Kirjoittaja Aihe: Israelin rooli Jumalan pelastussuunnitelmassa kristillisen kirkon rinnalla  (Luettu 19335 kertaa)

Poissa Pökkelö

  • Viestejä: 670
Jeesus palaa Öljymäelle Raamatun mukaan kirjaimellisesti tullessaan takaisin kaikille näkyvällä tavalla.

Raamattu kertoo myös Taivaasta laskeutuvasta uudesta Jerusalemista.
Ei siis vanhan maallisen uudistamisesta. Meille se on järjellä ymmärtäen mahdotonta; mutta maailman kaikkeuden Herralle ja kaiken luojalle tuskin kovin vaikea rasti. :)

Poissa TJ

  • Viestejä: 172
Jeesus palaa Öljymäelle Raamatun mukaan kirjaimellisesti tullessaan takaisin kaikille näkyvällä tavalla.

Raamattu kertoo myös Taivaasta laskeutuvasta uudesta Jerusalemista.
Ei siis vanhan maallisen uudistamisesta. Meille se on järjellä ymmärtäen mahdotonta; mutta maailman kaikkeuden Herralle ja kaiken luojalle tuskin kovin vaikea rasti. :)
Kristuksen toisessa tulemuksessa eli paruusiassa Hän tuomitsee tuomiopäivänä viimeisellä tuomiolla elävät ja kuolleet. Samalla Hän lopettaa nykyisen maailmanjärjestyksen, jota leimaa ihmisen syntiinlankeemus. Paruusiaan liittyy myös yleinen ylösnousemus (Fil.3:21;Matt.12:41;1.Kor. 15:51-52;1.Tess.4:16-17;Hebr.9:27).

Poissa Taisto

  • Viestejä: 1692
Samaan tapaan ajateltiin ennen Israelin valtion perustamista, että ennustukset siitä ovat vertauskuvallisia. Mutta eivätpä olleet kovin vertauskuvallisia vuonnna -48.

En usko, että vuoden 1948 tapahtumat ovat Raamatussa.
Israelin itsenäistyminen oli poliittinen hanke.

Raamattu lupaa, että jos Israel kääntyy, heidät palautetaan takaisin omaan maahansa.
En ole kuullut sellaisesta, että juutalaiset olisivat kääntyneet Jumalan puoleen.
Jos niin olisi joskus tapahtunut, tänä päivänä heidät pitäisi kuitenkin karkottaa pois Israelista.
Esim. 3. Moos. 26


Kannattaa muistaa, että ortodoksijuutalaiset eivät hyväksy Israelin valtiota lainkaan.
Nämä asiat ovat kesän mittaan pyörineet takaraivossani, jatkan vähän tätä keskustelua.

Ensinnäkin, jos jokin päätös on poliittinen, niin eihän se sitä tarkoita ettei Jumala olisi voinut järjestää asioiden kulkua sillä tavalla.

Toiseksi, vanha liittohan on päättynyt, ja mielestäni viittaamasi 3. Moos 26 ei ole enää voimassa. Siis asiat eivät enää mene niin, että Jumala siunaisi kansaansa jos he noudattavat
lakia, ja toisi heidät sillä perusteella omaan maahansa takaisin. Vaan ehkäpä Jumala on järjestänyt asiat nyt lopulta niin, että hänen kansansa tulee omaan maahansa koeteltavaksi, ahjoon jossa kulta puhdistetaan, ja lopulta pieni jäännös uskoo Jeesukseen ja pelastuu. Osa kansasta ehkä uskoo että he ovat päässeet omaan maahansa siksi että Jumala siunaa heitä ja he ottavat takaisin oman maansa kokonaan, Jumalan tahdosta, ennemmin tai myöhemmin. Eivätkä ymmärrä sokeudessaan, mitä tuleman pitää.

Onko tällainen asioiden kulku mielelstäsi väärin ajateltu? Jos on niin kuulen mielelläni perusteluja. En väitä olevani ehdottomasti oikeassa, mutta näitä ajatuksia olen hautonut mielessäni.

Poissa Natanael

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 4332
  • Matkalla
Eikös tuollainen näkemys sisällä ajatuksen siitä, että kirous olisi poistunut, mutta lupaus ja siunaus olisi jätetty jäljelle Vanhasta liitosta?


Ja mikä oli lupaus?


"Silloin Herra ilmestyi Abramille ja sanoi: "Sinun jälkeläisillesi minä annan tämän maan"."


Abramin jälkeläisiä olivat myös Haagarin ja Keturan lapset.Jos lupaukset supistetaan koskemaan vain Iisakin jälkeläisiä, miten monta kertaa Jumalan täyttää lupauksensa?


Joos. 21:45
   
Ei jäänyt täyttämättä ainoakaan kaikista niistä lupauksista, jotka Herra oli antanut Israelin heimolle, vaan kaikki toteutui.


Joos. 23:14
   
Katso, minä menen nyt kaiken maailman tietä. Koko sydämenne ja koko sielunne tietäköön, ettei ainoakaan kaikista niistä teitä koskevista lupauksista, jotka Herra, teidän Jumalanne, on antanut, ole jäänyt täyttämättä; kaikki ovat toteutuneet teille, ei ainoakaan niistä ole jäänyt täyttämättä.


1. Kun. 8:56
   
"Kiitetty olkoon Herra, joka on antanut levon kansallensa Israelille, aivan niinkuin hän on puhunut. Ei ole jäänyt täyttämättä ainoakaan kaikista lupauksista, jotka Herra on antanut palvelijansa Mooseksen kautta.