Kirjoittaja Aihe: Transsukupuolisuus  (Luettu 1794 kertaa)

Ifa

 • Vieras
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #30 : 08.08.18 - klo:07:30 »
Aloituksen ekassa kappaleessa kirjoitat siitä, ettet ole kiinnostunut jos ihmiset tuomitsevat ja mikä on Jumalalle tärkeää. Siihen kannattaakin keskittyä, että suuntaa mielensä Jumalaa kohti. Kelpaat omana itsenäsi, niinkuin kaikki kelpaamme. Olemme Jumalalle arvokkaita ja rakkaita, Hän kyllä johdattaa jokaista lastaan. Jos et vielä ole löytänyt Jeesusta elämääsi, tule Hänen luoksensa rukouksessa, Raamattu lupaa että etsivä löytää.

Jokaiselle itselleen ja Jumalalle (ja siis Jumalan sanan suhteen) rehelliselle on tie valmistettuna. Sana avautuu rukoillen ja käytännön elämässä ojentautuminen tapahtuu siitä alkaen. Näin on kaikkien kohdalla.

Poissa Paulus

 • Viestejä: 5492
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #31 : 08.08.18 - klo:09:24 »
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Jäbä

 • Viestejä: 16
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #32 : 08.08.18 - klo:10:22 »
^Aika hauska ;D

Mutta tulit kuitenkin tänne kirjoittamaan avauksesi, vaikka (tai juuri siitä syystä että) tiesit minkälaisia vastauksia saisit. Niin että voisit tuomita meidät rakkaudettomiksi.

No enpä tainnu ihan sen takia kirjoitella. Vaan niinku sanoin et jos on muitaki samassa tilanteessa olevia niin saavat kokea etteivät ole yksin sen asian kanssa. Mitä odotin saavani osakseni? Inhimillistä kohtelua niinku tavallistenki ihmisten parissa. No joo uskovatkin tietty tavallisia ihmisiä. Mutta kumminki.

Okei haluat jutella. Mistä sä haluisit jutella ?  Sano aihe ja jutellaan siitä :)

Tattis :). En tällä viikolla enää koneen ääreen ehdi kun lähden reissuun enkä ota läppäriä mukaan eikä oo älyluuria että katotaan myöhemmin sitte.

Paikalla Jano

 • Viestejä: 214
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #33 : 08.08.18 - klo:11:12 »
Lainaus
Lainaus
Mutta tulit kuitenkin tänne kirjoittamaan avauksesi, vaikka (tai juuri siitä syystä että) tiesit minkälaisia vastauksia saisit. Niin että voisit tuomita meidät rakkaudettomiksi.

No enpä tainnu ihan sen takia kirjoitella. Vaan niinku sanoin et jos on muitaki samassa tilanteessa olevia niin saavat kokea etteivät ole yksin sen asian kanssa. Mitä odotin saavani osakseni? Inhimillistä kohtelua niinku tavallistenki ihmisten parissa. No joo uskovatkin tietty tavallisia ihmisiä. Mutta kumminki.

Meidän käsitykset epäinhimillisestä kohtelusta taitaa olla hieman erilaiset. Jos joku, vaikkapa muslimiuskoinen tai jehovan todistaja kertoo minulle mihin hän uskoo, ja se poikkeaa minun elämäntavastani, se ei ole epäinhimillistä kohtelua. Se on lähimmäisen kohtaamista sellaisena kuin hän on ja miten hän ajattelee. Tämä(kin) raja on melkoisen hämärtynyt näinä herneiden nenään vetämisen kulta-aikoina kun ollaan koko ajan loukkaantumassa siitä ja tästä mielipiteestä, valmiina heittelemään kiviä "rakkaudettomien tuomitsijoiden" päälle, joilla vain on toisenlainen vakaumus ja maailmankatsomus.

