Kirjoittaja Aihe: Raamatun mukainen lahko  (Luettu 2320 kertaa)

Poissa Tosikko

  • Viestejä: 634
Vs: Raamatun mukainen lahko
« Vastaus #60 : 15.09.19 - klo:21:52 »
Niin ja olen kuullut, että osa yleisöstä vapaissa suunnissa menee melkein aina alttarikutsun aikana eteen ja haluaa tulla aina uskoon ja Jeesuksen elämäänsä. Siis samat ihmiset viikosta toiseen.

Ev.lut messussa taasen on aikaa puhua saarnassa joskus  asioita joita kuvittelisi lukevan vain kiinalaisen onnenkeksin mietelauseissa.

Taas kärjistin, mutta jotakin perää.

Kärjistystystä, mutta varsinkin ensimmäisessä on perää.

Luterilaisessa messussa viimeisien vuosien aikana kuulemista kymmenistä, ehkä parista sadasta saarnasta selkeä enemmistö liittyi melko tai hyvin vahvasti kirkkovuoden päivän tekstiin. Toki joskus huomaa että saarnan pitäjä ei oikein ole osannut tai viitsinyt paneutua saarnan aiheeseen. Joidenkin järjestöjen kirkkopyhät on välillä haasteellisia, kun niitäkin halutaan saarnapuheessa muistaa jotekin. Toki minullakin on kuulijana ennakkoasenteita puhujaa tai aihetta vastaan. Hyvä saarna herättää ajatuksia. Täydellisiä floppeja toki muistan.

Poissa Janne

  • Viestejä: 609
Vs: Raamatun mukainen lahko
« Vastaus #61 : 15.09.19 - klo:22:08 »
Tottakai suurin osa luterilaisten messujen saarnoista on hyviä. Joskus pääsee sellaista yleistä humaania pohdiskelua jopa keittiöpsykologiaa saarnoihin, pohdiskelua joka ei liity varsinaisesti uskoon.

Sitten on jotakin näitä Earth Hour saarnoja ja muita viherpesutapahtumia.

Oma lukunsa on populääriviihteseen viittaaminen saarnoissa. Siinä pappi haluaa snobbailla, että tuntee populaarikulttuurin mm. elokuvia ja musiikkia. Se on aika turhaa ja helppoa. Antaa tyhmän kuvan.

Poissa Oloneuvos

  • Viestejä: 906
    • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Raamatun mukainen lahko
« Vastaus #62 : 16.09.19 - klo:00:35 »
Esim. täältä löytyy yksi pikkuvihko, jota saa vapaasti kopioida ja levittää (kts sivu 22) http://www.kristitynfoorumi.fi/oikeanerott.pdf.

Luin läpi ajatuksella, kiirehtimättä. Eräs parhaimmista -ehkä parhain- lyhyt kirjanen minkä olen lukenut netissä. Sopii sekä "vauva- että vaari-ikäisille" uskoville. 

Sellainen ajatus minulle lukiessani syntyi, että sen sanomaa ja sisältöä ei voi ymmärtää uskosta osaton ihminen. Vai voisiko se jollakin tavalla herätellä vielä pelastuksen ulkopuolellakin olevia ihmissieluja?

Poissa rupattelija

  • Viestejä: 675
  • Rakkaudesta totuuteen - omaksi pelastukseksi.
Vs: Raamatun mukainen lahko
« Vastaus #63 : 16.09.19 - klo:06:35 »

Luin läpi ajatuksella, kiirehtimättä. Eräs parhaimmista -ehkä parhain- lyhyt kirjanen minkä olen lukenut netissä. Sopii sekä "vauva- että vaari-ikäisille" uskoville. 

Sellainen ajatus minulle lukiessani syntyi, että sen sanomaa ja sisältöä ei voi ymmärtää uskosta osaton ihminen. Vai voisiko se jollakin tavalla herätellä vielä pelastuksen ulkopuolellakin olevia ihmissieluja?Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne ihmiset, jotka uskovat Häneen. Evankeliumi on Jumalan voima, niin siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on; "Vanhurskas on elävä uskosta."

Jumala suuressa viisaudessa näki hyväksi saarnauttamnsa hullutuksen kautta pelastaa ihmisiä, jotka uskovat Häneen, sillä usko on Jumalan voima.

1Kor. 1:17 Sillä Kristus ei lähettänyt minua kastamaan, vaan evankeliumia julistamaan - ei puheen viisaudella, ettei Kristuksen risti menisi mitättömäksi.
18   Sillä sana rististä on hullutus niille, jotka kadotukseen joutuvat, mutta meille, jotka pelastumme, se on Jumalan voima.

21 Sillä kun, Jumalan viisaudesta, maailma ei oppinut viisauden avulla tuntemaan Jumalaa, niin Jumala näki hyväksi saarnauttamansa hullutuksen kautta pelastaa ne, jotka uskovat,

Room. 1:16 Sillä minä en häpeä evankeliumia; sillä se on Jumalan voima, itsekullekin uskovalle pelastukseksi, juutalaiselle ensin, sitten myös kreikkalaiselle.
17   Sillä siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon, niinkuin kirjoitettu on: "Vanhurskas on elävä uskosta."
Lyydian kohdalla se pelastava usko oli Jumalan teko ja lahja, kun joen rannalla Paavali puhui Jumalan Sanaa ja Lyydia oli kuulemassa sitä, niin sinä hetkellä Jumala avasi hänen sydämensä vastaanottamaan sen, mitä Paavali puhui ja Lyydia tuli elävään uskoon. Evankeliumi oli Jumalan voima hänessä.

Ap.t. 16:14 Ja eräs Lyydia niminen purppuranmyyjä Tyatiran kaupungista, jumalaapelkääväinen nainen, oli kuulemassa; ja Herra avasi hänen sydämensä ottamaan vaarin siitä, mitä Paavali puhui.
Niin sama asia pätee sadanpäällikköön Korneliukseen, joka oli hurskas ja jumalaa pelkääväinen. Jumalan lähettämä enkeli ilmaantui hänelle ja pyysi noutamaan Simsonin, eli Pietarin. Hän on puhuva Korneliukselle Jumalan Sanoja, joiden kautta pelastuu ja koko hänen perhekunta. Kristuksen Sanaa kuullessaan tai lukiessaan saa Jumalalta aikaansaaman uskon Pyhän Hengen voimavaikutuksesta ja tulee pelastavaan uskoon Kristuksen Sanan kautta.

Tämä todistaa, että Sanan kautta Jumala synnyttää ihmisessä pelastavaa uskoa Sanan kautta. Niin se oli Jumalan teko ja lahja hänessä ja hänen perheessä, ettei kukaan kerskaisi.

Ap.t. 11:14 hän on puhuva sinulle sanoja, joiden kautta sinä pelastut, ja koko sinun perhekuntasi.'

Room. 10:17 Usko tulee siis kuulemisesta, mutta kuuleminen Kristuksen sanan kautta.
1Kor. 2:5 ettei teidän uskonne perustuisi ihmisten viisauteen, vaan Jumalan voimaan.


Pelastava usko:

Jumala on suuressa viisaudessa säätänyt, että yksin uskon kautta pelastuu ja se on Jumalan teko ja lahja ihmisessä ja
hän on Jumalan armon sisäpuolella - ei itsensä kautta - se on Jumalan lahja - ei omien tekojen kautta, ettei kukaan kerskaisi (Ef. 2:8-9)

Se liittyy Jumalan säätämään pelastustyöhön. Että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen, se tarkoittaa, että ihminen ei omista ansioista pelastu, vaan uskon kautta ja siksi usko on Jumalan voima. Uskomalla saa ymmärryksen. Raamattu sanoo; että yksinkertaiset ymmärtävät sen, koska Sana avaa ymmärrystä.

Ps. 119:130 Kun sinun sanasi avautuvat, niin ne valaisevat ja antavat yksinkertaiselle ymmärrystä.


« Viimeksi muokattu: 16.09.19 - klo:06:58 kirjoittanut rupattelija »
Ef. 4:15 vaan noudatamme totuutta rakkaudessa ja kaikin tavoin kasvamme häneen, joka on pää, Kristus. RK - rakentuen Jumalan asumukseksi Hengessä. Rakkauteni Jeesusta kohtaan on se että pidän Hänen Sanoista kiinni. Jeesus on lihaan tullut Sana, täynnä armoa ja totuutta.

ℵ 1Joh. 5:20 ℵ ☺ †††

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5926
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Raamatun mukainen lahko
« Vastaus #64 : 16.09.19 - klo:10:26 »
Esim. täältä löytyy yksi pikkuvihko, jota saa vapaasti kopioida ja levittää (kts sivu 22) http://www.kristitynfoorumi.fi/oikeanerott.pdf.

Luin läpi ajatuksella, kiirehtimättä. Eräs parhaimmista -ehkä parhain- lyhyt kirjanen minkä olen lukenut netissä. Sopii sekä "vauva- että vaari-ikäisille" uskoville. 

Sellainen ajatus minulle lukiessani syntyi, että sen sanomaa ja sisältöä ei voi ymmärtää uskosta osaton ihminen. Vai voisiko se jollakin tavalla herätellä vielä pelastuksen ulkopuolellakin olevia ihmissieluja?

Olet varmaankin oikeassa siinä, että ko. kirjanen soveltuu paremmin sellaiselle, joka on jotenkin jo perillä hengellisistä asioista. Kuitenkin on paljon niitä, jotka haahuilevat sen ongelman kanssa, että on niin paljon kristillisyyden nimellä olevaa, joka vie kuitenkin pois ydinasioista. Sellaisille tuo kirjanen on tarkoitettu.

Kristityn foorumin sivustolla on neljä pikku kirjaa, jotka sopivat hyvin myös uskosta osattomalle. Tarkoitus on ollut se, että kirjaset ovat tulostettavissa kotikoneilla A4 arkeiksi ja niitä voi vapaasti jakaa eteenpäin. Kirjasten nimet ovat: Muuttaako usko ihmisen? Padassa on kuolema, Sen tien vaeltaja ja Kristityn ilo.

Kirjasten taustasta on sen verran tietoa, että alunperin niiden sisältö koostuu alustuksista, jotka on pidetty eräässä veljespiirissä, ja alustusten pituudeksi oli määritelty n. 20-30 minuuttia. Siitä syntyi ajatus, että niistä voisi tehdä niin pieniä kirjasia, jotka olisi yhdeltä istumalta luettavissa.

Jos jollakin on sanottavaa, niin em. ideaa voi soveltaa kuka tahansa, ja nykytekniikalla se on mahdollista ilman mitään kirjapainoja.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell