Kirjoittaja Aihe: Lopun aika  (Luettu 17537 kertaa)

Poissa Janne

  • Viestejä: 607
Vs: Lopun aika
« Vastaus #105 : 13.12.19 - klo:21:45 »
Evankeliumin kertominen on aina joka paikassa kaikille ihmisille hyvä asia. Kirkkoon kuuluminen on jokaisen oma asia josta itse vastaa itselleen, mutta sanon vaan että kannattaa vakavasti miettiä ja tutkia omaa sisintään, mitkä ovat rehelliset aidot motiivit sille että ei ehkä pysty eroamaan. Seurakunta voi olla jopa epäjumala. Lopetan tähän keskustelun tästä aiheesta sillä en tahdo että tästä kehittyy mikään hedelmätön väittely, eikä minulla ole vastausta siihen mitä jonkun toisen pitäisi tai ei pitäisi tehdä jäsenkirjallaan. Sanon vaan että olen kuullut kaikki mahdolliset hyvät ja huonot selitykset, ja hyvin usein aistin niiden taustalla motiiveja joita ei sanota ääneen, ja olen hyvin huolissani tästä.

Sanotaan, että en henkilökohtaisesti koe tarvetta uudelleenkastamiselle ja mm. tämä estää liittymiseni vapaisiin suuntauksiin. Useinhan ne edellyttävät aikuiskastetta. En voi mennä toista kertaa kasteelle. Koen sen vääräksi.

Vaihtoehdoiksi jäisi siis liittyminen katolilaisuuteen, joko Paavin alle tai ortodoksisuuteen ja ei oikein innosta nekään.

Kaikissa kirkkokunnissa on puutteita ja ne ovat epätäydellisiä.

Anton

  • Vieras
Vs: Lopun aika
« Vastaus #106 : 13.12.19 - klo:21:55 »
Miksi pitäisi olla jonkun seurakunnan jäsenkirja? Ei sellaisista mainita mitään Raamatussa. Eikö riitä että käy osallistumassa hyviin kokouksiin seurakunnassa jossa kunnioitetaan Jumalan Sanan totuutta? Ja jos haluaa niin voi käydä myös muualla viemässä evankeliumia ilman jäsenkirjaa. Minä ja monet muut kirkosta eronneet eivät omisteta jäsenkirjaa, ja uskonelämä on jatkunut ennallaan tai jopa parantunut.

Poissa Janne

  • Viestejä: 607
Vs: Lopun aika
« Vastaus #107 : 14.12.19 - klo:09:37 »
Kyllä seurakuntayhteys on tärkeä.

Anton

  • Vieras
Vs: Lopun aika
« Vastaus #108 : 14.12.19 - klo:10:27 »
Uskovien yhteys on todella tärkeä. Arvelisin että maassamme löytyy kuitenkin ainakin vähänkään isommilta paikkakunnilta paljon vaihtoehtoja kirkon piireille. Edellisessä viestissäni puhuin jäsenkirjasta, enkä yhteydestä. Kaikki seurakunnat jossa Pyhä Henki on saanut vähänkään sijaa, ottavat mielellään vastaan uskovan vaikka tämä ei liittyisikään virallisesti sinne. Jäsenkirjasta on tehty liian iso asia, johtuen varmasti katolisesta perinnöstä jonka mukaan "kirkon ulkopuolella ei ole pelastusta". Ja myös joidenkin seurakuntien kunnianhimo ja kymmenyksiä maksavien jäsenten tarve saa varmaankin aikaan tällaista. Mutta ei tämä ole useimmissa seurakunnissa kynnysasia. Minä osallistun myös vapaiden suuntien kokouksiin eikä sieltä ole koskaan painostettu liittymään. Kannattaa jättää pelkokuvat pois ja mennä rohkeasti uskovien yhteytteen!

Poissa Oloneuvos

  • Viestejä: 909
    • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Lopun aika
« Vastaus #109 : 14.12.19 - klo:15:10 »
Kuka pitää liekkiä yllä kirkossa jos uskovaiset sen hylkäväät?

Janne, onko kirkko yhtä kuin seurakunta tai seurakunta yhtä kuin kirkko? Onko Jeesuksella yksi morsian vai onko Hänellä monta morsianta? 

"Sentähden mies luopukoon isästänsä ja äidistänsä ja liittyköön vaimoonsa, ja ne kaksi tulevat yhdeksi lihaksi. Tämä salaisuus on suuri; minä tarkoitan Kristusta ja seurakuntaa" ja "Sillä minä kiivailen teidän puolestanne Jumalan kiivaudella; minähän olen kihlannut teidät miehelle, yhdelle ainoalle, asettaakseni Kristuksen eteen puhtaan neitsyen. Ef. 5:31-32 ja 2.Kor. 11:2

Poissa Janne

  • Viestejä: 607
Vs: Lopun aika
« Vastaus #110 : 14.12.19 - klo:21:20 »
Kuka pitää liekkiä yllä kirkossa jos uskovaiset sen hylkäväät?

Janne, onko kirkko yhtä kuin seurakunta tai seurakunta yhtä kuin kirkko? Onko Jeesuksella yksi morsian vai onko Hänellä monta morsianta? 


Koko kristikunta muodostaa Kristuksen ruumiin. En kuitenkaan tiedä onko oikein hylätä yhtä osaa tästä esim. ev.lut kirkkoa ja jättää sitä kuin uppoavaa laivaa. Hypätä toiseen uppoavaan paattiin?

Vapaisssa suunnissakin ja heidän edustajissaan on paljon lustetta seassa ja tapoja jotka ovat epäraamatullisia.

Ei ole olemassa täydellistä yksittäistä seurakuntaa tai kirkkokuntaa. On vain epätäydellisiä.

Poissa Janne

  • Viestejä: 607
Vs: Lopun aika
« Vastaus #111 : 04.05.20 - klo:16:05 »
Ovatkohan nämä murhaherhiläisetkin lopunajan merkkejä?

Repivät mehiläisiltä päät irt ja tappavat jopa ihmisiä.

Vielä vakavampaa jos tappavat mehiläisiä niin paljon, että kasvien pölytys häiriintyy.

https://www.is.fi/ulkomaat/art-2000006495907.html

Poissa Pökkelö

  • Viestejä: 695
Vs: Lopun aika
« Vastaus #112 : 24.08.20 - klo:23:16 »
Juhani Aitomaan opetusta Jumalan valtakunnasta ja tuhatvuotisesta valtakunnan odotuksesta.

https://www.youtube.com/watch?v=k9Sy_XdUOPM