Pökkelö...
Rukoillaan kaikkien foorumilaisten ja toistemme puolesta. Rukous voi paljon kun se on harras.

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
Hyvänen aika, veljet! Millä tavalla te luette ja tutkitte Herran sanaa? Kirjoista ja kommentaareistako vain valmiita vastauksia etsimällä ja lainaamalla? Onkohan Raamattu niiden mahdollisten selitysteosten rinnalla edes auki pöydällänne?


En ymmärrä kommenttiasi.
En ihan heti usko sellaista ajatusta, että Jesajan vaimo olisi ollut neitsyt synnyttäessään lapsen.
Maria oli.

Missä niin sanotaan, että Jesajan vaimo oli neitsyt synnyttäessään lapsen. Hän oli neitsyt kun häneen yhdyttiin ja saatettiin raskaaksi.

Sinä itse veit asiaa siihen suuntaan viestissäsi #158.

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
"Raamattu kertoo satoja kertoja Jeesuksen toisesta paluusta maan päälle"


Ongelma onkin siinä, että dispensationalismissa Jeesus tulee maan päälle kolme kertaa.
Siinä tarinassa tosin selitetään, että keskimmäisellä kerralla Jeesus ei tule maan päälle asti, vaan jää pilviin.
Keinotekoisesti halkaistaan yksi tapahtuma kahdeksi.
Ongelma ei ole siis siinä, etteikö uskottaisi Jeesuksen tulevan takaisin, vaan siinä opissa, jossa on salaisia tempauksia ja monia ylösottoja.

Jeesus tulee takaisin yhden ainoan kerran koko seurakunnalle, johon kuuluu uskoontulleet juutalaiset ja uskoontulleet pakanat.
Oppi juutalaisten massakääntymisestä kansakuntana ei perustu Raamattuun.
He ovat katsoneet häneen, jonka ovat lävistäneet alkaen ensimmäisestä helluntaista.
Yksilöinä.

Jeesuksen opetuslapset olivat juutalaisia.
Alkuseurakunnan jäsenet olivat pääasiassa juutalaisia.
Paavali ja muut apostolit menivät ensin juutalaisten luokse.
Siihen samaan seurakuntaan tulivat kääntyneet pakanat.
Aivan sama jatkuu nykypäivänäkin.

Maapläntti Lähi-idässä ei pelastu eikä sen kautta pelastuta.

Poissa Pökkelö

 • Viestejä: 566
Olet ihan oikeassa Natanael. Maapläntti ei pelasta ketään. Vain Jeesus Kristus voi sen tehdä.
Ja Jeesusta tarvitsevat vain ihmiset, jotka näkevät oman syntisyytensä.
Uimataitoinen ei tarvitse pelastajaa, mutta taidoton tarvitsee veden varaan jouduttuaan.

Valtiopäivillä 1894 arkkipiispa Johansson puhui juutalaisten oikeudesta elää Suomessa vähemmistönä.
Hänelle ennen helluntaiherätyksen syntyä oli selvää Juutalaisen kansan asema edelleen Jumalan omana kansana ja paluu omaan maahansa aikojen lopulla.Sekä jäännöksen pelastus.
Kristikunnan viha Jumalan kansaa kohtaa on kytenyt lähes 2000 vuotta, joka nyt tänä päivänä kohdistuu israelin valtioon.
Johanssonnille oli itsestään selvää Jumalan Sana; "Siunattu se joka sinua siunaa, ja kirottu se joka kiroo..."
Hän piti varmana myös lupausta Israelin jälleen keräämisestä omaan maahansa; vaikka sitä pidettiin mahdottomana.

Herra, joka on luonut maat ja taivaat. Hänelle ei ole mahdotonta saattaa neitsyt raskaaksi, koota kansansa pyhään maahan ja pelastaa se.

Olen lueskellut 10 v sitten ystävältäni lahjaksi saatua kirjaa; Pentti Kuusisto; Pyhän Jumalan suunnitelma Israel.
Maltillisesti kirjoitettu asiaa syvästi ymmärtäen. Kirjoittajaa en tunne.
Lainaan siitä pätkän;

