Kirjoittaja Aihe: Jumala lukee armosta pelastuksen syntisen osaksi/hyväksi  (Luettu 134 kertaa)

Poissa JPK

  • Viestejä: 195
UT ilmoittaa:

Room.4:4 Mutta töitä tekevälle ei lueta palkkaa armosta, vaan ansiosta,
Room.4:5 mutta joka ei töitä tee, vaan uskoo häneen, joka vanhurskauttaa jumalattoman, sille luetaan hänen uskonsa vanhurskaudeksi;

Vastakohtaisuus on ilmeinen; työtä tekevälle luetaan palkka sen ansion mukaan mitä hän on tehnyt. Tee töitä 8 tuntia, ja sinulla on sovittu tuntipalkka, niin sen mukaan sinulle maksetaan ansio työstäsi. Jos et tee 8 tuntia, et myöskään saa sen mukaista määrää palkkaa, eli ansiota.

Jumalan evankeliumissa on päinvastainen ilmoitus. Ihminen ei pyrikään enää tekemään työtä, ansioituakseen Jumalan edessä, vaan hän uskoo Jeesukseen, jonka ansio luetaan jumalattoman ihmisen osaksi. Usko on perustumista Jeesuksen ansioon, omien ansioiden sijasta. Tässä - Jumala vanhurskauttaa jumalattoman.

Monet eivät vieläkään uskalla luottaa täysin Jeesuksen ansioon, heidän täydellisenä ja loppuun saatettuna pelastuksena, vaan he ajattelevat, että täytyyhän heidän joitakin tekoja tehdä ansioituakseen Jumalan edessä. Tämä kuitenkin kieltää toisen ansion (Jeesuksen ansio), kun perustumme omaan ansioomme (ihmisen ansio). Ne kun ovat toisiaan vastaan. Emme voi lisätä emmekä pois ottaa mitään Jeesuksen ansiosta (pelastusteosta) sillä muuten me väheksymme sitä, tai jopa kiellämme sen kohdallemme ainoana pelastuksena.

Toinen on ns. "synnille-kuoleminen", joka UT:ssa kuvataan kahdessa merkityksessä:

(1) passiivinen luottamuksellinen tila, jossa me uskomme Kristuksen kuoleman voittaneen synnin vallan ristillä, ja että tämä voitto luetaan meidän osaksemme uskossa Häneen - ja näin pääsemme osalliseksi synnin hallintavallasta vapautumisesta.

Room.6:11 "Niin tekin pitäkää itsenne (tark. "lukekaa-itsenne") synnille kuolleina, mutta Jumalalle elävinä Kristuksessa Jeesuksessa."

(2) aktiivinen toiminta, jossa uskon kautta Jeesukseen toimimme, suuntautuen evankeliumiin sekä Jumalan tahtoon, emmekä enää yritä itse vapauttaa itseämme synnistä, vaan keskitymme enemmän Jeesukseen ja Jumalan rakkaudessa kasvamiseen.

Room.8:13 "Sillä jos te lihan mukaan elätte, pitää teidän kuoleman; mutta jos te Hengellä kuoletatte ruumiin teot, niin saatte elää."

Monet yrittävät kuolettaa syntiä pois itsestään. Tämä saa todella harhaoppisia muotoja, joissa on rinnastuksia jopa buddhalaisuuteen (meditaation tai mielentyhjentämisen kautta etsittävä ruumiista vapautuminen) sekä gnostilaisuuteen (ruumis on paha, josta päästään pois salaisen viisauden ja ilmestyksen kautta). Kaikissa näissä ihminen aktiivisesti yrittää vapauttaa itseään, eli tekojensa kautta yrittää päästä ruumiissaan asuvasta synnistä vapaaksi, siinä silti onnistumatta.

Jumalan evankeliumissa on "toisen-hyväksi-lukeminen", jossa Jeesuksen teko tulee pelastetun osallisuudeksi. Silloin uskova ei itse yritä vanhurskauttaa itseään Jumalan edessä (vaan uskoo Jeesukseen), eikä hän itse yritä vapauttaa itseään synnistä (vaan uskoo Jeesukseen), jolloin Jumala lukee Kristuksen ansion pelastetun ihmisen hyväksi, niin vanhurskauttamisessa kuin pyhityksessä (synnin hallintavallan kukistuminen).

Kaikissa muissa uskonnoissa ihminen yrittää itse, noudattaa käskyjä, sääntöjä - repiä syntiä pois itsestään erilaisin henkisin harjoituksin (paasto; jooga; meditaatio jne.), siinä onnistumatta.

Jumalan evankeliumissa Jeesuksen voitto luetaan Häneen uskovan osaksi, jolloin kyseessä on jo valmis pelastus, jota ihmisen ei tule omien tekojensa kautta saattaa päätökseen, vaan että hän elää uskossa Jeesukseen, jo loppuun saatettua pelastusta - niin vanhurskautuksen kuin pyhityksenkin osalta.

Tämä on uskon elämää Herrassa Jeesuksessa.


« Viimeksi muokattu: 18.03.18 - klo:14:36 kirjoittanut JPK »

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 403
Vs: Jumala lukee armosta pelastuksen syntisen osaksi/hyväksi
« Vastaus #1 : 19.03.18 - klo:11:52 »
Juuri näin.  :)

Poissa Paulus

  • Viestejä: 4826
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Jumala lukee armosta pelastuksen syntisen osaksi/hyväksi
« Vastaus #2 : 07.04.18 - klo:17:37 »
Jumalan evankeliumissa Jeesuksen voitto luetaan Häneen uskovan osaksi, jolloin kyseessä on jo valmis pelastus, jota ihmisen ei tule omien tekojensa kautta saattaa päätökseen, vaan että hän elää uskossa Jeesukseen, jo loppuun saatettua pelastusta - niin vanhurskautuksen kuin pyhityksenkin osalta.

Tämä on uskon elämää Herrassa Jeesuksessa.

Tässä on se PÄÄASIA lyhyesti ja ytimekkäästi ilmaistuna. Ihmisen on vaan niin kovin vaikeaa uskoa, että kaikki on valmiina ja että kaikki on lahjaa. Ja että sitä omaa hikeä ei pelastuksen asiassa tarvita.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 403
Vs: Jumala lukee armosta pelastuksen syntisen osaksi/hyväksi
« Vastaus #3 : 11.04.18 - klo:14:32 »
Aamen, juuri näin. Ihmisen jonka on kaikki hyvä pitänyt aina teoillaan ansaita, tavalla taikka toisella, on lähes mahdoton käsittää ja uskoa lahjavanhurskautta, pelastusta joka on kokonaisuudessaan jo valmiiksi maksettu, ja lahjaksi tarjotaan syntisille.