Kirjoittaja Aihe: Huijataanko meitä?  (Luettu 603 kertaa)

Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 145
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #15 : 11.06.19 - klo:17:28 »
Niin ja valtio vie saman siivun kuitenkin jotain kautta...

Poissa Taisto

  • Viestejä: 1800
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #16 : 11.06.19 - klo:18:15 »
Minä olen ajatellut asian niin, että tietyt bisnespiirit tekevät rahaa "ilmastototuuden" avulla. Tarjoaahan sen hyvän keinon siirtää rahvaalta rahaa rikkaiden taskuun, kun ohjataan kadunmiehiä käyttämään rahaa uusiin asioihin.

Myönnän kyllä, että ilmaston lämpeneminen sinänsä voi olla totta. Tämä jokapäiväinen uuden totuuden julistaminen vain on laittanut epäilemään, mistä muusta tässä on kysymys.

Mutta: onhan lämpimiä aikoja ennenkin ollut, esim Grönlanti (Green land) on ollut rannikoltaan vihreä eli siellä on ollut paljon leudompi ilmasto kuin nyt. Ehkä nyt vain ollaan palaamassa kylmän jakson jälkeen samaan lämpimämpään ilmastoon?

Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 145
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #17 : 11.06.19 - klo:18:58 »
Niin mikä se ihmisen osuus on? Esim metsien hakkaaminen pelloiksi vaikuttaa varmasti jotenkin ilmastoon, sateisiin ja kosteuden sitomiseen(aavikot)
Mutta on sitä lämpöä ollut keskiajallakin yhtä paljon kuin nyt. Kaikenkaikkiaan ilmasto asiat on muullakin lailla tärkeitä.

Poissa Oloneuvos

  • Viestejä: 278
    • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #18 : 12.06.19 - klo:23:31 »
Niin mikä se ihmisen osuus on? Esim metsien hakkaaminen pelloiksi vaikuttaa varmasti jotenkin ilmastoon, sateisiin ja kosteuden sitomiseen(aavikot)

Meillä täällä Suomessa asiat kulkivat tällä tavalla. Sodan jälkeen metsiä raivattiin pelloiksi valtion tuella. 1960-luvulla raivattuja peltoja "pantiin pakettiin" eli korvausta vastaan jätettiin viljelemättä. 1980-luvulla pellot istutettiin uudelleen metsäksi. Näin se meni ja olin tuossa kaikessa touhussa mukana. Valtio maksoi ensin metsän raivauksesta pelloksi, sitten maksoi peltojen viljelemättä jättämisestä (pantiin pakettiin) ja lopuksi maksoi peltojen uudelleen istutuksesta metsäksi. En tiedä kuinka paljon tähän käytettiin rahaa?

Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 145
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #19 : 13.06.19 - klo:13:49 »
No täytyy silti suomea kehua, että kyllä täällä vihreetä riittää :)
Mutta tuo kertomasi oli kyllä typerää touhua. Miten se oli se amerikkalainen hiukkaskiihdytin kun rahoitus jäi vajaaksi niin tehtiin kuoppa sille miljardilla ja sitten ku ei tullukkaa rahaa niin miljardi peittämiseen. Sitte se tehtiinkin cerniin.

Poissa Soltero

  • Viestejä: 1666
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #20 : 13.06.19 - klo:19:50 »
Tiedotusvälineet ovat saaneet ns. ilmastonmuutoksesta oikein herkkupalan itselleen.
Aivan vastaava oli öljykriisi 1970-luvun alussa.
Silloin media syyllisti ko. kriisistä varsinkin sähköä käyttäviä yksilöitä ja koteja.
Muistan "kansalaisvastuuta" eli -häpeää lietsovat tietoiskut tv:ssä sähköä tuhlaavia koteja vastaan.

Ympäristön saastuttaminen oli myös tiedotusvälineissä 1960- ja -70-luvuilla jatkuvasti esillä yksilöitä syyttävässä sävyssä.
Vihreä liike sai silloin paljon kannattajia, mutta vaikutti hyvin moneen aivan päin vastoin, esim. minuun.
Syntyi vastenmielisyys puna-vihreyttä kohtaan, koska noina aikoinahan Yleisradio oli kommunistien hallussa (Eino S. Repo ja kumppanit).

Nykyään koen vastenmielisiksi useimmat ns. luonto-ohjelmat, joissa mielenkiintoisten eläinten, kasvien ym. esittelyssä on taustalla vahva katsojien syyllistäminen.
"Hellyttävät eläimet ja luonnon neitseellisyys olisivat koskemattomia, ellei itsekäs ja paha ihminen käyttäisi muovikasseja, ajaisi diesel- ja bensiiniautoilla, matkustaisi lentokoneilla ja laivoilla, raivaisi peltoja, rakentaisi kaupunkeja, lajittelisi jätteitä huolimattomasti jne."

Vaikka pyrkimys kai on synnyttää jonkinlaista kollektiivista kauhua ja häpeäntuntoa, varsinkin nuoret ottavat asian henkilökohtaisesti.
Jotkut purkavat tiedotusvälineiden heihin kaatamaa elämäntuskaa ryhtymällä poliittisesti aktiiveiksi tai toimimalla anarkistisesti (kettutyttöilmiö yms.).
Lukemattomat kuitenkin ahdistuvat, koska kokevat voimattomuutta edessä olevan tuhon vuoksi, jota mediassa maalaillaan päivittäin.

Enää ei julisteta Jumalan tulevaa tuomiota syntisiä kohtaan,
vaan syötetään kauhuinformaatiota ihmisen -sinun ja minun- aiheuttamasta Maapallon lähestyvästä tuhosta.
Uskova tietysti tietää, että ko. asiat eivät ole lainkaan kaukana toisistaan.


Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 145
Vs: Huijataanko meitä?
« Vastaus #21 : 13.06.19 - klo:20:08 »
Näimpä. Tiedä sitten paljonko on aikaa siihen että pasuuna soi. Evankeliumi ei ole saavuttanut vielä koko maailmaa käytännössä puoli lähi-itää on saavuttamatta Ja joitain kaukoidän maita. Ja eipä näy mitään kääntymisen merkkejä Israelissakaan. Mutta Evankeliumi puskee aika kovaa eteenpäin idässä.
Olen huolissani kyllä ylikansoittumisesta siten että Intiassa kun puskee tautia päälle + pari kuivaa kautta, että on huonot sadot niin johan ollaan ihmees. Maapallo kai jaksaa vielä pari miljardia kantaa mutta siihen vaaditaan edistyksellisyyttä.