Kirjoittaja Aihe: Usko ja tieto  (Luettu 1803 kertaa)

JPK

  • Vieras
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #15 : 16.06.18 - klo:21:47 »
Tässä Johannes opettaa, että Pyhä Henki antaa oikean tiedon:

 "Teillä on voitelu Pyhältä, ja kaikilla teillä on tieto.
 En minä ole kirjoittanut teille sentähden, ettette totuutta tiedä, vaan sentähden, että te tiedätte sen ja ettei mikään valhe ole totuudesta.
 Kuka on valhettelija, ellei se, joka kieltää sen, että Jeesus on Kristus? Hän on antikristus, se, joka kieltää Isän ja Pojan.
 Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä.
 Minkä te olette alusta asti kuulleet, se pysyköön teissä. Jos teissä pysyy se, minkä olette alusta asti kuulleet, niin tekin pysytte Pojassa ja Isässä.
 Ja tämä on se lupaus, minkä hän on meille luvannut: iankaikkinen elämä.
 Tämän minä olen kirjoittanut teille niistä, jotka teitä eksyttävät.
 Mutta te-teissä pysyy se voitelu, jonka olette häneltä saaneet, ja te ette ole kenenkään opetuksen tarpeessa; vaan niinkuin hänen voitelunsa opettaa teitä kaikessa, niin se opetus on myös totta eikä ole valhetta; ja niinkuin se on opettanut teitä, niin pysykää hänessä.
 Ja nyt, lapsukaiset, pysykää hänessä, että meillä hänen ilmestyessään olisi turva eikä meitä häpeällä karkoitettaisi pois hänen tyköänsä hänen tulemuksessaan.
Jos tiedätte, että hän on vanhurskas, niin te ymmärrätte, että myös jokainen, joka vanhurskauden tekee, on hänestä syntynyt."
(1. Joh. 2: 20-27)

Johannes ei puhu tuossa lainkaan uskomisesta,
vaan tietämisestä, tunnustamisesta ja siinä tiedossa pysymisestä,
jonka Pyhä Henki on opettanut.
Se on uskossa elämistä.

Todella tärkeä kohta. Tämä on hengellistä tietoa, jota luonnollinen ihminen ei voi ottaa vastaan.

Tämä kohdistuu Jumalan tuntemiseen: "Kuka ikinä kieltää Pojan, hänellä ei ole Isääkään. Joka tunnustaa Pojan, hänellä on myös Isä." Pelkkä historiallinen Jumalan pelastusteon tietäminen ei riitä (vaikka se onkin tärkeää uskon kannalta), vaan tulee Pyhän Hengen kautta oppia tuntemaan Jeesus.

Poissa evlutkristitty

  • Viestejä: 553
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #16 : 17.06.18 - klo:19:17 »
Heillä oli tieto. Kaikki nämä, (Jeesuksen ihmeteot, Jeesuksen ristinkuolema, Jeesuksen kuoleista ylsnouseminen, Jeesuksen taivaaseen astuminen, Pyhän Hengen vuodattaminen maan päälle,) nämä tapahtumat olivat tapahtuneet vain 20 vuotta aiemmin. Joukossa oli paljon väkeä jotka olivat olleet näiden tapahtumien silminnäkijöitä.

Tästä huolimatta judaistiset valhepropagandistit ja sofistit levittivät aktiivisesti valheitaan näistä tapahtumista ja vaativat kuolemantuomioita heille jotka olivat silminnäkijöinä nähneet nämä tapahtumat ja todistivat niistä. Totta kai se oli judaisteille fariseuksille ja ylipapeille valtava uhka jos tämä "Joosefin ja Marian äpäräpoika" tunnustettaisiin Jumalaksi. Kaikki saatanan voimat olivat liikkeellä valheineen, ettei evankeliumi olisi vaan päässyt leviämään.

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5926
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #17 : 06.02.20 - klo:18:38 »
Luin hiljattain jälleen tätä aihetta käsittelevän kirjan: Tiedän uskovani, uskon tietäväni. Kirja koostuu tähtitieteen professorin, Esko Valtaojan ja emerituspiispan Juha Pihkalan käymästä kirjeenvaihdosta. Kovin oli viisasta tekstiä, mutta silti mielenkiintoinen lukuelämys.

Tämä viisas Esko Valtaoja oli hetki sitten äänessä radiossa. Söin siinä omenaa ja ihmettelin sitä nerokkuutta, mitä ompo piti sisällään. Olen joskus kertonut siitä, mitä tavallinen herneenpalko on minulle "puhunut". Miten nämä "viisaat" selittävät ne kaikki ihmeellisyydet, mitä näihin hedelmiin kätkeytyy? Esimerkiksi elämä, joka voi jatkua tietyissä olosuhteissa siemenen kautta.

Jos löydän metsästä kännykän, niin on aivan selvää, että se on joltakin pudonnut. Sinänsä  ihmeellinen rakkine, mutta selvää on, ettei siitä synny uutta kännykkää, vaikka se makaisi siellä pari miljardia vuotta. Elämä on monin verroin ihmeellisempää. Niin kasvikunnassa, eläinkunnassa kuin ihmiskunnassakin.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 236
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #18 : 06.02.20 - klo:21:08 »
Ihmisen kädenkeleet ovatkin lähinnä kuolleita. Siemen pitää sisällään elämää.
En tiedä kyllä voiko robottia pitää missään kohtaa elävänä.

Poissa Paulus

  • Viestejä: 5926
  • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #19 : 06.02.20 - klo:21:27 »
Ihmisen kädenkeleet ovatkin lähinnä kuolleita. Siemen pitää sisällään elämää.
En tiedä kyllä voiko robottia pitää missään kohtaa elävänä.

Tuskinpa sitä elävänä voi pitää. Siihen on vain ympätty tekniikkaa, joka jonkin verran pystyy "matkimaan" elämää. Vaikka en tunnekaan robottien mekanismeja, niin rohkenen sanoa, ettei sillä omaa elämää ole, eikä robotilla ole suvullista lisääntymistä, mikä on yksi elämän perusominaisuus.
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa peneriktus16

  • Viestejä: 236
Vs: Usko ja tieto
« Vastaus #20 : 06.02.20 - klo:21:35 »
Mulla oli vain tulevaisuuden visio, jos olisi robotti, joka pystyisi ohjelmallisesti kehittymään ja myös itsestään kopioitumaan, niin jossain kohtaa olisi hankala määritellä asia.