Kirjoittaja Aihe: Kirja nimeltä "Escape" (Pako). Kirjailija: Carolyn Jessop.  (Luettu 207 kertaa)

Poissa sandia

  • Valvojat
  • Viestejä: 1505
Luin otsikossa mainitun kirjan "Escape". En usko että, sitä on käännetty suomeksi. Lokakuussa Grand Canyonin pohjoisreunalle suunnatun reissun aikana yövyimme pienellä paikkakunnalla nimeltä Colorado City. Se oli bed and breakfast tyyppinen majoitus. Olin valinnut paikkakunnan google kartalta suunnitellessani matkaa. Se oli sopivan ajomatkan päässä Las Vegasista mihin olimme lentäneet.

Googlasin myös paikan nimen, Colorado City. Tässä Wiki sivu siitä.
https://en.wikipedia.org/wiki/Colorado_City,_Arizona

Mainitsin sen jo aiemmin syksyllä, mutta nyt olen tutkaillut asiaa enemmän.
Tuo on siis pieni kylä tai kaupunki, täällä kutsutaan kyläkin termillä "town".

Se siis perustettiin joskus vuonna 1900 tai jotain, kun mormoneista erosi lahko, joka halusi ylläpitää moniavioisuutta.
Se on sellaisena säilynyt sieltä lähtien. Se on siis hyvin suljettu yhteisö, vaikka virallisesti on yksi Arizonassa oleva paikkakunta, jolla on oma postinumeronsa.

Joskus 1900 ja 2000 lukujen vaihteessa siellä oli valtaan päässyt edellisen "profeetan" poika Warren Jeffs. Ilmeisesti sosiopaatti, joka käytti koko yhteisöä hyväkseen, ja istuu nyt vankilassa elinikäistä tuomiotaan. Mutta hänellä on yhä seuraajansa tuolla paikkakunnalla. Ja hän yhä antaa määräyksiä näille vankilasta käsin. Hänelle uskolliset henkilöt ovat vakuuttuneita, että hän on vankilassa syyttä, koska häntä vainotaan uskon tähden.

Juttelin sen majapaikan pitäjän kanssa. Hän oli kasvanut siinä yhteisössä, mutta oli muuttanut pois jo vuonna 1986. Nyt viime vuosina palannut takaisin maksettuaan verovelat, jotka olivat jääneet maksamatta tän profeetan määräyksen takia ja osavaltio oli takavarikoinut valtavat määrät kiinteistöjä.

Tämä rouva antoi hyvin romanttisen kuvan lapsuudestaan 60 ja 70 luvuilla, vaikka oli sitten päättänyt jättää koko kultin taakseen. Hän itse käytti tuota sanaa kultti.

Kirjan Escape kirjoittaja Carolyn Jessup kertoo hyvin perusteellisesti minkälaista oli asua siinä yhteisössä. Hänet oltiin määrätty 18 vuotiaana menemään naimisiin yli 50 vuotiaan miehen kanssa, jolla oli jo 3 vaimoa. Carol Jessup synnytti kaikkiaan 8 lasta, ja kolme viimeista raskautta olivat hänelle hengenvaarallisia. Sen jälkeen lääkäri oli määrännyt kohdun poiston sen rakenteellisista ongelmista johtuen.

Carolyn Jessup pakeni 8 lapsensa kanssa 35 vuotiaana yhteisöstä.

Kirjan kerronta on todella mielenkiintoista luettavaa. Johtuu ehkä siitä, että se käsittelee paljon teemoja, jotka ovat tulleet minulle tutuksi omassa elämässä ja työn kautta. Tuollaisen yhteisön massapsykologia, yhden terveen ihmisen selviäminen siten, että se yhteisö ei ollut kyennyt tuhoamaan hänen psyykkeään ja sitä kautta lamaannuttanut hänet; se miten uskoa väännettiin vaikka mihin suuntaan oikeuttamaan johtajien vallanhimoa. Ja muitakin himoja. Jne. jne. MIelenkiintoisinta kerrontaa oli kai juuri tämän naisen henkilökohtaiset havainnot ja miten hän tulkitsi ne ja aina löysi tavan pitää päänsä pinnan yläpuolella, ettei hukkuisi siihen sairaaseen dynamiikkaan.
En malttanut laskea kirjaa pois. En ole pitkään aikaan kokenut sitä.« Viimeksi muokattu: 10.12.18 - klo:21:43 kirjoittanut sandia »

Poissa sandia

  • Valvojat
  • Viestejä: 1505
Vs: Kirja nimeltä "Escape" (Pako). Kirjailija: Caroly Jessop.
« Vastaus #1 : 10.12.18 - klo:17:09 »
Tässä video missä Carolyn Jessop kertoo pakokokemuksestaan ja kirjastaan.
https://www.youtube.com/watch?v=jJAvqc5u9KM
« Viimeksi muokattu: 10.12.18 - klo:17:14 kirjoittanut sandia »