Kirjoittaja Aihe: Erityisiä opetuksia Raamatusta  (Luettu 3320 kertaa)

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #285 : 16.11.21 - klo:13:38 »

Usko on sen todellisuutta, mitä toivotaan, sen näkemistä, mitä ei nähdä. Hepr. 11:1.

Hengellinen väsymys voi liittyä kysymykseen uskon kokemisesta. Meitä on saatettu ajaa sisään uskonnollisuuteen, jossa tunteminen ja kokeminen on uskon mitta. Nuori mies meni saarnamiehen luokse rukoiltavaksi, ja saarnaaja piti vuolaan rukouksen nuoren puolesta. Lopuksi saarnaaja kysyi: ”Miltä tuntui?” Kun tuntuu hyvältä, kaikki hyvin? Kun tuntuu huonolta tai ei tunnu miltään, jotain on vialla? Onko Jumalan armo riippuvainen siitä, miltä se meistä tuntuu? Olisimmeko ymmärtäneet jotakin väärin? Jos Jumala ei suostukaan tulemaan ja rysäyttämään kerralla uskonelämäämme kuntoon, vaikka rukoiltaisiin vilpittömästi polvet verillä, kuten kuuluisa Wittenbergin munkki aikanaan, niin onko kaikki silloin menetetty? Vai pitäisikö ripustautua Jumalan lupauksiin, eikä ihmisen kokemuksiin? Vaikka tähän: ”Jokainen, joka huutaa avukseen Herran nimeä, pelastuu” (Room. 10:13). Jeesusta avukseen huutava turvautuu lupausten Jumalaan, hän uskoo.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #286 : 23.11.21 - klo:13:59 »
 :) Tärkeää sisäistää eikä koskaan unohtaa mistä olikaan kysymys kristillisessä uskossa.

Päivän sana 23.11.2021
Jumalan armosta kaikkien rikkomusten seuraukseksi tulikin vapauttava tuomio. Room. 5:16.

Olemme täysin riippuvaisia Jumalan armosta. Jumalan armo ei ole yleisarmollisuutta, kaiken sen siunaamista, mikä nyt sattuu miellyttämään. Jumalan armo kiinnittyy aina Jeesuksen ristiin. Armo maksoi Jumalan Pojan hengen, siksi se ei ole halpaa armoa eikä ihmisten ostettavissa. Kristillisessä kirkossa tarjotaan armoa, jonka edestä Jumalan Pojan veri vuosi. Niin paljon Jumala tätä syntistä maailmaa rakasti. Jumalan armo ei siten voi koskaan perustua ihmisen tekoihin, onnistumiseen kristittynä, persoonallisiin ominaisuuksiin tai muuhunkaan meissä olevaan. Armo on Jumalan sydämen asenne ihmistä kohtaan. Jumalan sydän on täynnä rakkautta ja anteeksiantoa siksi, että Jeesus otti itselleen meille kuuluneen tuomion, sovitti meidät Isän kanssa, vapautti tuomiosta.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #287 : 27.11.21 - klo:11:27 »
 :)  Ymmärtämiseksemme!
Matt. 5:14–19
Herra sanoi opetuslapsilleen: 14 "Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. 15 Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. 16 Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa. 17 "Älkää luulko, että minä olen tullut lakia tai profeettoja kumoamaan. En minä ole tullut kumoamaan, vaan toteuttamaan. 18 Totisesti: laista ei häviä yksikään kirjain, ei pieninkään piirto, ennen kuin taivas ja maa katoavat, ennen kuin kaikki on tapahtunut. 19 Sitä, joka jättää laista pois yhdenkin käskyn, vaikkapa kaikkein vähäisimmän, ja siten opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa vähäisimmäksi. Mutta sitä, joka noudattaa lakia ja niin opettaa, kutsutaan taivasten valtakunnassa suureksi.

27.11.2021
Luuk. 10:19–21
[Jeesus sanoi opetuslapsilleen:] 19 Niin, minä olen antanut teille vallan: te voitte polkea käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä se vahingoita teitä. 20 Mutta älkää siitä iloitko, että henget teitä tottelevat. Iloitkaa siitä, että teidän nimenne on merkitty taivaan kirjaan." 21 Silloin Pyhä Henki täytti Jeesuksen riemulla, ja hän sanoi: "Minä ylistän sinua, Isä, taivaan ja maan Herra, siitä, että olet salannut tämän järkeviltä ja viisailta mutta olet ilmoittanut sen lapsenmielisille. Näin sinä, Isä, olet hyväksi nähnyt.

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #288 : 02.12.21 - klo:15:42 »
 :) 2.12.2021  Ymmärtäkää oikein!

