Kylä > Tietotekniikka

Ikääntynyt tekniikka

(1/15) > >>

Paulus:
Löysin mielenkiintoisen tietokonealan yrityksen, joka auttaa ongelmissa, joissa tavalliset huoltoliikkeet nostavat kädet pystyyn. Se löytyy Tampereelta. Sain hyviä neuvoja, vaikka en ostanutkaan mitään.

Sivut löytyvät täältä:
http://www.koneetkiertoon.fi

Paulus:

--- Lainaus käyttäjältä: Paulus - 20.02.16 - klo:11:59 ---Löysin mielenkiintoisen tietokonealan yrityksen, joka auttaa ongelmissa, joissa tavalliset huoltoliikkeet nostavat kädet pystyyn. Se löytyy Tampereelta. Sain hyviä neuvoja, vaikka en ostanutkaan mitään.

Sivut löytyvät täältä:
http://www.koneetkiertoon.fi
--- Lainaus päättyy ---

Pitää vielä kehua tuota yritystä. Sama henkilö otti minuun yhteyttä useamman kerran ilman, että tein mitään kauppaa heidän kanssaan. Ajattelin, että ilman muuta ovat myymässä minulle jotain laitetta, mutta ei. Neuvoi katselemaan kirppareilta, sanoipa vielä senkin, että kustannukset ovat korkeintaan 30 euroa.

Ongelmani oli vanhan, mutta minulle tarpeellisen koneen, näyttö. Kone on iMac G5, siis sellainen, jossa näyttö ja kone ovat samassa, siis semmoinen 6-7 cm paksu mötikkä. Kone sinällään toimii vielä kohtalaisen moitteettomasti, mutta näytön vasemmassa reunassa on n. 8 cm:n pystyraita, josta vain hämärästi kuultaa jotain läpi. Hiiren liike näkyy hieman tai sitten ei, joten koneella on hankala tehdä mitään. Tämä kone on minulle tärkeä useammasta syystä, ja ne liittyvät prosessoriin, jota ei enää ole uudemmissa. Vanhaa konetta tarvitsen lähinnä tärkeimpien ohjelmien vuoksi, koska ne eivät toimi enää koneissa, joissa on Intellin prosessori. Rajapinta on muistaakseni vuodessa 2006, jolloin kaikkien Mac-koneiden prosessorit vaihdettiin Intelliin.

Mutta itse asiaan. Sain tuosta firmasta neuvon, että kirppareilta löytyy edullisesti ulkoisia näyttöjä. Niinpä läksin asialle. Kirpparilta löytyikin kaksi ulkoista näyttöä, toisen (HP) hinta oli 10 euroa, toisen (Acer) 5,50. Ostin molemmat, mutta vasta kotona huomasin, että Acerissa ei ole virtajohtoa, eikä tavalliset käy. En siis voinut edes kokeilla Aceria. HP pelitti välittömästi ja koko ruutu on nyt näkyvissä ja toimii kuten pitääkin.

Kävin vielä samalta kirpparilta katsomassa, josko virtajohto olisi jäänyt sinne, mutta ei ollut. Menin koneita huoltavaan liikkeeseen, josta sanottiin, ettei sellaista virtajohtoa (=pyöreä liitin) enää ole myynnissä. Toiselta kirpparilta ostin vielä yhden näytön (DELL, 8 euroa), joka sekin toimii moitteettomasti. Nyt on siis kaksi toimivaa konetta, joten on varaakin, jos toinen pettää. Rahaa paloi siis yhteenstä 23,50 euroa.

Paulus:

--- Lainaus käyttäjältä: Paulus - 27.02.16 - klo:10:16 ---Kone sinällään toimii vielä kohtalaisen moitteettomasti, mutta näytön vasemmassa reunassa on n. 8 cm:n pystyraita, josta vain hämärästi kuultaa jotain läpi. Hiiren liike näkyy hieman tai sitten ei, joten koneella on hankala tehdä mitään.

--- Lainaus päättyy ---

Tuon edellisen viestin jälkeen on tapahtunut ruudun pimeneminen täysin, eli koneen ruudulla ei näy mitään. Kone kuitenkin toimii normaalisti ulkoisen näytön kautta. Jos olisi kerralla mennyt pimeäksi, tuskin olisin edes osannut hakea ulkoista näyttöä. Tässä(kin) oli johdatuksen makua.

evlutkristitty:
 ;)  Näinkin päin siis. Minulta on mennyt tonni poikineen tähän harrastukseen vuosien kuluessa, vaikka olen köyhä mies.  Tehoa ja uutta tekniikkaa pitää olla aina. Tauti tämäkin.

Paulus:
Kyselen, onko tällä foorumilla Mac-käyttäjiä? Jos on, voitaisiinko vaihtaa ajatuksia.

Navigaatio

[0] Viestien etusivu

[#] Seuraava sivu

Siirry pois tekstitilasta