Kirjoittaja Aihe: Rukoileminen....kenen puolesta ? Onko vaikutusta ? Ennalta määrätty....?  (Luettu 371 kertaa)

Poissa Opo

 • Viestejä: 11
Tulee ihmisiä lajiteltua. Lajin selviämiskeino se. Kristinusko opettaa luottamista. Luottamista se on, jos erilaisen ihmisen päästää ns. iholle. Lasken toiselle hyvän rukoilemisenkin sellaiseksi toimeksi.
Todella kauan kestää tämä ihmiseksi kasvamisprosessi, eikä koskaan vieraamman henkilön kasvuvaiheesta voi tietää mitään varmaa. Siis ihan sielullinen prosessi, puhumattakaan hengellisestä kasvusta. Mutta rukoilla kannattaa aina toiselle siunausta, sen ajan voisi huonomminkin käyttää.

Poissa HelenaM

 • Viestejä: 86
Jatkan nyt vähän juttuani, en tiedä onko tarpeen. Uskoontulonsa jälkeen homo- ja avoparit eivät välttämättä heti, eivätkä kohtakaan sisäistä elämäntapansa synnillisyyttä. Vain Pyhä Henki voi osoittaa synnin synniksi, itsekullekin. Voisin kuvitella, että homoparin kannalta sen ymmärtäminen voi mutkistua entisestään, jos ovat juridisesti naimisissa ja jos on lapsia. Käytän sanontaa "juridisesti naimisissa", koska mielestäni se ei ole Jumalan mielen mukainen, vaan vain juridinen liitto. Ja jos pareilla on lapsia, enää ei ole kyse kahdesta ihmisestä, vaan useammasta, joita kanssakäyminen uskovien kanssa koskee.

Pohdintani lähti liikkeelle sandian kysymyksestä, miten uskoviin homoihin pitäisi suhtautua. En edelleenkään tiedä, mikä pohdinnassani oli epäselvää. Seurakunnan jäsenyyden kannalta en kerinnyt asiaa pohtimaan. Mutta tiedossa on luterilaisen kirkon, mielestäni heikko tilanne. Koen tarvitsevani  ymmärrystä sekä herkkyyttä nähdä Jumalan näkökulmasta ihmisten tilanteet ja kasvun vaiheet.

Poissa pax

 • Viestejä: 542
Joo, kun Pyhä Henki osoittaa jokin asian synniksi, sillä on tehoa.
Mulla on kokemus keväältä kun seurasin yhtä hömppää sarjaa, aikataulutin elämääni että on aikaa katsoa ja sitten Jumala puuttui peliin, koin jotenkin sen niin voimakkaana, jopa pelottavana että lopetin. Ymmärsin etten saa olla hömpän orja.
-Joskus vieraista tulee ihan tuttuja ja tutuista ihan vieraita.-

Poissa Stiina

 • Viestejä: 886
 ::)  Kyllä on maailma mennyt kummalliseksi ja sekavaksi, monimutkaiseksi. Oikaisen ja sanon, että kyllä tässäkin maailman ajassa kuuluu uskovan luopua vääryydestään ja pahuudestaan. Jos ei muuten niin kantapään kautta. Vaikka Jumala antaa anteeksi aina, kun ihminen kääntyy tunnustamaan syntinsä, ei ihminen jaksa sitä itse kovin kauaa, joten joko lopettaa syntinsä väsyneenä tai paatuu, ettei enää jaksa pyytää anteeksiantoa.
Kyllä -50 ja -60 luvullakin oli toisella tavalla vääryyttä. Jos nuori tyttö tuli raskaaksi ja mies  jätti oli syy  useimmiten tytössä ja hänen ja lapsen elämä tehtiin entistäkin vaikeammaksi. Jos ei ollut yhtään tukijaa, eivät jaksaneet elää. Homot pysyivät kaapissa ja jos tuli ilmi, vankila seurasi jne.
Kovin emme siis voi puuttua toisten synteihin tänään, vaikka Raamatussa on niitä kohtia, jolloin ei saa seurustella. Koskee ehkä katumattomia, että häpeisivät, ei missään tapauksessa aidosti syntiänsä ja syntisyyttänsä itkeviä, joille armo aina kuuluu.
Sandian ammatti on eri asia kokonaan ja kuuluu maalliseen regimenttiin monen muun ammatin kanssa. Minun ei kuulu samaistua rikollisiin mielessäni, enkä pystykään. Ei ole minun "lahjani" heitä auttaakseni.
Raamatun mukaan myös paljon siivoja menee kadotukseen ja fariseukset, jos eivät käänny, vaikka laissa laittamattomia. Portot ja publikaanit todellakin jo Raamatun aikaan menivät ensimmäisinä taivaaseen, vaikka se hämmästytti (hullutus). Kukaan ei voi siis ylpeillä, kaikki ovat samalla viivalla, yksin armosta pelastutaan, kun pelastutaan, omia ansioita ei ole. Siunaukset ovat eri asia. Yksin Jumala näkee sydämen, mutta jotkut synnit ovat ilmeiset ja niihin on ohjeet.
Nyt on käsittämättömänä syntinä tuo nuorison transsukupuolisuus ja sukupuolten moninaisuus. (Minulle on vain kaksi), yht'äkkiä tunnen 4 sellaista 16 vuotiasta. Mistä on kysymys? (ympäristömyrkyt, toisen vanhemman puute, kiusaaminen, syrjäytyminen?).

