Kirjoittaja Aihe: Huijataanko meitä?  (Luettu 143 kertaa)

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5568
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Huijataanko meitä?
« : 01.04.19 - klo:11:11 »
Vähän väliä yleiseen keskuteluun nousee aihe, josta kaikilla tiedotusvälineillä on totuus. Nyt pinnalla on ilmastonmuutos.
Silmiin osui tieto siitä, että ei se muovikassi olekaan niin epäekologinen kuin on annettu ymmärtää. Mitä mieltä olette?

Allaoleva tieto löytyy Ylen sivulta:
https://yle.fi/aihe/artikkeli/2019/04/01/mika-naista-on-ekologisin-muovipussi-paperikassi-kangaskassi-vai
« Viimeksi muokattu: 01.04.19 - klo:17:34 kirjoittanut Paulus »
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Hilema

  • Viestejä: 272
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #1 : 03.04.19 - klo:00:01 »
https://en.m.wikipedia.org/wiki/River_Thames_frost_fairs

Yllä kerrotaan, että Thames joki jäätyi edeltävän kerran v.1814. Sata vuotta sähköön ja autoilun ja ilmailun alkamiseen ja tehoteollisuuteen. Junaliikenteeseen puolivuosisataa. Osittain Thames jäätyi vielä v.1963. Ei sovi yhteen sen kanssa, mitä lämpenemisen syiksi sanotaan.

Auringon sähköpurkauksista lämmönvaihtelut luemma johtuvat ja kuuluvat normaaliin vaihteluun. En oikein usko, että ihmisellä on valtaa vaikuttaa maailman lämpötiloihin. Ilman ja vesien saastumiseen kylläkin.

Katoin kymmenkunta vuotta sitten tv-ohjelmaa Pohjois-Pohjanmaalla sijaitsevasta muinaiskylästä. Maanperäsä oli löydetty jäänteitä ja siemeniä kasveista, jotka nykyään kasvavat Keski-Euroopassa. Se oli uusi tieto minulle, että täällä on joskus ollut niin lämmintä. Silti täällä on ollut ihmisiä elämässä. Varmaan paljon paremmin kuin 1600- ja ja 1800 _lukujen lopuilla, jolloin oli nälkävuodet kylmyyden seurauksena. _ Pitääkin kaivaa asia jostain esille tuosta kylästä.

Grönlanti lienee joskus ollut nimensä mukaisesti vihreä maa?