Kirjoittaja Aihe: Kultajyviä  (Luettu 364 kertaa)

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5551
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Kultajyviä
« : 08.07.19 - klo:10:27 »
Silloin tällöin tulee vastaan jokin lyhyehkö teksti, jonka haluaisi muillekin jakaa. Tänään tuli vastaan sellainen:
   
Kristityn valtava omaisuus

"... ja että Hän valaisisi teidän sisäiset silmänne..." (Ef. 1: 18)

Paavali rukoilee kristittyjen puolesta, että he saisivat nähdä sydämen silmin, miten valtavasti Jumala on siunannut heitä Kristuksessa. Sydämellä näkeminen tarkoittaa sisäistä, Jumalan Hengen antamaa ymmärrystä.

Tiedäthän, että Jumala on antanut sinulle valtavan omaisuuden? Hän on antanut sinulle Kristuksen ja siinä lahjassa sinulla on syntien anteeksiantamus, Jumalan rakkaus ja hyväksyntä, Jumalan johdatus, uskollisuus, Pyhän Hengen voima ja määränpäänä odottava paikka taivaassa.

Monesti me näemme vain ulkoisilla silmillämme omat puutteemme, syntimme, vaikeutemme ja kärsimyksemme. Niiden näkeminen masentaa ja vie pohjaa uskoltamme.

Tarvitsemme Jumalan antamaa sisäistä näkökykyä. Tarvitsemme jatkuvasti kuulla evankeliumia eli Jumalan ilosanomaa ja omistaa sen omalle kohdallemme. Silloin - keskellä köyhyyttämme - ymmärrämme olevamme onnellisia ja rikkaita. Silloin tajuamme, että meillä on ikään kuin Jumalan antama pankkitili, jota saamme vapaasti käyttää.

Kun meillä on Jeesus, meillä on kaikki mitä tarvitsemme tänään - ja myös huomenna.Lähde: https://yksinarmosta.fi/2019/07/08/kristityn-valtava-omaisuus/
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa ullamaija

  • Viestejä: 113
Vs: Kultajyviä
« Vastaus #1 : 08.07.19 - klo:16:18 »
Siinä se on sanottu.Käytännössä tuppaa elämän hankaluuksissa unohtumaan.Ehkä myötämäet olisivat vielä vaarallisempia. "Anteeksi anna,nosta ja kanna,vie perille."

Poissa Jano

  • Viestejä: 304
Vs: Kultajyviä
« Vastaus #2 : 08.07.19 - klo:18:36 »
Laila Hietamiehen romaanista puhututti tällaiset rivit.

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5551
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Kultajyviä
« Vastaus #3 : 12.07.19 - klo:09:30 »
   
Oletko riittävän syntinen?

"ja jos siis pappi havaitsee, että spitaali on levinnyt yli koko ruumiin, hän julistakoon sairaan puhtaaksi. Koska sairas on tullut kauttaaltaan valkoiseksi, hän on puhdas" (3. Moos. 13:13)

Spitaali kuvaa Mooseksen kirjoissa syntisyyttä. Spitaaliin sairastunut tuli eristää leirin ulkopuolelle, sillä Jumalan läheisyydessä ei saanut olla saastaisuutta.

Lainaamani ote spitaalilaista on häkellyttävä: jos spitaalinen oli aivan kauttaaltaan spitaalin peitossa, eikä hänessä ollut yhtään tervettä kohtaa, hänet tuli julistaa puhtaaksi. Hän ei siis muuttunut puhtaaksi, vaan hänet julistettiin puhtaaksi papin toimesta ja niin hän sai taas elää Jumalan läheisyydessä.

Juuri samalla tavalla Jumala julistaa jumalattoman ihmisen puhtaaksi. Siinä vaiheessa, kun ihminen ymmärtää olevansa Jumalan edessä läpeensä syntinen, hänet julistetaan ihmeen kaltaisesti puhtaaksi ja Jumalalle kelpaavaksi.

Oletko siis tullut riittävän syntiseksi? Ajatteletko vielä pystyväsi parempaan, teetko Jumalalle uusia lupauksia ja yritätkö osoittautua vähemmän spitaaliseksi? Entä jos Jumalalla ei ole ongelmaa meidän syntisyytemme vaan sen puutteen kanssa? Entä jos Hän odottaa sinun taistelevan syntiesi kanssa niin kauan, ettet enää jaksa?

Silloin, kun itse koet olevasi kadotettu, juuri silloin Jumala julistaa sinut pyhäksi. Nimittäin vain syntiset tarvitsevat Vapahtajaa. Itsensä täysin spitaalisina näkevät odottavat pelastusta itsensä ulkopuolelta. Ja sen se saavat!


Lähde: https://yksinarmosta.fi/2019/07/12/oletko-riittavan-syntinen/
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell