Kirjoittaja Aihe: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.  (Luettu 137394 kertaa)

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 3877
 • Matkalla
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1440 : 10.04.18 - klo:18:15 »
Natanael: Älä puhu taas tuollaista soopaa.
Erinäiset kirkot voivat väittää kaikenlaista typerää, mutta heidän tarkoituksena onkin joko saada jäseniä tai vaihtoehtosesti pitää epämieluisat ihmiset poissa silmistä.

Seuraavasta tuollaisesta typerästä kasteväittämästä muussa kuin kasteketjussa saat viikon bannin.

Menikö perille?

Murr...Kylläpä sinä hermostuit, aika turhasta. Kaste on pyhä sakramentti kaikissa kristillisissä kirkoissa, mikä todistaa sen merkityksestä. Lutherkin säilytti sen, vaikka hylkäsi monia katolisen kirkon sakramenteista.

Oletko unohtanut kasteen suuren merkityksen? Kastehan on syntyminen uuteen elämään Kristuksessa, Herran tahdosta se on pelastukseen välttämätön ja poistaa perisynnin - siis sen Aatamin ja Eevan aikoinaan tekemän - vaikutukset. Sitä ei saisi aliarvioida!

Kastamattomina kuolleiden lasten kohtalosta emme tiedä. Tuntuisi kohtuuttomalta, että nämä raukat joutuisivat kadotuksen liekkeihin, mutta perisynnin alaisia he kuitenkin ovat, ja jos kaste ei siitä vapauta, niin miten heidän käy?


Tällä foorumilla on sääntö, että kastekeskusteluja ei levitetä joka puolelle foorumia.

Viikon bannisi aikana voit miettiä mistä haluat keskustella.

On aivan lapsellista touhua, joka viestiin laittaa monta asiaa. Ja sitten taas seuraavaan taas monta uutta niin, että keskustelut leviää käsiin.

Mielestäni on aivan älytöntä kierrättää jo vastattuja aiheita uudelleen sivulauseessa esille. Etenkin, kun aiempaan vastaukseen ei ole aina edes tullut yhtään kommenttia. Aivan kuin niitä ei olisi edes luettu.

Paikalla evlutkristitty

 • Viestejä: 509
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1441 : 10.04.18 - klo:23:12 »
Eikö ihminen itse tunnista olevansa tietämätön edes kristinuskon perustotuuksista?

Eihän meidän Herramme Jeesuksen asettama Kaste ole mikään juupas/eipäs juttu. Ellei puolestaan usko mitä Raamattu sanoo, niin silloinhan henkilöllä ei ole tälle keskustelupalstalle mitään tuotavaa.

Raamattuhan kertoo tapahtumista, joilla on satoja, ja usein jopa useita tuhansia silminnäkijöitä. Ei Raamattu ole jokin keksitty satukirja. Vähän huvittaa tuo kaikenlaisen "tieteen ja tutkimuksen" sato, jolla pyritään ainoastaan terkemään tuon ajan satojen ja tuhansien silminnäkijöiden toditukset tyhjiksi, - 2000 vuotta jälkeenpäin.  ;)  Tarinankertojat keksivät jatkuvasti uusia tarinoita viedäkseen ihmisiltä faktat ja totuuden. Esimerkiksi Jerusalemin pääsiäisjuhlista jolloin Jeesus surmattiin, tiedetään että niille osallistui noin 2,3 miljoonasta 2,7 miljoonaan juutalaista. Eli todistajien joukko tuollekin tapahtumalle on aivan valtava.

On selvää kuka kaiken valheen takana on. Mutta joitakin uskossaan horjuvia ja epävarmoja voidaan tällaisten valheiden avulla eksyttää.

Paikalla evlutkristitty

 • Viestejä: 509
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1442 : 10.04.18 - klo:23:17 »
Kuten Raamattua tuntevat tietävä, niin Raamattu ei pyri mitenkään todistelemaan siihen koottujen kirjoitusten (66 kpl) aitoutta, eikä ketään koiteta pakottaa uskomaan sellaisiin asioihin, joihin he eivät syystä taikka toisesta halua uskoa.

