Puimatanner > Raamattupiiri

Galatalaiskirje

<< < (2/12) > >>

Stiina:
Jep, en silti tarkoittanut ainakaan mitään pahaa. Luinkohan rivien välistä jotain vai olisiko ollut mahdollista, että sinulla olisi ollut hieman eri versio, kun luin tuon ensimmäisen kerran ja jäin miettimään asiaa, enkä lukenut uudestaan vaan kirjoitin mietteeni. Tykkään, kun lukemaansa analysoidaan.

Minulla on pari "kaameaa" amerikkalaista serkkua jäljellä vielä ja heidän (alunperin kolme serkkua) jälkeläistään (19). Tykkään heistä ja monesta tuttavastani, mutta kyllä he ovat tässä kirjoittamassani asiassa erilaisia, vaikka pikkulapsuutensa asuivat Suomessa, nyt 84 v, 78 v, (menehtynyt olisi 73 v).
Tuttavani Connecticutissa (luterilaisessa kirkossa, vaimo 78v, alunperin saksalais-ranskalainen, mennoniitta suku, mies 82 v äiti venakko, isä eestiläinen, luterilainen). "love them so much", mutta tuo ero on. Nancy on muuten myös councelor (avioliittoasiat).

Toivottavasti en satuttanut, "kadehdin", että osaat korjata asiat heti terveesti.

Paljon on Galatalaiskirjeestä hyviä luentoja esim. Olavi Peltola.

 :)

sandia:
Niin, sitä mietin, että ehkä juuri Suomessa assosioidaan heti karismaattisuuteen kun joku sanoo sanan ilo.
Ja siis karismaattisuuden kautta hurmahenkisyyteen.

Yritin tuoda esille juuri tuon sydämen yksinkertaisuuden ja ilon, mistä Raamattu puhuu.

Olin juuri aloittanut lukion, kun tulin uskoon. Menin Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan nuorten uudenvuodenreissulle ja muistan kun eka kertaa koin sellaista vapautunutta turvallista iloa juuri muiden uskovien kanssa. Ihan vaan sen kaiken bussimatkarutiinin aikana. En usko että eiuskova voi kokea sitä ilman Pyhää Henkeä. Eli uskon sen olevan lahja mikä siis on osa sitä lahjaa kun uudestisyntymisessä saamme Pyhän Hengen.

Ja juuri tuo että Pyhän Hengen lahja annetaan täysin ILMAN ANSIOTA meille tavallisille pölliäisille. Siis uudestisyntymä ja se että näemme Pyhän Hengen toimivan meissä ja muissa uskovissa.

Tää maailma ei tiedä mitään sydämen yksinkertaisuudesta Herran edessä. Se ei kelpaa heille.
Ja silti se lapseus on tarjolla kaikille.

Lukiessanin tuota aloituksessa mainitsemaani kohtaa Galatalaiskirjeessä tuli jotenkin niin voimakkaasti mieleen ja esille juuri tuo mitä ihminen voi saada lahjaksi Herralta. Jos se kelpaa hänelle.

Taisto:

--- Lainaus käyttäjältä: sandia - 25.05.21 - klo:15:34 ---Tää maailma ei tiedä mitään sydämen yksinkertaisuudesta Herran edessä.

--- Lainaus päättyy ---
Tiivistit hyvin tämän tärkeän ja hienon asian, jonka Isä meille antaa.

Stiina:
Hyvin todella!  Ei mitään huomauttamista!  Kiitos!

Varmuuden vuoksi laitan tiivistelmän Galatalaiskirjeestä, jos joku vielä tarvitsee. Osaksi puhelin vain kirjoittamisen ilosta (keksisin siis jotain kirjoittamista).

https://tampereenseurakunnat.fi/sivustot/etsikko/hengen_paloa/raamattukoulua/galatalaiskirje_pelastuksen_tie_yksin_uskosta

Paulus:

--- Lainaus käyttäjältä: sandia - 25.05.21 - klo:15:34 ---Niin, sitä mietin, että ehkä juuri Suomessa assosioidaan heti karismaattisuuteen kun joku sanoo sanan ilo.
Ja siis karismaattisuuden kautta hurmahenkisyyteen.
--- Lainaus päättyy ---

Tässä kohtaa sotketaan toisiinsa kaksi täysin eri asiaa. Ilo ja iloittelu.

Ilo annetaan lahjaksi  :D, iloittelu vaatii jonkinlaista ihmisestä itsestään lähtevää  ;D.

Nuo hymiöt eivät ehkä kuvaa täsmällisesti sitä, mitä tahdon ilmaista.  :(

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

[*] Edellinen sivu

Siirry pois tekstitilasta