Ymmärrän kyllä ja tiedän kokemuksesta, että ei tunnu mukavalta kun sellaisista asioista kritisoidaan ja puhutaan väärinä joita itse koet tärkeiksi ja itsellesi läheisiksi. Jos se tuntuu liian pahalta ja horjuttaa sinua (kuten nuo kommenttisi epäinhimillisestä kohtelusta yms paljastaa, vaikka yritätkin toisissa kommenteissa esiintyä vahvana), ei yksinkertaisesti kannata avata näitä arkoja asioita varsinkaan ihmisille joihin et lähtökohtaisesti luota. Se vaatii teräspalleja.

Itse kipuilin uskoni alkutaipaleella Jeesuksen seuraajaksi tunnustamisen kanssa, kun tiesin että monen suhtautuvat nuivasti tällaisiin fundishihhuleihin. Ja koin monta kertaa sisäistä haavoittumista. Mutta olen saanut ymmärtää, että ihmiset toimivat vain omista lähtökohdistaan käsin. Toiset tiedostavat sen paremmin ja osaavat kommunikoida asiallisesti eri mieltä olevienkin kanssa, ja toiset vähemmän asiallisesti. Mutta minun ei tarvitse ottaa kenenkään mielipiteitä tai niiden karkeitakin ilmaisuja henkilökohtaisina loukkauksina, tai heittäytyä marttyyriksi ja alkaa itkemään epäinhimillisestä kohtelusta tms. Päinvastoin, minua on alkanut säälittää ihmiset jotka ovat minun näkökulmastani niin pimeydessä että he pitävät valoani jotenkin pahana asiana jota vastaan pitää hyökätä.

Ja useimmat ihmiset osaavat kuitenkin ilmaista itseään asiallisesti, vaikka olisivatkin täysin eri mieltä. Mielestäni on jopa hienoa ja rakentavaa, jos joku sillä tavalla kritisoi elämäntapojani ja sanoo suoraan että olen hänen mielestään täysin eksynyt ja menossa kadotukseen. Jos se on hänen aito mielipiteensä, niin silloin saan kohdata hänet aitona omana itsenään.

Poissa saara

 • Viestejä: 22
 • Sana rististä on Jumalan voima 1 Kor 1 : 18
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #34 : 01.09.18 - klo:22:43 »
Monipuolisia vastauksia Jäbälle kirjoitettu. Jumala tuntee jokaisen sydämen ja elämän perin pohjin, musta se lohduttavaa. Olipa homo tai hetero. Ja mistä kärsiikin elämässään, saa kaikkinensa, sellaisena kuin on, saapua ristin luo, ja kohdata Jeesuksen ❤ En osaa nyt omasta puolestani kirjoittaa muusta. Siihen ei pakoteta, mutta voi ja saa, jos haluaa, jos syntyy tarve. Hän tuntee myös jokaisen salatuimmatkin motiivit ja minuuden syöverit !!! Hänen edessään kaikki on alastonta ja paljastettua. Mutta ristin kautta se katse on rakkauden katse.  Armo kantaa silloin pohjana jalkojen alla. Se on aivan mahtavaa💟Kuitenkin uskonelämässä  on monia kamppailuja ja koetuksia. Olen itse pettynyt ihmisiin, Jumalaan ja itseenikin, monta kertaa.  Ihmetellyt elämää, ja lopulta jäänyt kuitenkin ristin juurelle. Ketään parempaa ei kuitenkaan ole kuin Jeesus, mitä tahansa ongelmia on. Hän on haavoitettu, häpäisty, pilkattu Jumalan poika, ja Nasaretin mies. Hän rakastaa kaikkein kurjinta , hyljätyintä ja epäonnistuneintakin tässä maailmassa. Ylpeille ja omavoimaisille Hänellä ei ole annettavaa.  Herra on totuus,  viisaus, ja armo. Hän näkee oikein. Yhteydessä Häneen voi saada sitä täyteyttä, rauhaa ja ymmärtämystä, mitä on aina kaivannut. Ilman Jeesusta ei oikein löydä itseään.. eikä todellista elämänlähdettä ole. Hän turvamme. Mutta elämään jää myös kipupisteitä, ja kysymyksiä. Lankeemuksia tulee. Niitä kai jokaisella. Vain Jeesukseen kätkettynä ollaan eheitä ja täydellisiä. Jumala lukee hyväksemme Hänen vanhurskautensa. Evankeliumi on vapauttava sanoma kaikille niille, jotka on tulleet oman hurskautensa, omien voimiensa ja viisautensa loppuun. Tärkeimmäksi noussut se, ettei Herran armo ole loppunut, vaan on joka aamu uusi.