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4499
Itse olen juuri rikollisten kautta oppinut paljon ihmisyyttä. Voidakseen selvitä siitä pimeästä tilanteesta mihin ovat itsensä saattaneet  jotkut heistä ovat rohkeita kohtaamaan oman elämänsä tuhoisat ja surulliset valinnat ja myös heille paljastuu ne surulliset olosuhteet, jotka ympäröivät heidät.
Siellä on paljon aikaa ajatella ja jotkut käyttävät sen ajan oikein. Toiset myös tulevat uskoon.

Heillä ei ole enää varaa muuhun kuin olla rehellinen . Kuten toinen rikollisista jotka ristiinnaulittiin Jeesuksen kanssa.

Heidän kanssaan olen tajunnut, että olen itse ihan samassa asemassa omassa elämässäni. Se tuntuu paljon rehellisemmalta kuin kommunikointini monen siivosyntisen kanssa.

Eli ainoa tapa päästä selvyyteen omassa elämässä on tuo ihan sama resepti.

Sitä tarkoitan kun sanon että samastun rikollisten kanssa.

Olisi totaalista ajanhukkaa edes yrittää tehdä tuota työtä, jos ei kykenisi näkemään heidän arvoaan ihmisenä ja myös kommunikoimaan sitä heille.
« Viimeksi muokattu: 24.06.22 - klo:04:10 kirjoittanut sandia »

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4499
Eilen keskiviikkona olin päivän työpaikallani koska eilinen opetus koski lääkäreitä ja sairaanhoitajia. Juuri eilen ryhmässä kaksi kaveria todella murtui ja tiedosti mistä lähtökohdasta olivat oikeutta teet rikoksensa. Toisella se oli syvä viha ja koston halu. Hän murtui ja oli järkyttynyt kun tajusi että hän oli ollut täynnä kostonhalua

Uskon, että on paljon uskovia, jotka kantavat vihaa ja kaunaa vuosikausia ja se tulee esille myös käyttäytymisessä ja valinnoissa. Johanneksen kirje sanoo, että joka vihaa on murhaaja ja hän on pimeydessä eikä näe mihin menee.

Poissa Malakia

 • Viestejä: 109
Uskoontulonsa jälkeen homo- ja avoparit eivät välttämättä heti, eivätkä kohtakaan sisäistä elämäntapansa synnillisyyttä.

... että homoparin kannalta sen ymmärtäminen voi mutkistua entisestään, jos ovat juridisesti naimisissa ja jos on lapsia.
Käytän sanontaa "juridisesti naimisissa", koska mielestäni se ei ole Jumalan mielen mukainen, vaan vain juridinen liitto.

....miten uskoviin homoihin pitäisi suhtautua

  Mutta tiedossa on luterilaisen kirkon, mielestäni heikko tilanne.


Niin, allekirjoitan tuon vaikeuden kuinka tulisi suhtautua "uskoviin" homoihin.

Jeesus vastaa tuohon "ongelmaan" Matt.7:21 ; Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

Sandia jo siteerasi tätä Uuden Testamentin ohjetta, 1.Kor.5:9-13

"Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;

en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.

Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.

Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?

Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."

Poissa Malakia

 • Viestejä: 109
::)  Kyllä on maailma mennyt kummalliseksi ja sekavaksi, monimutkaiseksi.


Sandian ammatti on eri asia kokonaan ja kuuluu maalliseen regimenttiin monen muun ammatin kanssa. Minun ei kuulu samaistua rikollisiin mielessäni, enkä pystykään. Ei ole minun "lahjani" heitä auttaakseni.

Raamatun mukaan myös paljon siivoja menee kadotukseen

Yksin Jumala näkee sydämen, mutta jotkut synnit ovat ilmeiset ja niihin on ohjeet.

Nyt on käsittämättömänä syntinä tuo nuorison transsukupuolisuus ja sukupuolten moninaisuus.

Aamen. Allekirjoitan pohdintasi.

Laitan jo aiemmin siteeramani jakeet ;


Juuda 1:4   Sillä teidän keskuuteenne on pujahtanut eräitä ihmisiä, joiden jo aikoja sitten on kirjoitettu tulevan tähän tuomioon, jumalattomia, jotka kääntävät meidän Jumalamme armon irstaudeksi ja kieltävät meidän ainoan valtiaamme ja Herramme, Jeesuksen Kristuksen.

