Kirjoittaja Aihe: Itsemurha  (Luettu 1252 kertaa)

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 863
  • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Itsemurha
« Vastaus #15 : 05.05.19 - klo:22:53 »
Tämä ketju sai alkunsa aborttia käsittelevässä ketjussa - Natanael

Vaihdan hieman näkökulmaa. Voiko kristitty päättää päivänsä missään olosuhteissa? Onko mielestänne itsemurha kaikissa olosuhteissa anteeksiantamaton rikos?

Itse en usko että olosuhteet koskaan oikeuttavat synnin. On se synti sitten aviorikos, itsemurha, toisen murha tai mikä tahansa. Mutta en myöskään näe minkään synnin sinänsä mitätöivän sitä että joku on uudestisyntynyt Jumalan lapsi.

Itsemurha on kauhea asia ja todella epätoivoinen teko. Ja usein hyvin itsekäs. Juudas teki itsemurhan ja Jeesus puhui hänen sielunsa tilasta jo ennen hänen kuolemaansa. Mutta en ajattele, että itsemurha johti hänet sinänsä kadotukseen, vaan hänen sielunsa tila jo ilman itsemurhaa.

Koin Herran puhuneen minulle äitini sielusta useita vuosia ennen hänen itsemurhaansa. Herra sanoi sydämelleni, että hän voi pelastaa äitini sielun, mutta Herrakaan ei voi tehdä hänestä iloista ihmistä. En oikein tiennyt miten nähdä tuo mutta sain tuon sydämelleni selvästi vuosia ennen hänen kuolemaansa. Herra ilmestyi hänelle selvästi, ja äitini vakuuttui Herrasta,  mutta hän oli hyvin onneton, toivoton..........ja taantunut ennen kuolemaansa.

Luin ja itkin. Niin kosketti tuo kirjoitus sisintäni...

Isoisälläni oli kovia kipuja vatsassa eikä niitä saatu rauhoittumaan kuin hetkeksi. Hänelle tuli hetki, jolloin hän ei enää jaksanut jatkaa elämäänsä vaan ampui itsensä. Tällaisia murhenäytelmiä tapahtuu ympärillämme emmekä me näe asioista kuin jäävuoren huipun. Suuri osa itsemurhaan johtavista syistä voi olla syvällä merenpinnan alapuolella (kuten jäävuori), meiltä näkymättömissä ja ymmärryksemme ulottumattomissa... ehkä toiste lisää

Poissa Alvari

 • Viestejä: 452
Vs: Itsemurha
« Vastaus #16 : 06.05.19 - klo:13:08 »
Jos uskova huutaa loppuun asti avukseen Herran Jeesuksen nimeä, mutta ei enää saa voimia jatkaa elämäänsä, hänellä on silti toivo pelastuksesta.
Viimeistä tuomiota ei ole vielä julistettu.

Ajattelen samoin. Itsemurhan tehneiden läheisten ei kannattaisi menettää toivoaan tämän henkilön pelastuksesta. Onko meillä Jumala, joka ei voi heikkoja sääliä, ja raukeneeko Jeesuksen sovitustyö yhteen syntiin. Jokainen meistä tekee syntiä (jos ylipäätään itsemurha synti on).

Simson, muuten, teki itsemurhan. Vieläpä tuhoisan itesmurhaiskun, joka vaati lukuisia henkiä Simsonin lisäksi. Hän teki kaiketi maailman ensimmäisen ylöskirjoitetun itsetuhoisen terrori-iskun. En ole kuitenkaan Raamatusta ymmärtänyt, että tämä teko vei Simsonilta pelastuksen.

Poissa xyz

 • Viestejä: 114
Vs: Itsemurha
« Vastaus #17 : 06.05.19 - klo:13:43 »
Kiitos, Alvari.

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 236
Vs: Itsemurha
« Vastaus #18 : 06.05.19 - klo:13:54 »
Ei kai kyse olekaan yhden synnin teosta vaan siitä että jättää Jeesus-tien kesken. Vanhan testamentin henkilöiden iankaikkisuuskohtaloista ei paljon mitään kommentoida muutenkaan.