Poissa Paulus

 • Viestejä: 5492
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #35 : 01.09.18 - klo:22:57 »
Minun on vaikeaa ymmärtää transsukupuolisuutta ja sitä, mistä siinä on kysymys. Siksi esitän ehkä sopimattomiakin kysymyksiä. Niitä on kuitenkin pakko esittää, jos haluaa oikeasti ymmärtää, mistä on kyse. Siksi esitän niitä Jäbälle lisää: Jos menet yleiseen saunaan, niin menetkö miesten vai naisten puolelle? Jos et mene miesten puolellle, niin miksi et sinne mene?
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell

Poissa Oloneuvos

 • Viestejä: 365
  • Oloneuvoksen kotosivut
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #36 : 02.09.18 - klo:02:02 »
Törmäsin äsken eräässä blokissa jonkun laulun sanoihin ja ne puhuttelivat. En ole varma kenen kynästä on lähtöisin (ehkä sen laulaja Simojoen):

"Mikä on se ajan henki, isännäksi päässyt renki,
jonka suuren pillin mukaan täällä tanssittava on?
Ajan henki meille määrää, mikä oikein on ja väärää,
eikä epäillä saa kukaan, se on vastustamaton.
Totuus löytyy vaikka mistä uuden ajan temppelistä.
Mitä teetkin, ei se haittaa, kaikki muutkin tekee niin.
Markkinoiden alttarille, työn ja rahan jumalille
moni sielunsakin laittaa, sydämensä kahleisiin.
Voima löytyy sisältäsi, toteuta vain itseäsi,
ajan henki lupaa sille, joka etsii Jumalaa.
Maista rohkeasti tästä kielletystä hedelmästä,
rakkautta kaipaaville ajan henki tarjoaa.
Kuka rikkoi lahjan parhaan, kuka päästi käärmeen tarhaan?
Täällä eivät mies ja nainen enää löydä toisiaan.
Eikä lapsikaan saa olla enää hiekkalaatikolla,
aikuiseksi pienokainen kasvaa ennen aikojaan.
- Valtakunnassa kaikki hyvin! vanha vartija huutaa silmin hämärtyvin
näkemättä mistä hyökkää vihollinen armoton.
Minne joutuu se valtakunta, jonka paimenetkin nukkuu syvää unta
näkemättä, huomaamatta, mikä hetki yöstä on?
Onko täällä vielä niitä, joille valheet eivät riitä?
Kuka yötä rohkeasti soihdullansa valaisee?
Onko vielä pasuunoita, valtakunnan vartijoita,
jotka aamunkoittoon asti muurin päällä taistelee?"


(Laitoin sen nyt tämän aloituksen alle, mutta lienee sopisi minkä tahansa aihepiirin alle).

Poissa Jäbä

 • Viestejä: 16
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #37 : 03.09.18 - klo:08:42 »
^Kyseinen kipale on Pekka Simojoen Puolimatkan majatalo-levyltä ja nimeltään Valtakunnassa kaikki hyvin.

Monipuolisia vastauksia Jäbälle kirjoitettu. Jumala tuntee jokaisen sydämen ja elämän perin pohjin, musta se lohduttavaa. Olipa homo tai hetero.

