Kirjoittaja Aihe: Ihmeet  (Luettu 2863 kertaa)

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 896
  • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Ihmeet
« Vastaus #30 : 27.07.20 - klo:05:47 »
Tavallisimmin ihmeparantumiskertomukset koskevat kait päänsärkyjä tai selkäkipuja, mutta sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät ja kuolleet heräävät ainoastaan jossain hyvin kaukana lähetyskentillä, esim. Afrikassa.

Vaikka valtaosa parantumisista on hetken tunnekuohua (ja siten haihtuvaa tai peräti pelkkiä valheita) niin on myös aitoa parantumista. Itse paranin perinnöllisestä sydänviasta 6.5.1988. Sairaus oli todettu sekä Lohjan Sairaalassa että Meilahden sairaalassa. Parantuminen todettiin 1991 Helsingin Marian sairaalassa tehdyissä vajaa 3 päivää kestäneissä tutkimuksissa.

Isäni irrotettiin Meilahden tehohoidon (osasto 20) laitteista 1986, koska lääkärien mukaan hänen sisäelimensä (haima, maksa ja munuaiset) olivat olleet 3 viikkoa yleisen verenmyrkytyksen seurauksena toimintakyvyttömät ja isä oli syvässä koomassa. Neljä päivää myöhemmin isäni yllättäen heräsi koomasta. Kaikki elämää ylläpitävät laitteet oli siis kytketty pois. Isäni eli tämän jälkeen hieman yli vuoden ja kykeni mm. luomaan omakotitalon katolta lumet talvella ja istuttamaan äitini kanssa perunat maahan keväällä. Myös menettämänsä puhe- ja lukukyky palasivat, mutta siihen kului 2-3 kuukautta.

Edellä mainituista parantumisista on tallella epikriisit, mutta ei lääkärit kumpaakaan pitäneet ihmeparantumisena. Toki professori Mattila (isän sydänleikkauksen suorittanut lääkäri) totesi, että toisinaan tapahtuu parantumisia, joita ei kyetä lääketieteen keinoin vielä selittämään.

Tuttavani Jaana Toivonen oli sokea. Avustin häntä mm. Kiponniemen leirikeskuksessa 1980-luvulla. Hän lauloi mm. Konnakuorossa (ollessaan muistaakseni vielä sokea). Laitan alle yhden hänen laulamansa kappaleen 4.7.1992. Tapasin Jaanan 1993 Oromyllyllä ja hän oli parantunut, mm. ajanut ajokortin. Jaana kuoli aivoverenvuotoon 2000-luvun alussa.

Kyllä parantumisia tapahtuu, mutta ei niistä parantuneet tavallisesti suurta ääntä pidä. Kyllähän jokainen aidosti parantunut tietää sen tosiasian, että joka aamu herätessään on päivän lähempänä kuolemaa josta herätään vasta ylösnousemuspäivänä.

Tässä Jaana ja Savea mä vain olin Herra pöydälläsi.

https://www.youtube.com/watch?v=3EIRiCS1wTI&list=PL84TIWdXtiAThRrQEF74hnA90aILyvmgN&index=4&t=0s

[Jos joku Jaanan omainen tai ystävä haluaa niin poistan Jaanaa käsittelevän kohdan tai moderaattori tekee sen.]

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #31 : 27.07.20 - klo:11:30 »
Tavallisimmin ihmeparantumiskertomukset koskevat kait päänsärkyjä tai selkäkipuja, mutta sokeat saavat näkönsä, rammat kävelevät ja kuolleet heräävät ainoastaan jossain hyvin kaukana lähetyskentillä, esim. Afrikassa.
Kyllä parantumisia tapahtuu, mutta ei niistä parantuneet tavallisesti suurta ääntä pidä. Kyllähän jokainen aidosti parantunut tietää sen tosiasian, että joka aamu herätessään on päivän lähempänä kuolemaa josta herätään vasta ylösnousemuspäivänä.
Kokemuksen aidosti parantumisesta voivat saada aikaan useat syyt. Lääketieteessä tunnetaan myös kasvainten äkillinen katoaminen. Lääkärit käyttävät tällaisesta termiä spontaani regressio eli itsestään häviäminen. Paraneminen voi olla myös täysin riippumatonta hoidosta. Se, että sairaat parantuvat ilman lääketieteen apua pidetään ihmeenä. Vaikka lääketiede ei löydä parantumiseen syytä, niin kysymyksessä ei ole ihme.