Poissa Alvari

 • Viestejä: 452
Vs: Itsemurha
« Vastaus #19 : 06.05.19 - klo:14:25 »
Vanhan testamentin henkilöiden iankaikkisuuskohtaloista ei paljon mitään kommentoida muutenkaan.

Jeesus Kristus on sama eilen ja tänään ja iankaikkisesti.

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 236
Vs: Itsemurha
« Vastaus #20 : 06.05.19 - klo:14:40 »
Et ymmärtänyt kommenttiani.

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 236
Vs: Itsemurha
« Vastaus #21 : 06.05.19 - klo:14:44 »
Raamatussa luvataan taivas sille joka loppuun asti juoksee, maaliin saakka. Sille joka valvoo ja jolla on öljyä. Itsemurhaan päätynyt on luovuttanut. En voi nähdä mitään armoa sille jolle lupaukset eivät kelvanneet.


"Älkääkä tuomitko, niin ei teitäkään tuomita; älkää kadotustuomiota lausuko, niin ei teillekään kadotustuomiota lausuta. " Luukas 6:37

En käytä mitään henkilökohtaista tuomiovaltaa vaan kommenttini liittyy siihen että me olemme keksimässä aina kaikenlaisia armontakaportteja läheisille jotka ovat poistuneet keskuudestamme. Ehkä hän sai ristinryövärin armon...kiirastuli...kaikki pelastuu.... puhui joskus Jumalasta...
Sana vaan on radikaalin ankara ja joilla Armo on sille se on lempeä.

Poissa Alvari

 • Viestejä: 452
Vs: Itsemurha
« Vastaus #22 : 06.05.19 - klo:14:45 »
Et ymmärtänyt kommenttiani.

Pahoittelen, että en ymmärtänyt kommenttiasi. Ymmärrykseni ei nykyisin ole ihan yhtä terävä kuin ennen.

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 236
Vs: Itsemurha
« Vastaus #23 : 06.05.19 - klo:14:53 »
Jos ei tule ymmärretyksi on syytä katsoa ensimmäisenä peiliin ja kertoa selvemmin  :)

Poissa Soltero

 • Viestejä: 2190
Vs: Itsemurha
« Vastaus #24 : 06.05.19 - klo:15:42 »
Kuolema ei erota ihmistä Kristuksen rakkaudesta:

"Sillä minä olen varma siitä, ettei kuolema eikä elämä, ei enkelit eikä henkivallat, ei nykyiset eikä tulevaiset, ei voimat,
ei korkeus eikä syvyys, eikä mikään muu luotu voi meitä erottaa Jumalan rakkaudesta, joka on Kristuksessa Jeesuksessa, meidän Herrassamme."
(Room. 8: 38-39)

Jos Herra on kutsunut ihmistä ja hän on vastannut kutsuun myöntävästi, ihminen on vanhurskautettu.
Silloin hänellä on usko ja toivo tulevasta pelastuksesta.

"Sillä ne, jotka hän on edeltätuntenut, hän on myös edeltämäärännyt Poikansa kuvan kaltaisiksi, että hän olisi esikoinen monien veljien joukossa;
mutta jotka hän on edeltämäärännyt, ne hän on myös kutsunut; ja jotka hän on kutsunut, ne hän on myös vanhurskauttanut; mutta jotka hän on vanhurskauttanut, ne hän on myös kirkastanut."
(Room. 8: 29-30)

En oikein usko, että Jeesuksessa meille lahjoitettu vanhurskaus mitätöityy silloin, jos ihminen ajautuu ylivoimaisessa elämäntuskassa itsemurhaan.

Mutta.
Pyhän Hengen pilkkaaminen on anteeksiantamaton synti. (Luuk. 12:10)
Ja ihmisen ruumis on Pyhän Hengen temppeli.
Olisiko siis ruumiinsa tappaminen ja elämän henkensä riistäminen tällaista pilkkaa?
Vastaus tähän kysymykseen on ainoastaan Jumalan hallussa.Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 2377
Vs: Itsemurha
« Vastaus #25 : 06.05.19 - klo:16:17 »
Ihmisellä on usein jännä tapa vetää raja pahan ja oikein pahan väliin siinä kohden, missä se ihminen itse tuppaa sanomaan: " en mä ainakaan ikinä....."

