Kirjoittaja Aihe: Yleinen raamatunlukuketju  (Luettu 1211 kertaa)

Poissa NanoK

  • Viestejä: 297
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #30 : 28.07.21 - klo:09:39 »
Luin pitkästä aikaa valitusvirsiä "satunnaisotannalla", sormi osui aukaisemaan Raamatun siitä kohdalta ja mietin että miksi olen vältellyt niin paljon tiettyjä Raamatun kirjoituksia ja keskittynyt vain Uuteen Testamenttiin ja Psalmeihin. Tosin täytyy myöntää että niidenkin suhteen Raamatun luku on ollut todella hajamielistä ja kaikinpuolin heikkoa viimeaikoina. (luen ennen nukkumaan menoa ja olen aika väsynyt silloin)

Toisessa luvussa surtiin "maahan asti painuneina" Israelin luopumusta. Jae 14: "Profeettasi ovat sinulle nähneet petollisia, äiteliä näkyjä. Eivät he ole paljastaneet sinulle sinun syntiäsi, niin että olisivat kääntäneet sinun kohtalosi, vaan ovat nähneet sinulle petollisia, eksyttäväisiä ennustuksia."

Synnintunto nousee totuuden tuntemisesta, mutta kun totuuden tunto katoaa niin kaikenlaiset eksytykset ja paatuminen ottaa sijaa.

Poissa Stiina

  • Viestejä: 356
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #31 : 28.07.21 - klo:12:21 »
Peukutan!  Hyvä!

(Ennen Raamatun lukua on hyvä rukoilla avautumista, vaikka Jumala avaa ilman rukoustakin.)

Poissa NanoK

  • Viestejä: 297
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #32 : 15.08.21 - klo:21:16 »
Näin on Stiina. Ja pitäisi varata aikaa, rauhaa ja vireyttä siihen lukemiseen. Lukea riittävästi, keskittyneesti ja ajatuksella, ja antaa sen puhutella.

Luin taas satunnaisotannalla, koska en osannut päättää mitä lukisin. Ja kirja avautui Danielin kohdalta, siinä oli kertomus Sadrakista, Mesakista ja Abednegosta jotka heitettiin tuliseen pätsiin. Miehet selvisivät vahingoittumattomina ja heidän kanssaan oli vielä neljäs, joka oli "näöltään niinkuin Jumalan poika". Olen aina ajatellut että minäkin haluan tuollaisen uskon. Ehkä elämän ahdistukset ja koettelemukset voisivat olla eräänlainen tulinen uuni, joka polttaa mutta ei vahingoita hengiltä, koska on se usko ja se nejäs mies niissä liekeissä. Kun ajattelee taaksepäin tiettyjä vaiheita elämässä, en tiedä miten olisin selvinnyt ilman uskon tuomaa toivoa? tuli olisi kyllä kuluttanut.

Poissa Stiina

  • Viestejä: 356
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #33 : 21.10.21 - klo:11:58 »
Lue Raamattua:  Valitut kohdat:

21.10.2021

2. Kor. 9:2–11
2 Tiedänhän teidän halukkuutenne. Olen kehunut teitä sen vuoksi makedonialaisille ja kertonut, että Akhaiassa asia on hoidettu jo viime vuonna. Teidän intonne on saanut täälläkin useimmat liikkeelle. 3 Lähetän nyt veljet matkaan varmistaakseni, etten ole turhaan kehunut teitä tässä asiassa vaan että te olette valmiita, niin kuin olen sanonut. 4 Joutuisihan meidän luottamuksemme häpeään, teistä itsestänne puhumattakaan, jos sinne tulisi joitakin makedonialaisia minun kanssani ja he tapaisivat teidät valmistautumattomina. 5 Siksi pidin välttämättömänä kehottaa näitä veljiä lähtemään teidän luoksenne ennen meitä ja järjestämään lupaamanne lahjan etukäteen kuntoon, niin että se olisi valmiina ja olisi runsas eikä kitsas. 6 Muistakaa tämä: joka niukasti kylvää, se niukasti niittää, ja joka runsaasti kylvää, se runsaasti niittää. 7 Kukin antakoon sen mukaan kuin on mielessään päättänyt, ei vastahakoisesti eikä pakosta, sillä iloista antajaa Jumala rakastaa. 8 Hänellä on teille annettavana runsaasti kaikkia lahjoja, niin että teillä on aina kaikki mitä tarvitsette ja voitte tehdä runsaasti kaikkea hyvää. 9 Onhan kirjoitettu: -- Hän jakelee, hän antaa köyhille, hänen hyvyytensä kestää ikuisesti. 10 Hän, joka antaa kylväjälle siemenen ja suo ravinnoksi leivän, antaa teillekin siemenen ja moninkertaistaa sen, ja hän sallii teidän hyvyytenne sadon karttua. 11 Te saatte kaikkinaista rikkautta ja voitte osoittaa runsaasti anteliaisuutta. Näin meidän työmme synnyttää kiitollisuutta Jumalaa kohtaan.