https://yle.fi/aihe/artikkeli/2007/01/01/kasvain-havinnyt-itsestaan

Poissa Soltero

 • Viestejä: 2267
Vs: Ihmeet
« Vastaus #32 : 27.07.20 - klo:13:31 »
Ihme tarkoittaa outoa tapahtumaa, jolle ei löydy järkeen perustuvaa
selitystä.
Kun uskova vapautuu jostakin hankalasta tilanteesta, paranee sairaudesta tms.
hän kiittää Jumalaa ihmeellisestä avusta.
Uskossa eli Pyhän Hengen ohjauksessa oleminen on sinänsä ihme,
koska Herran toiminta ihmisen elämässä perustuu ihmeellisiin eli
käsittämättömiin voimiin ja ilmiöihin.

Useimmat sairauksista ja vammoista paranemiset tapahtuvat nykypäivänä
järjen ja tiedon kautta, siis esim. lääkärien avulla.
Mutta siinäkin toimii ihmeellinen Jumala, koska mitään ei tapahdu Hänen
sallimattaan.
Joskus ihminen saa avun johonkin ongelmaansa yhtäkkiä, esim. esirukouksen
kautta.
Sellaista sanotaan ihmeeksi, vaikka siinä ei ole mitään eroa verrattuna esim. leikkauksella ja lääkkeillä paranemiseen.
Jumala käyttää omaa voimaansa ja valtaansa usein ihmisten,
mm. esirukoilijoiden tai lääkärien välityksellä.
Se että uudestisyntynyt oivaltaa tämän, perustuu uskon ihmeeseen.

Poissa Anton

 • Viestejä: 276
Vs: Ihmeet
« Vastaus #33 : 28.07.20 - klo:00:01 »
Vaikka lääketiede ei löydä parantumiseen syytä, niin kysymyksessä ei ole ihme.

Tuollaisella määrittelyllä ihmeitä ei ole olemassakaan. Kätevää toki määritellä sana uusiksi omien premissien kautta, mutta kannattaa miettiä onko silloin mitään arvoa sillä, että uudelleen määritellyn sanan käyttö sattuu vahvistamaan juuri ne omat premissit.

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #34 : 28.07.20 - klo:11:03 »
Vaikka lääketiede ei löydä parantumiseen syytä, niin kysymyksessä ei ole ihme.

Tuollaisella määrittelyllä ihmeitä ei ole olemassakaan. Kätevää toki määritellä sana uusiksi omien premissien kautta, mutta kannattaa miettiä onko silloin mitään arvoa sillä, että uudelleen määritellyn sanan käyttö sattuu vahvistamaan juuri ne omat premissit.
Todisteita ihmeparantumisista ei ole löydetty.

"Usko parantaa ja lumehoito auttaa. Kauan on tiedetty, että lumehoito – kalkkitabletti tai valetoimenpide – voi lievittää ja joskus jopa parantaa potilaan oireet. " Professori, sisätautien erikoislääkäri Jussi Huttunen.

https://www.terveyskirjasto.fi/kotisivut/tk.koti?p_artikkeli=kol00120&p_listatyyppi=kol

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 2688
Vs: Ihmeet
« Vastaus #35 : 28.07.20 - klo:18:03 »
Tuota eihän ihme olisi enää ihme jos voitaisiin selittää. Ja missä menee ihmeen ja ei-ihmeen raja inhimilliseltä kannalta katsottuna. Oliko se vain sattuma vai ihme, että isäni oli jo jätetty kuolemaan sairaalassa 73 vuotiaana hyvin pahan sydänkohtauksen takia. Hänelle ei yksinkertaisesti tehty mitään vaikka oli kuoleman kielissä, ja sitten SATTUMALTA kirurgi, joka oli leikannut isän sydämen 10 vuotta aiemmin oli SATTUNUT jossain näkemään iskän sen hetkiset paperit ja oli päättänyt itsekkeen yksityispotilaana leikata isän ja pelasti isän hengen sinä iltana. Isä sai 10 vuotta lisäaikaa.