Paikalla evlutkristitty

 • Viestejä: 509
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1443 : 10.04.18 - klo:23:20 »
Sen sijaan kaikilla valehtelijoilla on suunnaton himo ja halu tehdä Jumalan sana tyhjäksi, keinoja kaihtamatta. Tästä tunnistaa valheen ja totuuden. Totuutta ei tarvitse vakuutella, eikä totuuteen ole kenenkään pakko uskoa.

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 3877
 • Matkalla
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1444 : 15.04.18 - klo:12:58 »

http://www.apokryfikirjat.com/matthew.pdf

Sen tähden, menkää, opettakaa kaikki kansat, ja kastakaa heidät isän nimessä, ja pojan ja pyhyyden hengen.


Suomentajan kommentti:

Loppu ”ja kastakaa...” puuttuu kokonaan suuresta osasta käsikirjoituksia, muissakin kuin arameassa, mutta koska se on tässä ja Codex Khabouris, en ota itselleni valtuuksia muutella tekstiä. Eusebiuksen
mukaan jakeen loppu ”kastakaa heidät minun nimeeni”.

Poissa Tosikko

 • Viestejä: 542
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1445 : 30.04.18 - klo:20:35 »
Kastemielipiteesi voi johtaa bannaukseen :D

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 3877
 • Matkalla
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1446 : 30.04.18 - klo:21:35 »
Tähän ketjuun mahtuu vielä lisääkin mielipiteitä.

Poissa Jopo

 • Viestejä: 345
Vs: Raamatun mukainen ja oikea vesikaste.
« Vastaus #1447 : 14.05.18 - klo:20:07 »
Se, että onko Jeesus liittänyt vedellä kastamisen evankeliumin julistamisen yhteyteen ei ole mitään epäselvyyttä. Todistukset siitä löytyy vastaansanomattomasti apostolien teoista. Kohtia on lukuisia. Kuten myös Paavalin kirjeistä. Pidän mahdottomana ajatusta, että Pietari ja Paavali olisivat sellaisen itse keksineet. Ja sitä niin tärkeänä pitäneet. He olivat Jeesuksen valtuuttamia apostoleja ja toimivat Herransa heille antamin valtuuksin ja ohjein.

Pietari antaa  piston sydämeensä saaneille, pelastuksesta kyseleville, yleisen kaikkia koskevan ohjeen tehdä parannus ja ottaa kaste Jeesuksen nimeen. Liittäen siihen lupauksen syntien anteeksisaamisesta ja Pyhän Hengen lahjasta. Ja vakuutti lupauksen koskevan kaikkia "ketkä ikinä Jumala kutsuu".

Kun Paavali tapasi 'opetuslapsia' jotka eivät tienneet Pyhästä Hengestä (tai siitä, että onko Pyhä Henki jo tullut), Paavali kehoittaa ensimmäiseksi ottamaan kasteen Jeesuksen nimeen.

Kasteen tarkoituksesta ja merkityksestä voidaan aina keskustella. Myöskään siitä, miten meneteltiin kasteen suhteen seurakuntalaisten syntyneitten lasten kohdalla, ei UT:ssa ole käsittääkseni yhtään suoraa mainintaa. Ei suuntaan tai toiseen. Jos olisi, ei lasten kastamisesta tarvitsisi edes kiistellä. Mutta mielestäni ei kannattaisi sentään alkaa selvää asiaa itse vedellä kastamisesta kiistämään tai kyseenalaistamaan. Siinä ei todellakaan olla yhden kohdan, eikä eri käsikirjoitusten tai käännösvaihtoehtojen varassa. Niin heikoilla perusteilla ei sentään olla.
"Ääretön meri armoa on Kristuksessa, en luule voivani koskaan käsittää sitä. On myös ääretön määrä syntiä sydämessäni. En usko koskaan täydellisesti voivani käsittää sitä"(Antti Achrenius)