1.Piet. 4:1-2: "Koska siis Kristus on kärsinyt lihassa, niin ottakaa tekin aseeksenne sama mieli-sillä joka lihassa kärsii, se lakkaa synnistä. Ettette enää eläisi tätä lihassa vielä elettävää aikaa ihmisten himojen mukaan, vaan Jumalan tahdon mukaan."
Pietari sanoo tässä, että Jumalan lääke syntiä vastaan on kärsimys. Kun me uskovatkin pyydämme päästä lähemmäs Jeesusta, hän usein antaa meille tätä kärsimys-ahdistus lääkettä, jotta meidän lihallinen mieli lakkkaisi rakastamasta syntiä.
Vain Jeesuksen veri puhdista synnistä, mutta tämä ahdistuksen läke irrottaa siitä.
Eräässä laulussakin sanotaan: "Kun tahdon päästä lähemmäksi Hän tekee ahjonsa kuumemmaksi, mutta ei pisaraakaan liikaa."
Tätä samaa lääkettä Herra antaa omaisuuskansalleenkin ja kun se on tehnyt tehtävänsä, on Hänellä uudet lääkkeet.
Sakarjan kirjan mukaan heidän ylleen laskeutuu armon ja rukouksen henki. Silloin Pyhä Henki aukaisee heidän silmänsä, he tulevat syntisiksi ja peseytyvät Kristuksen kalliissa Golgatan veressä. He näkevät Hänet, jonka ovat ristiinnaullineet ja katuvat sitä katkerasti.
Heidän sydämensä ääni huutaa: "Siunattu olkoon Hän, joka tulee Herran nimessä."
Silloin Jeesus ei enää itke. Hän saapuu heti, kun haluavat Hänet.
Hänen jalkansa koskettavat Öljymäkeä.
Heidän todellinen Messiaansa on tullut. Tuhatvuotinen rauhanvaltakunta alkaa.

Poissa Mice

 • Viestejä: 1522
Tää on kyllä mielenkiintoinen asia. Asenne on aika erikoinen. Ette lue Raamattua, vihaatte Jumalan kansaa, rukoillaan teidän puolesta ja vaikka pitäydytään Raamatussa, niin viitataan muihin lähteisiin ja muiden kirjoituksiin, vaikka syytetään sellaisesta muita...

Niin ääretön vimma ja epäloogisuus tähän asiaan liittyy, että siirryn takavasemmalle suosiolla. En aio ottaa koko asista tämän enempää selvää, koska näköjään tämä asia on sellainen missä pitää olla jotain mieltä jo valmiiksi.

Haen takkini. Jatkakaa mätkimistä.
Ihmisroska

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 210
Tämä on yhtä villi aihe kuin Ilmestyskirjan tulkinnasta vedetyt päättömät opit. Keksitään itse kaikkea täytettä sanan ympärille.
Itse pidän ensiarvoisen tärkeänä, että juutalaiset saavat kuulla etuoikeutetusti evankeliumia ja olivathan he saaneetkin alussa.

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 539
  • Oloneuvoksen kotosivut
Tää on kyllä mielenkiintoinen asia. Asenne on aika erikoinen. Ette lue Raamattua, vihaatte Jumalan kansaa, rukoillaan teidän puolesta ja vaikka pitäydytään Raamatussa, niin viitataan muihin lähteisiin ja muiden kirjoituksiin, vaikka syytetään sellaisesta muita...

Niin ääretön vimma ja epäloogisuus tähän asiaan liittyy, että siirryn takavasemmalle suosiolla. En aio ottaa koko asista tämän enempää selvää, koska näköjään tämä asia on sellainen missä pitää olla jotain mieltä jo valmiiksi.

Haen takkini. Jatkakaa mätkimistä.

Mice. Minä en ole ole sanonut/kirjoittanut tuollaista mitä tuossa tuot esille tai jos olen, niin en varmasti ole tarkoittanut sellaista; joko kirjoitukseni on ymmärretty väärin tai olen ilmaissut itseni kovin puuttellisesti. Minä en ole väittänyt, että "ette lue Raamattua" tai "vihaatte Jumalan kansaa" enkä ole "viitannut muihin lähteisiin". Olen tahtonut pysyä Jumalan Sanassa ja sen antamassa ilmoituksessa. Se on sitten toinen asia olenko oppimattomana osannut siinä pysyä (mutta yritystä on kyllä ollut, vaikka väsyneenä yöllä olenkin kirjoittanut). Lisäksi totean, että ei minulla ole ollut tarkoitus ketään "mätkiä" tämän aloituksen alla, mutta olen kyllä mielipiteeni sanonut varsin suoraan.