Joitakin kuukausia sitä ennen täällä USAssa suomalainen uskova pari, joka oli ollut vanhempiemme vuokralaisena Töölössä, oli nähnyt isästä unen, tai siis vaimo oli nähnyt sen unen. Siinä isä oli kuolemaisillaan ja heille tuli kova hengellinen huoli rukoilla isän puoles
Ja kun kuulin että iskä oli tosi pahana, tuli sellainen kuoleman tunnen ympärilleni ja ajattelin että nyt se on menoa.
Sitten Herra muistutti minulle että hei onhan vieläkin rukous mahdollista.
Tuli sellainen olo että TÄH?? ::)

Sitten ajattelin että joo tosiaan, varmaan ihan hyvä tilanne rukoilla Herraa. Rukoillessani sitten koin että mulle sanottiin, että eiks Raamattu neuvo ylistämään Herra joka tilanteessa. Ajattelin että totta sekin ja aloin kiittää Herraa hänen hyvyydestään.

Sitten tuli hyvin voimakas siis täysin sisäinen, subjektiivinen kokemus: ikäänkuin taivaasta tuli jotenkin sydämeeni tai johonkin ikäänkuin hyvin voimakkaasti ikäänkuin tulipallo. Tosi vaikea kuvata, mutta olin täysin ällistynyt ja jotenkin vain tiedostin, että Herra näytti jotain........ehkä voimaansa??

Ihmeissäni sitten jatkoin päivääni ja tiedostin että sain hyvin lujan uskon että kaikki on Herran hallussa. En tiennyt mitä se tarkoittaa mutta se kuoleman kalman tunnen todella oli pois ja usko sen tilalla.

Mutta päiviä vieri ja isä oli sama ja meni vaan heikommaksi. Ostin jopa itselleni mustan hameen kun sattui sopiva kohdalla kirpparilla.
Olin sitten eräänä aamupäivänä lukemassa Raamattua ja rukoilemassa ja nousin siitä muihin askareisiin, ja silloin sain ikäänkuin tosi vahvan vakuutuksen että NYT ISÄN ASIAT OVAT PAREMMASSA JAMASSA. En tiennyt mitä, ajattelin ehkä hän nyt kuoli ja on taivaassa tai sitten kai jotain muuta.

Soitin äidille Suomeen ja kerroin että mulla on sellainen varmuus on asiat on hyvin. Ja samalla äiskä kertoi että kuin ihmeen kautta kirurgi joka oli leikannut isän aiemmin, oli sattunut näkemään jossain iskän paperit ja oli itse päättänyt leikata isän yksityisesti Mehiläisen sairaalan kautta, kuten aikaisemminkin.

Iskä parani.
Kun hän sitten kiitteli lääkäriä hyvästä ammattitaidosta, lääkäri oli sanonut:
"Arska älä mua kiitä, olit niin pahassa jamassa että ei siinä enää mun kyvyilla yksin oltais pärjätty. Jostain ylhäältä kai tuli se apu."


Paikalla Paulus

 • Viestejä: 5882
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Ihmeet
« Vastaus #36 : 28.07.20 - klo:18:26 »
Itse näen ja koen ihmeitä lähes joka päivä, ainakin näin kesäiseen aikaan. Niin, ja paranin kivulloisesta vatsavaivasta tänään. Sitäkin pidän ihmeenä, toki tiedostan sen, että joku kokee jonkin asian ihmeenä, toinen ei näe ihmeitä juuri missään.

Minulla oli vatsa kipeänä pari päivää ja viime yönä se äityi niin, että en meinannut unta saada. Tuli siinä mieleen vanha konsti, joka on ennen auttanut. Otin tavallista ruokasoodaa reilun lusikallisen ja liuotin sen lämpimään veteen. Oli aika pahan makuista, join kuitenkin, mutta meni muutama tunti ja kipu oli pois.

Samaa konstia olen joskus vuosia sitten käyttänyt hyvällä menestyksellä.

Aloin etsiä netistä kokemuksia ruokasoodasta ja niitä tosiaan löytyi. Tässäkin on yksi: https://askelterveyteen.com/ruokasooda-laakeyhtioiden-pahin-vihollinen/
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 2688
Vs: Ihmeet
« Vastaus #37 : 28.07.20 - klo:19:46 »
Joo sooda auttaa hyvin happojen neutralisoimisessa.

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #38 : 28.07.20 - klo:21:34 »
Tuota eihän ihme olisi enää ihme jos voitaisiin selittää. Ja missä menee ihmeen ja ei-ihmeen raja inhimilliseltä kannalta katsottuna. Oliko se vain sattuma vai ihme, että isäni oli jo jätetty kuolemaan sairaalassa 73 vuotiaana hyvin pahan sydänkohtauksen takia. Hänelle ei yksinkertaisesti tehty mitään vaikka oli kuoleman kielissä, ja sitten SATTUMALTA kirurgi, joka oli leikannut isän sydämen 10 vuotta aiemmin oli SATTUNUT jossain näkemään iskän sen hetkiset paperit ja oli päättänyt itsekkeen yksityispotilaana leikata isän ja pelasti isän hengen sinä iltana. Isä sai 10 vuotta lisäaikaa.

