Kirjoittaja Aihe: Yleinen raamatunlukuketju  (Luettu 1649 kertaa)

Poissa Taisto

  • Viestejä: 2133
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #60 : 05.12.21 - klo:12:43 »
Luin SNL 14:15
Tyhmä uskoo kaiken minkä kuulee.
En voi mitään sille, että tuosta tulee mieleen tiettyjen seurakuntien julistus tai opetus: vaikka opetetaan mitä kyseenalaista, niin jotkut tai ehkä koko seurakunta uskoo sen. Kun vain tarpeeksi painokkaasti opetetaan, ja tarpeeksi usein ja monen opettajan suulla.

Itsekin jossakin vaiheessa olin niin sinisilmäinen, että uskoin kaiken... mutta onneksi, tai voisin sanoa että Jumalan johdattamana vaimoni ja minä erosimme seurakunnasta.

Poissa sandia

  • Moderaattori
  • Viestejä: 4099
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #61 : 05.12.21 - klo:23:31 »
Joo, olisi pitänyt laittaa jakeen loppuosakin: "järkevä harkitsee mitä tekee".

Harkinta on hyvä asia. Eli oman aivokopan käyttö.

Tulee mieleen mun äidin sanonta, jota hän käytti sopivissa kohdissa: uskonhan mie, mitä kaver' valehtellee. :)

Poissa Stiina

  • Viestejä: 515
Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Vastaus #62 : 09.12.21 - klo:13:29 »
Tänään puhuttelee:
"Jumala näet vaikuttaa teissä sekä tahtomisen että tekemisen, että hänen hyvä tahtonsa toteutuisi." (Fil. 2:12-13) 4 Jumala itse vaikuttaa tahtomisen ja tekemisen ja juuri siitä syystä ihmisen on / tulee tahtoa pelastumistaan. Ihmisen tahto on sidottu."
----
Vaikka siis ihmisen tulee tahtoa pelastua, ei meidän tahtomme ole vapaa, emmekä voi uskoa, jos Jumala ei sitä vaikuta. Tahtomme on täysin sidottu pelastusasiassa, väittää enemmistö mitä tahansa. (OKA)
"Yksin Jeesus polki viinikuurnan" (Jes. 63: 3, jossain Uudessa Testamentissakin sama ja tarkoittaa, että ei voi, saa lisätä mitään ihmisestä itsestään tulevaa tai muuten...

ja (GAL.3:)
26Te kaikki olette uskon kautta Jumalan lapsia Kristuksessa Jeesuksessa. 27Kaikki te, jotka olette Kristukseen kastettuja, olette pukeutuneet Kristukseen. 28Tässä ei ole juutalaista eikä kreikkalaista, ei orjaa eikä vapaata, ei miestä eikä naista, sillä Kristuksessa Jeesuksessa te kaikki olette yksi.

---------
Hyvä lukea:
http://www.pihkala.net/Saarnat/Joh6&37-40JumalanPelastustahto.pdf