Kirjoittaja Aihe: Sakastin Varjoisalla Puolella  (Luettu 4417 kertaa)

Poissa Night Owl

  • Viestejä: 38
Vs: Sakastin Varjoisalla Puolella
« Vastaus #15 : 24.10.13 - klo:01:03 »
Kuva on virsirunoilija Simo Korpelan syntymämökistä, joka sijaitsee Kässyksi kutsutussa kolkassa.

Uskoontulostasi tulee mieleen ystäväni Taisto, joka kertoi tulleensa uskoon yksiksensä metsässä kannon nokassa istuskellessaan. Taisto on innokas metsästäjä. Taiston tarina teki minuun suuren vaikutuksen. Itsekin kerran koin hengellisen piristymisen hiihtolenkillä kauniina aurinkoisena kevätpäivänä kun hanki kylpi kirkkaassa auringonvalossa. Koin että "Taivas" otti minuun yhteyttä. Se tuntui suurenmoiselta. Itse asiassa arvostin sitä enemmän kuin, että vastaavaa olisi tapahtunut jossain hengellisessä kokouksessa. Siellä sen olisi ajatellut olevan itsestään selvää, vaikka sekin on tosi hieno juttu. Mutta että keskellä metsää.

Poissa Night Owl

  • Viestejä: 38
Vs: Sakastin Varjoisalla Puolella
« Vastaus #16 : 24.10.13 - klo:01:38 »
En voi vastustaa kiusausta kertoa Taiston tarinaa hieman yksityiskohtaisemmin.

Taiston ökytonttiTaisto kertoi maksaneensa elämänsä aikana kirkollisveroja omakotitalon hinnan. Koska Taisto ei käyttänyt, eikä tarvinnut kirkon palveluita ylipäänsäkään, voidaan ajatella, että hänen maksamansa kirkollisvero kohdistui näinollen hautapaikkaan. Taisto oli tavallaan asuntosäästäjä, tosin hieman kolkossa mielessä.
Myöhemmin Taisto luopui tästä kalliilla hankitusta maatilkusta, joka ei järin suuri toki ollut. Neliöhinta vain kohosi älyttömän suureksi.
Koska Taisto ei ollut tehnyt kauppakirjoja eikä lainhuudatusta tontistaan, hän ei voinut myydä sitä edelleen.
 
Nykyään hän ei ole millänsäkään, vaikka menetti kirkkomaassa sijaitsevan ökytonttinsa. Eikä hän pidä sitä ollenkaan minkään taivasosuuden menettämisenä.
Taisto on nykyään toisinajattelija eikä maksa enään sielunsa lunnaita valtiokirkolle.

Taiston taistojen taustoja

Ehkäpä moni muukin, kuin tämä tarinamme Taisto, on käynyt sisäisiä taistoja tämän mieltä hiertävän ja sielua kalvavan ikuisen kysymyksen äärellä: riittääkö kirkon jäsenyys ja lapsena suoritettu pyhä seremonia, joka papin käden kautta on meille ja meidän lapsillemme suotu, varmistamaan pääsyn iankaikkiseen elämään.

Taisto sisimmässään alkoi epäillä moista aikoinaan. Olihan hän kokenut uskoontulemuksen metsässä kannon nokalla yksiksensä istuskellessaan.
Hän on elävä esimerkki siitä, että papin suorittaman seremonian armollinen vaikutus ei ehkä sittenkään tee meitä automaattisesti taivaskelpoisiksi. Kannattaa myös kiinnittää huomio siihen, että Taiston uskoontulemus tapahtui ilman välikäsiä, jotka vetävät välistä ja siis laskuttavat tästä oletetusta taivasosuudesta.

Taistohan joutui maksamaan tästä oletetusta taivasosuudestaan pitkän pennin elämänsä aikana. Sanoipa hän siihen uponneen kokonaisen omakotitalon hinnan, vaikka Raamattu tyrmää moisen ajatuksen, että rahalla voisi ostaa ikuisen elämän.
Paavali nuhteli Simonia: "Menkööt rahasi sinun kanssasi kadotukseen, koska luulet Jumalan lahjan olevan rahalla saatavissa."  Apt.8:20

Poissa chatarina

  • Viestejä: 53
Vs: Sakastin Varjoisalla Puolella
« Vastaus #17 : 24.10.13 - klo:12:31 »
Tuosta tyhjästä huoneesta tuli heti mieleeni eräs toinen tyhjä huone, josta asukas oli lähtenyt, jäi myös keinutuoli ja kukat ikkunalaudalle. Otin siitä huoneesta kuvan ja tein taulun jossa oli värssy:

Oven kahvaan, kynnyspuulle
jäi kaipaus kukkimaan.
Se kuiskaa kysyvän suulle:
- ei erhettä milloinkaan
tee elämän antaja meille -
vaikka tänään tuntuukin niin.


lainasit todella hyvin puhuttelevaa, Hilja Aaltosen runoa, jonka hän kirjoitti muistaakseni Puhakaisen muistolle (olikohan joku saarnaaja, muistelen).

jatkuu vielä pikkusen tuosta kirjoittamastasi:

"..
vaikka tänään tuntuisi niin,
sydän kuitenkin Jumalan teille
jää itkien kiitoksiin."
Siunaus elämässä - Suurin Pääoma.

Poissa Night Owl

  • Viestejä: 38
Vs: Sakastin Aurinkoisella Puolella
« Vastaus #18 : 25.10.13 - klo:01:47 »
Taivaallinen spektaakkeliPilvet roikkuivat hyvin matalalla tuona iltana auringonlaskun aikoihin. Erikoinen pilvimuodostelma eli niinsanottu vyörypilvi, vyöryi nopeasti eteenpäin.
Auringon lasku tehosti ilmiön näyttävyyttä. Vaikuttava spektaakkeli, joka oli melko nopeasti ohitse.
Onneksi satuin olemaan liikkeellä juuri oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa kamera mukanani. Muutoin olisin missannut tuon näytelmän.

Kysymyksessä voisi olla vaikka harjoitusylöstempaus. Ne, jotka olivat valmiina ja joiden digi-kameroissa oli virtaa pääsivät ihastelemaan tuota taivaallista näkyä.

Jotkut havahtuivat asiaan vasta myöhemmin ja rupesivat hätäpäissään etsimään kameroitaan ja kyselemään missä on se taivaallinen näky. Silloin oli jo liian myöhäistä ja kaikki oli ohitse. Pimeys oli laskeutunut tienoon ylle eikä valo-showsta ollut enään tietoakaan.