Room. 13:11–14:4
11 Tehän tiedätte, mikä hetki on käsillä. Teidän on aika herätä unesta, sillä pelastus on nyt meitä lähempänä kuin silloin, kun meistä tuli uskovia. 12 Yö on kulunut pitkälle, päivä jo sarastaa. Hylätkäämme siis pimeyden teot ja varustautukaamme valon asein. 13 Meidän on elettävä nuhteettomasti niin kuin päivällä eletään, ei remuten ja juopotellen, siveettömästi ja irstaillen, riidellen ja kiihkoillen. 14 Pukekaa yllenne Herra Jeesus Kristus älkääkä hemmotelko ruumistanne, niin että annatte sen haluille vallan. 14:1 Hyväksykää joukkoonne myös sellainen, joka on uskossaan heikko, älkääkä ruvetko kiistelemään mielipiteistä. 2 Joku katsoo voivansa syödä kaikkea, mutta heikkouskoinen syö vain kasviksia. 3 Joka syö kaikkea, älköön halveksiko sitä joka ei syö, ja joka taas ei syö kaikkea, älköön tuomitko sitä joka syö. Onhan Jumala ottanut omakseen hänetkin. 4 Mikä oikeus sinulla on tuomita toisen palvelijaa? Oman isäntänsä edessä hän seisoo tai kaatuu -- vaikka kyllä hän seisoo, sillä Herra kykenee pitämään hänet pystyssä.

Pyhittäjä Hilarion Suuri (+ 371)
Luuk. 6:17–23
Siihen aikaan 17 Jeesus laskeutui vuorelta yhdessä apostoliensa kanssa ja pysähtyi tasaiselle paikalle. Siellä oli suuri joukko hänen opetuslapsiaan ja paljon kansaa kaikkialta Juudeasta, Jerusalemista ja rannikolta Tyroksen ja Sidonin seudulta. 18 Kaikki he olivat tulleet kuulemaan Jeesusta ja hakemaan parannusta tauteihinsa. Myös saastaisten henkien vaivaamat tulivat terveiksi. 19 Jokainen yritti väentungoksessa päästä koskettamaan häntä, sillä hänestä lähti voimaa, joka paransi kaikki. 20 Jeesus katsoi opetuslapsiinsa ja sanoi:     "Autuaita olette te köyhät,     sillä teidän on Jumalan valtakunta.     21 Autuaita te, jotka nyt olette nälissänne: teidät ravitaan. Autuaita te, jotka nyt itkette: te saatte nauraa. 22 "Autuaita olette te, kun teitä Ihmisen Pojan tähden vihataan ja herjataan, kun ihmiset erottavat teidät keskuudestaan ja inhoavat teidän nimeännekin. 23 Iloitkaa silloin, hyppikää riemusta, sillä palkka, jonka te taivaassa saatte, on suuri.

21.10.2021
Luuk. 9:49–56
Siihen aikaan eräs opetuslapsista tuli Jeesuksen luo ja sanoi: 49 "Opettaja, me näimme erään miehen ajavan pahoja henkiä ulos sinun nimessäsi. Me yritimme estää häntä, koska hän ei seuraa sinua meidän joukossamme." 50 Mutta Jeesus vastasi: "Älkää estäkö. Joka ei ole teitä vastaan, on teidän puolellanne." 51 Kun Jeesuksen taivaaseenottamisen aika oli lähenemässä, hän suuntasi kulkunsa Jerusalemia kohti. 52 Edellään hän lähetti sananviejiä. Nämä lähtivät matkaan ja menivät erääseen Samarian kylään valmistelemaan Jeesuksen tuloa. 53 Kyläläiset kuitenkin kieltäytyivät ottamasta Jeesusta vastaan, koska hän oli matkalla Jerusalemiin. 54 Kun hänen opetuslapsensa Jaakob ja Johannes kuulivat tästä, he sanoivat: "Herra, tahdotko, että käskemme tulen iskeä taivaasta ja tuhota heidät niin kuin Eliakin teki?" 55 Mutta Jeesus kääntyi ja nuhteli opetuslapsia ja sanoi: "Te ette tiedä, minkä hengen omat te olette. 56 Ihmisen Poika ei tullut ihmisten sieluja kadottamaan vaan pelastamaan." Yhdessä he jatkoivat matkaa toiseen kylään.

https://www.hos.fi/paivan-sana/