Tämän aloituksen alla käsiteltävä asia ei ole mikään "hengellisesti toissijainen asia". Raamatussa on suuri joukko lopunaikaa ja Jeesuksen toista tulemista käsitteleviä profetioita. Jos esimerkiksi Natanaelin näkemys on oikea (että profetiat ovat jo toteutuneet juutalaisille eikä niissä ole sellaista ulottuvuutta, että ne viittaisivat myös  kauemmas tulevaisuuteen ja toteutuisivat vielä pakanaseurakunnillekin ja juutalaiselle jäännökselle) niin meille ei jäisi mitään varmaa johon voisimme pimenevässä ajassamme turvata. Jos Jumala on hylännyt nimelleen ottamansa juutalaisen kansan sekä lupaukset juutalaisille aikakauden lopulla tapahtuvasta pelastuksesta niin miten voimme luottaa, että Jumala pitäisi lupauksensa meille pakanoille kun ei ole pitänyt juutalaisillekaan. Tämä on mitä vakavin kysymys ja horjuttaa jo uskoani Jumalan lupausten luotettavuuteen. Entäpä jos Natanaelin näkemys Raamatun ennustuksista onkin oikea  ja ole vastaanottanut valheellista opetusta vuosikymmenien ajan? Rehellisyyden nimissä pitää huomioida, ettei Natanael näkemystensa kanssa ole suinkaan yksin vaan hänen linjoillaan on runsaasti oppineita teologeja (tosin on vielä myös niitä, jotka uskovat Jeesuksen ja apostolien sanat kirjaimellisesti kuten minäkin).

- - - - -

Tähän kohtaan minun on syytä kertoa sellainen asia, että viimeisten kuukausien aikana olen saanut oppia tuntemaan Herraa jotenkin aivan uudella tavalla. Hänen armonsa ja hyvyytensä on kirkastunut Sanan lupausten kautta ja sairasvuoteella. Siellä olen myös aavistellut, että kohtaan pian uusia koettelemuksia. Tämä asia voi(si) nyt olla sellainen. Ulkopuolisille asia voi näyttää aivan vähäpätöiseltä, mutta minun sydämessäni käydään taistelua. Toivon jonkun saavan kehotuksen rukoilla puolestani.

- - - - -

Tämä oli taas poukkoileva ja sekava kirjoitus. Yritän saada selkeämpää kirjoitusta aikaiseksi, mutta se ei ehkä onnistu ennen kuin saan nukutuksi vähän enemmän. Tuo minun C-PAP hengityslaitteeni näyttää yöunieni jääneen jo useamman kuukauden ajan 2,5-4,0 tuntiin vuorokaudessa. Siinäkin tarvitsen varmaan rukousapua että voisin nukkua öisin pidempään.

[Miten tämä nyt teki kuin uuden aloituksen? Voisitko Natanael siirtää tämän jatkoksi edellisiin teksteihin?]

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
Lainaus
Tämän aloituksen alla käsiteltävä asia ei ole mikään "hengellisesti toissijainen asia". Raamatussa on suuri joukko lopunaikaa ja Jeesuksen toista tulemista käsitteleviä profetioita.

Niin on, mutta kaikki sellaisiksi väitetyt eivät ole.
Sitten on vielä se, että profetioita tulkitaan väärin:
Otetaan oppikehikko, johon profetia sovitetaan eikä niin päin, että oltaisiin avoimin mielin. Siihen kuuluu myös se, että luetaan myös ne epämieluisat kohdat esimerkiksi syntiä tekevien maastakarkoitus ja paluun tapahtuminen vasta katumuksen jälkeen.

Minun näkemykseni on se, että tässä maassa vapaissa suunnissa ja osin lut.kirkon herätysliikkeissä luetaan usein ne asiat kirjaimellisesti mitkä on tarkoitettu symbolisesti otettaviksi ja ne mitkä pitää ottaa kirjaimellisesti halutaan käsittää symbolisesti.

Lainaus
Jos esimerkiksi Natanaelin näkemys on oikea (että profetiat ovat jo toteutuneet juutalaisille eikä niissä ole sellaista ulottuvuutta, että ne viittaisivat myös  kauemmas tulevaisuuteen ja toteutuisivat vielä pakanaseurakunnillekin ja juutalaiselle jäännökselle) niin meille ei jäisi mitään varmaa johon voisimme pimenevässä ajassamme turvata.

Peruskysymys on se mikä Israel on. Israel saa Raamatussa useita eri merkityksiä.
Israel on mm. Jaakobin uusi nimi, maa, Jaakobin poikien jälkeläisistä muodostunut kansa, Jumalaa palveleva osa kansaa edellä mainituista, Jeesus itse, seurakunta, valtio Lähi-Idässä.

