Puimatanner > Raamattupiiri

Opetusta Ilmestyskirjasta......kokemuksia

(1/7) > >>

sandia:
Hävitin taas kysymysmerkin johonkin, joten en voinut laittaa sitä otsikon perään.
Olin keväällä Suomessa Kansanlähetyksen opiston ns. periodikurssilla Ilmestyskirjasta. Nyt täällä seurakunnassa Raamattupiirissä käsitellään Ilmestyskirjaa.

Täytyy sanoa että hieman hengelliseti rikkaampaa on tää raamattupiiri. Siis siinä mielessä, että saan sieltä hengellistä ravintoa ihan tähän hetkeen. Pastori on selvästi uudestisyntynyt ihminen, Etelän baptistien keskuudessa hengellisesti kasvanut .

Oli kiva jutella heidän kanssaan siitä mitä tarkoittaa Ilm. 1ssä oleva ilmaisu "olla Hengessä". Vaikka seurakunta on virallisesti "eikarismaattinen", ihmiset kertoivat miten Pyhä Henki oli heitä koskettanut. Ja oltiin samaa mieltä, että yliluonnolliset Herran kohtaamiset ovat uskovan normielämän osa.

Pastorin kanta on että kun Ilmestyskirjasta aletaan tehdä aikatauluja että miten tää ihmiskunnan kohtalo etenee, on melko todennäköistä että osutaan harhaan. Ja että Ilmestyskirja on vahvaa hengellistä ruokaa myös tämän päivän uskossa vaeltamiseen.

Sen lisäksi puhutteli ajatus, että kaikissa 7 seurakunnassa oli omat vaikeat asiansa. Täydellistä seurakuntaa ei ollut. Eli sellaista on ehkä jopa turha etsiä nykyäänkään.

Tuossa jotain pieniä haja ajatuksia, jotka halusin jakaa.

sandia:
Tosin Kansanlahetyksen 3 paivan kurssin tarkoitus oli kayda koko kirja lapi 3 paivassa. Kun taas raamattuseminaarissa ei kayda edes komo lukua lapi samall kertaa.Siis ihan eri tavoitteet joten vahan huono edes alkaa.vertailla niiden hengellista arvoa.

sandia:
Aamupuuroa ja sitten pääsen taas lukemaan Raamattua toisten uskovien kanssa. Rukoilin kauan Herraa että hän auttaisi minua kun en tiennyt mistä suunnasta lähteä etsimään mielekästä uskovien yhteyttä. Olen tosi kiitollinen että näin ilmoituksen ja sain tehtyä päätöksen olla siellä klo 9.00 sunnuntaiaamuna.

Oloneuvos:

--- Lainaus käyttäjältä: sandia - 29.02.20 - klo:18:44 ---Tosin Kansanlahetyksen 3 paivan kurssin tarkoitus oli kayda koko kirja lapi 3 paivassa. Kun taas raamattuseminaarissa ei kayda edes komo lukua lapi samall kertaa.Siis ihan eri tavoitteet joten vahan huono edes alkaa.vertailla niiden hengellista arvoa.

--- Lainaus päättyy ---

Taitaa olla niin, että Ilmestyskirjasta (ja Danielin kirjasta) on syntynyt satoja hyllymetrejä kirjallisuutta, joissa arvioidaan mitä mikin kohta tarkoittaa. Minulle kovin vaikea kirja tuo Ilmestyskirja, mutta onnea ja siunausta teille kaikille sitä tutkijoille. Eräät tutkijat ovat kertoneet, että lähes kaikki ihmisten päätelmät Ilmestyskirjasta ovat osoittautuneet vuosisatojen matkalla virheellisiksi.

Soltero:
Ilmestyskirja on profetiaa.
Siksi siinä kerrottuja ilmiöitä ei käsitellä aikaperspektiivistä,
vaan jumalallisina, ajattomina eli iankaikkisina todistuksina.
Profetioissa ei ole aina erikseen menneisyyttä, nykyisyyttä ja tulevaisuutta.
Tämähän näkyy selvästi esim. Jesajan ja Jeremian kirjoissa.

Siksi Ilmestyskirjan ja Vanhan Testamentin profetioiden sisäistäminen on
vaikeaa meille, jotka olemme sidottuja ajan kahleeseen.
Haluaisimme aina tietää syyt ja seuraukset tapahtumajärjestyksessä,
mieluiten vuosilukujen tarkkuudella.

Jumala haluaa ilmeisesti kuitenkin avartaa profetioidenkin avulla
ihmisten tiedostamismaailmaa ja antaa aavistuksia siitä,
millaista on, kun iankaikkisuus alkaa myös
ihmis- ja muun luomakunnan kohdalla.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta