Puimatanner > Raamattupiiri

Jeremian kirja

<< < (2/7) > >>

sandia:
Minulta jäi luvusta 9 kertominen, vaikka innostuin siitä yhtä paljon kuin aikaisemmista luvuista.
Luku 9 puolestaan kuvaa tosin hyvin ihmisten suhtautumista toisiinsa. Siis miten synti kierouttaa ajattelua ja käyttäytymistä toisiin ihmisiin.

Siinä on aluksi se että olisipa minulla majapaikka autiomaassa. Ihan sama kuin minä ! Kaipaan myös voida yöpyä autiopaikassa. Nyt meillä on se truck camper juuri siinä mielessä. :) Jos Herra suo, pääsen vielä erämaahan yöpymään ja ihailemaan sitä luonto 24 h.

Laitan tähän listan niitä ominaisuuksia mitä Jeremia 9ssä on ihmisistä, siis meistä.

heidän kielensä on kuin jännitetty jousi, aina valmiina valheeseen, totuudesta he eivät piittaa.
veli pettää veljeään viekkaasti,
ystävä parjaa ystäväänsä takanapäin,
kaikki he pettävät toisiaan,
heidän kielensä on tottunut valheeseen,
vääryyttä he tekevät, eivät pysty kääntymään,
sortoa sorron päälle,
petosta petoksen päälle.

Siis melko kieroa toimintaa toinen toista kohtaan.


sandia:
Vähän monologiaa tää juttu, mutta kun tekee mieli kertoa. :P

Jeremiasta löytyy myös sellainen teema, että israelilaiset ikäänkuin näennäisesti käyttäytyivät ajoittain hengellisesti ja profeettojakin oli, mutta Jumala näki koko homman valheellisuuden. Siis se ikäänkuin näytti oikeelta, mutta, mutta...
Mm. luvussa 14.

Vaikka nämä ihmiset paastoavat, minä en kuule heidän valitustaan; vaikka he uhraavat polttouhreja ja ruokauhreja, he eivät saa minua leppymään. Miekalla, nälällä ja rutolla minä teen heistä lopun."

13 Minä vastasin: "Mutta Herra, Jumalani, profeetathan puhuvat heille näin: 'Ette tule näkemään miekkaa ettekä nälänhätää, sillä Herra antaa teille pysyvän onnen tässä maassa.'" 14 Herra sanoi minulle: "Silkkaa valhetta julistavat profeetat minun nimissäni! Minä en ole heitä lähettänyt, en ole antanut heille tehtävää enkä puhunut heille. Valhenäkyjä, tyhjiä ennustuksia ja petollisia kuvitelmiaan he teille julistavat. 15 He ovat ennustaneet minun nimissäni, vaikka minä en ole lähettänyt heitä, ja sanoneet, ettei miekka eikä nälänhätä tule tähän maahan.

sandia:
Sitt joku keksi että jos laitetaan Jeremia rukoileen meidän puolesta, niin ehkä Jumala tekee ihmeen ja pelastaa meidät. Mutta oma sydän jäi kovaksi. Jeremia 21:2.

Sinänsä kekseliästä porukkaa. ???

sandia:
Mulla olisi niin hirveän paljon kirjoitettavaa taas Jeremiasta. En oikein tiedä mitä tehdä tällä kirjoitusinnollani. En halua pitää monologia puimatantereella, mutta sitten pitäisi keksiä jokin toinen paikka koota ajatuksiani. Kirjaakin olen ajatellut kirjoittaa, mutta ei ihmiset taida oikein kirjoja enää lukea. Painaisikohan KL mun kirjan. ??? Voisihan sitä tehdä ekaksi kirjoituksen ja sitten tarjota. Ehkä teen niin.

Laitoin FBhen suljetun ryhmän jotta siellä voisi kirjoitella vapaammin omia ajatuksia kun ei ihmiset oikein keskustele mistään FBsta, enkä itsekään halua täyttää profiilia siten että kaverit kokee että paasaan heille. Ellei tekisi toista profiilia ihan sitä varten. Onhan siellä muillakin enemmän kuin yksi profiili.

Mutta siis ajatuksia Jeremiasta. Päätin laittaa sen nopeammin omin sanoin, siis mitä olen lukenut viime päivinä, tulee ehkä lyhyempi.

1. Jeremia napisi Herralle kovaa kohtaloaan, ja minua on kauan puhutellut se miten Jumala vastasi Jeremialle.
Sentähden, näin sanoo Herra: "Jos sinä käännyt, niin minä sallin sinun kääntyä, ja sinä saat seisoa minun edessäni. Ja jos sinä tuot esiin jaloa, et arvotonta, niin sinä saat olla minun suunani. He kääntyvät sinun tykösi, mutta sinä et käänny heidän tykönsä.

2. Jeremiassa on yllättävän paljon vääristä profeetoista. Jeremia 23ssa alkaa. Jae 14:Mutta Jerusalemin profeetoissa minä olen nähnyt kauhistuksia: aviorikosta ja valheessa vaeltamista; he vahvistavat pahantekijäin käsiä, niin ettei kukaan käänny pois pahuudestansa. He ovat minun edessäni kaikki kuin Sodoma, ja kaupungin asukkaat kuin Gomorra.  Jeremialla oli melko rankka jotos yhden väärän profeetan kanssa. Luku 28. Sitten siellä oli Uria, joka kyllä puhui Jumalan mielenmukaisesti, mutta hän alkoi PELÄTÄ ihmisiä ja pakeni ja sitä kautta murhattiin.  :(

3. Minusta onyvin mielenkiintoista se, että Jumala halusi kansan nöyrtyvän sortajan, siis Babylonian edessä!! Herra selvästi sanoi että ainoa tapa pelastua on nöyrtyä pahan edessä, minkä Jumala on sallinut. Sitä kautta Herra ajallaan nostaa!! Toi on hirveän iso juttu.Soltero:
Olisi minullakin monia asioita, joita on tullut mieleen Jeremian kirjaa lukiessani.
Mutta luen Raamattua aina uudelleen alusta loppuun.
Olen juuri Laulujen laulussa ja aloittamassa Jesajaa.
Siksi on hankalaa hypätä yhtäkkiä Jeremiaan.
Tietysti luen päivittäin muitakin raamatunkohtia kuin vuorossa olevaa ja teen vertailuja viittausten ym. perusteella.
Silti Raamatun kirjojen järjestyksellä on kokonaisuuden kannalta merkitystä,
joten Jeremiaan syvennyn taas aikanaan.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta