Kirjoittaja Aihe: Onko krisitinuskoa vastainen propaganda lisääntymässä mediassa?  (Luettu 221 kertaa)

Poissa sandia

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 5911
Mainitsin varmaan joskus kesällä, että netin eri palvelujen pääsivuille on ilmestynyt artikkeleita ja kuvia, joiden tarkoitus on ikäänkuin vihjata, että tsekkaa miten loukkaavia juttuja Raamatussa opetetaan.
Eilen oli yksi ja tänään oli toinen.
Kuva sinänsä teki pilkkaa kristinuskosta ja sitten esitellään kohtia Raamatusta, mitkä nähdään loukkaavina.

Poissa sandia

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 5911
Taas tuli vastaan yksi,kun avasin Microsoft Edge'in sivut.
Otsikko: Crumbling Pillars: 21 Shortcomings of Christianity’s Ethical and Moral FrameworkPoissa Korpima

  • Viestejä: 722
Sanoisin, että en ole itse mitenkään erityisesti seuraamissani suomalaisissa medioissa pannut merkille. Mutta seuraan aika vähän. Ulkomaista tiedän vielä vähemmän.

Onko tämä sitten jotain "sopulilauman" käytöstä "jälkikristillisessä" (no, Kristus on ikuinen) lännessä vai (myös) hengellistä laatua olevaa...

Poissa sandia

  • Ylläpitäjä
  • Viestejä: 5911
Joskus olen ollut huomaavinani, että alan uumoilla jonkin ilmiön esilletuloa, seurannut sitä hiljaa ja sitten se on tullut ilmiöksi, minkä kaikki näkevät.
Eli rohkenisin sanoa että uumoilen julkisen kristinuskon kritiikin lisääntymistä.

Aika näyttää.

Median polarisoitumista aloin epäillä päivä Trumpin virkaanastumisen jälkeen.
Etusivulla oli kuva siirtolaisviranomaisista jotku näyttivät melko uhkaavasti kolkuttavan yksityisen asunnon ovea  ja artikkeli viittasi Trumpin alkaneeseen kauteen. Ilmeisestikin se kuva oli vanha eikä uutisoinut mitään mitä Trumpin hallitus oli tehnyt.

Muistan ajatelleeni, että ai jaa näin siis mennään tästä eteenpäin....

Ensin  polarisointi kasvoi  täällä, kunnes Suomesssa asuvat kertovat huomanneen saman.


Poissa Korpima

  • Viestejä: 722
Tulee mieleen Charltonin käyttämä käsite "things coming to a point" (https://charltonteaching.blogspot.com/search?q=things+coming+to+a+point) eli asiat saavuttavat tietyn pisteen.

Lainaus
Ilmaisu on peräisin CS Lewisin teoksesta That Hideous Strength, joka on saatavilla ilmaiseksi verkossa kanadalaisessa Project Gutenbergissä; se tarkoittaa paljolti samaa kuin mitä ihmiset tarkoittavat sanan "polarisaatio" väärinkäytöllä - se tarkoittaa, että hyvä ja paha ovat muuttumassa niin äärimmäisiksi, että harmaat alueet katoavat ja ne erotetaan toisistaan jyrkästi; se tarkoittaa, että neutraaliutta ei ole ja että kaikki, millä on mahdollista julkista merkitystä, on nyt ja yhä enemmän joko positiivisesti/aktiivisesti/ tarkoituksellisesti hyvää tai positiivisesti/aktiivisesti/ tarkoituksellisesti pahaa.

Tämä luo kaikenlaisia ongelmia, kärsimystä, vaikeuksia. Mutta tällaisessa maailmassa pisteeseen pääseminen on hyvä asia. Hyvällä tarkoitan hengellisessä ja ikuisessa mielessä - en materialistisessa ja tämän maailman mielessä. Prosessi on hyvä sielullemme, vaikka se olisi huono mielellemme ja ruumiillemme.

Se on hyvä, koska se on parempi kuin vaihtoehto, joka on enemmän samaa, mitä olemme saaneet viimeiset viisikymmentä vuotta, ja joka on johtanut ja johtaa yhä enemmän materialismiin, hedonismiin, lyhytnäköisyyteen, toivottomuuteen, pelkuruuteen, epätoivoon... ja näin ollen valheiden, rumuuden, synnin ja kaiken muun pahan aktiiviseen levittämiseen ja levittämiseen.

Uutiset, laki, työpaikat, koulut ja korkeakoulut, valtavirran kirkot - ajavat pahan agendaa yhä aggressiivisemmin, äärimmäisemmin ja nopeammin. (Suom. DeepL.com, https://charltonteaching.blogspot.com/2018/10/understand-that-what-we-are-seeing-is.html)