Joitakin kuukausia sitä ennen täällä USAssa suomalainen uskova pari, joka oli ollut vanhempiemme vuokralaisena Töölössä, oli nähnyt isästä unen, tai siis vaimo oli nähnyt sen unen. Siinä isä oli kuolemaisillaan ja heille tuli kova hengellinen huoli rukoilla isän puoles
Ja kun kuulin että iskä oli tosi pahana, tuli sellainen kuoleman tunnen ympärilleni ja ajattelin että nyt se on menoa.
Sitten Herra muistutti minulle että hei onhan vieläkin rukous mahdollista.
Tuli sellainen olo että TÄH?? ::)

Sitten ajattelin että joo tosiaan, varmaan ihan hyvä tilanne rukoilla Herraa. Rukoillessani sitten koin että mulle sanottiin, että eiks Raamattu neuvo ylistämään Herra joka tilanteessa. Ajattelin että totta sekin ja aloin kiittää Herraa hänen hyvyydestään.

Sitten tuli hyvin voimakas siis täysin sisäinen, subjektiivinen kokemus: ikäänkuin taivaasta tuli jotenkin sydämeeni tai johonkin ikäänkuin hyvin voimakkaasti ikäänkuin tulipallo. Tosi vaikea kuvata, mutta olin täysin ällistynyt ja jotenkin vain tiedostin, että Herra näytti jotain........ehkä voimaansa??

Ihmeissäni sitten jatkoin päivääni ja tiedostin että sain hyvin lujan uskon että kaikki on Herran hallussa. En tiennyt mitä se tarkoittaa mutta se kuoleman kalman tunnen todella oli pois ja usko sen tilalla.

Mutta päiviä vieri ja isä oli sama ja meni vaan heikommaksi. Ostin jopa itselleni mustan hameen kun sattui sopiva kohdalla kirpparilla.
Olin sitten eräänä aamupäivänä lukemassa Raamattua ja rukoilemassa ja nousin siitä muihin askareisiin, ja silloin sain ikäänkuin tosi vahvan vakuutuksen että NYT ISÄN ASIAT OVAT PAREMMASSA JAMASSA. En tiennyt mitä, ajattelin ehkä hän nyt kuoli ja on taivaassa tai sitten kai jotain muuta.

Soitin äidille Suomeen ja kerroin että mulla on sellainen varmuus on asiat on hyvin. Ja samalla äiskä kertoi että kuin ihmeen kautta kirurgi joka oli leikannut isän aiemmin, oli sattunut näkemään jossain iskän paperit ja oli itse päättänyt leikata isän yksityisesti Mehiläisen sairaalan kautta, kuten aikaisemminkin.

Iskä parani.
Kun hän sitten kiitteli lääkäriä hyvästä ammattitaidosta, lääkäri oli sanonut:
"Arska älä mua kiitä, olit niin pahassa jamassa että ei siinä enää mun kyvyilla yksin oltais pärjätty. Jostain ylhäältä kai tuli se apu."
Uni ja subjektiiviset kokemukset ovat siis evidensseja ihmeparantumisesta?

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #39 : 28.07.20 - klo:21:57 »
Joo sooda auttaa hyvin happojen neutralisoimisessa.
Happojen neutralisointi ruokasoodalla ei ole parantumisihme.

Närästykseen ruokasoodaa? Läheskään kaikille tätä keinoa ei suositella.

Ruokasooda voi tuoda hetkellisen ja halvan helpotuksen närästykseen. Kaikille ruokasooda ei kuitenkaan sovi.
Veteen sekoitettuna ruokasooda voi auttaa satunnaisessa närästelyssä.

Närästyksen aiheuttaja voi olla refluksitauti.

Esimerkiksi sydänpotilaille ja korkeasta verenpaineesta kärsiville ruokasoodaa ei suositella.

Närästys on poltteleva tunne rintalastan takana, jonka yhteydessä nieluun nousee hapanta mahanestettä.

Kansanviisauden mukaan närästystä helpottaa troppi, jossa on vettä ja ruokasoodaa.

Nykytieteenkin mukaan ruokasooda voi auttaa närästyksen hillitsemisessä.

