Kirjoittaja Aihe: Jeesuksen sovitusveren merkitys ja voima: anteeksiantamus; puhtaus ja lunastus  (Luettu 751 kertaa)

Poissa JPK

  • Viestejä: 195
Vanhassa testamentissa ilmoitettiin veren merkitys syntejä sovittavana voimana seuraavasti:

3Moos.17:11 "Sillä lihan sielu on veressä, ja minä olen sen teille antanut alttarille, että se tuottaisi teille sovituksen; sillä veri tuottaa sovituksen, koska sielu on siinä."

Hepreassa tässä on perusteellisin ilmaus koskien sovitusta "kafar" eli "peittää". Sovitusveri siis peittää synnin ja näin tuottaa siinä uhratun elämän vuoksi syntiselle anteeksiantamuksen.

VT:n eläinuhrit olivat esikuva Herran Jeesuksen uhrista, mutta niissäkin juuri veri oli se, joka oli Jumalan asetuksessa tehty syntien sovituksen tekijäksi.

Herran Jeesuksen uhri Golgatalla on poistanut kaikki VT:n syntiuhrit, ja näin Jeesuksen veri on saanut aikaan lopullisen ja täydellisen syntien sovituksen. Koko Hänen elämänsä (verensä) vuodatettiin ristillä, koko maailman synnin tähden - niin että Jumala sovitti maailman itsensä kanssa, Poikansa Jeesuksen synnittömän sovintoveren kautta.

Jeesuksen veri toimii (ainakin) kolmessa merkityksessä uuden liiton pelastettujen elämässä:

(1) Uhrin veri antaa synnit anteeksi, ja tässä; Jeesuksen veri on Jumalan osoittaman syntien anteeksisaamisen ainoa perusta:

Matt.26:28 "..sillä tämä on minun vereni, liiton veri, joka monen edestä vuodatetaan syntien anteeksiantamiseksi."

Tärkeää myös nähdä, että Jeesuksen veri on uuden liiton asettaja.

(2) Jeesuksen veri puhdistaa syntisen, ja tässä; Jumala vanhurskauttaa ja pyhittää syntisen ihmisen Jeesuksen veren puhdistavan voiman kautta omaksi lapsekseen

1Joh.1:7 "Mutta jos me valkeudessa vaellamme, niinkuin hän on valkeudessa, niin meillä on yhteys keskenämme, ja Jeesuksen Kristuksen, hänen Poikansa, veri puhdistaa meidät kaikesta synnistä."

- Raamattu puhuu siis syntien anteeksisaamisesta sekä synnistä puhdistumisesta Jeesuksen veren kautta.

Puhdistuminen kuvataan UT:ssa myös sanoin, että Jeesuksen veri pesee meidät puhtaaksi.

Ilm.1:5 "ja Jeesukselta Kristukselta, uskolliselta todistajalta, häneltä, joka on kuolleitten esikoinen ja maan kuningasten hallitsija! Hänelle, joka meitä rakastaa ja on päästänyt meidät (toinen lukutapa - "pessyt meidät pois") synneistämme verellänsä."

Puhdistuminen ja "peseminen-puhtaaksi" Jeesuksen veressä on jatkuvaa ja toistuvaa pelastetun elämässä, jossa pelastettu langetessaan palaa Jeesuksen eteen, synnin tunnustaen sekä hyljäten ja Jeesuksen veren (toistuvasti) puhdistavaan voimaan uskoen. Tämä ei tietenkään oikeuta synnissä elämiseen, vaan osoittaa pelastetulle toistuvan puhdistumisen ja parannuksen tekemisen paikan Jeesuksen veressä.

(3) Jeesuksen veri lunastaa, eli vapaaksi ostaa syntisen ihmisen, kuoleman, perkeleen ja synnin vallasta Jumalan lapseksi.

Ilm.5:9 "ja he veisasivat uutta virttä, sanoen: "Sinä (Jeesus) olet arvollinen ottamaan kirjan ja avaamaan sen sinetit, sillä sinä (Jeesus) olet tullut teurastetuksi ja olet verelläsi ostanut Jumalalle ihmiset kaikista sukukunnista ja kielistä ja kansoista ja kansanheimoista..."

Raamatullinen ilmaus "lunastus" liittyy merkitykseen "ostaa-itselleen", jossa syntien anteeksisaamisen kautta, Jumala "ostaa" Jeesuksen veren kautta, syntisen ihmisen pois perkeleen vallasta oman rakkaan Poikansa valtakuntaan, eli iankaikkiseen elämään.

Ef.1:7 " (Jeesus) jossa meillä on lunastus hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksisaaminen, hänen armonsa rikkauden mukaan..."

Nämä kolme Jeesuksen veren voimaan liittyvää raamatullista totuutta tulisi olla jokaisen pelastetun ihmisen sydämessä, vahvasti Pyhässä Hengessä kirjoitettuna:

(1) syntien anteeksisaaminen - Jumala ei muista, eikä näe enää Jeesuksen veressä anteeksi annettuja syntejä
(2) puhdistuminen - Jumala pukee syntisen Poikansa vanhurskauteen, ja näin pelastettu on Jumalan pyhä (erotettu Jumalalle > Jumalan lapsi). Olla Jumalan pyhä, on olla Jeesuksen veressä pesty/puhdistettu - "olla-puhdas".
(3) lunastus, eli vapaaksi ostaminen - Jumala vapauttaa synnin orjan, perkeleen valtaan vangitun Jeesuksen veressä Jumalan lapsen vapauteen (Jumala omistaa pelastetun - on hänelle "ostettu"), eli Hengen uuden elämän osaan Kristuksessa.

Ehkä tästä nousee keskustelua. :)
« Viimeksi muokattu: 03.03.18 - klo:16:15 kirjoittanut JPK »

Poissa Pökkelö

  • Viestejä: 480
Meillä on lunastus Hänen verensä kautta, rikkomusten anteeksi saaminen; Hänen armonsa rikkauden mukaan !

Kaikki on valmiina lahjana, jokaiselle joka haluaa ottaa vastaan. Syntien anteeksi saamisen.
Jokainen meistä syntyy perisynnin alaisena. Aadamin langetessa kaikki olimme hänen kupeissaan.
Myös kaikki olemme pelastetut Jeesuksessa Kristuksessa.

Jumalan puolelta kaikki on valmiina. Me vain etsimme monia mutkia matkaamme.
Lunastus on tapahtunut vastasyntyneenkin kohdalla. Jumala on kaikkia kohtaan äärettömän oikeuden mukainen toisin kuin me syntinen sakki.
« Viimeksi muokattu: 06.03.18 - klo:21:49 kirjoittanut Pökkelö »

Paikalla Natanael

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 3317
  • Matkalla
Siirsin tästä viestejä kolmeen muuhun ketjuun. Yritetään pysyä ketjun aiheissa.