Tuoreimmat viestit

Sivuja: [1] 2 3 ... 10
1
Raamattupiiri / Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Uusin viesti kirjoittanut Korpima 09.12.23 - klo:23:23 »
Jumala todella on hyvin realistinen ihmisen syntisyyden kanssa.
Onneksi han ei ole jattanut ihmiskuntaa, muuten meilla ei olisi toivoa.

Tästä tuli ajatus, että onneksi todella näin. Tämähän on kuitenkin nähdäkseni raamatullisesti eräänlainen "tilapäinen langennut maailma/todellisuus", jossa onneksi Kristus on tullut pelastamaan. Saatanahan muuten hallitsee hengellisesti.

Kai sitten joskus tulee antikristus (jos sitä ei näe jonain toistuvana sarjana antikristuksia, esim paaveja), Kristus tulee takaisin ja joskus vielä kaikki poltetaan tulessa.

Itselleni on kyllä tämä aikalinjan rakentelu melkoisen epäselvää, mutta ainakin kaikenlaista tapahtuu jossakin järjestyksessä joskus tulevaisuudessa.
2
Yleinen keskustelu / Vs: Presidentinvaalit
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 09.12.23 - klo:17:48 »
Juu älykkäältä kuulostaa.
3
Yleinen keskustelu / Vs: Presidentinvaalit
« Uusin viesti kirjoittanut pax 09.12.23 - klo:15:14 »
https://youtu.be/PB-9UF0wjeU?si=zY949wa8YVVNdp-8


Halla-aho on jännän älykäs ja terävä.
4
Hyviä ajatuksia, HelenaM!

Tässäkin tulee itselleni esiin se, että kyse on Jumalasta ja Pyhän Hengen työstä, ei (välttämättä/juurikaan?) omasta itsestä. Tietysti voi jossakin määrin kilvoitella, mutta voisi itse yrittää omaksua yhä enemmän Jeesukseen luottavan ja turvaavan perspektiivin.

Eikä niin että täytyy pohtia ja analysoida itse kaikki kysymykset puhki jo etukäteen. Itseen ei kuitenkaan kannata liikoja luottaa hengellisissä kysymyksissä - tai ainakin myöntää suuret erehtymisen mahdollisuudet. Jumala opettaa, mutta toki itse voi yrittää oppia mahdollisuuksien mukaan.
5
Tällaista yleistä ajatusta tulee mieleen. Jeesus puhui Totuuden Hengestä, joka johdattaa kaikkeen totuuteen. Hän itse on "totinen valkeus, joka valistaa jokaisen ihmisen." Tuo on Jumalasta lähtöisin olevaa valistumista.

Voisi päätellä, että valkeudessa ja totuudessa vaeltavalle Jeesuksen seuraajalle pimeät jutut paljastuvat pimeiksi jutuiksi. Jossain Paavalin kirjeessäkö myös oli kasvun näkökohta, että uskovan aistit "tottumuksesta harjaantuvat erottamaan hyvän pahasta." Uskova tulee vähitellen Jumalan opettamaksi.

Noista Charltonin teksteistä en osaa sanoa. Ne pitäisi lukea kokonaisuudessaan, mutta se ei onnistu.

6
Aivan, ei pidä panikoida tai stressata turhia - tai ainakaan liikaa. Jumala on luotettava ja eiköhän kaikki mene hyvin. Itselläni on kyllä taipumusta vastakkaiseen, eli turhaan stressaamiseen vähän kaikesta, pikkuasioistakin.

Jonathan Cahn on joskus käyttänyt lausetta "God is in control" eli jotakuinkin Jumalalla on homma hallussa.
7
Tuli mieleen, tämä Raamatun jae.

Fil. 1:6 :
varmasti luottaen siihen, että hän, joka on alkanut teissä hyvän työn, on sen täyttävä Kristuksen Jeesuksen päivään saakka.

8
Raamattupiiri / Vs: Yleinen raamatunlukuketju
« Uusin viesti kirjoittanut sandia 08.12.23 - klo:14:14 »
Minä tympäännyin itseeni, kun sain ensimmäisen kysymyksen väärin.
9
Juu, jotakuinkin näin ainakin osaksi. Joskin taustana oli Charltonin ja ortodoksikilvoittelijoiden kokemukset ja historia, ei ehkä niinkään "tavallisen kristityn". Ehkä hieman kaukana useimpien ihmisten käytännön elämästä siis.

Mutta varmasti juuri tuollaisia kysymyksiä voi myös pohtia - tai yleisestikin mistä erottaa hyvät henget pahoista tai oikean tiedon väärästä.

Yksihän kriteeri tietysti on että Jumalan viestit ovat totta ja profetiat toteutuvat. Tosin olen kuullut termin astian maku, eli ihminen voinee sotkea tätäkin. Eli itse viesti on Jumalalta peräisin, mutta ihminen sitten tuo siihen oman vivahteensa.

Itse en ole mitenkään erityisesti pyrkinyt hankkimaan hengellisiä kokemuksia (enkä tiedä onko se järkevää), mutta olen rukoillut ja kaikenlaista on sattunut ja tapahtunut. Itse olen ajatellut, että Jeesukseen voi luottaa ja hän tietää parhaiten, mikä on hyväksi ja mitä tehdä. Omat hengelliset arviointitaitoni eivät varmaankaan ole kummoiset.
10
Mietin tätä aloitusta, anteeksi kun oon huono käsittämään. Onko kyse sen pohtimisesta, miten esim. voisi erottaa oikean ja väärän (hengellisyyden, profetian, sanoman, julistuksen) oikeasta? Tässä oli myös ajatuksia "riskin ottamisesta", mutta se ei avautunut kunnolla.

Ajatellaan vaikka, että joku sanoo henkilökohtaisesti mulle rukouksen aikana, että hänellä on sana Herralta just mulle ja tuo sen esiin. Pohditaanko tässä sitä, että miten voin tietää, onko esim. kyseinen sanoma Jumalasta?
Sivuja: [1] 2 3 ... 10