Minun apuni on sinun muurinasi. Jes. 60:18.
Mies kuvasi, kuinka Jumala puuttui tuntuvalla tavalla tilanteeseen, joka olisi ollut vaarallinen. Apua ei edes ehditty pyytää, kun se jo annettiin. Lähinnä voitiin vain ihmetellä, mitä oikein tapahtui. Jumalan suojeluksen kokemuksessa ei sinänsä ole mitään outoa. Kuinka monesta vaarasta Herramme meitä jatkuvasti varjelee, niin ettemme sitä itse huomaa tai ymmärrä. Koska Jumala elää, hän voi joskus, silloin kun itse hyväksi näkee, puuttua elämämme kulkuun myös jollakin erikoisella ja helposti havaittavalla tavalla. Yleensä hän ei niin toimi, vaikka kristittyjen kertomuksista voisi toista päätellä. Mutta joskus kyllä. Meille ei suoda näitä näkyviä auttamiskokemuksia kovinkaan usein varmaan siksi, että ne tulkitaan niin helposti väärin. Evankeliumista eläminen muuttuisi nopeasti kertomuksiksi ihmeistä ja oudoista tapahtumista. Usko keskittyisi tähän elämään eikä tulevaan.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #289 : 03.12.21 - klo:11:26 »
 Andreas vei hänet Jeesuksen luo. Jeesus katsoi häneen. Joh. 1: 42.

Toisen ihmisen katse voi rohkaista ja lohduttaa, se voi antaa toivon ja välittää hyväksynnän. Toisen ihmisen katse voi myös lannistaa ja lyödä, alistaa ja kylmentää sielun. Välittää viestin: et kelpaa. On sanottu, että ihmisen syvä tarve on tulla nähdyksi ja arvostavalla tavalla huomioonotetuksi. Saatko sinä tulla nähdyksi, et vain havaituksi? Saatko osaksesi lohduttavan ja hyväksyvän katseen, kun tarvitset sitä? Tuletko kysymyksinesi kuulluksi? Mitä läheisempi toinenihminen on, sitä tärkeämpää on saada tulla aidosti kohdatuksi. Vaikeinta on hyväksyä tilanne, jossa tulemme nähdyksi ja kuulluksi tarkoituksella väärin. Se on kuitenkin monen ihmisen kokemus. Kun Jeesus katsoo ihmistä, on läsnä aseista riisuva, turvallinen rakkaus. Lempeän katseen edessä uskaltaa kohdata rikkinäisyytensä ja rohkaistuu luottamaan armoon.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla.
© Juha Vähäsarja & Perussanoma Oy
[/size]

Poissa Stiina

  • Viestejä: 437
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #290 : tänään kello 11:43 »
Näin minäkin asian tänään koen ja uskon:
"Päivän Sana
08.12.21

Kansa nousee kansaa vastaan ja valtakunta valtakuntaa vastaan, ja joka puolella on nälänhätää ja maanjäristyksiä. Mutta kaikki tämä on vasta synnytystuskien alkua. Silloin teidät pannaan ahtaalle, monia teistä surmataan ja kaikki kansat vihaavat teitä minun nimeni tähden. Monet silloin luopuvat, he kavaltavat toisensa ja vihaavat toinen toistaan. Matt. 24:7–10.
Jeesuksen paluun merkit ovat jo näkyvissä. Sodan melskeitä ja erilaisia katastrofeja tapahtuu kiihtyvällä syklillä. Synnytystuskat ovat alkaneet. Jeesuksen kuvaukset ovat kuin uutisia tämän päivän lehdistä. Kristittyihin kohdistuva viha ja vaino vahvistuvat, ja monien rakkaus kylmenee. Daniel kuvaa tätä seulonnan ja rakkauden kylmenemisen aikaa ja kertoo, kuinka oikeista opettajistakin monet lankeavat, vainoavat ja antavat ilmi toisiaan (Dan. 11). Kun rakkauskylmenee ja kristillinen ihmiskäsitys murtuu, ei ihmisarvokaan säily eikä oikea, taivaaseen johtava usko. Kun evankeliumi on saarnattu kaikille kansoille, päättyy tämän maailman aika. Se, joka pysyy loppuun saakka Jumalan sanan seuraajana, varjeltuu varmasti kotiin. Hän ei lähde mukaan ”anomiaan”, Jumalan käskyjen tietoiseen rikkomiseen ja valheenseuraamiseen.

Teksti on Juha Vähäsarjan hartauskirjasta Joka päivä lapsen lailla."

Poissa ullamaija

  • Viestejä: 157
Vs: Erityisiä opetuksia Raamatusta
« Vastaus #291 : tänään kello 12:54 »
Stiina.Luin aamulla juuri saman tekstin Vähäsarjalta.Pidän hänen raittiista opetuksestaan.Raamattuopisto seisoo,Jumalan kiitos,sanan pohjalla.Rukoilkaamme ko.yhteisön ja työntekojöiden puolesta.