En ole tällä palstalla ottanut kantaa homo/heterohommiin, sille on kai joku oma palstansa, tiedä sitte onko. Sukupuoli-identiteetistä tässä on kysymys. On olemassa heteroja/ homoja transmiehiä/ naisia ja heteroja/ homoja ns. normaaleja miehiä/ naisia. Eikä ole ajankohtaisia itelle mitkään semmoset asiat, en seurustele enkä harrasta irtosuhteita. Aspergerpiirteitä omaavana henkilönä viihdyn tosi paljon yksin. Niin ja Paulus: En käy saunassa tyyliin ikinä kun en tykkää kuumassa tuvassa istuskella..Mutta miesten vessassa käyn jos on tarvetta käydä huoltsikalla tai jossain, jo senki takii että jos meen naisten vessaan niin naiset siellä huutaa vartijaa tai poliisia paikalle tai sanovat et voisitko mennä tuonne miesten puolelle, koska ulkonäkö; mulla on ihan miehen piirteet ja vaatteet ja poikana pidetty jo monta vuotta. Eikä muutenkaan tulis mieleen mennä naisten puolelle, koska väärältähän se tuntuu siellä olla. Nyt tarttee lähteä kouluun.

https://www.kirkkojakaupunki.fi/-/ja-jumala-loi-transmieh-1

Poissa Natanael

 • Ylläpitäjä
 • Viestejä: 4306
 • Matkalla
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #38 : 06.11.18 - klo:22:52 »
2xtrans, koska onnea ei löytynytkään silpomisella.

https://oikeamedia.com/o1-88009

Poissa Hilema

 • Viestejä: 273
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #39 : 12.11.18 - klo:00:11 »
Tässä kolme henkilöä katuu sp-vaihdostaan. Kaksi heistä vaihtoi takaisin. Yhteinen kokemus oli, että ongelmat eivät leikkelyn myötä poistuneetkaan, vaan niitä tuli lisää.

https://m.youtube.com/watch?v=-pxxBQm114k

Parikymmentä vuotta sitten katsoin ohjelmaa keskenään seurustelevasta pariskunnasta noin vähän päälle 20 v. Toinen siis nainen ja toinen mies. Molemmat olivat vakuuttuneita olevansa oikeasti sitä toista ja jonottivat ”korjaukseen”. Mies leikattiin ensin ja ohjelma päättyi siihen, kun ystävätär tuli onnitteluhalaamaan ja iloitsi siitä, että kohta on hänen vuoronsa. Voiko hullumpaa olla!

Toinen katseluseuralaiseni puhisi ärtyneenä, että itse saisivat maksaa. _Leikkaus tehtiin Tampereen yliopistollisessa sairaalassa, ja (vastuutonta) lääkäriäkin haastateltiin. Meidän verorahoilla siis._ Toista nauratti, että kuinkahan sitten intiimit hetket mahtavat sujua,  joutunevatko toteamaan, että olisi se kuitenkin käynyt paremmin alkuperäisillä välineillä!

Olisi mielenkiintoista saada nähdä dokkari heistä nyt parinkymmenen vuoden jälkeen, että mitä kuuluu ja miten voivat.
« Viimeksi muokattu: 12.11.18 - klo:00:23 kirjoittanut Hilema »

Poissa Paulus

 • Viestejä: 5492
 • "…olitte eksyksissä niinkuin lampaat…" (1.Piet. 2)
Vs: Transsukupuolisuus
« Vastaus #40 : 12.11.18 - klo:09:18 »
Hilema. On tosi kiva tavat Sinut jälleen täällä keskustelemassa. Ja tuossa, mitä kirjoitit, on viisaita ajatuksia ja pitkäksi aikaa mutusteltavaa.

Hieman huumoria joukkoon (vastaus 35): http://puimatanner.net/index.php?topic=475.30
« Viimeksi muokattu: 12.11.18 - klo:10:08 kirjoittanut Paulus »
Lainaus
Vaatii huomattavaa tietoisuutta käsittää oman tietämättömyyden laajuus.”
—   Thomas Sowell