Kirjoittaja Aihe: Kristinuskon perustotuudet  (Luettu 663 kertaa)

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 553
Kristinuskon perustotuudet
« : 07.04.18 - klo:13:20 »
Ellei ihminen sydämessään tunne ja usko kristinuskon perustotuuksia,niin hänen on mahdoton keskustella kristinuskoon liittyvistä asioista.

Aivan sama asia, kun mikä hyvänsä ala, jota ihminen ei tunne. Asiasta voi tietenkin esittää omia käsityksiään ja mielipiteitään, - loputtomasti, kuitenkin ilman mitään konkretiaa.

Esimerkki: Ei maallikko voi opettaa ammatikseen kirurgin töitä tekevää henkilöä. Eikä epäuskoisesta ole Jeesuksen opetuslasten kouluttajaksi ja työnohjaajaksi.  Normaalisti tämä tajutaankin, mutta erityisesti kristinuskon piirissä häärii päivittän lukematon joukko itseään parhaina asiatuntijoina pitäviä typeryksiä neuvomassa kuinka kristittyjen tulisi elää ja uskoa.  :o

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 553
Vs: Kristinuskon perustotuudet
« Vastaus #1 : 07.04.18 - klo:13:26 »
Kristinuskon ja muiden uskontojen ero on siinä, että kristinuskossa Jumala, joka on kaiken olevaisen Luoja, palvelee ihmisiä. Muissa uskonnoissa ihmiset palvovat itse, (joko fyysisesti tai henkisesti), rakantamiaan jumalia.

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5553
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Kristinuskon perustotuudet
« Vastaus #2 : 07.04.18 - klo:13:39 »
Kristinuskon ja muiden uskontojen ero on siinä, että kristinuskossa Jumala, joka on kaiken olevaisen Luoja, palvelee ihmisiä. Muissa uskonnoissa ihmiset palvovat itse, (joko fyysisesti tai henkisesti), rakentamiaan jumalia.

Myös kristinuskonnossa tapahtuu samoin. Ja se peittää koko kristinuskon ytimen.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

albert1

  • Vieras
Vs: Kristinuskon perustotuudet
« Vastaus #3 : 07.04.18 - klo:15:08 »
EVLUTKRISTITTY: Ellei ihminen sydämessään tunne ja usko kristinuskon perustotuuksia,niin hänen on mahdoton keskustella kristinuskoon liittyvistä asioista.


Kuinka niin? Dubaissa keskustelin imaamin kanssa islamista, vaikka tunsin sitä vain pinnallisesti, mutta tietoni syvenivät keskustelujemme jatkuessa. Sain  häneltä jopa meidän katekismustamme vastaavan kirjan islamin perustotuuksista, joita oli viisi.

Heille on käsittämätöntä, että jumala nöyryytti itseään niin paljon, että koki halveksitun ristinkuoleman. Käsitin hänen puheensa niin, että jumalalle moinen tapa kuolla on täysin sopimaton, jos on jumala! Heidän jumalansa oli Allah, jolla ei ollut poikia eikä tyttäriä, kylläkin yksi profeetta, jonka nimi oli Mohammed.

Heidänkin uskontonsa on ikävä kyllä pirstoutunut sunniin ja shiioihin, nämäkin vielä eri osalahkoihin, joten sekava on tämä monien uskontojen maailma!

Kristinusko on vain yksi maailmaan sadoista uskonnoista, miksei siitä voisi keskustella ihan kuten buddhalaisuudesta?

Olen käynyt rippikoulun ja jopa suorittanut uskontotieteessä arvosanan, niin että kyllä minä jotakin tiedän maailman uskonnoista, kristinuskosta yhtenä monista uskonnoista. Kirkkoon en kuulu ja olen pahoillani kirkon toiminnasta v.1918 katastrofin yhteydessä.

Poissa Pökkelö

  • Viestejä: 625
Vs: Kristinuskon perustotuudet
« Vastaus #4 : 07.04.18 - klo:22:05 »
Juttelin kerran nuoren naisen kanssa, joka piti uskoa Jeesukseen vanhan aikaisena, ja ihmetteli miten voin uskoa sellaiseen ?
Hän kehaisi ihailevansa Intian oppineita ja heidän suurta viisautta ja valoaan.

Ihmetellen kysyin; "Missä se viisaus näkyy ? Intia on täynnä sortoa kastilaitoksen myötä, pelkoa demoneihin , kammottavia sairauksia, ....."
Luulisi siellä asioiden olevan upeasti, ja myös Tiibetin munkkien ympärilläkin.

Kylmässä pohjolassa jossa on Raamattu saanut olla lakiemme perustana, ja jonkinlainen kristillinen kasvatus kansalla.
Meillä on asiat paremmin karuista oloistamme huolimatta.

Tätä tämä nuori nainenkin jäi miettimään.

Albert !
Jeesus sanoi; Mutta jos silmäsi on viallinen, niin koko ruumiisi on pimeä. Jos siis se valo, joka sinussa on, on pimeyttä, kuinka suuri onkaan pimeys!

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 553
Vs: Kristinuskon perustotuudet
« Vastaus #5 : 08.04.18 - klo:00:14 »
Miksi leikkiä kristinuskon oppinutta kristittyjen opettajaa, kun ei tunne eikä usko edes perusasioita kristinuskosta? 

Harvempi on niin tyhmä, että tunkee kirvesmiehen taidoilla opettamaan kirurgia hänen työssään.
En minäkään opeta ateisteille ateismia, koska tiedän sen katsomuksen maailman tuhoisimmaksi valheeksi.
Miten kukaan on koskaan voinut uskoa tyhjän räjähtäneen sattumalta, vaikka tietää hyvin itsekin ettei tyhjästä tule koskaan mitään, ei sattumalla eikä edes yrittämättä. Tyhjästä ei kukaan muu saa syntymään maailmankaikkeutta, - eikä mitään muutakaan, vain kaikkivaltias Jumala kykenee tekemään tyhjästä ihan mitä hän haluaa. Eikä tullut hikikään.  :)  Toki ymmärrän tämän, että silloin kun uskoa ei ole, niin sitä ei ole, ja teeskentely tässä asiassa olisi vain itsensä pettämistä. Kukaan voi ottaa uskoa itse mistään, se annetaan lahjaksi kenelle annetaan. Mutta niin kauan kun ihminen pitää itseään Luojaansa viisaampana, hänellä ei ole toivoa paremmasta, ei tässä, eikä tulevassa elämässä.

Kunniaansa Jumala ei luomilleen anna. Armon ja syntien anteeksiantamuksen kyllä, jos tarve tulee ja sitä häneltä Jeesuksen nimeen pyytää.