Jumalan armo onneksi ei toimi noin.

Jostain syystä Jeesus ankarasti varoittaa meitä lausumasta kadotustuomiota. Jopa kadotustuomion uhalla.

Poissa peneriktus16

 • Viestejä: 236
Vs: Itsemurha
« Vastaus #26 : 06.05.19 - klo:19:46 »
Harkitsin 9 vuotiaana itsemurhaa ensimmäisen kerran.

Poissa NanoK

 • Viestejä: 277
Vs: Itsemurha
« Vastaus #27 : 08.05.19 - klo:10:28 »
Itsemurhasta on Raamatussa puhuttu ehkä enimmäkseen toteavasti, analysoimatta. Minua on koskettanut Jobin kirjassa Jobin sitkeys pysytellä kurjuudessa vaikka vaimokin pyytää kiroamaan Jumalan ja kuolemaan pois.  "Hullun puhetta, vaimo. Kun otamme Jumalan kädestä hyvän, totta kai meidän on otettava myös paha."
Haluan jättää korkeimpiin käsiin nämä asiat ja luottaa siihen oikeudenmukaisuuteen ja armoon joka on ihmisen ymmärrystä ylempi.

Poissa Lemmikki

 • Viestejä: 369
Vs: Itsemurha
« Vastaus #28 : 08.05.19 - klo:12:03 »
Hyviä kirjoituksia tässä ketjussa, vaikeasta ja tärkeästä aiheesta.

itse koen että suuri syyllinen on ns nykyajan sivistys ja edistyksellisyys, eli jälleen yksi ilmiö missä ihmisen "hyvintekeminen" on muuttunut pahaksi. Kaikki mitä syntinen tekee muuttuu lopulta pahaksi, siis kaikki millä luulee tekevänsä hyvää.
Ennen vanhaan ei amputoitu ihmisten jalkoja ja pidetty väkisin sairaalassa hengissä tai lääkitty myrkyillä elämän pitkittämiseksi.
Ihmiset kuolivat nopeammin jos elämä kävi raskaaksi. Vakavat sairaudet veivät mukanaan nopeammin kun ei menty sairaalaan tekemään kauheita leikkauksia kuoleman siirtämiseksi myöhempään ajankohtaan.

Toki jos ei tunne Jeesusta niin kannattaakin siirtää kuolemaan koska joutunee kuitenkin pahempaan paikkaan kuin maanpäällinen kituminen. Mutta siis sanon että teknologia ja tiede ovat mahdollistaneet pahempaa kitumista kuin vanhoina aikoina.
Vain Jumala ymmärtää kaiken.

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 863
  • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Itsemurha
« Vastaus #29 : 11.05.19 - klo:04:03 »

Itsemurha on kauhea asia ja todella epätoivoinen teko. Ja usein hyvin itsekäs. Juudas teki itsemurhan ja Jeesus puhui hänen sielunsa tilasta jo ennen hänen kuolemaansa. Mutta en ajattele, että itsemurha johti hänet sinänsä kadotukseen, vaan hänen sielunsa tila jo ilman itsemurhaa.

Useissa VT:n Kirjoituksissa ennustetaan Juudaksen. Jeesus ja apostolit viittasivat niihin (mm. Apt. 1:25, Joh. 17.12 ym.) Psalmeissa 69 ja 109 on ennustuksia Juudas Iskariotista, toki myös profeetoissa. Lainaan tähän muutaman jakeen


"Sillä se mies ei ajatellutkaan tehdä laupeutta, vaan vainosi kurjaa ja köyhää ja sydämen tuskassa olevaa, tappaaksensa hänet. Hän rakasti kirousta, ja se kohtasi häntä; hän ei huolinut siunauksesta, ja se väistyi hänestä kauas.  Hän puki kirouksen yllensä niinkuin vaatteensa, ja se meni hänen sisuksiinsa niinkuin vesi ja hänen luihinsa niinkuin öljy"[Ps. 109:16-18]