Matt.7:21  Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.Tuo "trans-liike" on kuin piste i:n päälle tässä homovyörytyksessä yhteiskunnan "normistoon", ja tuolla tavoin myös kirkon sisälle.

Monta kertaa olen mielessäni toivonut että itsellä olisi sellaista "maallista, sanallisesti, ja termistöltään, taidollisuutta" pukea sanoiksi nämä selvästi Raamatun vastaiset asiat, että osaisi näin paljastaa niiden vääryyden Raamatun mittapuun mukaan, heille jotka eivät usko Jumalaan ja Raamattuun, tai vaikka sitten uskoisivatkin.

Mutta, tuohon varmaankin pätevät nämä Paavalin kirjoittamat Raamatun kohdat ;


1.Kor.1:20  Missä ovat viisaat? Missä kirjanoppineet? Missä tämän maailman älyniekat? Eikö Jumala ole tehnyt maailman viisautta hullutukseksi ?

1.Kor.3:19  Sillä tämän maailman viisaus on hullutus Jumalan silmissä. Sillä kirjoitettu on: "Hän vangitsee viisaat heidän viekkauteensa

Poissa pax

 • Viestejä: 542
Kun lapsi alkaa kokemaan seksuaalisuutta ja se kohdistuu samaan sukupuoleen, se on tragedia, kun se tapahtuu hengellisissä piireissä voi vain aavistaa ahdistusta mitä se tuo. Seksuaalisuus on voimakas vietti ja kun uskova on homoseksuaali se on jatkuvaa itselleen kuolemista jos siihen ylipäätään pystyy. Siinäkin armo on suuri, kun ihminen tuomitsee mahdolliset lankeemukset syntinä kuten kaikki muutkin synnit joita teemme.
Ihan eri asia sitten kun tämä aika tuottaa pornoa joka ohjaa heterotkin sekoilemaan ja vaihtamaan luonnollisen luonnottomaan.
-Joskus vieraista tulee ihan tuttuja ja tutuista ihan vieraita.-

Poissa HelenaM

 • Viestejä: 86
Kun lapsi alkaa kokemaan seksuaalisuutta ja se kohdistuu samaan sukupuoleen, se on tragedia, kun se tapahtuu hengellisissä piireissä voi vain aavistaa ahdistusta mitä se tuo. Seksuaalisuus on voimakas vietti ja kun uskova on homoseksuaali se on jatkuvaa itselleen kuolemista jos siihen ylipäätään pystyy. Siinäkin armo on suuri, kun ihminen tuomitsee mahdolliset lankeemukset syntinä kuten kaikki muutkin synnit joita teemme.
Ihan eri asia sitten kun tämä aika tuottaa pornoa joka ohjaa heterotkin sekoilemaan ja vaihtamaan luonnollisen luonnottomaan.
Tämä on myös merkittävä asia, ajoittain olen tätä ajatellut. Jos oma lapsi osoittaa murrosiän kynnyksellä kiinnostuksensa kohdistuvan samaan sukupuoleen ja alkaa jossain vaiheessa  hengailla vakituisemmin jonkun kanssa, olisin sitä mieltä, että jokainen uskova vanhempi suhtautuu edelleen rakkaudellisesti omaan lapseensa. Tai mikä tahansa muu ei-toivottu, julkisynnillinen tai vähemmän näkyvä asia onkaan oman lapsen elämässä, sama juttu.

Ihminen vanhempana on silti paljon vajavaisempi rakkaudessaan omaakin lasta kohtaan, verrattuna Jumalan rakkauteen Jeesuksessa, kaikkia syntiinlangenneita kohtaan. Tästä näkökulmasta katsottuna koen tarvitsevani armoa, ymmärrystä ja herkkyyttä nähdä ihmiset. Samasta syystä kun joku homoseksuaali tai vaikkapa laittoman viinan trokari tulee uskoon, mielestäni ei pidä kiirehtiä Jumalan aikataulujen ja henkilön kasvuprosessien suhteen. Ja loppuun varmuuden vuoksi: syntiä siunaamatta.

Poissa sandia

 • Moderaattori
 • Viestejä: 4499
Uskoontulonsa jälkeen homo- ja avoparit eivät välttämättä heti, eivätkä kohtakaan sisäistä elämäntapansa synnillisyyttä.

... että homoparin kannalta sen ymmärtäminen voi mutkistua entisestään, jos ovat juridisesti naimisissa ja jos on lapsia.
Käytän sanontaa "juridisesti naimisissa", koska mielestäni se ei ole Jumalan mielen mukainen, vaan vain juridinen liitto.