Ruokasooda on emäksistä, mahaneste taas hapanta, joten ruokasooda voi neutraloida suuhun pyrkiviä vatsahappoja, jolloin oireet helpottavat.

Sopiva suhde on vajaa teelusikallinen ruokasoodaa lasilliseen vettä.

Tällaisen sekoituksen voi Medical News Todayn artikkelin mukaan nauttia päivässä muutaman kerran, parin tunnin välein, jos närästys vaivaa vain silloin tällöin.

Ei suositella verenpainepotilaille.

Ruokasoodaveden juomisesta ei kannata ottaa joka päivä toistuvaa tapaa.

Jos närästys vaivaa usein, on otettava yhteyttä lääkäriin.

Satunnaisenakin närästyksen helpottajana ruokasooda voi aiheuttaa myös ilmavaivoja, turvotusta, pahaa oloa ja vatsakipuja. Ruokasoodassa on runsaasti suolaa, joten se voi lisätä janon tunnetta.

Ruokasoodaveden juomista ei suositella henkilöille, joilla on sydänsairaus, jokin maksasairaus tai korkea verenpaine.

Myös raskaana olevien kannattaa välttää ruokasoodaveden juomista.

Jos hoidat ruokasoodan avulla närästystäsi ja sinulla on säännöllinen lääkitys, kerro tästä myös lääkärillesi. Ruokasoodalla voi olla vaikutusta tiettyjen lääkkeiden vaikutukseen.

Ruokavaliolla vaikutusta
Usein närästystä ilmenee runsaan syömisen jälkeen.

Myös esimerkiksi alkoholi ja happamat mehut tai kahvi voivat aiheuttaa närästystä.

Närästys on Terveyskirjaston artikkelin mukaan hyvin yleistä. Enemmän kuin joka kymmenes kokee sitä viikoittain.

Jos mahanestettä nousee ruokatorveen kerran viikossa tai kohtalaisia tai lieviä oireita on kahdesti viikossa, niiden aiheuttaja on refluksitauti.

Närästystä voidaan lievittää kotikonstein.

Närästystä aiheuttavia ruokia kannattaa välttää. Vältettäviä ruokia voivat olla erityisesti sitrushedelmät, kahvi, sipulit, hyvin rasvaiset ruuat, alkoholi ja suklaa.

Suuria aterioita ei kannata syödä iltamyöhällä.

Ohimenevää närästystä voidaan hoitaa myös itsehoitolääkkeillä.

https://www.iltalehti.fi/terveys/a/201701022200048245

https://www.medicalnewstoday.com/articles/314932

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #40 : 29.07.20 - klo:15:30 »
Tuota eihän ihme olisi enää ihme jos voitaisiin selittää. Ja missä menee ihmeen ja ei-ihmeen raja inhimilliseltä kannalta katsottuna.
Teologian tohtorin, yliopistopastorin ja rovastin Ari Savuojan väitöskirjan "Mikä on ihme ja mitä ihmeistä voidaan tietää?" mukaan "Ihmeeksi kutsutaan tavallisesta poikkeavaa ilmiötä, jonka aiheuttajana pidetään jumalallista hahmoa."

https://core.ac.uk/download/pdf/14917059.pdf

Kaikissa uskonnoissa uskotaan ihmeisiin, niin myös kristinuskossa. Katolisessa ja Ortodoksikirkossa uskotaan pyhimysten tekevän parantamisihmeitä, ortodoksit uskovat myös parantaviin ikoneihin. Protestanttisissa kirkoissa reformoidut uskovat siunattuihin ja parantaviin rukousliinoihin.

https://www.duodecimlehti.fi/duo99943

https://valamo.fi/luostari/kirkot/ikonit

http://tapsa.ilmainen.net/freivolk/rukousliina.htm


Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4335
 • Matkalla
Vs: Ihmeet
« Vastaus #41 : 29.07.20 - klo:21:32 »
Jotenkin tämä viestittely on näyttänyt jo kauan tutulta aivan kuin HB.

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 2688
Vs: Ihmeet
« Vastaus #42 : 29.07.20 - klo:22:05 »
Voi jukra, ihanks totta. Sehän olisi hauska.

Poissa TJ

 • Viestejä: 178
Vs: Ihmeet
« Vastaus #43 : 30.07.20 - klo:11:48 »
Pyhän Hengen vaikuttamat parantumiset ja muut ihmisen älyn ylittävät tapahtumat  ovat aivan Raamatun mukaisia.

"Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.

Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta."
(Mark. 16: 17-20)

Joissain tapauksissa Herra siis vahvistaa sanansa ihmeiden avulla.
Yhdysvaltain syrjäseuduilla on yhä seurakuntia, joissa käsitellään myrkkykäärmeitä ja juodaan lipeää perustaen uskonsa Markuksen evankeliumin säkeiden kirjaimellisen tulkintaan. Saarnaajia kuolee puremiin jatkuvasti, kuten helluntaiseurakuntaan kuulunut käärmesaarnaaja Jamie Coots. Appalakkien vuoristossa on yhä kristillisiä seurakuntia, joiden jumalanpalvelusmenoihin kuuluu myrkkykäärmeiden käsittely, myrkyn juominen ja itsensä tuleen sytyttäminen.

https://www.youtube.com/watch?v=bkMHVQL6h0s

https://www.youtube.com/watch?v=t-LiD2lQnuE

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaarmesaarnaaja-kieltaytyi-hoidosta-kuoli-kaarmeenpuremaan/2810746#gs.c2wgud

https://peda.net/kotka/perusopetus/helil%C3%A4n-koulu/oppiaineet2/ue/ue-9-luokka/materiaalit/5rt/k:file/download/bea836d35e27405da84c53154501a552d5fd0f85/K%C3%A4%C3%A4rmeseurakunta.pdf« Viimeksi muokattu: 30.07.20 - klo:11:54 kirjoittanut TJ »

Poissa Soltero

 • Viestejä: 2267
Vs: Ihmeet
« Vastaus #44 : 30.07.20 - klo:13:15 »
Pyhän Hengen vaikuttamat parantumiset ja muut ihmisen älyn ylittävät tapahtumat  ovat aivan Raamatun mukaisia.

"Ja nämä merkit seuraavat niitä, jotka uskovat: minun nimessäni he ajavat ulos riivaajia, puhuvat uusilla kielillä,
nostavat käsin käärmeitä, ja jos he juovat jotakin kuolettavaa, ei se heitä vahingoita; he panevat kätensä sairasten päälle, ja ne tulevat terveiksi."
Kun nyt Herra Jeesus oli puhunut heille, otettiin hänet ylös taivaaseen, ja hän istui Jumalan oikealle puolelle.

Mutta he lähtivät ja saarnasivat kaikkialla, ja Herra vaikutti heidän kanssansa ja vahvisti sanan sitä seuraavien merkkien kautta."
(Mark. 16: 17-20)

Joissain tapauksissa Herra siis vahvistaa sanansa ihmeiden avulla.
Yhdysvaltain syrjäseuduilla on yhä seurakuntia, joissa käsitellään myrkkykäärmeitä ja juodaan lipeää perustaen uskonsa Markuksen evankeliumin säkeiden kirjaimellisen tulkintaan. Saarnaajia kuolee puremiin jatkuvasti, kuten helluntaiseurakuntaan kuulunut käärmesaarnaaja Jamie Coots. Appalakkien vuoristossa on yhä kristillisiä seurakuntia, joiden jumalanpalvelusmenoihin kuuluu myrkkykäärmeiden käsittely, myrkyn juominen ja itsensä tuleen sytyttäminen.

https://www.youtube.com/watch?v=bkMHVQL6h0s

https://www.youtube.com/watch?v=t-LiD2lQnuE

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/kaarmesaarnaaja-kieltaytyi-hoidosta-kuoli-kaarmeenpuremaan/2810746#gs.c2wgud

https://peda.net/kotka/perusopetus/helil%C3%A4n-koulu/oppiaineet2/ue/ue-9-luokka/materiaalit/5rt/k:file/download/bea836d35e27405da84c53154501a552d5fd0f85/K%C3%A4%C3%A4rmeseurakunta.pdf
Tuollaiset näytöstemput ovat älyttömiä.
Niissä Jumalan lupauksista tehdään show.

Pyhä Henki voi tarpeen tullen estää käärmeenmyrkkyä vaikuttamasta,
jos joku on saanut pureman.
Myöskään myrkyllinen juoma ei aina aiheuta oireita, jos joku on sellaista vahingossa juonut.
Uskovien esirukous on näissäkin tapauksissa tärkeää, vaikka Jumala auttaa usein
ilman sitäkin.
Mutta tuo Markuksen evankeliumin kohta ei tietenkään kehota ketään altistumaan tahallaan vaaroille ja sitten näyttelemään parantumisihmettä.