Alkuseurakunnasta alkaen Israel on ollut Jeesukseen uskovien juutalaisten ja pakanoiden muodostama kokonaisuus. Monet lupaukset on annettu heille.
Eivät hekään voi olla itselleen sellaisia lupauksia, jotka ovat jo toteutuneet.

Mikä on tuo varma mikä poistuu, jos ajattelee Israelista toisin?
Koen paljon suurempaa varmuutta Jumalan suunnitelmien toteutumiseen, kun ei tarvitse laskeskella vuosia tai olla peloissaan maailman poliittisen tilanteen kehittymisestä tai pelätä pedon merkkiä tai antikristuksen ilmestymistä.

Me elämme jo nyt yhtäaikaisesti ahdistuksen aikaa ja rauhan aikaa. Jo nyt uskovilla on otsassaan Jumalan sinetti ja toisilla ihmisillä on pedon merkki.

Jumalan viha ei kohtaa uskovia oltiin sitten missä tahansa.

Lainaus
Jos Jumala on hylännyt nimelleen ottamansa juutalaisen kansan sekä lupaukset juutalaisille aikakauden lopulla tapahtuvasta pelastuksesta niin miten voimme luottaa, että Jumala pitäisi lupauksensa meille pakanoille kun ei ole pitänyt juutalaisillekaan. Tämä on mitä vakavin kysymys ja horjuttaa jo uskoani Jumalan lupausten luotettavuuteen. Entäpä jos Natanaelin näkemys Raamatun ennustuksista onkin oikea  ja ole vastaanottanut valheellista opetusta vuosikymmenien ajan?

Miten se mitä olen kirjoittanut vie mitään pois uskovilta?


On monta asiaa, joihin olen uskonut kymmeniä vuosia, mutta olen joutunut myöhemmin heittämään Raamattua lukiessani pois.
Se sattuu. Välillä on suuttumus vallannut mielen, koska olen kokenut, että toiset ovat huijanneet.

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
Lainaus
Dan 12:7 puhuu asiasta, joka on kiinnostanut myös juutalaisia Raamatun selittäjiä.
Suomalainen käännös sanoo: ”Kun pyhän kansan yhden osan hajoitus on loppunut, silloin nämä kaikki täyttyvät”.
Saksankielisessä Raamatussa puhutaan tässä vaikeasti tulkittavassa jakeessa ”pyhän kansan hajaannuksen” päättymisestä.
Ruotsiksi kohta on tulkittu ”Kun pyhän kansan voima on murrettu pohjia myöten”.
Englanninkielinen Raamattu puhuu siitä, että ”kun pyhän kansan voiman hajottaminen on saatettu loppuun, silloin kaikki nämä täyttyvät”.
Hebrealainen alkuteksti käyttää sanontaa ”kechallot nappetz jad-am koodesh” eli ”kun pyhän kansan voiman käden murtaminen on lopetettu”, silloin ”kaikki nuo täyttyvät”.

RK: Vielä kuluu aika, kaksi aikaa ja puoli aikaa. Kun pyhän kansan murskaaminen on päättynyt, silloin kaikki tämä toteutuu.


(Otin tästä jotain pois, koska asia vaatii perusteluja ja se vaatii aikaa)
« Viimeksi muokattu: 12.04.19 - klo:19:22 kirjoittanut Natanael »

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4160
 • Matkalla
Kun Jumala lupaa tehdä uuden liiton, kenen kanssa hän sen tekee?
Milloin tuo liitto astuu voimaan?
Mitä tuo liitto sisältää?
Mitä tuo liitto ei sisällä?

Lainaus
31 Katso, päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin minä teen Israelin heimon ja Juudan heimon kanssa uuden liiton;
32 en sellaista liittoa kuin se, jonka minä tein heidän isäinsä kanssa silloin, kun minä tartuin heidän käteensä ja vein heidät pois Egyptin maasta, ja jonka liittoni he ovat rikkoneet, vaikka minä olin ottanut heidät omikseni, sanoo Herra.
33 Vaan tämä on se liitto, jonka minä teen Israelin heimon kanssa niiden päivien tultua, sanoo Herra: Minä panen lakini heidän sisimpäänsä ja kirjoitan sen heidän sydämiinsä; ja niin minä olen heidän Jumalansa, ja he ovat minun kansani.
34 Silloin ei enää toinen opeta toistansa eikä veli veljeänsä sanoen: 'Tuntekaa Herra'. Sillä he kaikki tuntevat minut, pienimmästä suurimpaan, sanoo Herra; sillä minä annan anteeksi heidän rikoksensa enkä enää muista heidän syntejänsä.