Kirjoittaja Aihe: Hiskia  (Luettu 11 kertaa)

Poissa sandia

  • Valvojat
  • Viestejä: 1490
Hiskia
« : tänään kello 19:38 »
Onks kukaan pysähtynyt tarkemmin tutkimaan Hiskian elämää Raamatusta?

Nyt kun luen VTtä uudemman käännöksen mukaan, on paljon helpompi seurata sitä kerrontaa kokonaisuudessaan ja siksi siitä saa enemmän, kun ei mene energian vanhahtaviin sanontoihin tottumiseen.

Hiskian isähän oli se joka laittoi poikansa juoksemaan tulen läpi osana epäjumalanpalvelusta. Eli luultavasti Hiskiallakin oli tuollainen trauma lapsuudesta...

Hänestä kerrotaan paljon hyvää siinä suhteessa, että hän oli uskollinen Jumalan sanaa kohtaan ja ilmaisi uskonsa muillekin. 2 Aikak. 32ssa on mielenkiintoinen kertomus siitä kun Assyrian kuningas valmisteli hyökkäystä Jerusalemia vastaan.

Hiskia oli aluksi rohkea ja reipas ja täynnä uskoa. Hän valmisteli puolustusta ja hän myös rohkaisi kansaa uskomaan että Jumalan on heidän puolellaan kun taas assyrialaisilla on vain ihmisvoima. Mutta sitten tuli assyrialaisia lähettejä he käyttivät psykologista sodankäytitaktiikkaa ja melko tehokkaasti pyrkivät murentamaan Hiskian ja kansan luottamusta, ja eli oli hyvin vähällä toimia.

Tässä assyrialaisten peloitteluviesti: Näin sanoo Assyrian kuningas Sanherib: 'Mihin te oikein luotatte, kun aiotte jäädä Jerusalemiin piiritettäviksi? 11 Hiskia johtaa teidät harhaan ja antaa teidän kuolla nälkään ja janoon, kun hän sanoo, että Herra, teidän jumalanne, pelastaa teidät Assyrian kuninkaan käsistä. 12 Eikö juuri Hiskia tuhonnut teidän jumalanne kukkulapyhäköt ja alttarit ja sanonut teille Juudan ja Jerusalemin asukkaille, että te saatte vain yhden alttarin ääressä palvella jumalaa ja polttaa uhreja? 13 Ettekö tiedä, mitä minä ja isäni olemme tehneet kaikille kansoille? Ovatko minkään kansan jumalat pystyneet pelastamaan maataan minun vallastani? 14 Ajatelkaa kaikkia minun isieni hävittämiä kansoja: onko yksikään niiden jumalista kyennyt pelastamaan kansaansa minun käsistäni? Voisiko nyt teidän jumalanne pelastaa teidät joutumasta minun valtaani? 15 Älkää antako Hiskian pettää itseänne ja johtaa teitä harhaan. Älkää uskoko häntä! Ei minkään kansan tai valtakunnan jumala ole voinut pelastaa kansaansa minun tai isieni käsistä. Vielä vähemmän voi teidän jumalanne pelastaa teidät minun käsistäni.'"


He käyttivät psykologista sodankäyntitaktiikkaa aluksi ja menivät peloittelemaan kuningas Hiskiaa ja kansalaisia.
Siinä näemmä yritettiin myös murentaa kansan luottamusta Hiskiaan.


Poissa sandia

  • Valvojat
  • Viestejä: 1490
Vs: Hiskia
« Vastaus #1 : tänään kello 19:43 »
Tässä hyvä kuvaus heidän aggressiivisesta pyrkimyksestä murentaa luottamus Jumalaan:
Lähettiläät huusivat tämän kovalla äänellä hepreaksi säikyttääkseen muurille nousseet Jerusalemin asukkaat ja saadakseen heidät pelon valtaan, jotta voisivat helpommin valloittaa kaupungin. 19 He puhuivat Jerusalemin Jumalasta samalla tavoin kuin muiden maiden jumalista, jotka ovat pelkkiä ihmiskäsin tehtyjä kuvia.

2 Aikak.32:18-19.

Hiskialla on profeetta Jesaja hengellisenä tukena ja he yhdessä veivät tän koko sotkun Herran eteen.
Jae 20:
20 Silloin kuningas Hiskia ja profeetta Jesaja, Amosin poika, rukoilivat ja huusivat kohden taivasta

Ja he saivat avun.
Tosi hyvä kuvaus kinkkisestä tilanteesta ja siitä kamppailusta että luottaako Herran vai ei. Onks teillä ollut tollaisia tilanteita?

Siinä kokee voimakkaasti oman heikkoutensa ja tiedostaa, että jos Herra ei auta, olen mennyttä. Jännää. Tavallaan.