....miten uskoviin homoihin pitäisi suhtautua

  Mutta tiedossa on luterilaisen kirkon, mielestäni heikko tilanne.


Niin, allekirjoitan tuon vaikeuden kuinka tulisi suhtautua "uskoviin" homoihin.

Jeesus vastaa tuohon "ongelmaan" Matt.7:21 ; Ei jokainen, joka sanoo minulle: 'Herra, Herra!', pääse taivasten valtakuntaan, vaan se, joka tekee minun taivaallisen Isäni tahdon.

Sandia jo siteerasi tätä Uuden Testamentin ohjetta, 1.Kor.5:9-13

"Minä kirjoitin teille kirjeessäni, ettette seurustelisi huorintekijäin kanssa;

en tarkoittanut yleensä tämän maailman huorintekijöitä tai ahneita tai anastajia tai epäjumalanpalvelijoita, sillä silloinhan teidän täytyisi lähteä pois maailmasta.

Vaan minä kirjoitin teille, että jos joku, jota kutsutaan veljeksi, on huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja, te ette seurustelisi ettekä söisikään semmoisen kanssa.

Sillä onko minun asiani tuomita niitä, jotka ovat ulkopuolella? Ettekö tekin tuomitse vain niitä, jotka ovat sisäpuolella?

Mutta ulkopuolella olevat tuomitsee Jumala. "Poistakaa keskuudestanne se, joka on paha."


Olen samaa mieltä, että tuo Paavalin kirjoitus tulee mieleen. Mutta siinä puhutaan erilaisten syntien siteissä olevista. Jos sitä AINOASTAAN sovelletaan homoihin, jotka sanovat olevansa uskossa, niin olemme todella ulkokultaisia. " huorintekijä tai ahne tai epäjumalanpalvelija tai pilkkaaja tai juomari tai anastaja".

Eli kaikki esiaviollista seksiä harrastavat, puolisot, jotka löytävät uuden ja paremman partnerin, jopa seurakunnasta, alkoholistit, sellainen jolla on tapana ottaa jotain toisille kuuluvaa...veroilmoituksissa valehtelevan,  ja "epäjumalanpalvelijat". Paavali opettaa, että himo on epäjumalanpalvelusta muualla.  Eli kaikki jossain koukussa olevat.
« Viimeksi muokattu: 24.06.22 - klo:12:56 kirjoittanut sandia »

Poissa NanoK

 • Viestejä: 308
Meillä kaikilla on kaikenlaisia himoja, ajatuksia, mutta niiden toteuttaminen on aivan eri asia, kuin pelkät ajatukset, tai suoranaiset himolliset kiusaukset, tai niistä haaveilu.

Tämä on aika yleinen mielipide monella, mutta siinä on jotain mikä on viime aikoina vaivannut. Ehkä se vain kuulostaa hiomattomalta lohkaisulta koska yksityiskohtia ei ole selitetty auki. Sanoohan Jeesus itse että se joka himoitsee, on tehnyt sydämessään aviorikoksen. Ja toisessa kohdassa: ylitse kaiken on varjeltava sydäntään, sillä sieltä elämä lähtee. Näin ollen kuulostaa jotenkin "itsepetolliselta" ajatella että antaa vaan sen kaiken saastan velloa sydämessä, kuhan vaan se ei muutu teoiksi. Sydän ja sen halutkin tulee puhdistaa.

Mutta nämähän ovat perusasioita. Olisiko siis siinä taustalla ajatus että ihminen on aina syntinen ja kiusauksia täynnä joille ei voi mitään, eikä koskaan pyhity täällä maan päällä ajatusten ja tekojen puolesta täydelliseksi.  Tässä lauseessa on vain jokin joka ei sula nielussa.

Poissa pax

 • Viestejä: 542
Vuorisaarnassa Jeesus osoitti sen että olemme lain rikkojia aivan kaikki ja ilman Jeesusta hukumme.
-Joskus vieraista tulee ihan tuttuja ja tutuista ihan vieraita.-

Poissa NanoK

 • Viestejä: 308
Vuorisaarnassa Jeesus osoitti sen että olemme lain rikkojia aivan kaikki ja ilman Jeesusta hukumme.

Näinhän se on. Mutta näen tässä jonkinlaisen kompastumisvaaran. Jeesuksen sanoja ei voi selittää tyhjäksi. Varsinkin uskosta osaton voi mennä vähän hämilleen kuullessaan että ajattele mitä ajattelet, kunhan et tee mitä ajattelet. Eikö se kuulosta aika ristiriitaiselta? Ei tarvitse katua ajatuksia, mutta tekoja pitää katua? Tottahan se on ettei sillä vielä tulla vanhurskaaksi että katuu ajatuksiaan, mutta sellainen perinpohjainen parannus tuntuu olevan Jumalan tahto.