Kirjoittaja Aihe: Lähetyskäsky  (Luettu 262 kertaa)

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5350
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Lähetyskäsky
« : 13.01.19 - klo:19:46 »
Jouduin sattumoisin yhteenottoon lähetyskäskylä koskevasta asiasta Matt. 28:19, 20. Joudun ottamaan tässä kantaa kastekymykseen, vaikka se on arka aihe. Jos se on liian arka, niin tämän aloituksen saa poistaa.

Kysymyksessä on kasteen ja opetuksen järjestys. Suurin osa käytössäni olevista Raamatuista mainitsee ensin kasteen, sitten opetuksen. Vaikka kielitaitoni on kehno, niin ymmärrän, että vain yhdessä omistamassani englanninkielisessä käännöksessä opettaminen mainittiin ensin (Go ye therefore, and teach all nations, baptizing them in the name ot the Father, and of the Son, and the Holy Chost). Kaikissa minulla olevissa suomenkielisissä Raamatuissa mainitaan ensin kaste ja sitten opetus. Jopa Raamattu Kansallekin käännös sanoo niin.

Kun pitää mielessään sen, että opetuslapseksi tekeminen ei tarkoita vielä uudestisyntymistä, niin kasteasiakin asettuu oikeisiin "raameihin". Onhan se tietenkin kiusallista sille, joka on paaluttanut itsensä tiettyyn näkemykseen puolella tai toisella. On kuitenkin niin, että minua pidetään tässä asiassa erehtyneenä. Kummallakin puolella.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell